|
ЕКОНОМІКА ПРОСТИМИ СЛОВАМИ |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:24
ЛАД написав:В 1957 году во вкладах находилось 300 миллиардов рублей (около 1500 рублей на одного жителя страны). Чтобы не обременять государство новыми внутренними долгами, с этого времени выпуск займов прекращается и останавливаются выплаты выигрышей и процентов на 20 лет
Пане Shaman: так ось ці Облігації внутрішнього займу, які примусово продавалися будівельникам соціалізму орієнтовно з 1947 по 1957 рік - то була піраміда, чи щось інше? З історії відомо, що НЕ МОЖНА було відмовитися (!) людині від купівлі цих облігацій. Наводяться такі приклади: якщо радянська люди отримувала 800 рублів (в цінах та сумах тих років, коли пальто коштувало 800 рублів), то вона обовʼязково повинна була підписатися на ці Облігації не менше ніж на 700 рублів із своєї зарплатні за місяць в 800 рублів.
-
akurt
-
-
- Подякував: 3978 раз.
- Подякували: 1431 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:34
akurt написав: ЛАД написав:В 1957 году во вкладах находилось 300 миллиардов рублей (около 1500 рублей на одного жителя страны). Чтобы не обременять государство новыми внутренними долгами, с этого времени выпуск займов прекращается и останавливаются выплаты выигрышей и процентов на 20 лет
Пане Shaman: так ось ці Облігації внутрішнього займу, які примусово продавалися будівельникам соціалізму орієнтовно з 1947 по 1957 рік - то була піраміда, чи щось інше? З історії відомо, що НЕ МОЖНА було відмовитися (!) людині від купівлі цих облігацій. Наводяться такі приклади: якщо радянська люди отримувала 800 рублів (в цінах та сумах тих років, коли пальто коштувало 800 рублів), то вона обовʼязково повинна була підписатися на ці Облігації не менше ніж на 700 рублів із своєї зарплатні за місяць в 800 рублів.
чого мене питаєте? питайте наших поцінувачів срср, що це було таке. в срср класичних фінансів не було, це був якийсь сурогат, розбиратися в якому немає ні часу, ні бажання.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 763 раз.
- Подякували: 1619 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:34
Shaman написав:от не розумію, чи ти тролиш, чи дійсно не розумієш, що задаєш питання умовно по психології, по психіатрії в конкретних випадках, коли будь-якому лікарю, що відповісти, треба подивитись весь попередній анамнез, результати досліджень та таке інше. ти питаєш не принципи, ти питаєш конкретні випадки - а це різні речі.
тебя ж не заставляют лопатить энциклопедии, мало ли вдруг знаешь или кто-то ещё знает. не воспринимай меня как троля, мне жалко времени тебя троллить.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2519 раз.
- Подякували: 3502 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:39
vitaliiangel написав: Shaman написав:от не розумію, чи ти тролиш, чи дійсно не розумієш, що задаєш питання умовно по психології, по психіатрії в конкретних випадках, коли будь-якому лікарю, що відповісти, треба подивитись весь попередній анамнез, результати досліджень та таке інше. ти питаєш не принципи, ти питаєш конкретні випадки - а це різні речі.
тебя ж не заставляют лопатить энциклопедии, мало ли вдруг знаешь или кто-то ещё знает. не воспринимай меня как троля, мне жалко времени тебя троллить.
ладно зрозумів, це ти як на копальні - накидаю тисячу запитань, може на десять дадуть відповідь в мене погана статистика - на мої запитання стосовно фінансової системи ще ніхто не відповів й в тебе купа часу, тобі на мене жаль витрати декілька хвилин? 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:41
Shaman написав:бюджет, на відміну від піраміди, завжди має надходження - це податки громадян. це по-перше. й по-друге - в бюджету завжди є теоретична можливість коли забракне коштів випустити нову порцію ОВДП, яку викупить центробанк - класична емісія.
Згоден. І коли податки (економіка) росте швидше ніж % по ОВДП, то це однозначно не піраміда, а от коли повільніше? B2BJewelry теж торгувала ювеліркою, а не чисто пірамідою була... От відсутність реферальної системи суттєво відрізняє ОВДП від піраміди.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 864 раз.
- Подякували: 629 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 03 гру, 2023 19:51
Shaman написав:й в тебе купа часу, тобі на мене жаль витрати декілька хвилин?
ты ж у меня не один) надо всем насыпать понемножку. Shaman написав:на мої запитання стосовно фінансової системи ще ніхто не відповів
вот гады! но тема не моя звыняй. по своей теме я отвечаю всем и всегда (многие в лс или вайбер пишут)
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 03 гру, 2023 20:14
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:бюджет, на відміну від піраміди, завжди має надходження - це податки громадян. це по-перше. й по-друге - в бюджету завжди є теоретична можливість коли забракне коштів випустити нову порцію ОВДП, яку викупить центробанк - класична емісія.
Згоден. І коли податки (економіка) росте швидше ніж % по ОВДП, то це однозначно не піраміда, а от коли повільніше? B2BJewelry теж торгувала ювеліркою, а не чисто пірамідою була... От відсутність реферальної системи суттєво відрізняє ОВДП від піраміди.
параметри, як оцінювати держборг, я запропоную - але щоб їх дослідити - невіть не знаю скільки потрібно часу. нам тут й реальні вчені від економіки потрібні, а їх немає... В2ВJewerly - я так розумію на форумі є спец, треба його розпитати звісно піраміди можуть мати й прибутки, але зазвичай вони таки ринкові, а піраміди зажди пропонують НЕРИНКОВИЙ рівень доходу. це до речі ще одна відміна від ОВДП - там ринкові відсотки. чому Мейдофф зміг так довго протриматися? він й інвестував, а не лише лохів розводив. але після якоїсь не дуже вдалої інвестиції почав й лохів розводити - й до речі, він обіцяв не надто фантастичні відсотки.
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 03 гру, 2023 20:23
Shaman написав:ознаки бульбашки дуже прості - якщо від акції вартості 1000 дол ви отримаєте за рік дохід 1 дол - то це потенційна бульбашка. теж саме й по нерухомості - тут гадаю форумчани краще за мене орієнтуються - вартість має бути співставна з орендою нерухомості.
Зараз при відсотковій ставці ФРС 5,5% бульбашкою є навіть ті акції, які сплачують 1% дивідендів від вартості.
-
Denik
-
-
- Подякував: 694 раз.
- Подякували: 1172 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Нед 03 гру, 2023 20:32
Shaman написав:хоча б оці депо під 15-20% при тому, що гривня зміцнюється. але складно вчасно перескочити.
имхо топ по доходности с минимальными рисками сейчас 11% грязными на текущем счету. девал не за 1 день происходит, 5 раз можно успеть из гривны выскочить . Вот только такую доходность предлагает аж один банк. При стабильном курсе гривны это запредельно много при низком пороге входа и доступности личных средств 24/7. На 2м месте депозиты на 10 дней. Для сравнения, недвижимость сейчас приносит 6-8% до налогов, при этом порог входа ХХнадцать куе и текущие расходы тоже бывают высокие.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 03 гру, 2023 20:40, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 03 гру, 2023 20:39
Перенесено з непрофільної гілки: Shaman написав: Чукча2 написав:И я бы послушал умных людей, про реалии инвестиций в американские акции в Украине
якщо вас цікавлять технічні подробиці, то гадаю знайдете відповідних брокерів. а от якщо вас цікавлять надійні інвестиції, то припускаю, що рівень прибутковості вас трошки засмутить. співвідношення доходність/ризик є всюди, але те, що там вважається нормальною нормою прибутковості, в Україні вважається, що це сльози. тому так, в таких країнах, як наша, ризиків більше, але скільки можливостей. хоча б оці депо під 15-20% при тому, що гривня зміцнюється. але складно вчасно перескочити. на всіх раптових коливаннях курсу на форумі плач Ярославни тих, хто не встиг 
-
akurt
-
-
- Подякував: 3978 раз.
- Подякували: 1431 раз.
-
-
Профіль
-
-
4