вот что пишут:
Засідання ФРС та ЄЦБ у поєднанні з періодом публічних звітів найбільших американських та європейських компаній спровокують нові ралі по парі євро/долар з кінця цього тижня та до 5 травня.
|
|
![]() Re: Валютний ринок в контексті ДС1. Вы не эмитент гривны. 2. НБУ тоже не может ![]() Если внимательно перечитать тот абзац, из которого Вы выделили кусочки, можно заметить, что доход от переоценки был вычтен из общего "финансового результата", а в прибыль до распределения попал только не связанный с переоценкой остаток - около четверти общего "дохода". Структуру этого дохода, может быть, где-то и можно найти, но мне лень. Я не раз писал, сколь скептически отношусь к подсчету прибыльности эмитента валюты. Когда появится информация о фактическом перечислении этой суммы в бюджет, я немедленно засчитаю ее в эмиссию. ![]() Національний банк зберіг облікову ставку на рівні 25%. Про це оголосив голова НБУ Андрій Пишний на брифінгу. Ставка залишається незмінною з червня минулого року. Також НБУ покращив свій макроекономічний прогноз на 2023 рік — ВВП країни повернеться до зростання, а інфляція сповільниться.
Ключові факти Збереження ставки на рівні 25% підтримає ефекти від попередніх заходів із посилення привабливості гривневих активів, вважає регулятор. Також це дасть змогу забезпечувати стійкість валютного ринку та формувати передумови для збереження сталого тренду на зниження інфляції та пом’якшення валютних обмежень, зазначили в НБУ. З початку року інфляція знижувалася швидше, ніж очікувалося, у березні темпи зростання споживчих цін сповільнилися до 21,3% в річному вимірі, йдеться у пресрелізі НБУ. Це сталось зокрема й завдяки зміцненню готівкового курсу гривні. Послабленню інфляційного тиску сприяли достатня пропозиція продовольства та пального, а також швидке відновлення енергетичної системи від наслідків російських терактів, вказує регулятор. Попри це, через війну інфляційний тиск залишається суттєвим, зокрема через виробничі витрати бізнесу та складнощі з веденням діяльності та налаштуванням логістичних ланцюгів. За прогнозом НБУ, цьогоріч інфляція становитиме 14,8%, а наступного року взагалі повернеться до однознакового рівня. НБУ також покращив прогнози щодо зростання української економіки у 2023 році. Якщо в минулому прогнозі було символічне зростання ВВП на 0,3%, то тепер регулятор прогнозує +2% за підсумками року. Такий прогноз базується на очікуванні, що суттєвих дефіцитів електроенергії надалі не буде, «за винятком локальних та ситуативних дефіцитів у другому півріччі». Також позитивно має вплинути збільшення видатків бюджету на тлі значних обсягів міжнародної фінансової допомоги – це підтримає економічну активність та споживання, йдеться у пресрелізі НБУ. За даними Нацбанку, завдяки міжнародній допомозі зберігається чистий приплив валюти в Україну. Фінансова допомога партнерів компенсує дефіцит поточного рахунку, який залишається значним через збільшення імпорту на тлі поступового відновлення внутрішнього попиту, витрати українських мігрантів за кордоном, а також у зв’язку зі стриманим експортом внаслідок зниження врожаїв та обмеженості логістичних шляхів. Загальні надходження від партнерів можуть перевищити $42 млрд, завдяки чому міжнародні резерви зростуть до понад $34 млрд (за підсумками березня вони становили $31,9 млрд). Ключовим ризиком для української економіки залишається триваліший термін та інтенсивність повномасштабної війни, наголошують у Нацбанку. Як зазначили в НБУ, оновлений макропрогноз передбачає початок циклу зниження облікової ставки в IV кварталі 2023 року. Проте, навіть за такого сценарію монетарні умови залишатимуться достатньо жорсткими на прогнозному горизонті з огляду на подальше сповільнення інфляції, поліпшення інфляційних очікувань та, відповідно, збереження високої реальної дохідності гривневих інструментів, йдеться у повідомленні Нацбанку. Востаннє редагувалось jump в Чет 27 кві, 2023 14:18, всього редагувалось 1 раз.
![]()
Дякую за пояснення. Я помилився (не уважно прочитав). Думав, що те що перерахували в бюджет це різниця від (переоцінка + доходи від рефінансування банків + доходи по ОВДП + щось чого я не знаю) - (% по депосертифікатах + щось чого я не знаю). Проте, тепер після вашого пояснення та на основі даних наведених паном Богданом (якщо не враховуємо переоцінку), такий би дохід мав би бути у НБУ: 232,3-175,6 = 56,7 млрд грн . А він виявляється вищий. В будь якому випадку, мої думки не претендують на істину. Я пишу із розрахунку, а раптом хтось мудрий і розумний (як ви) витратить свій час, щоб пояснити. І як бачите - іноді спрацьовує ![]() Ну і щоб два рази "не вставати". ![]() НБУ оставил 25%, теперь окончательно все успокоятся и курс уйдёт к отметке 37,5. До начало августа можно спокойно сидеть в грн.
![]() переоцінка в USD показує мінус відносно 1.1.22 і плюс відносRealist
переоцінка активів в USD показує мінус відносно 1.1.22 і плюс відносно 1.1.23 догадайтеся чому (підказка вище). ![]() Шановні форумчани, нагадую!
Колеги записують подкасти щодня. Все про курс валют та прогноз курсу за 2 хвилини. ![]() Официальный курс + облигацииОфіційний курс гривні до іноземних валют за 1 одиницю
Починає діяти з...............27.04.2023............28.04.2023 дата розрахунку..............26.04.2023.............27.04.2023 Євро.................................40,3918..................40,3461...-0.11% Долар США......................36,5686..................36,5686...зафиксирован Курс евро посчитан, исходя из курса евро к доллару 1.1033 (вчера 1.1045) Индекс доллара DXY в 15-00 101.45 (вчера 101.39). Вчера в 16 доллар очень резко, но не очень глубоко провалился, а потом сразу же вернулся на исходный уровень. Со вчерашнего вечера без движений. ................................. Вчера состоялось погашение очередной порции облигаций 2014 года выпуска, находившихся на балансе НБУ. Размер порции стандартный - 2.5 млрд. Следующая такая порция, если я ничего не перепутал, через 2 месяца. Совсем не больно ![]() ................................. Я давно заметил применение этой стратегии ![]() ![]() Re: Валютний ринок в контексті ДСчто мешает сделать две/три универсальные карточки привата к одному банковскому счету? и/или если нужно отдельно дополнительно счета для универсальных карточек для передачи их пожилым родителям и детям? я сделал штук пять и очень удобно без комиссии перекидывать гривны при необходимости контролируя суммы на счетах в меру рисков ребенка и пенсионеров. довольно удобно, имхо.
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор
|
|