Пенсія за віком або інвалідністю: коли вигідно перейти з...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 14:16

Пенсія за віком або інвалідністю: коли вигідно перейти з...

Пропонуємо до обговорення:
Якщо вам призначили пенсію за віком, інвалідністю чи на інших підставах, це не назавжди.

Дивися повний текст
Пенсія за віком або інвалідністю: коли вигідно перейти з одного виду виплат на інший
R2
Робот новин

Подякував: 0 раз.
Подякували: 153 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 12 кві, 2023 14:17

Доброго часу доби, мені 65 років, трудовий стаж 42роки, пенсія складає 4900грн, мені надають другу групу інвалідності, чи не буду я меньше получати пенсію, чи може більше, прошу поясніть
femyak5

Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 чер, 2023 18:57

Дооброго часу , моєму татові 72 роки .він отриує пенсію за віком яка має майже 5 тис .грн . Зара він має інвалідність 2 групи .
Запитання :
Як впливає група на пенсію за віком ?
Чи не снімлять пенцію за віком ?
Чи не буде пенція менша ?
Чи будуть ще надбавки ?
olgalisova68

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 13 сер, 2023 10:54

Доброго дня, мій тато отримує пенсію за інвалідність, має стаж 40 років, хоче перевестись на вікову пенсію, пенсійний відмовляє, обгрунтовуючи це тим, що розмір пенсії не зміниться... батько все життя працював далекобійником , що можна зробити?
dirabotka

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 13 жов, 2023 08:49

Особам з інвалідністю внаслідок війни до пенсії встановлюються:
1) підвищення відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», розмір якого визначається в залежності від групи інвалідності:
• особам з інвалідністю ІІ групи - у розмірі 40 процентів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.
2) щомісячна державна адресна допомога відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.07.2010 №656 «Про встановлення щомісячної державної адресної допомоги до пенсії інвалідам війни та учасникам бойових дій».
Щомісячна державна адресна допомога призначається у разі коли щомісячний розмір пенсійних виплат (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, установлених законодавством, крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає в осіб з інвалідністю внаслідок війни I групи – 650 відсотків прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, II групи – 525 відсотків, III групи - 360 відсотків.
Таким особам з інвалідністю внаслідок війни виплачується щомісячна державна адресна допомога до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначених розмірів.
happyclub1602

Профіль

Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор

Схожі теми