Відкладена девальвація в нас поки йде десь по 30% в рік: 20% за рахунок зростання грошової маси і 10% за рахунок різниці ставок ОВДП з доларовими. Девальвація 2022 від зростання грошової маси вже відбулась, девальвацію 2022 за ОВДП і 2023 відклали на майбутнє (тобто десь 40%).
Навуходоносор написав:10 кратной девальвации в Украине не будет.
Буде. Питання тільки коли і з якою швидкістю. Я вважаю, що повільно, років за 5 після перемоги у війні. І основна причина - необхідність скинути тягар соціальних зобов'язань, зокрема ті ж 15 млн. за солдат. Ну і піраміда ОВДП під 15%+ нікуди не дівається
То який сенс "мусолити" 5р., а не зробити зразу/за декілька місяців після закінчення війни?
Ну і моя думка, що в 10раз - сумніваюсь... А от в 2-3рази - легко!
Дюрі-бачі написав:Відкладена девальвація в нас поки йде десь по 30% в рік: 20% за рахунок зростання грошової маси і 10% за рахунок різниці ставок ОВДП з доларовими.
Дюрі-бачі написав:Відкладена девальвація в нас поки йде десь по 30% в рік: 20% за рахунок зростання грошової маси і 10% за рахунок різниці ставок ОВДП з доларовими. Девальвація 2022 від зростання грошової маси вже відбулась, девальвацію 2022 за ОВДП і 2023 відклали на майбутнє (тобто десь 40%).
Що зараз гадати. При якісно проведеній війні всі наші борги будуть погашені репараціями орків.
Дюрі-бачі написав:Відкладена девальвація в нас поки йде десь по 30% в рік: 20% за рахунок зростання грошової маси і 10% за рахунок різниці ставок ОВДП з доларовими. Девальвація 2022 від зростання грошової маси вже відбулась, девальвацію 2022 за ОВДП і 2023 відклали на майбутнє (тобто десь 40%).
Що зараз гадати. При якісно проведеній війні всі наші борги будуть погашені репараціями орків.
Навуходоносор написав:10 кратной девальвации в Украине не будет.
Буде. Питання тільки коли і з якою швидкістю. Я вважаю, що повільно, років за 5 після перемоги у війні. І основна причина - необхідність скинути тягар соціальних зобов'язань, зокрема ті ж 15 млн. за солдат. Ну і піраміда ОВДП під 15%+ нікуди не дівається
За п'ять років після перемоги - це вважай не буде, як у 1947. Після перемоги - хоч потоп. Мова була за миттєву найближчим часом. Не буде найближчим часом.
Знаете, во время ролика я смотрел на журналистку. Совпадение? Мне так не кажется) Китайский автопром не завоюет - да уже блин завоевал, если послушать его же. Вопрос мирового лидерства всегда был вопросом престижа. Но был и позитив. Впервые понял, зачем был нужен ковид Китаю. Для ослабления западной экономики с целью сломать вектор и приблизить мировое господство. Раньше в таком контексте я ковид не рассматривал. Но сейчас выгода Китая очевидна. Кризисное десятилетие, которого н кто, включая западных экспертов, не ждал. инфляция доллара, лидерство в производстве топовых мировых товаров - смартфонов, а сейчас и электромобилей. За ковидом - ряд войн по всему миру, которые прямо касаются запада, но никак не задевают Китай. Си можно поздравлять.
я бачу стало модним чайнафільство. так от, у Китаї все виразніше видна дуже велика .опа. й через ковід. війна лише у нас, в інших місцях конфлікти - звісно на руку Китаю, але лише відволікають увагу. навіщо їм цей Тайвань потрібен? вже теж потрібна війна, щоб маскувати проблеми
Навуходоносор написав:Знаете, во время ролика я смотрел на журналистку. Совпадение? Мне так не кажется) Китайский автопром не завоюет - да уже блин завоевал, если послушать его же. Вопрос мирового лидерства всегда был вопросом престижа. Но был и позитив. Впервые понял, зачем был нужен ковид Китаю. Для ослабления западной экономики с целью сломать вектор и приблизить мировое господство. Раньше в таком контексте я ковид не рассматривал. Но сейчас выгода Китая очевидна. Кризисное десятилетие, которого н кто, включая западных экспертов, не ждал. инфляция доллара, лидерство в производстве топовых мировых товаров - смартфонов, а сейчас и электромобилей. За ковидом - ряд войн по всему миру, которые прямо касаются запада, но никак не задевают Китай. Си можно поздравлять.
я бачу стало модним чайнафільство. так от, у Китаї все виразніше видна дуже велика .опа. й через ковід. війна лише у нас, в інших місцях конфлікти - звісно на руку Китаю, але лише відволікають увагу. навіщо їм цей Тайвань потрібен? вже теж потрібна війна, щоб маскувати проблеми
У 2023 році економіка досягла річного цільового показника зростання близько 5%, проте вона також зафіксувала найгіршу дефляційну смугу з часів азійської фінансової кризи. Ціни на житло впали у грудні найбільше майже за дев’ять років. Експорт утруднений, населення скорочується, існує величезна армія безробітних випускників.
А те, що влада дедалі більше концентрується у верхах Комуністичної партії, дозволяють припустити, що урядовці не зможуть швидко реагувати на кризи.