Прораб написав:У жодній заяві за вказаними посиланнями немає інформації про допомогу у погашенні/списанні боргів.
Так про це я відразу написав ось тут Ось ця фраза: Фінансова допомога (із закордону) не може йти на військо. А от на бюджетні витрати (соціалку) може йти. Відповідно вивільняється ресурс (податки які ми збираємо) який можна направити на погашення облігацій.
Прораб написав:Кредити це лише нарощування боргів та збільшення залежності.
Без кредитів (боргів) не має розвитку, а в нашому випадку "стояння на місці", щоб не впасти ще глибше. Коли в тебе "в хаті війна" то хвилюватись повинен не позичальник, а той хто віддає свої гроші в обмін на обіцянку виплатити борг потім із певною дохідністю.
Прораб написав:50 млрд (по 2027 рік) - це 1 млрд на місяць, при поточній потребі та поверненні боргів це взагалі нема про що говорити.
Шановний, не забувайте, що можуть і не давати. Ви спочатку дякую скажіть, а потім вже критикуйте.
Прораб написав:І де у цій схемі - розвиток економіки?
Ну ми ж не належимо до членів тієї делегації яка поїхала в Лондон показувати свою фантазію (насправді на фуршет і місто подивитись). Ріст економіки у країні в якій йде війна не можливий. Що би там не говорили наші в Лондоні і які перспективи вони не малювали, все це не вартує нічого допоки не буде вирішено питання війни та ризиків повязаних із нею. Нагадаю. Ніхто не вірив, що пітун наважиться напасти. Потім ніхто не вірив, що підірвуть каховську ГЕС. Тепер ніхто не вірить що підірвуть Запорізьку АЕС або використають тактичну ядерну боєголовку. Росту не буде. Найближчі роки наша ціль - вийти на показники 21 року. А якщо ви подивитесь на демографію та на мобілізацію (якої не має), то через рік не буде ким працювати. А наші жінки від безвиході просто поїдуть закордон. Резюме. Робимо все можливе, щоб А) Закінчити війну (перемогою) Б) Втратити якомога менше під час виконання пункту А. В) Мати максимально можливі "стартові" позиції після виконання пункту А. І якщо для цього зараз потрібно позичати під такі відсотки - позичаємо. Бо якщо не позичимо, то завтра може не бути. У мене все. Добраніч.
Дякую – має відношення до пов'язаних особистостей, це їхня прерогатива на поточний момент. Від себе можете робити будь-що, але поради мені не потрібні. Крім забаганок та прикрас - немає логічної відповідності у вказаних вами тезах, прочитайте та проаналізуйте все самі, без емоцій, стане зрозуміліше. Вірити в подібне, звичайно, ніхто не забороняє, особливо на ніч, але практичного сенсу подібне не має. Було цікаво дізнатися суб'єктивний поточний рівень практичності на валютній гілці.
Realist написав:
Прораб написав:У жодній заяві за вказаними посиланнями немає інформації про допомогу у погашенні/списанні боргів.
Так про це я відразу написав ось тут Ось ця фраза: Фінансова допомога (із закордону) не може йти на військо. А от на бюджетні витрати (соціалку) може йти. Відповідно вивільняється ресурс (податки які ми збираємо) який можна направити на погашення облігацій.
Це ще не факт спрямування (на погашення), а лише можливе припущення та можливо акт доброї волі за існуючих можливостей. Тому що наразі існує факт постійного нарощування.
Realist написав:...хвилюватись повинен не позичальник, а той хто віддає свої гроші в обмін на обіцянку виплатити борг потім із певною дохідністю.
В одному Ви маєте рацію, "той" хто бере зараз кредитні кошти не хвилюється, як "він" повертатиме.
Shaman написав:й не пишіть оцю дурню про 80% річних в валюті
Хамство на гілці заразне. Я вже давав різні посилання, на які відповідь "я так відчуваю" і зараз щось подібне, читайте цю статтю і вивчайте таблицю особливо останній стовпчик https://zn.ua/ukr/macrolevel/investor-r ... 9908_.html, повільно ворушачи губами.
Ой+ написав:Платить до 63% річних у валюті - див. останній стовпець:
На жаль зараз вже можу знайти чіткий посилання на 80%, але думаю зрозуміло, що на певних відрізках така дохідність була можлива. Зараз на короткостроці також непогано вийшло за рахунок укріпляжу і %, якщо за 3 міс 10+5, то маємо 60% річних у валюті. Мінфін з НБУ діє не перший раз врізнобій - коли грн падає, то і ставки низькі, коли ж її укріпляють, то і ставки підскакують. І є тінь сумніву, що для певних осіб це не секрет і не удача. ОВДП може і будуть намагатись нарощувати, але коли обслуговування сягне половини і більше всіх доходів бюджету, то це буде складнувато. Так як живу в Україні і виїжджати не збираюсь, то мене тенденції стрімкого росту боргів, які впадуть на дітей, не тішать. Вважаю що і зараз є значні резерви для економії на різних рівнях.
Realist написав:Нагадаю. Ніхто не вірив, що пітун наважиться напасти.
Та чому ж "ніхто"? Здебільшого не вірила певна конкретна категорія.
Shaman написав:й не пишіть оцю дурню про 80% річних в валюті
Хамство на гілці заразне. Я вже давав різні посилання, на які відповідь "я так відчуваю" і зараз щось подібне, читайте цю статтю і вивчайте таблицю особливо останній стовпчик https://zn.ua/ukr/macrolevel/investor-r ... 9908_.html, повільно ворушачи губами.
Ой+ написав:Платить до 63% річних у валюті - див. останній стовпець:
На жаль зараз вже можу знайти чіткий посилання на 80%, але думаю зрозуміло, що на певних відрізках така дохідність була можлива. Зараз на короткостроці також непогано вийшло за рахунок укріпляжу і %, якщо за 3 міс 10+5, то маємо 60% річних у валюті. Мінфін з НБУ діє не перший раз врізнобій - коли грн падає, то і ставки низькі, коли ж її укріпляють, то і ставки підскакують. І є тінь сумніву, що для певних осіб це не секрет і не удача. ОВДП може і будуть намагатись нарощувати, але коли обслуговування сягне половини і більше всіх доходів бюджету, то це буде складнувато. Так як живу в Україні і виїжджати не збираюсь, то мене тенденції стрімкого росту боргів, які впадуть на дітей, не тішать. Вважаю що і зараз є значні резерви для економії на різних рівнях. ...
а я вже коментував саме цю статтю.
теоретично, якщо хтось вчасно купив-продав, то міг отримати ці 80%. але це ніякий не інсайд, як натякають в цій статті, бо в січні 2019 ніхто ще не знав про велике надходження грошей від іноземців влітку й що це призведе до такого укріплення гривні (там були ще фактори). дурня в тому, що це тенденційна подача матеріалу - й це видно неозброєним оком. але тоді все хто переклав гроші з валюти в грн - заробили умовний прибуток - але це було лише випадково, бо цілеспрямовано це не робили.
Національний банк з початку повномасштабного вторгнення запровадив адміністративні обмеження з метою зберегти контрольованість валютного ринку, захистити золотовалютні резерви, запобігти непродуктивному відпливу капіталу та сприяти зниженню девальваційного тиску, водночас створивши умови для забезпечення економічної діяльності.
Однак із часом ефективність таких обмежень послаблюється, натомість обмежувальний вплив на економічну активність посилюється. Отже, проведення валютної лібералізації в осяжній перспективі стає дедалі актуальнішим.
Національний банк розробляє дорожню карту послаблення валютних обмежень. Вона є одним із елементів стратегії валютно-курсової політики, яка також включатиме в себе питання відновлення курсової гнучкості та повернення до інфляційного таргетування. Підготовка стратегії є структурним маяком нової програми розширеного фінансування з МВФ, який має бути виконаний до кінця червня 2023 року.
Дорожня карта визначатиме пріоритетність пом'якшення валютних обмежень, ураховуючи баланс переваг та недоліків від їх застосування. Насамперед послаблюватимуться ті обмеження, що найбільше викривлюють ринкові механізми та/або заважають нормальній бізнес-діяльності.
Спочатку вживатимуться заходи, спрямовані на мінімізацію множинності курсів, послаблення обмежень за торговими операціями, а також заходи зі сприяння надходження нових позик та інвестицій. Заходи, пов'язані з питаннями торгового фінансування та валютних ризиків банків, а також послаблення обмежень за капітальними операціями, запроваджуватимуться на наступних етапах валютної лібералізації.
Пом'якшення тимчасових валютних обмежень відбуватиметься поступово та не прив'язуватиметься до конкретних дат. Під час ухвалення відповідних рішень Національний банк орієнтуватиметься на наявність необхідних макроекономічних передумов та ґрунтовний аналіз впливу таких кроків на валютний ринок та економіку.
"Ми свідомі того, що адміністративні обмеження виконують, але поступово вичерпують свою функцію. Наразі бізнес потребує "валютного кисню" для ще більшої адаптивності та розвитку. Водночас воєнні ризики залишаються вагомими, а валютні ресурси – обмеженими. Ми ухвалюватимемо рішення про послаблення тих чи інших валютних обмежень, зважаючи на те, яку додану вартість це матиме для української економіки. Будемо рухатися так швидко і амбітно, як нам дозволятимуть макроумови, маючи головним пріоритетом збереження макрофінансової стабільності ", – підкреслив Андрій Пишний.
flyman написав:залучали під 10% перепозичили під 18%+
при інфляції 20%+ навіть в мінус
Ну так, а я про що? Нормально перепозичили. В даних конкретних умовах дохідність не є "кримінальною" та відповідає поточній ситуації. Але ж ні. Все одно є незадоволені
Ой+ написав:Вчора бачив цей сумнівний рекорд і дивувався, що ніхто не пише і не коментує. Ну це якби не зовсім 0, наступного року треба буде перезичати вже 36 млрд, щоб мати такий 0. Чи це схема 2019 р., коли всілякі інвестори мали до 80% річних у валюті?
держборг США за 5 років виріс більше як в півтора рази, від 20трлн до 3трлн, а ставка резервування майже в 3 рази від 2% майже до 6%, (в нас, від 10% до 25% що співмпірно)
"і ці люди забороняють пальцем колупатися в носі" (с)