Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
  #<1 ... 131132133134135>
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 18:42

Faceless написав:
trololo написав:
  Striker написав: Точно безпечніше, ніж саморобна.

ні, точно небезпечніше. бо там NMC літій, який може горіти якщо щось піде не так
Де саме? Блюетті клянеться, що ліфепо4

файно, не знав. раніше всі невеликі станції були NMC
trololo

Подякував: 2701 раз.
Подякували: 1424 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 19:15

trololo написав:коллеги цікавились математекою збірки LiFePo4 батареї

самі комірки, треба 16 шт приблизно такі
https://www.nkon.nl/novat/envision-ess- ... grade.html
720 євро + доставка НП в районі 100 евро (4 посилки)

БМС інвертора JK PB2A16S20P - 110 Доларів (аліекспрес)

корпус сталевий вітчизняного виробництва - 100 доларів (олх)

замовити готові ГНУЧКІ силові кабелі для комутації (можна самому склепати але треба професійна обжимка) - 30 дол (олх)

якісний захист (запобіжник розмикач) - 20 дол (аліекспрес)

текстоліт для прокладок між комірками (20 дол) олх. але це може і лишнє, кажуть є якись дешевий ізоляційний картон

якщо вперше, то треба витратити час на відео ютубу по теоретичній частині + читання інструкції до підключення БМС, тут в кого як. я не поспішав, начитувався поки йшла доставка комірок. головне нічого не коротнути, тому всі контакти до моменту зєднань ізолюємо, інструмент теж. сама збірка в мене зайняла пару днів взагалі неспіша. другий раз думаю справився би за пів дня.

налаштування БМС - треба просто знайти готові під свої комірки і проставити значення і протокол спілкування із інвертором - теж більше читання ніж роботи.

в цілому процесс цікавий і захоплюючий, результат радує. в принципі мені на день повної батареї завжди вистачало. зарядка строго по нічному тарифу + вдень підкачка сонцем

Якщо вже є SUN-6K-SG03LP1-EU, така збірка з інвертором буде працювати коректно?
Те, що він видає максимум 6 кВт - не проблема. Мене велика батарея цікавить в контексті великої ємкості, а не потужності.
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2521 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 19:31

moveton написав:От станции - это от акков. Но не подключить и посмотреть потребление в течение пары минут (кстати, если он no frost, то при размораживании конденсатора он все 700 Вт жрёт), а посмотреть за сколько времени он ту станцию высадит.

Від аків, від чого ж ще, я тут тільки за них і пишу. Я вже 2 роки користуюсь, вже багато разів включав холодильник, але більше доби не було, щоб світла не було. Одної тільки станції 1229 Вт*год вистачає майже на добу для холодильника. Споживання я вже написав, неважко порахувати, холодильник звичайний.
  Faceless написав:А як ви включаєте резерв? Перемикаєте черер подовжувачі, чи завели в щиток і там поставили ручний ввод резерву, чи вилка-вилка?

Через подовжувачі, станції великі обидві на кухні, мені так зручно. Маленьку станцію можна включати через вилка-вилка для верхнього світла і онушки з wi-fi, всього то вимкнути всі автомати.
  trololo написав:ні, точно небезпечніше. бо там NMC літій, який може горіти якщо щось піде не так

В мене всі станції LiFePO4.
  Faceless написав:Ну в мене 5кВт*год на 16 годин блекауту не вистачило. І це звісно без бойлера, плити, кондиціонерів, але з усім іншим - холодильник, мікрохвильова, чайник, освітлення, інші прилади, що потрібні. Ну в звісно робоче місце.
Інтернет має окремий ДБЖ.

Комусь і 10кВт буде мало. У вас може велика сім'я, більше споживання через це, і робоче місце мені непотрібно, коли немає світла. Для базових потреб вистачає і того, що в мене є. У когось і того немає.
Striker
Форумчанин року

Подякував: 3679 раз.
Подякували: 5919 раз.

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 20:14

Re: Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще

Striker написав:Від аків, від чого ж ще, я тут тільки за них і пишу. Я вже 2 роки користуюсь, вже багато разів включав холодильник, але більше доби не було, щоб світла не було. Одної тільки станції 1229 Вт*год вистачає майже на добу для холодильника. Споживання я вже написав, неважко порахувати, холодильник звичайний.

Т.е. в месяц холодильнику хватает 27 кВтч? Экономненько. Ну может быть. Значит запишем, что 100 кВтч в месяц для социальных жирно будет. 60 достаточно 8)
moveton

Подякував: 78 раз.
Подякували: 745 раз.

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 20:41

moveton написав:Т.е. в месяц холодильнику хватает 27 кВтч? Экономненько. Ну может быть. Значит запишем, что 100 кВтч в месяц для социальных жирно будет. 60 достаточно 8)

Я вам дав цифри, 105 Вт * 10-12 годин. Цикли звичайного холодильника десь 50/50, 105 * 12 = 1260, нехай в станції за 2 роки підсіла ємність, то 10-11 годин, якщо до нової станції, то десь 13 годин. Я не враховую втрати на роботу інвертора в простої, бо завжди після відключення компресора я виключав станцію і потім через пару годин включав для економії. В нормальному режимі від мережі може буде трохи більше, але не сильно.
Striker
Форумчанин року

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 20:43

Striker
Паспортні до 20 квтгод на місяць. Але звичайно без відкривань. Тобто 27 реальна цифра.

Сьогодні лягли сервери?

Дуолінго не працює.

https://forbes.ua/news/u-roboti-signal- ... 2025-33467
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2521 раз.

Профіль

5
4
4
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 20:48

Striker написав:Я вам дав цифри

Так я ж не против. Хороший холодильник. Отличное энергопотребление в целом. Я только рад, что хватает. Мне всё таки надо 90-100 кВтч в месяц и это с газовой плитой для готовки и подогревания воды помыть посуду.
moveton

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 20:54

moveton написав: Мне всё таки надо 90-100 кВтч в месяц и это с газовой плитой для готовки и подогревания воды помыть посуду.

90-100 кВт це що, це споживання за місяць тільки холодильника? Чи загалом все?
Striker
Форумчанин року

Профіль

38
20
38
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 21:07

Striker написав:
  moveton написав: Мне всё таки надо 90-100 кВтч в месяц и это с газовой плитой для готовки и подогревания воды помыть посуду.

90-100 кВт це що, це споживання за місяць тільки холодильника? Чи загалом все?

На всё, конечно. Мы же, вроде, про всю жизнь в блекаут говорим, а не только холодильника :roll: Холодильник из этого ест скорее 40, чем 30, но не помню. Давно его измерял.
moveton

Профіль

3
7
Повідомлення Додано: Пон 20 жов, 2025 21:20

moveton написав:
  Striker написав:Від аків, від чого ж ще, я тут тільки за них і пишу. Я вже 2 роки користуюсь, вже багато разів включав холодильник, але більше доби не було, щоб світла не було. Одної тільки станції 1229 Вт*год вистачає майже на добу для холодильника. Споживання я вже написав, неважко порахувати, холодильник звичайний.

Т.е. в месяц холодильнику хватает 27 кВтч? Экономненько. Ну может быть. Значит запишем, что 100 кВтч в месяц для социальных жирно будет. 60 достаточно 8)
Глянув статистику по своєму холодильнику (я через розумну розетку підключив якраз дивитися), від 27 до 31 кВт*год останні місяці
Faceless
Модератор

Подякував: 1499 раз.
Подякували: 8261 раз.

Профіль

4
9
3
  #<1 ... 131132133134135>
Форум:
+ Додати
    тему