Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомості

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 205206207208209 ... 237>
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 12:29

Re: Ринок нерухомості. Вільне спілкування на тему нерухомост

Успіх писал(а):Тут, як правило, у більшості форумчан є "зайві метри" нерухомості))
То питання наступне - усім приходить податок за зайву площу, чи це "лотерея"?(як кому "повезе"?)

Ну, і щоб двічі не вставати - мені мою смарт-квартиру приплюсують до тієї, яку я раніше купив і будуть щороку нараховувати податок за "зайву площу"?

Має бути всім, але бувають нюанси, якщо право власності набуте давно.
Так, смарт квартиру приплюсують до загальної площі, і якщо разом більше 60, то будуть нараховувати.
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 12:33

Успіх писал(а):
  whois2010 писал(а):
  Успіх писал(а):Тут, як правило, у більшості форумчан є "зайві метри" нерухомості))
То питання наступне - усім приходить податок за зайву площу, чи це "лотерея"?(як кому "повезе"?)

Ну, і щоб двічі не вставати - мені мою смарт-квартиру приплюсують до тієї, яку я раніше купив і будуть щороку нараховувати податок за "зайву площу"?

Будуть надсилати листи з податкової. Період - не знаю. В липні отримав листи з квитанціями за 2024р. В мінулому році були одночасно квитанції за 2022 та 2023рр. Оподатковується вся зайва площа у власності, і смарт теж. Зобов'язують сплатити на протязі 60 діб. Суми посильні. Розмір податку, здається, визначає місцева влада

Дякую.
Знаю, що податковій байдуже, чи та площа на 1людину, чи там прописано і проживає 4 людини - все одно платиться. Бо рахують метраж тільки на власника квартири?

Бо по логіці і по нормальному мало б бути так:
Наприклад, є квартира 60м2, де прописано і проживає 4 людини. Відповідно по 15м2 на людину. І купили ще квартиру на 30м2.
То мало б бути 30+15=45м2 на власника обох квартир!
Але ж порахують 60+30=90м2 на власника і виставлять рахунок на "зайвих" 30м2?

Я все правильно розумію?
У розрахунку податку нема врахування кількості людей, що зареєстровані. Тому правильно розумієте.
Можете половину переписати на дружину, і не буде податку
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 12:37

В продовження Теми... Заволодів земельними ділянками у 2023 році, але ще жодного разу не приходив податок за землю. І в кабінеті нема. Цікаво чи потрібно нагадати податковій про себе, щоб потім не повісили на мене пеню або інші штрафи. Чи це їх провтик - не нарахували, значить і не сплатив
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 13:05

Успіх писал(а):Але син ще не повнолітній, щоб його зробити власником квартири - що тоді?

https://mayak.kiev.ua/ru/news/kak-oform ... na-rebenka
Сибарит
Форумчанин року

С нами с: 02.09.15
Благодарил (а): 6540 раз.

136
85
39
2
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 13:39

The_Rebel

Якщо земля сільськогосподарська і офіційно оформлена оренда, податок сплачується через орендаря, бо він податковий агент.
Можна перевірити всі відомості про те, що є в податкової через свій електронний кабінет платника податків. Там чітко зазначається майно. відомості про яке є в податковій.
4134ira

С нами с: 17.02.19
Благодарил (а): 40 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 13:42

Сибарит

Дійсно оформити нерухомість на неповнолітнього до 18 років не проблема - але треба брати дозвіл з лорганів опіки та піклування. Інше питання - якщо треба буде терміново розпоряджатися цією нерухомістю - до 18 років теж через опікунську раду, але вона не формальність, там куча вимог і все займає час, а головне - можете отримати відмову.
4134ira

С нами с: 17.02.19
Благодарил (а): 40 раз.

Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 14:15

Успіх писал(а):Тобто, "різниця в чім"???
Я ж там чітко розписав, якщо ділити одну квартиру на 4-х!
Можна поділити і 2 квартири на 4х - все одно "ЗАЙВИХ" м2 - не виходить! Їх просто нема!
Це - раз!
А друге - якщо це НЕ бізнес?
Якщо друга квартира для старшого сина? Що тоді?
Але син ще не повнолітній, щоб його зробити власником квартири - що тоді?
Все одно плати, хоч це НЕ бізнес?

Якщо це не бизнес нащо пересічному купа квартир?
Или ты как те бабушатники в центрах Львовов и Киевов, которые бабця не продает шоп норм пожить в однухе в новострое, зато жалеется на маленькую пенсию и дорогие лекарства?
Это маразм головного мозга...

Если тебя кумарит платить - раздели на 4 равных части свою недвижку, или на жену перепиши 30кв смарта своего. Но совецкая болячка головного мозга это не позволяет сделать?
dimo_0n

С нами с: 21.10.18
Благодарил (а): 17 раз.

1
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 14:25

4134ira писал(а):The_Rebel

Якщо земля сільськогосподарська і офіційно оформлена оренда, податок сплачується через орендаря, бо він податковий агент.
Можна перевірити всі відомості про те, що є в податкової через свій електронний кабінет платника податків. Там чітко зазначається майно. відомості про яке є в податковій.

Перевірив тільки но, вже є нарахування. А от у 2024 році не було. Напевно податок нараховується лише за повний попередній рік володіння землею
The_Rebel

С нами с: 01.06.19
Благодарил (а): 153 раз.

2
1
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 15:45

Faceless писал(а):

Має бути всім, але бувають нюанси, якщо право власності набуте давно.
Так, смарт квартиру приплюсують до загальної площі, і якщо разом більше 60, то будуть нараховувати.

Мені здається ви помиляєтесь. Смарт, як другий обʼєкт (який НЕ будинок а квартира) буде в будь якому разі окучений податком , якщо він також на доляреку а не дружині. Метри рахувати не будуть в цьому випадку
Hotab
Форумчанин року

С нами с: 15.02.09
Благодарил (а): 396 раз.

7
8
6
Сообщение Добавлено: Чт 09 окт, 2025 16:32

Faceless писал(а):Можете половину переписати на дружину, і не буде податку
На дружині "висить" її батьків пів хати)) - тому теж не варіант.
  4134ira писал(а):Сибарит

Дійсно оформити нерухомість на неповнолітнього до 18 років не проблема - але треба брати дозвіл з лорганів опіки та піклування. Інше питання - якщо треба буде терміново розпоряджатися цією нерухомістю - до 18 років теж через опікунську раду, але вона не формальність, там куча вимог і все займає час, а головне - можете отримати відмову.

Сибарит та Іра - за це я давно думав, але в мене ще є уточнююче питання: то дитина буде повним власником(а я типу "ніяким боком") ?
Це буде, що типу дитина купила хату - якщо говорити простими словами?

А за проблеми продажу, поки дитина не досягла повноліття - я теж багато чув.
Успіх

С нами с: 18.03.21
Благодарил (а): 299 раз.

4
8
1
5
  #<1 ... 205206207208209 ... 237>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор