тут реальна статистика Венчурного фонду. Звісно тут ККД вищий, ніж в класичних грантів, але деяке представлення про сучасну прикладну науку дає: 90% збиткових проєктів, 6% проєктів повернули вкладене в них, а 3.9% дали "ікси", з яких 0.4% - х50 і більше...
Faceless писал(а):Нормальні такі відпускні, 100к
Враховуючи, що відпускні - це заробіток за 2 місяці + "оздоровчі" в розмірі ставки, то нічого вони не нормальні...
Дюрі-бачі От питання 1 Навіщо мені стаття де нічого не сказано 2 Якщо Ви науковець - то спробуйте показати три цифри а - вкладені у Вас гроші б - віддача від цих вкладень в - відсоток. І я тоді зрозумію наскільки Ви кращі /гірші від простого ДЕПОЗИТУ І буду приймати рішення про зміну своєї думки..
А стаття що 4% вкладених дають 90% прибутку, тобто наступних 96% вкладень дають 10% ... без цифри з якої беруться ці відсотки(абсолютно вкладені і абсолютно отримані) - це просто спроба науковців замаскувати свою неспроможність бути корисними в СЬОГОДНІШНІХ РЕАЛІЯХ...адже у відсотках може й красиво, а в абсолюті - вклали 1 млн , 40 000( 4% від вкладених) дали прибуток 60 000 (90% від отриманого прибутку) І в реалі вклали 1 млн - отримали 66 000 назад ( ККД=0,066%).... а розповідей тільки про 4% які дали 150% плюсом
90% збиткових проєктів, 6% проєктів повернули вкладене в них, а 3.9% дали "ікси", з яких 0.4% - х50 і більше...
Вклали 100% 90% - просрали 6% вернули вкладене=6% 3,5% дали нехай ікс 10 = 35% назад 0,4% дали ікс 50 =20% назад Висновок Вклали 100% , просрали 39% , повернули назад 6+35+20=61%
І хто з таким підходом буде вкладати в цю безнадійну справу свої гроші крім аферистів або чужих грошей?
Враховуючи, що відпускні - це заробіток за 2 місяці + "оздоровчі" в розмірі ставки, то нічого вони не нормальні...
Ну я ніколи в цій сфері не працював, у мене відпустка по 2 місяці може бути хіба за свій рахунок, а тим більше оздоровчє
так суми там не є фантастичні - якщо три оклада вклалися в 100 т грн, й то з запасом. можете спробувати викладати - часу забирає багато, а результату - мало.
тут реальна статистика Венчурного фонду. Звісно тут ККД вищий, ніж в класичних грантів, але деяке представлення про сучасну прикладну науку дає: 90% збиткових проєктів, 6% проєктів повернули вкладене в них, а 3.9% дали "ікси", з яких 0.4% - х50 і більше...
Faceless писал(а):Нормальні такі відпускні, 100к
Це ще і зарплата за червень? Бо інакше якось багацько. Наприклад ЛНУ доцент уже після підвищення 16,6 до оподаткування. Хай з надбавками трохи більше, але навіть на ставку 20-ка чистими проблемна.
Ой+ В звичайних доцентів 50-70% надбавок , в мене - 80% надбавок (25 за звання, 15 за кандидата, 20 за стаж 10-19 років, 20 за рейтинг). А ще при розрахунку відпускних рахується середньомісячний заробіток з урахуванням премій. Але все рівно це катастрофічно мало, навіть до 500Є на місяць не дотягує, тобто як 1 типовий грант...
budivelnik писал(а):Друге - скільком бідним цікаво що розробляють науковці ? Але ж вони платять
А скільком багатим то цікаво?.. І що ті науковці розробили? Приклад пальцем у небо, як на мене.
Те що наші науковці по статистиці витрачають 0,35% ВВП (1% Бюджету) а віддачі дають на 0,01% ( по словам науковця Дюра-Бачі)- це проблема.. Але ті самі зміни в телефонах/машинах/медицині - це витрати/досягнення науки..
ПРИВАТНОЇ ЗАХІДНОЇ науки. Тобто це якраз зробили багаті за свій власний кошт а не українські бюджетники...
Shaman писал(а):оскільки це вже не перший срач, то може це просто троль. й тоді він може бути ким завгодно. але так, гілку засмічує знатно...
по перше на моїх рідних перший переключився будівельник. то хто троль і починає срач. а по друге як ви оцінюєте отакі опуси будівельника яких повно у стрічці теми? це лучікі добра і обговорення теми гілки? https://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=5969623#p5969623
барабашов писал(а):Налоги ж наверно чисто от всей щедрости души платились а не по норме закона(о торговле бухлом и куревом)???
Я щось не зрозумів? Я що комусь пропонував платити від щедрості душевної чи більше ніж по закону?
Саме так Точніше, пропонували змінити закон таким чином, щоб підтягнути душевну щедрість до встановленого рівня, бажаного вами. Он, чергові постанови зеленого кабміну взагалі залишили деяких ФОпів без роботи. А ви все їхніми ставками переймаєтесь...
А може по порядку Пів роботи дурневі не показують ТМ Народна Мудрість(с) Тому я зробив ВСЮ роботу ( від заробляння до сплати податків) і побачив деякі проблеми які на мій погляд варто виправити. Головна проблема - наявність 4-5-6-7? млн осіб працездатного віку які ВЗАГАЛІ не платять податків Інша проблема - стосується 400 000 єдиноподатників 2 групи( та 600 000 єдиноподатників 3-ї групи)... Ця проблема- низька база оподаткування( мінімалка) , для того щоб як мінімум порівняти обовязки розумного фопа з дурним двірником-я запропонував щоб базу оподаткування(мінімалку) для цього типу фопів підняли рази в три (щоб базою стала СЕРЕДНЯ а не мінімальна) - що в цьому поганого ? Працює цей фоп так само як і двірник, отримує БІЛЬШЕ двірника, сплачує МЕНШЕ двірника... То що поганого в тому що ми його ПІДТЯГНЕМО до обовязків ДВІРНИКА( тобто збільшимо на 4000-6000 грн місяць з 4000 до 10000 ? Є ще й позитивне для цього фопа, бо підняття ставки оподаткування ВИВОДИТЬ його з претензій гетьманцева про дроблення... фактично заради зменшення податків по оплаті праці - дробити не треба буде Є ще 600 000 на 3-тій групі, для яких зміна мінімальної на середню збільшить оподаткування на 3500 грн ( виключно за рахунок збільшення ЄСВ Ще одна проблема - це ЗБИРАЄМО з бідного щоб йому ж і віддати .. може є резон за рахунок тих сум збільшення податків звищеописаних груп - підняти неоподаткований рівень для ВСІХ приблизно до 5000-6000-8000 ? грн/місяць І тепер висновок Фопи як не як не двірники, а раз так то вони є якимось бульойном в якому виросте майбутня єліта. І якщо вони зараз в пятій точці бачили потреби Держави, то якого милого мають змінитись їх погляди коли 1% їх виросте до ЕЛІТИ..
Тобто Так і будемо постійно розповідати що нам ЕЛІТА зобовязана, але самі будучи прообразом Еліти будемо вести себе як двірники які нікому нічого не винні( крім мами ріми звичайно)