Нараховували:
3 661 гривень 41 коп. середньомісячна за 2015 рік -
від 3 119 гривень 04 коп. за січень 2015 року
до 4 460 гривень 32 коп. за грудень 2015 року
|
|
![]() Re: Еміграція, заробітчанствоНараховували: 3 661 гривень 41 коп. середньомісячна за 2015 рік - від 3 119 гривень 04 коп. за січень 2015 року до 4 460 гривень 32 коп. за грудень 2015 року ![]()
Я просто прикалываюсь. Он в позапрошлой серии так и сказал, что если бы не заначка привезенная с собой, денег с хендименства ему бы не хватило, бо бывают дни когда вообще ничего, а бывает когда деньги за заявку приложение снимет, а там люди отказываются от своего заказа тогда минус. ![]() В США розповсюджена послуга: оренда авто для переїзду з квартири на квартиру - досить непогані невеличкі вантажі авто - здається оренда по 29 доларів за годину всього.
Не завжди наймають муверів - вантажників. Ще дуже дуже часто зустрічаються камери схову для особистих речей (меблів і не тільки) - Storage. Для нас те незвичне, але багато людей живуть в оренді - і то є нормальним. Але на роботі мувера ви будете тільки існувати. Щоби нормально жити, треба мати такі навички і таку зарплатню, щоби ви заробляли НЕ МЕНШЕ 250 000 доларів на рік. Дані по Каліфорнії. Після досить високих податків чистими на місяць буде залишатися орієнтовно 7 000 доларів на місяць. З них за оренду житла будете віддавати 2000...4000 доларів на місяць. В інших шатах менше жити, отримуючи і меншу зарплатню: майже 2 роки тому переїхав з Каліфорнії на схід США мій приятель (виграв Грін-карту) - робота далекобіником не дозволила утримувати в Сакраменто родину з двома дітьми. Зараз мешкає в Південній Кароліні. Планував в червні завітати до нього в гості (домовлялися) - але не полетів, змінивши плани, а то була б докладна інформація. Хендмейкери або мувери - то жебрацтво або існування. ![]() Суботній ранковий масаж успішному ойтішнєгу)akurt ,
навіть якщо звик жити на 117 доларів на місяць? ![]() ![]() Дійсно такі великі податки? 60%??? Та нащо вона потрібна, та Каліфорнія? Краще вже в "польському селі" на 3000-5000 дол. чистими.
![]() Як стати багатим та успішним, а не хворим та бідним - в США
(один з варіантів) (роздуми після ранішнього відвідування плавального басейну) Пропозиція 1: вивчити мову та відправити дитину на навчання в один з університетів США/Європи не розглядається. Такий метод визнано учасниками форуму хибним та нереалістичним: тому що відірвати від серця бабушатник біля метро "Лісова", іржаві гаражі та нікому не потрібні в нашій час дачі - як місце для вирощування захворювань винограду, абрикос та колорадських жуків - це однаково, що вирвати собі серце. Пропозиція 2. Закінчити медичний університет в Україні, інколи це важко, тому що міцно тримаються за крісло деякі ректори у віці 83 (ВІСІМДЕСЯТ ТРИ, КАРЛЕ!) років і тримаються вже 1/4 сторіччя. Там не тільки масові звичні хабарі, там ще й величезні бюджеті кошти, які через тендери виводяться родичам, а потім - за кордон. Тобто туди, де живуть діти цих ректорів. Але можливо. Це не просто, але воно того варто. На конкретному прикладі: 1. Закінчити медичний університет в Україні за "загальною практикою". 2. Скористатися приємною пропозицією від Уряду США для українців - право здачі серії медичних екзаменів на право працювати доктором в США. 3. Там 4 (чотири, Карл!) дуже складних екзамени. Не всі вони здаються в США. Можна і за кордоном - в установах, пов"язаних з Посольством США. 4. В даному випадку екзамен номер 1 нашим українцем було здано в Стамбулі (Туреччина) в грудні 2021 року. Дуже складний екзамен, продовжується 6 годин з перервою під наглядом на 30 хвилин.Результат позитивний та достатній. Після цього була підготовка до наступного на протязі 1 року (!). 5. Екзамен номер 2 більш складний - продовжується 9 (Дев"ять, Карле!) годин - з перервою на 1 годину під наглядом. Такий екзамен моїм респондентом здавався з чисто технічних причин двічі: один раз в березні 2023 року в Стамбулі (через 2 години після початку було вимкнено освітлення в районі консульства - після 2-х годин очікування - щось сталося на будівництві будинка поруч - всім дозволили йти додому в готелі. Наступний екзамен було призначено на 30 травня 2023 року). Це мало великий позитив: учасники - а там були люди з різних країн, навіть один юнак з Туркменістану! - подивилися на складність питань/вимог/термінів - було свого роду тренування. Цей другий екзамен було успішно здано при Посольстві США в Анкарі (Туреччина) 30 травня 2023 року. 6. Третій етап - це екзамен на знання англійської мови з медичним ухилом. Не просто знати слова "cinema", "money", "moving" or "Storage"... медична термінологія та вільне спілкування, наприклад із хворим. Над чим зараз працює наша людина. 7. Четвертий етап - робота в госпіталі - як практика - на території США. Це заплановано. Ну ось так: відкривають тому, хто стукає... Коли я говорив із своїм приятелем, який зараз мешкає в штаті Коннектикут - доктор фізико-математичних наук, професор та академік (перед від"їздом в США навіть продав свій Запорожець) - то він сказав, що в своєму другому житті піде вчитися НЕ на доктора фізматнаукОВ, а на доктора. Медичного. Просто доктора. Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лип, 2023 11:22, всього редагувалось 1 раз.
![]() Там реально інша шкала оподаткування і необхідні витрати, без яких неможливо існувати - медичні страховки, страховки на авто і таке інше, але цифри приблизно такі. Американці дуже все рахують - я зараз не все точно напишу - бо подія була років з три тому, але цікаво методологічно: - ми сиділи в ресторації на березі Тихого океану та чекали на суп з крабів. - поки був час, я приймав участь у таких роздумах/обговоренні простого хлопчика із Індії, який досить успішно закінчив університет, який входить в ТОР-100 університетів США (кредит забезпечував його дядько, який жив в Лос-Анджелесі). - хлопець після закінчення університету влаштувався я Майкрософт, але не на фул-тайм, але на зарплатню в 240 000 доларів США на рік. Хлопець жив тоді в містечку San Jose (це між Сан Францисько та Лос-Анджелесом, але дуже далеко від рідного міста - я точно запам"ятав назву - Thiruvananthapuram (Тхируванантхапурам). Теоретчно був задоволений, але не задоволений тим, що працює за договором, а не фул-тайм. Шукав нову роботу. Знайшов. - на 350 000 доларів на рік. Я аж кинув розламувати щелепи краба: "Погоджуйся! Погоджуйся! Погоджуйся!" - Е ні, шановний, не все так просто! - і виклав таку цікаву математику, що я далі їв того краба мовчки. Математика була (НЕ ТОЧНО - Я ТОЧНІ ЦИФРИ РЕАЛЬНО не пам"ятаю): - після оподаткування я буду отримувати всього на 90 000 доларів на рік більше; - але робота в центрі Сан Францисько, тобто мені прийдеться платити не менше 3 000...4 000 доларів за місяць за оренду житла, а може й більше. Тобто вираховуємо з профіту 3000х12=(36000...48000) доларів. - якщо я буду їздити на авто, то парковка мені буде обходитися не менше, як в 29 доларів на робочий день. Плюс пальне. Це витрати. - якщо я буду їздити електричкою - близько 50 хвилин + пішки, то зекономлю на паркуванні, але втрачу на день з урахуванням переміщення орієнтовно 3 (три) години. Пряма мова: "Я не згодний віддати 3 (три) години свого життя за 45 000 доларів різниці на рік". Ось яка арифметика... P.S. Зараз живе та працює в San Diego. Здається в Apple. San Diego це приблизно за... за... ну дуже далеко від Тхируванантхапурам
|
|