Таки +1 Чем меньше продадут сейчас, тем ниже цена потом (выше конкуренция).
В мене інший логічний ланцюжок напрошується

Чим менше продадуть сьогодні - тим менше збудують завтра - тим менша пропозиція післязавтра -тим вища ціна

|
|
![]()
В мене інший логічний ланцюжок напрошується ![]() Чим менше продадуть сьогодні - тим менше збудують завтра - тим менша пропозиція післязавтра -тим вища ціна ![]()
![]()
Будивельнык, все верно. но при условии, что будет спрос. ОБЕСПЕЧЕННЫЙ. а его не планируется. так что цепочка вряд ли сработает. ИМХО
![]() budivelnik
Чим менше збудують зараз тим довше будуть простоювати будівельні організації, заводи по виробництву будівельних матеріалів, транспортники.... економіка тонка штука і такий застій обов'язково вдарить по економіці країни і по доходам її громадян. Інша справа якщо в 2010 криза в Україні відступить - то такий застій буде оправдано спасінням банківської системи і ціни знову поповзуть вгору, а якщо ні... то падіння буде ще болючіше. Мені взагалі здалося що форуми по прогнозу майбутніх цін на житло створюють більшою мірою спекулянти: ті що встигли продати житло до кризи і зараз стараються купити дешевше і ті хто не встиг продати житло - і тих і тих не влаштовує теперішня ситуація з ринком житла, так як ринок буквально стоїть і виходить що спекулювати нічим. Я працюю на підприємстві з 250 співробітників середня заробітна плата на ньому 6000 гривень, із всіх співробітників підприємства 2 (які займають керівні посади) взяли іпотечний кредит в гривнях за квартири в новобудові, ще потенційно 50 хотіли покращити свої житлові умови, але зараз відмовились від цієї ідеї - ціни зовсім не влаштовують. Як на мою думку: - на ринку житла в Україні до 90% формують спекулянти - для мене це люди які скуповують житло для отримання прибутку в майбутньому і які не планують в ньому проживати; - на ринку справді мало житла для продажу, а хорошого житла взагалі практично немає; - вважаю що зараз вкидати гроші в квартири (крім одиничних варіантів дійсно якісних новобудов яких практично на ринку немає, або є тільки за завишиними цінами), або аварійні будинки по теперішнім цінам - це як мінімум дурість (вам завтра уряд зробить комунальні по 1000грн на однокімнатну і ви нікуди не дінетесь будите сплачувати, про якість житла я замовчую); - купувати якісні котеджі можна якщо ціна більш менш реальна і у вас є такі гроші; - будувати - зараз більш реальний варіант але якщо у вас є такі гроші; - виїхати з країни на років 5-10 - ідеальний варіант, але якщо є така можливість.
![]()
Ланцюжок спрацює при будь якому попиті , тому що якщо попиту не має - не купують - не будують - дефіцит . Дефіцит не можливий тільки в тому випадку коли є зайве житло . Кількість зайвого житла визначається квадратними метрами на душу населення . Поки що цей показник у нас нижчий в 1,5 рази від східної Європи і в 3 рази від США ; 1 При будь якому розкладі спекулянти можуть тільки відтермінувати вселення людей в збудоване житло . 2 Житло викупленне спекулянтами - проплачене будівельним організаціям , а так як будівельники отримують прибутки від будівництва , то ці кошти направлені на будівництво слідуючих квадратних метрів , таким чином збільшуючи пропозицію і зменшуючи прибутки спекулянтів . В момент перевиробництва ціна впаде самостійно і жоден спекулянт не в силах буде стримувати падіння . Момент перевиробництва настане тоді коли рівень життя в Європі / рівень життя в Україні > Забезпеченість житлом в Європі / забезпеченість житлом в Україні
![]() [quote="budivelnik"]
Ланцюжок спрацює при будь якому попиті , тому що якщо попиту не має - не купують - не будують - дефіцит . Дефіцит не можливий тільки в тому випадку коли є зайве житло . Кількість зайвого житла визначається квадратними метрами на душу населення . Поки що цей показник у нас нижчий в 1,5 рази від східної Європи і в 3 рази від США [quote] как это??? дефицит=спрос-предложение. если спрос устремлен к нулю, а предложение есть (хоть какое), то откуда взяться дефициту?
![]()
Да путает он потребность и спрос. Точнее совсем не различает. Я уже и на примерах показывал, а уважаемый всё одно долдонит про м2 намного меньшие. чем в Европе... ![]()
Да неверно в корне. Откуда можно взять дефицит, если у народа денег нет? Нет денег - нет и рынка. К примеру, выпустили дофига кранов, вам, как строителю - он в принципе нужен...Но вы, за неимением лишних средств, не подкрепляете спрос на краны покупкой , верно? То есть вы - все равно спрос в таком случае??? Или как?
![]()
Дефицит жилья на данной территории существует минимум 100 лет. И ничего, живут. ![]() Японский рынок РН лихорадит почти 20 лет. ![]() Люди!!! Предлагаю от полемики перейти к активным действиям!!! Поскольку риэлторы,барыги и разные ур** не ковыряют в носу,а предпринимают действия к тому,чтобы мы так и не купили квартиру по вменяемой цене,нужно оказать сопротивление упырям,пытающимся продать нам за 60000у.е гостинку где-то в Борщаговских и Троещенских дебрях!!!!!!!!
Высказывайте свои идеи и соображения по данному поводу!!!!
![]()
А откуда Вы взяли, что украинцы должны жить по европейским ценам и стандартам? Желание есть, причем дикое, но оно не подкреплено ни производством, ни экономикой, ни желанием работать. Давайте сравним БМВ и Таврию, так вот уровень потребления и должен отличаться как эти марки, по Сеньке и шапка.
|
|