Українці отримують менші пенсії через помилки у "трудовій"
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення статей з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Українські громадяни втрачають стаж, на основі якого встановлюють майбутні пенсійні виплати, через неправильні записи в трудових книжках. Пенсія залежить від чіткого дотримання вимог заповнення цих документів.
Років вісім тому я в перший і в останній раз звернувся до "центру зайнятості", звісно щодо допомоги по бізробіттю. Так ось, тамтешний "фахівець" ("умниця"), переглянувши мою трудову, знайшла там "велику" помилку: запис щодо мого останнього звільнення, завірений печаткою, не містив підпису. Я запитав, а хіба печатки не достатньо? І почув у відповідь: " Я можу зайти за найближчий кут і поставити тут печатку". А я про себе подумав, що може от тут же на ії робочому столі власноруч поставити тут підпис... Якщо так само будуть себе поводити і фахівці пенсійного фонду, тоді вірно нещодавнє українське прислів'я:: "допоможи країні - помри до пенсіії"!
А чому ні юристи не пенсійний фонд не зауважують: "Страховий стаж після 01.01.2004 обчислюється територіальними органами Фонду за даними, що містяться в реєстрі застрахованих осіб, а за періоди до 01.01.2004 – на підставі трудової книжки та інших документів." https://www.kmu.gov.ua/news/rozyasnenny ... -2022-roci