|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:15
akurt написав:В США розповсюджена послуга: оренда авто для переїзду з квартири на квартиру - досить непогані невеличкі вантажі авто - здається оренда по 29 доларів за годину всього. Не завжди наймають муверів - вантажників. Ще дуже дуже часто зустрічаються камери схову для особистих речей (меблів і не тільки) - Storage. Для нас те незвичне, але багато людей живуть в оренді - і то є нормальним. Але на роботі мувера ви будете тільки існувати. Щоби нормально жити, треба мати такі навички і таку зарплатню, щоби ви заробляли НЕ МЕНШЕ 250 000 доларів на рік. Дані по Каліфорнії. Після досить високих податків чистими на місяць буде залишатися орієнтовно 7 000 доларів на місяць. З них за оренду житла будете віддавати 2000...4000 доларів на місяць. В інших шатах менше жити, отримуючи і меншу зарплатню: майже 2 роки тому переїхав з Каліфорнії на схід США мій приятель (виграв Грін-карту) - робота далекобіником не дозволила утримувати в Сакраменто родину з двома дітьми. Зараз мешкає в Південній Кароліні. Планував в червні завітати до нього в гості (домовлялися) - але не полетів, змінивши плани, а то була б докладна інформація. Хендмейкери або мувери - то жебрацтво або існування.
Я-бы сказал так, хендимены и муверы - это сюрвайвэл джаб для тех, кто это может делать. Кто приехал без языка и в неэмигранском статусе. В Калифорнии, я слышал, что очень высокие налоги, но если на самом деле они такие как Вы написали, тогда понятно почему народ оттуда делает ноги в другие штаты. "Нормально жить" - понятие растяжимое. Кто-то "нормально жить" понимает как лиз 2-х авто минимум на семью, причем это могут быть машины по штуцеру в месяц каждая плюс по штуцеру на бенз, страховку и паркинг. Можно и яхту сюда докинуть и аренду дома в штук 5 в месяц. Почему нет? Или неосторожный мортгидж с первых шагов на дом. Есть очень много американских семей, которые живут от чека до чека при очень некислых доходах и есть много семей, имеющие не такие уж и кучерявые доходы, но скирдующие несколько куе в месяц. Разговаривал с сыном знакомой, у которого останавливались, он привел пример финансовой грамотности - в то время, как его друзья по американской традиции, начав зарабатывать, сняли по 5 куе квартиры в Манхеттене, он продолжал жить в доме родителей до 28 лет, имея расходы только на машину, спортзал, одежду и поездки в отпуск. При этом, поработав в паре фирм в Манхеттене, решил что послешкольное образование ему ни к чему. Вместе с другом они придумали оригинальное маркетинговое решение в области рекламы и стали предлагать его крупным компаниям. Первый год они работали не вытаскивая ни цента. Пережили 2 ковидных года с закрытыми дверями, уволив персонал, но плятя рент офиса (2 куе в месяц). Сейчас работают на полный ход.В 28 он выложил 170 куе даунпеймент плюс расходы на клозинг. На данный момент только в доме у него эквити больше 300 куе. А его друзья по-прежнему рентуют апартменты и спускают все заработанное на тн "американский образ жизни".
-
rjkz
-
-
- Подякував: 8662 раз.
- Подякували: 5479 раз.
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:21
Shaman написав:в нашій країни мортидж - це по більшості фікція чи ярмо пожиттєво
Яка смілива заява. Цілковита неправда, насправді Shaman написав:в США до недавнього часу це був працюючий інструмент
І шо, вже не працює? Shaman написав:страховка (саме цікаве) - в нас немає такої статті витрат, навіщо?
У когось немає, у когось - є. Ніколи не чули про медичне страхування? rjkz написав:Есть очень много американских семей, которые живут от чека до чека при очень некислых доходах и есть много семей, имеющие не такие уж и кучерявые доходы, но скирдующие несколько куе в месяц.
Найсмішніше, що можна замінити "американських" на "українських"
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:26
Gastarbaiter написав: akurt написав:Щоби нормально жити, треба мати такі навички і таку зарплатню, щоби ви заробляли НЕ МЕНШЕ 250 000 доларів на рік. Дані по Каліфорнії. Після досить високих податків чистими на місяць буде залишатися орієнтовно 7 000 доларів на місяць.
Дійсно такі великі податки? 60%??? Та нащо вона потрібна, та Каліфорнія? Краще вже в "польському селі" на 3000-5000 дол. чистими.
Я слышал, что в Калифорнии очень высокие налоги. Но США - это не только Калифорния. Из Калифорнии много людей переезжает во ФлОриду. Долго и нудно, бывшая украинка поработав в Калифорнии купила виллу (не знал, что конкретно означает это слово, теперь знаю) в Одессе (Флорида) за 282 куеНе 352 куе, а именно 282 куе. С бассейном, гаражом на 3 машины, видом на озеро и гольфовым полем рядом. ЗЫ: обратите внимание на ее русский язык. "Учу английский, чтобы забыть русский".
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:34
akurt написав: Gastarbaiter написав: Та нащо вона потрібна, та Каліфорнія? Краще вже в "польському селі" на 3000-5000 дол. чистими.
Ну так не всім і підходить, не всі і живуть. Або не у всіх получається. Так і є. Тим більше - необхідність платити податки: то взагалі для нормальні людини не є можливим.
Ну, тут надо внимательно посмотреть на саму Калифорнию, на ее расходы на маргиналов. Не удивительно, что не все владельцы бизнесов, и не только, хотят оплачивать популизм властей штата. В США очень высокая культура уплаты налогов, поэтому вместо того, чтобы "работать" как принято в ...других странах, скажем так, они просто переезжают в другой штат с более приемлемым бизнес-климатом.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:35
akurt написав:... - хлопець після закінчення університету влаштувався я Майкрософт, але не на фул-тайм, але на зарплатню в 240 000 доларів США на рік. Хлопець жив тоді в містечку San Jose (це між Сан Францисько та Лос-Анджелесом, але дуже далеко від рідного міста - я точно запам"ятав назву - Thiruvananthapuram ( Тхируванантхапурам). Теоретчно був задоволений, але не задоволений тим, що працює за договором, а не фул-тайм. Шукав нову роботу. Знайшов. - на 350 000 доларів на рік. Я аж кинув розламувати щелепи краба: "Погоджуйся! Погоджуйся! Погоджуйся!" - Е ні, шановний, не все так просто! - і виклав таку цікаву математику, що я далі їв того краба мовчки. Математика була (НЕ ТОЧНО - Я ТОЧНІ ЦИФРИ РЕАЛЬНО не пам"ятаю): - після оподаткування я буду отримувати всього на 90 000 доларів на рік більше; - але робота в центрі Сан Францисько, тобто мені прийдеться платити не менше 3 000...4 000 доларів за місяць за оренду житла, а може й більше. Тобто вираховуємо з профіту 3000х12=(36000...48000) доларів. - якщо я буду їздити на авто, то парковка мені буде обходитися не менше, як в 29 доларів на робочий день. Плюс пальне. Це витрати. - якщо я буду їздити електричкою - близько 50 хвилин + пішки, то зекономлю на паркуванні, але втрачу на день з урахуванням переміщення орієнтовно 3 (три) години.Пряма мова: "Я не згодний віддати 3 (три) години свого життя за 45 000 доларів різниці на рік". Ось яка арифметика... P.S. Зараз живе та працює в San Diego. Здається в Apple. San Diego це приблизно за... за... ну дуже далеко від Тхируванантхапурам
теж майже не подавився раком...  людина думає про роботу на 350 куо, але збирається економіти на бензині та їздити на електричці - й витрачати на це зайві кілька годин. й до цього він не платив за оренду, а якщо жити у Фріско - то лише в центрі. може він не знає, що на Батьківщині є Мека всіх ІТшників - Гоа. чи навпаки знає, що це насправді таке 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:43
rjkz написав:... Эту неделю провел в НДж, в гостях семьи той знакомой, которая 20+ лет работает в финансовой компании. Напомню, когда-то она работала продавщицей в киевском универмаге. Тут была дошла до финдиректора финансовой компании, потом захотела более спокойной жизни и "спустилась" на должность контролера финотдела. Ее сын года 2 назад купил в мортгидж дом за 700 куе, в свои 30 он поменял больше машин, чем я за всю жизнь. Только за то время, что мы тут у него уже 3-я тесла. Дом, несмотря на кризис на рилэстейтмаркете, за это время "сделал" +150 куе. По причине того, что это очень дорогой каунти, селятся обеспеченные люди. Собственно в этом доме мы и провели эту неделю - он живет один. 3 спальни, 3 санузла, кухня...метров может 50, ливинг рум, кабинет. Их я-бы отнес к среднему среднему классу. Или чуть выше среднего. ЧЕрез дорогу от его дома начинается другой городок, там только праперти такс начинается от 25 куе в год. 25 куе в год, каждый год - налог только за то, что ты владеещь недвижимостью, на которую заработал деньги и заплатил к этому времени с этого налоги! Налог на налоги! С его слов, там в основном живут люди с семизначными цифрами годовых доходов. И при этом они работают. Но чтобы это было, когда-то либо они либо их предки приехали в США (все кроме индейцев сюда ПОНАЕХАЛИ) и работали на простой работе.
як вам подобається цей приклад - з продавця до фіндира. але якщо людина в 18 років працювала продавцем - то це не значить, що вона не стала б фіндіром наприклад в СКМ  . я в студенські роки теж вантажником інколи працював - але я ж не кажу, що з вантажника доріс до фіндіра а ці приклади в 30 років мортідж на 700 куо, 3та тесла - це або мамині гроші, або ви ще щось не кажете. або людина бездумно витрачає гроші, не думаючи про майбутне. й взагалі, в США не прийнято обговорювати, хто скільки заробляє - чи не так?
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:45
maza5 написав: BIGor написав: akurt написав:Це правда. Так і є. Саме так я умовляв зробити три роки поспіль племіннику - MD in Computer Science після одного з українських університетів. Тоді важко було умовити, бо він до війни отримував до 5000 доларів на місяць, працюючи на канадську компанію. Не послухав. І здається у нього персонально була пропозиція саме звідти. Зараз дуже жалкує. Ну, слово "дуже" не точно передає... Канадці звільнили його ще в лютому чи в березні 2022 року.
Бачив програму ОП щодо майбутніх пріоритетних галузей України - ІТ там немає. Є аграрка, металургія та енергетика...
Бум IT десь років 10.Щоб задовільниити потреби ринку тоді був низький поріг входу, навіть освіти не вимагалось)). Ви уявляєте якщо було таке наприклад зі стоматолагами. Зікінчив після школи річні курси і ти вже ставиш пломби та рвеш зуби. Що там такого складного щоб витрачати 6 років на навчання. Зараз коли будуть впроваджувати штучний інтелект.Велика кількість спеціалістів останется без роботи.Тим паче, що на онлайнову роботу завжди буде мати велику кількість бажающих, і знову конкуренція зі всім світом... Тому ОП і розуміє що років через 5-10 будуть зовсів інші тенденції та потреби. Якщо крупні IT компанії встановлять жорсткі вимоги, наприклад профільна освіта.. то це буде тільки на користь галузі (медицина знову як приклад)
Все когда-нибудь заканчивается. Был строительный бум, ай-ти, юристов, экономистов. Все проходит. Мне довольно давно казалось вероятным, что программирование тоже может делать программа. Поэтому скептически смотрел на этот ажиотаж с айти. С другой стороны, айти в таких странах как Украина, дала возможность многим тысяч людей зарабатывать неукраинские зарплаты, что конечно хорошо, но плохо, что кроме них остальных профессий - кот наплакал.
-
rjkz
-
-
-
-
Профіль
-
-
10
5
7
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:48
Пан Shaman! Добре, що не подавилися. А люди рахують і гроші, і напруженість роботи і не хочуть продавати 3 години свого молодого красивого життя за безцінь. Крім того, вміння рахувати гроші привчає до: - вміння віддавати борги; особливо родичам; - вчасно гасити кредити; - вчасно сплачувати в ОСББ платежі; - оплачувати комунальні послуги. Не всім дано. Ну і головне результат: ви де зараз працюєте, якщо працюєте? A хлопцеві 27 років - живе в San Diego та працює в Apple. Повчите якось його рахувати гроші. Я з боку подивлюсь. З цікавості.
Востаннє редагувалось akurt в Суб 08 лип, 2023 18:00, всього редагувалось 1 раз.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:48
Shaman написав:страховка (саме цікаве) - в нас немає такої статті витрат, навіщо? а там у людей це гарантія якісною медичною допомоги.
Практика показує, що страховка реально допомагає в 0.00...001%, а в переважній більшості "не страховий випадок". Не бачив жодного договору де б лікували хронічні захворювання, а не просто допомагали зняти симптоми загострення
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 891 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 08 лип, 2023 17:54
Canadian news.
Як завжди по суботах провів другий раунд перемовин з Канадою з нашими українцями. Буде ще один.
Другий цікавий: дві пані вже рік в Канаді. Живуть неподалік від Вінніпег. Обидві працюють на фабриці. Отримують трохи більше мінімалки. І ви знаєте, є позитивний результат: Перша за цей рік примудрилася купити авто за 15 000 CAD. Друга вийшла заміж за канадця.
-
akurt
-
-
- Подякував: 4009 раз.
- Подякували: 1449 раз.
-
-
Профіль
-
-
5