|
Готуємося до найгіршого, сподіваємося на краще |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:38
alibob написав: Wirująświatła написав:
Попалася збірка дохла 6S1P. Розібрав, два АКБ до менше 1В. Але INR21700-40TG, шкода так одразу викинути. Поставив на заряджання CC/CV на струм 0.02А. Через ± дві доби вийшли на 4,1В. Розрядив 0,5А, знову зарядив 0,2А. Потім провів тест ємності при 0,5А на розряд до 2,8В = 3825...3925мАг. Решта чотири (що були десь 3,8В при розборці) так не ганяв малим струмом, на тесті показали від 3450 до 3750мАг. Може теж треба прогнати розряд/заряд малим струмом? Тих дві, звісно, нікуди у відповідальне місце не можна ставити, але на малі навантаження під наглядом...
з мого досвіду, є кілька різних випадків 1. Пара 18650, один здох і розрядив другий, як правило перший не лікується, другий може ожити після заряду. Ємність не перевіряв, не було ще тестера. 2. Великий струм саморозряду, скільки не заряжай, він всеодно "спуститься". Це як качати пробиту камеру веломашини. 3. Вище писав про "метод пинка". Небезпечно, але іноді спрацьовувало. Високий струм не давав, найпростіше через тестер із захистом із одного 18650 підключити до другого на шкалі 6А, або виб"є захист, або на долі секунди пройде струм, і елемент "роздуплиться", або "мертві бджоли не гудуть"
-
flyman
-
-
- Подякував: 1628 раз.
- Подякували: 2876 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:40
Vadim_ написав: Faceless написав:Wirująświatła написав:Я работал в крупной корпорации и иметь телефон/часы/авто лучше чем у начальника было нельзя.
Оце анекдот. Це в 90-х чи шо було? А розміром хрестів не мірялись?
вот за такое не банят..., талоны на молоко выдайте
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 648 раз.
- Подякували: 531 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:41
flyman написав:на шкалі 6А, або виб"є захист, або на долі секунди пройде струм, і елемент "роздуплиться", або "мертві бджоли не гудуть"
у меня 1А раскалил 18650 до состояния утюга. 6А наверное сожгли бы квартиру. Для одной изношенной банки 18650 это очень большой ток. Купи литий титанат там 30А можно вдуть, и поджечь их даже намеренно проблематично.
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2538 раз.
- Подякували: 3520 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:47
Wirująświatła написав: flyman написав:там ще є метод "пінка", дати пару ампер, але, думаю, ШІ не одобряє, і правильно робить, нема чого "пінати" труп Li-ion
в 2016 я покупал новые 18650 по 180-220 грн. Сейчас по 83. Нет смысла даже просто держать старьё в доме. Не то чтобы его покупать даже по 1 грн
Я років 5+ тому купував акб від ноутбуків, розбирав. Було дешево і сердито. 6 чи 8 елементів до $10 (200..250 грн). В гіршому випадку викидалась пара, в ліпшому 1 елемент. Остання покупка зимою, рік чи два тому, десь 10..12 шт. б.у. 18650 за 100 чи 150 грн оптом. Частина пішла донорами для перепаковки колись куплених АКБ ноутів, які тепер як "аварійні ліхтарі". 6 лежали без діла, поки не знайшов їм застосування у резервному джерелі живлення ноутбука через USB-C PD.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:47
Wirująświatła написав: flyman написав:на шкалі 6А, або виб"є захист, або на долі секунди пройде струм, і елемент "роздуплиться", або "мертві бджоли не гудуть"
у меня 1А раскалил 18650 до состояния утюга. 6А наверное сожгли бы квартиру. Для одной изношенной банки 18650 это очень большой ток. Купи литий титанат там 30А можно вдуть
ВСЕГДА , кроилово приводит к попадалову, пословица для всех хиттросделанных менеджеров
Востаннє редагувалось Vadim_ в Вів 17 лют, 2026 21:55, всього редагувалось 1 раз.
-
Vadim_
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:51
Wirująświatła написав: flyman написав:на шкалі 6А, або виб"є захист, або на долі секунди пройде струм, і елемент "роздуплиться", або "мертві бджоли не гудуть"
у меня 1А раскалил 18650 до состояния утюга. 6А наверное сожгли бы квартиру. Для одной изношенной банки 18650 это очень большой ток. Купи литий титанат там 30А можно вдуть, и поджечь их даже намеренно проблематично.
Там скоріше за все або високий внутрішній опір, або навпаки коротке замикання. 1А не повинен так розігрівати 18650. В мене на тесті годину+ розряджався 18650 від струму 1А+ (при 100% заряду, 4.2В) до 0.8А (до 0%, тобто 3В під навантаженням) і ледве теплий був під кінець. Тестер показав 1389 мАг. А метод "пинка" там взагалі короткотерміновий імпульс. Максимум побачиш невелику іскру при дотику щупа до контакту. Навіть точкове зварювання не відбудеться. Якщо струм буде 6А+ (або 1.5А, залежить на яку межу виставиш шкалу тестера), то спрацює реле захисту.
Востаннє редагувалось flyman в Вів 17 лют, 2026 21:58, всього редагувалось 1 раз.
-
flyman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:57
flyman написав:Я років 5+ тому купував акб від ноутбуків, розбирав. Було дешево і сердито. 6 чи 8 елементів до $10 (200..250 грн).
б/ушка тестированная была 80-100 нетестированная 30-50.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Вів 17 лют, 2026 21:57
flyman написав: Wirująświatła написав: flyman написав:на шкалі 6А, або виб"є захист, або на долі секунди пройде струм, і елемент "роздуплиться", або "мертві бджоли не гудуть"
Там скоріше за все або високий внутрішній опір, або навпаки коротке замикання. 1А не повинен так розігрівати 18650. В мене на тесті годину+ розряджався 18650 від 1А+ (при 100%) до 0.8А (3В під навантажувенням) і ледве теплий був під кінець. Тестер показав 1389 мАг. А метод "пинка" там взагалі короткотерміновий імпульс. Максимум побачиш невелику іскру при дотику щупа до контакту. Навіть точкове зварювання не відбудеться. Якщо струм буде 6А+ (або 1.5А, залежить на яку межу виставиш шкалу тестера), то виб"є реле захисту.
шеф , всё пропало?
-
Vadim_
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 17 лют, 2026 22:03
Wirująświatła написав: Faceless написав:Wirująświatła написав:[quote="5933016:Faceless"]Це ви вочевидь знайшли заповідник динозаврів старої закалки, тоді ще були
в какой степени старых? нам всем было по 25-40 на тот момент. Понятно что доставка, логистика, инженеры могли быть постарше, но к ним данные стандарты и не применялись. Или для вас новость что первые деньги писюны 20-25лет тратят на авто?
В сенсі керівництво що насаджувало таку дебільну культуру, навряд то йшло від людей 25-40 років, просто приймали те токсичне середовище що є. Бо це комплекси людини з проблемами самооцінки
в то же время вы купили новострой, а не хрущ и панельку, но людей которые из последних сил покупали в кредит тачку, чтобы выглядеть не хуже подчиненных вы попрекаете проблемами самооценки. В своем выборе вы же тоже на кого то или что то ориентировались. По меньшей мере это странно. С волками жить, по волчьи выть. Тачки, телефоны и прочее было мотивацией работать лучше, зарабатывать больше. Найти половинку покрасивее. Провести с ней отпуск подальше Египта. Не все работают из идейных соображений. Людям хочется мирских благ. Как по мне с самооценкой у них было все норм. Хуже если бы они ездили на великах/жигулях, жили в общагах, отдыхали в селе у родителей. Какая им мотивация работать лучше, если зарплата кратно перекрывает такой уровень жизни?[/quote] Невірно вловили суть Проблеми самооцінки не в тому, щоб купити авто чи квартиру чи телефон. А в оцінці "як це в підлеглого краще". Тільки людина, в якої є проблеми з самооцінкою, буде комплексувати через те, що у підлеглого крутіша тачка чи тіліпон. А до чого тут мій вибір квартири я взагалі не зрозумів. Я ж не з колегами чи начальником тягався в кого хата краще
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1502 раз.
- Подякували: 8297 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Вів 17 лют, 2026 22:20
Faceless написав:А до чого тут мій вибір квартири я взагалі не зрозумів. Я ж не з колегами чи начальником тягався в кого хата краще
я помню ваше неуважительное и необоснованное ничем отношение к Ирпеню. Видимо тягались но не с коллегами, а с форумчанами. И когда известный вам персонаж лил на Ирпень откровенную грязь, вы не возражали. Faceless написав:Проблеми самооцінки не в тому, щоб купити авто чи квартиру чи телефон. А в оцінці "як це в підлеглого краще". Тільки людина, в якої є проблеми з самооцінкою, буде комплексувати через те, що у підлеглого крутіша тачка чи тіліпон.
давайте рассмотрим ситуацию под другим углом. В той корпорации зарплата сильно зависела от результата работы. Бывало такое, что какой то филиал тянул мою зарплату вниз, а на другом филиале мой подчиненный получал больше, чем я. В долгосроке и при прочих равных, такая ситуация говорила бы о моей некомпетентности, как минимум не могу подобрать/мотивировать отстающий персонал, организовать его работу. Поскольку моих зарплат мои подчиненные (и другие сотрудники) не видели, единственными критериями количественной оценки моей работы были авто и телефон. Считалось, чем больше денег, выше зарплата, тем эти гаджеты круче. "Встречают по одёжке". Меня бы просто не поняли, если бы я купил жигу/таврию. В "ближнем круге" на это уже не обращали внимание. Но корпорация большая и много кто обо мне знал только фамилию, должность и марку авто. Не было никакого смысла плыть против течения, прямо или косвенно доказывая всем, что дорогая/дешевая тачка это ваши комплексы. А тачку как у своего начальника я не тянул финансово, не готов был я вывалить 80куе за авто. Телефон nokia luna не покупал, чтобы не злить его и не вызывать подозрений что я поднимая свой статус, мечу в его кресло. Что в этом всём для вас новое? Что некоторые вещи созданы исключительно подчеркнуть статус и доходы его владельца, или что каждый начальник в какой то мере переживает чтобы его не подсидели, поэтому болезненно переносит статусные покупки подчиненными и прочие "прыжки через голову"?
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2