Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:
Інфляція знизиться до 7,5% у 2026 році: які розміри міжнародної допомоги — НБУ
Наскільки реалістичним Вам здається прогноз НБУ щодо інфляції?
|
|
Шановні форумчани, пропонуємо до обговорення:
Інфляція знизиться до 7,5% у 2026 році: які розміри міжнародної допомоги — НБУ Наскільки реалістичним Вам здається прогноз НБУ щодо інфляції? інтервенції за тиждень склали 794 млн дол. майже стандарт
рух курсу долара - почали тиждень з 42,85 й жвавенько піднімались аж до 43,30 у вівторок, пару днів коливалися трохинижче цього рівня, але в п'ятницю знову стрімко впали до 42,86, точніше вронив НБУ в післяопераційний час. все таки НБУ вирівнює курс долара по євро. навіщо він це робить, це для мене поки загадка, але маємо що маємо. тому курс євро протягом тижня був більш стабільний. почали з 50,80 піднялися у вівторок до 51,06, а у серед вранці - вже 51,21. я ж кажу, поки що прив'язка до євро трохи штучна. але закінчили тиждень теж падіняннм до 50,65 спостерігаємо далі Re: Валютний ринок в контексті ДСз'явилась звітність. й схоже зрозуміло, чого так тягнули.
гроші - вже писав, але повторимо безготівка - значно збільшилася, на 217 ярдів грн, до 1 024 ярди грн. основний фактор, який зараз тисне на курс. зараз цифра менше, десь 940 ярдів грн, але все одно це великий рівень. готівка теж збільшилася, але більш помірно - на 17 ярдів грн, до 926 ярди. ЗВР збільшилися на 2,5 ярди дол до 57,3 ярди. про всяк випадок нагадаю, що збільшення безготівки та ЗВР - це пов'язані речі. зростання безготівки йде за рахунок гривні, яку емітують під ЗВР. оце далеко не всі розуміють Re: Валютний ринок в контексті ДСзалишки на рахунках відповідно теж зросли
в основному це збільшення безготівки зібралося на рахунках юросіб - зростання 186 ярдів грн, до 1 328 ярди. залишки на рахунках фізиків - зростання на 37 ярдів грн, до 942 ярди грн а тепер вишенка - що ж цікавого сталося в грудні? тадам - Приват списав з балансу проблемні кредити на суму близько 140 ярдів грн. напевне весь баласт від ІВК. я навіть зустрів десь цю інфо, але загалом про це тиша. що зайвий раз показує, що не лише суспільство, а й так звані експерти обговорюють лише те, про що кажуть всі - а якщо про це мовчать, то ніхто й не знає. в мене виникло декілька питань. перше - суд проти ІВК виграли. чому списуємо? не будемо забирати компенсацію в ІВК - чи будемо, але хто тоді буде це робити? може Приват просто ці права вимоги комусь передав? дуже цікаво... друге - в оперативних даних кредиту вказують без резервів, чому й стала помітне це списання. в банку давно був нарахований резерв. але тоді давайте повернемось тоді до співвідношення депозити кредити. й що бачимо на кінець року - навіть по оперативним даним гривневих кредитів на суму 886 ярдів грн, без резервів - 812 ярдів грн. а депозитів - 2 270 ярдів грн. ЕКОНОМІКА не працює. ми накопичуємо купу грошей, які нічим не забезпечені, але на цю купу грошей НБУ з Мінфіном регулярно ще виплачують чималі відсотки. а курс стоїть на місці... чим же це може закінчитися? до речі, з 2,3 трлн гривень 868 ярдів банками вкладено в ОВДП, а населення напряму вклало лише 112 ярдів грн. тобто навіть якщо населення не вкладає в ОВДП, банки це роблять за них треба писати окремий допис про це, але як на мене - стримання курсу валют зараз - це помилкове рішення влади, популістське. але про це навіть ніхто не говорить... хоча ні, курс тримаємо, відсотки високі - про це Данилишин каже... й для розуміння потенційних ризиків - з залишків коштів юр осіб на вимогу - 1 074 ярди грн, фізосіб - 621 ярди грн. давно я не заглядав в розгорнуті дані банків...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||