|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Сер 13 січ, 2021 14:38
Сибарит написав: Realist написав:Таке враження, що фактор корупційної гривні від грудневого розпилу бюджету вже нівельований ( якщо він дійсно мав місце) і 29 найближчий місяць годі чекати.
Я выделил самый важный момент. Публичные обвинения часто строятся на стереотипах, а не на информации 
Насколько я мог понять за много лет, под распилом здесь принято понимать все траты бюджета somilitark, вы предлагаете вообще ликвидировать все госзаказы и госзакупки? Кстати, бюджетным организациям типа НИИ и вузов деньги на оборудование дают, как правило, только в конце года, некоторые вообще не успевают их отоварить. То же относится к премиям и т.п. Часто в декабре заставляют брать тарифные отпуска дней на 10 в январе, чтобы сэкономить январскую зарплату (которой обычно не хватает). И при совке основные бюджетные расходы падали на декабрь.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 січ, 2021 14:58
StarikanГ-н Сибарит считает, что все тендеры это кристально чистые сделки, без кумовства, откатов и завышеных смет, проходящие под мощную конкуренцию. Я не говорил что все конкурсы надо убрать, я лишь указал на рекордные расходы бюджета, которые большей частью и пошли подрядчикам в мутных схемах. Прозорро надо совершенствовать, а не ликвидировать. Сделан первый шаг, в тяжёлом пути. Я имею ввиду саму идею Прозорро. Бюджет должен быть сбалансированным и ровным по году, короче надо эти совковые традиции декабрьского изобилия ликвидировать. А не демонтировать саму площадку и идею Прозорро. А курс красота, мне нравиццо 
-
somilitark
-
-
- Подякував: 706 раз.
- Подякували: 3859 раз.
-
-
Профіль
-
-
5
5
Додано: Сер 13 січ, 2021 15:22
somilitark написав:StarikanГ-н Сибарит считает, что все тендеры это кристально чистые сделки, без кумовства, откатов и завышеных смет, проходящие под мощную конкуренцию. ...
Вітаюсь со всіма!
АКСІОМА: Коли є потік дешевих коштів, то завжди є контр потік відкатів!
Розглянемо, доступні=дешеві кредити 5-7-9.
Як можливо таке - беруть під 10-12, в тих же ОВДП, а роздають під 5-7-9? Де розумний глузд? А,..., у тих, хто сидить на контр потоці він явно є! Як на мене, треба поміркувати о ШЕСТИ відсотках рефінансування НБУ. Я б пошукав контр потоки...
Як на мене, сьогодні економічно обгрунтовані 8-10-12
ВО
Хай щастить!
Востаннє редагувалось s0v7a в Сер 13 січ, 2021 15:27, всього редагувалось 1 раз.
-
s0v7a
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 3 раз.
- Подякували: 2443 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
3
12
Додано: Сер 13 січ, 2021 15:22
Realist написав:але ж і так звані "навіси" попиту чи пропозиції які часто гасить НБУ - це виключно психологічні фактори та бажання продавців чи покупців заробити більше.
Если бы факторы были только психологичными, объемы интервенций в разные стороны были бы одинаковыми на достаточно длинных промежутках времени. Этого не наблюдаем, что говорит и о вполне фундаментальных дисбалансах. Более сильных колебаний нет, потому что их предотвращает НБУ. Независимость наличного курса сильно пострадала от снятия большинства валютных ограничений, которое открыло путь для перетоков между налом и безналом. Ни страсть к шаре, ни пугливость народа меньше не стали. Как и желание все возводить в абсолют, особенно свое мнение 
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6451 раз.
- Подякували: 21576 раз.
-
-
Профіль
-
-
132
82
38
2
Додано: Сер 13 січ, 2021 15:31
somilitark написав:Прозорро надо совершенствовать, а не ликвидировать. Сделан первый шаг, в тяжёлом пути. Я имею ввиду саму идею Прозорро.
Перший крок не зроблено. Треба було відкрити інформацію по держзакупівлях (просто шляхом оприлюднення), і працювати над відповідальністю закупщиків за розкрадання бюджетних коштів. Замість цього ускладнюється, власне, процедура закупівлі, та намагаються вичавити з постачальників додаткові гроші (шляхом редукционів). Плюс за рахунок постачальників збагачуються майданчики, що, власне, підтримують функціонал Прозорро. Відповідальністю чиновників як не пахло, так і не пахне.
-
sergey_sryvkin
-
-
- Подякував: 629 раз.
- Подякували: 666 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Сер 13 січ, 2021 16:04
sergey_sryvkin написав: somilitark написав:Прозорро надо совершенствовать, а не ликвидировать. Сделан первый шаг, в тяжёлом пути. Я имею ввиду саму идею Прозорро.
Перший крок не зроблено. Треба було відкрити інформацію по держзакупівлях (просто шляхом оприлюднення), і працювати над відповідальністю закупщиків за розкрадання бюджетних коштів.
Це і є основна функція Прозорро. Щоб всі хто хоче мали доступ до тендеру і могли створити конкуренцію або її видимість. Все і далі продовжує залежати виключно від тих людей хто тендер оголошує (із власного досвіду) sergey_sryvkin написав:Замість цього ускладнюється, власне, процедура закупівлі, та намагаються вичавити з постачальників додаткові гроші (шляхом редукционів).
Так не буває, щоб конкуренція була без пониження ціни. Якщо не має пониження ціни - то договорняк або унікальний товар чи послуга і тоді без варіантів. sergey_sryvkin написав: Плюс за рахунок постачальників збагачуються майданчики, що, власне, підтримують функціонал Прозорро.
Та, дійсно є таке. На початках мені навіть якийсь кешбек пропонували чи щось на подобі того  . Звичайно сервіс має бути платним. Але погоджусь, що вартість цієї оплати на мою думку завищена. Знову ж таки є механізми не брати із учасників гроші за участь у тендері, але тоді ці тендери відбуваються без розкриття інформації всіх учасників і там можливі нюанси. Таким методом тендерить одна велика державна компанія.(по напряму який мене цікавить) sergey_sryvkin написав:Відповідальністю чиновників як не пахло, так і не пахне.
Прозорро не має ніякого відношення до оцінки діяльності чиновників. Це тільки механізм ускладнити їм можливість красти. І все. Ф. Підняли прийом на 5 коп. до 28,05.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3095 раз.
- Подякували: 2233 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Сер 13 січ, 2021 16:08
lapay написав:Ну, і читати тезу, від совкофіла, що треба скорочувати соціальні виплати, якось дивно.
Однако странная у вас терминология. Все недовольные разворовыванием госбюджета, распилами и сдачей страны в рабство ради не нужного кредита - это в вашем понимании "совкофилы"? Да, социальные выплаты нужно сокращать, большая их часть идет в карман олигархам, вот именно её и нужно сокращать. Цены на тот-же газ и электричество снизить до европейского соотношения зарплата/коммуналка. Все субсидии и зеленые тарифы отменить. И проблема решена. Если есть желание помочь незащищенным слоям населения, есть простые и эффективные методы работающие в других странах, не дающие возможность использовать их для распилов. Можно сделать всё как в США. Это стандартный метод оптимизации, который рабтает для любых сфер. Оптимизировать нужно вначале то, что больше всего жрёт. И пока тот кто жрет больше всего не начнет кушать экономно и работать эффективно, браться за оптимизацию других сфер вредно - вся работа пойдет насмарку. И вот если бы ктото взялся за оптимизацию расходов госбюджета, то и факторов давления на курс сразу резко поубавилось.
Востаннє редагувалось Амвросий в Сер 13 січ, 2021 16:22, всього редагувалось 4 разів.
-
Амвросий
-
-
- Заблокований
- Подякував: 523 раз.
- Подякували: 984 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 січ, 2021 16:16
s0v7a написав: somilitark написав:StarikanГ-н Сибарит считает, что все тендеры это кристально чистые сделки, без кумовства, откатов и завышеных смет, проходящие под мощную конкуренцию. ...
Вітаюсь со всіма!
АКСІОМА: Коли є потік дешевих коштів, то завжди є контр потік відкатів!
Розглянемо, доступні=дешеві кредити 5-7-9.
Як можливо таке - беруть під 10-12, в тих же ОВДП, а роздають під 5-7-9? Де розумний глузд? А,..., у тих, хто сидить на контр потоці він явно є! Як на мене, треба поміркувати о ШЕСТИ відсотках рефінансування НБУ. Я б пошукав контр потоки...
Як на мене, сьогодні економічно обгрунтовані 8-10-12
ВО
Хай щастить!
Ви забуваєте про те, що вам писав шановний Сибарит. Рефінансування дається під плавучу ставку. Тобто зараз вартість рефінансу 6% бо облікова ставка така. Ми ж не знаємо яка вона буде через 2 роки. А позичають через ОВДП під фіксовану ставку. Фактично доступні=дешеві кредити 5-7-9 - це дешевий піар адже через рік це вже може бути 10-12-14 якщо розженеться інфляція та НБУ підніме облікову ставку. Ну і наскільки я розумію ці доступні=дешеві кредити 5-7-9 - це свого роду дотація. І так, ви праві, ті хто вирішують кому дати цю дотацію мають спокусу до корупції. В принципі так само як це було і є із "теплими кредитами". Але там набагато легше отримати "цукерки".
-
Realist
-
-
- Подякував: 3095 раз.
- Подякували: 2233 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Сер 13 січ, 2021 16:37
somilitark написав:По курсу, думаю ближе к лету вопрос о 27 решён, но мне хотелось бы поближе к 26! Можно так сделать?
Думаю даже при большом желании чиновников и олигархов, просадить курс на 26, да пожалуй и на 27 не получится. К тому-же времени осталось полтора месяца. А там в марте выплата по госдолгу 70 млрд. грн, а за ней еще и еще... В сентябре больше 100 млрд. грн нужно выплатить. Какие 26?
-
Амвросий
-
-
- Заблокований
- Подякував: 523 раз.
- Подякували: 984 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 13 січ, 2021 16:58
Амвросий написав: somilitark написав:По курсу, думаю ближе к лету вопрос о 27 решён, но мне хотелось бы поближе к 26! Можно так сделать?
Думаю даже при большом желании чиновников и олигархов, просадить курс на 26, да пожалуй и на 27 не получится. К тому-же времени осталось полтора месяца. А там в марте выплата по госдолгу 70 млрд. грн, а за ней еще и еще... В сентябре больше 100 млрд. грн нужно выплатить. Какие 26?
Потрібно визнати, що долар в наших степах трішки здав свої позиції, а до літа, є така ймовірність, що ще здасть. З свого боку скажу, що скинути частину доларів (придбаних за 24,хх) духу не хватило... 
-
vovakwasov
-
-
- Подякував: 654 раз.
- Подякували: 160 раз.
-
-
Профіль
-
-
|