|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:20
Hotab написав:Якщо вже є SUN-6K-SG03LP1-EU, така збірка з інвертором буде працювати коректно? Те, що він видає максимум 6 кВт - не проблема. Мене велика батарея цікавить в контексті великої ємкості, а не потужності.
в мене точно з таким працює, інвертор розпізнав без танців з бубном. який протокол був не памятаю, здається раніше всі юзали pylontech але тепер у deye є свій протокол (який звичайно підтримується JK BMS, там їх штук 10 точно може більше)
-
trololo
-
-
- Подякував: 2701 раз.
- Подякували: 1424 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:24
trololo написав: Hotab написав:Якщо вже є SUN-6K-SG03LP1-EU, така збірка з інвертором буде працювати коректно? Те, що він видає максимум 6 кВт - не проблема. Мене велика батарея цікавить в контексті великої ємкості, а не потужності.
в мене точно з таким працює
І ще підкинуте сонце туди? Скільки такий інвертор здатний прийняти за годину на практиці з сонця? Читав що і 7-8 кВт може засмоктати за год. Якщо звичайно панелей у вас багато..
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2521 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:26
Faceless написав:moveton написав: Striker написав:Від аків, від чого ж ще, я тут тільки за них і пишу. Я вже 2 роки користуюсь, вже багато разів включав холодильник, але більше доби не було, щоб світла не було. Одної тільки станції 1229 Вт*год вистачає майже на добу для холодильника. Споживання я вже написав, неважко порахувати, холодильник звичайний.
Т.е. в месяц холодильнику хватает 27 кВтч? Экономненько. Ну может быть. Значит запишем, что 100 кВтч в месяц для социальных жирно будет. 60 достаточно 
Глянув статистику по своєму холодильнику (я через розумну розетку підключив якраз дивитися), від 27 до 31 кВт*год останні місяці
Если не инверторный то ещё есть пусковой ток а он в три раза больше номинального
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 623 раз.
- Подякували: 509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:27
Hotab написав: trololo написав: Hotab написав:Якщо вже є SUN-6K-SG03LP1-EU, така збірка з інвертором буде працювати коректно? Те, що він видає максимум 6 кВт - не проблема. Мене велика батарея цікавить в контексті великої ємкості, а не потужності.
в мене точно з таким працює
І ще підкинуте сонце туди? Скільки такий інвертор здатний прийняти за годину на практиці з сонця? Читав що і 7-8 кВт може засмоктати за год. Якщо звичайно панелей у вас багато..
так, два поля номіналом по 4 квт коже. можна було б більше, але довірився експертам х******, які дуже консервативно порахували максимальну напругу відкритого кола. я боявся перебору зимою, але по факту більше 370В на стрінг не бачив, а допускається до 500В. весна літо вистачає (максимум бачив 6 квт з копійками) але взимку би +4 панелі пригодились за сьогодні наприклад 7,5 квт утилізував. зеленого тарифу нема, продажем не заморочуюсь
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:36
trololo максимум бачив 6 квт з копійками
Це мабуть вступило в дію обмеження самого інвертора? Чи поля 2*4 стільки змогли з себе видавити ?
-
Hotab
-
-
- Подякував: 397 раз.
- Подякували: 2521 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
4
4
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:39
Hotab написав:trololo максимум бачив 6 квт з копійками
Це мабуть вступило в дію обмеження самого інвертора? Чи поля 2*4 стільки змогли з себе видавити ?
я думаю що правда десь посередині
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Пон 20 жов, 2025 21:52
Vadim_ написав: Faceless написав:moveton написав:[quote="5900781:Striker"]Від аків, від чого ж ще, я тут тільки за них і пишу. Я вже 2 роки користуюсь, вже багато разів включав холодильник, але більше доби не було, щоб світла не було. Одної тільки станції 1229 Вт*год вистачає майже на добу для холодильника. Споживання я вже написав, неважко порахувати, холодильник звичайний.
Т.е. в месяц холодильнику хватает 27 кВтч? Экономненько. Ну может быть. Значит запишем, что 100 кВтч в месяц для социальных жирно будет. 60 достаточно 
Глянув статистику по своєму холодильнику (я через розумну розетку підключив якраз дивитися), від 27 до 31 кВт*год останні місяці
Если не инверторный то ещё есть пусковой ток а он в три раза больше номинального[/quote]Якщо холодильник не вимикається, то його й не буде
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1499 раз.
- Подякували: 8261 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 20 жов, 2025 22:02
Faceless написав:Vadim_ написав:Если не инверторный то ещё есть пусковой ток а он в три раза больше номинального Якщо холодильник не вимикається, то його й не буде
Це як? 
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 623 раз.
- Подякували: 509 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Пон 20 жов, 2025 22:14
Vadim_ написав: Faceless написав:Vadim_ написав:Если не инверторный то ещё есть пусковой ток а он в три раза больше номинального Якщо холодильник не вимикається, то його й не буде
Це як? 
Стартові токи це запуск попередньо вимкненого холодильника. Поки він собі працює, не розморожується, то нема і стартових токів.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1499 раз.
- Подякували: 8261 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Пон 20 жов, 2025 22:27
Faceless написав:Стартові токи це запуск попередньо вимкненого холодильника. Поки він собі працює, не розморожується, то нема і стартових токів.
трошки не так. стартовий струм залежить від тиску і положення лопаток компресора в момент вимкнення. уявіть це як положення поршня в 1 циліндровому ДВЗ, а впуск і випуск знаходяться під тиском. в глибинному насосі залежить від стовпа води (там ще більше до х5-х7 від номіналу буває). але сучасні холодильники навіть не інверторні, це не ті що 30 років тому, тому там навіть якщо і є стрибки, то не критичні.
-
trololo
-
-
-
-
Профіль
-
-
1