Байки про банки і не тільки....

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 178179180181182 ... 1612>
Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2009 22:00

Ilizarov написав:
ugene_gets написав:Вобщем, Приват to big to fall, я правильно понял? Ему средства выделят в любом случае !? Почему тогда его нет в 20-ке банков?????

Yes, Privat is too big to fall.
Приват вполне может обойтись без господдержки, если его бородатый владелец вернет в Украину хотя бы пару милиардов хотя бы чего-нибудь из оффшоров.
Ничего ведь не стоит!

Да... не дай бог, щоб впав Прівет - буде ланцюгова реакція по всій банківській системі... а тим часом "бородатый владелец" - купив по банку в Китаї та Великій Британії, пару різних активів в різних куточках світу...
Farr

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2009 22:39

Farr написав:Да... не дай бог, щоб впав Прівет - буде ланцюгова реакція по всій банківській системі... а тим часом "бородатый владелец" - купив по банку в Китаї та Великій Британії, пару різних активів в різних куточках світу...

Вообще то их там двое :D Второй не такой публичный и не бородатый 8)
chill

Подякував: 0 раз.
Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2009 23:29

КВЕСТОРУ! СРОЧНО В НОМЕР!

В Нацанку кажуть, що не забороняли достроково повертати депозити

Національний банк України (НБУ) заявляє, що не забороняв достроково розривати договори банківських депозитів.

Таку позицію під час судового засідання 10 квітня в Окружному адміністративному суді Києва висловив представник юридичного департаменту НБУ Павло Шевченко, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на повідомлення прес-служби компанії "Атлон Капітал".

"Національний банк не підтримує й не може підтримувати позицію, згідно з якою існують обмеження щодо повернення коштів, розміщених у банку, відповідно до укладених договорів", - цитує прес-служба слова Шевченка.

Щодо листа №22-310/946-17250, яким НБУ звертав увагу на те, що "банкам заборонено здійснювати дострокове повернення депозитів, тому що вони вкладені в довгострокові кредити та інші активи", представник НБУ повідомив у суді, що "...цей лист готувався не юридичним департаментом, і він не є нормативно-правовим актом. Національному банку незрозуміло, чому позивач, формулюючи свої позовні вимоги, посилається саме на цей лист".

"Таким чином, Національний банк переклав усю відповідальність за неповернення депозитів і порушення прав вкладників на комерційні банки, і порекомендував вкладникам "звертатися безпосередньо до суду, якщо вкладник банку вважає, що з якихось причин комерційний банк не виконує своїх зобов`язань за цивільно-правовою угодою", - ідеться в прес-релізі "Атлон Капітал".

В коментарі агентству Павло Шевченко відповів, що висловлювати позицію Нацбанку пресі має право виключно керівництво НБУ.

Як повідомлялося, компанія "Атлон Капітал" подала судовий позов про скасування заборони на дострокове повернення депозитів. Предмет позову - визнання абз. 5 п. 2 Постанови Правління НБУ №413 від 4 грудня 2008 року недійсним і таким, що не відповідає правовому акту вищої юридичної сили, а саме ч. 2 ст. 1060 Цивільного кодексу України.

Своєю постановою НБУ зобов`язав комерційні банки "застосовувати всі необхідні заходи щодо забезпечення позитивної динаміки зростання обсягів депозитів (перш за все, в національній валюті України) з метою недопущення дострокового повернення коштів, розміщених вкладниками".
http://www.epravda.com.ua/news/49e318d0a61e7/

После такой вот подачи.... я хрен когда в банк бабло на депозит отнесу!
petra1000

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2009 23:33

Re: Мами пацієнтів у свіжому Forbes The Global 2000...

квестор написав:Не залучали...
Джек, поважаючи твою вендету(хоча і не схвалюю), спеціально сторінку з ОТП не врізав... :wink:

Сегодня прогнал через ОТП бабки. ВСЕ впорядке. :D !!! Уже даже сняли :shock:
Так что прошу прекратить дискридитацию моего любимого банка!

Кстати, когда будет АТАС...... прошу свистнуть! :D :D :D
Главное "вовремя смыться" ( ШУТКА!!!! НАДЕЮСЬ ОТП БУДЕТ ЖИТЬ!)
petra1000

Повідомлення Додано: Пон 13 кві, 2009 23:57

Re: КВЕСТОРУ! СРОЧНО В НОМЕР!

petra1000 написав:"Національний банк України (НБУ) заявляє, що не забороняв достроково розривати договори банківських депозитів."!

Насколько я помню, мораторий ввели 13 октября 2008г на шесть месяцев. Сегодня 13 апреля истекло эти шесть месяцев. Фактически надо официально отменять мораторий. А можно поступить и неофициально - так как срок истёк, то теперь можно сказать, что мораторий и не вводили ( НБУ просто не так поняли).
reef

Подякував: 194 раз.
Подякували: 198 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2009 00:05

petra1000 написав:

Это уже крайности. Хотя, конечно, ощущения очень гнусные.
reef

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2009 00:34

" В продолжение темы:
Если посмотреть на банковские группы, работающие на рынках Центральной и Восточной Европы, картина получается следующая: OTP потерял 77%, Erste 84%, Raiffeisen 86%, Unicredit 83%. Интересно, что падение стоимости акций всего лишь на 54% демонстрирует лидер польского банковского рынка PKO BP. Но следует понимать, что контрольный пакет акций этого финансового учреждения принадлежит государству. За последний год стоимость акций OTP Bank Plc на Будапештской фондовой бирже снизилась практически в шесть раз и сейчас находится недалеко от нижней границы."
http://maanimo.com/news/interviews/3410-dmitriy-zinkov-iz-9-stran-prisutstviya-gruppy-otp-samaya-slojnaya-situaciya-v-ukraine
eromeo

Подякував: 55 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2009 06:44

petra1000 написав:

"Національний банк України (НБУ) заявляє, що не забороняв достроково розривати договори банківських депозитів."

Ну, с юридической точки зрения он действительно не запрещал. Поскольку и не имел права по имеющемуся законодательству запретить. Он порекомендовал. Неофициально. А банки немедленно последовали этой рекомендации :lol:.
_Aleksandr_

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2009 08:18

reef написав:Насколько я помню, мораторий ввели 13 октября 2008г на шесть месяцев. Сегодня 13 апреля истекло эти шесть месяцев. Фактически надо официально отменять мораторий.

Простите, но откуда такие воспоминания? :D http://www.udinform.com/forum/viewtopic.php?p=347&sid=4cfe82cf448e639362f491f7892e4670

А по поводу статьи, о том, что НБУ дескать не запрещал ничего,
наименование статьи на сайте и заголовок окна вот такие В Нацанку кажуть, що не забороняли достроково повертати депозити
это что, намеренно допущенная ошибка? или все же это банальная утка, да еще и безграмотная :D
justit

Подякував: 1670 раз.
Подякували: 450 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 14 кві, 2009 09:46

justit написав:
reef написав:Насколько я помню, мораторий ввели 13 октября 2008г на шесть месяцев. Сегодня 13 апреля истекло эти шесть месяцев. Фактически надо официально отменять мораторий.

Простите, но откуда такие воспоминания? :D http://www.udinform.com/forum/viewtopic.php?p=347&sid=4cfe82cf448e639362f491f7892e4670

Я вёл речь о постановлении НБУ № 319 от 13 октября 2008г. Само постановление, как я понимаю, так и не опубликовали. Где я прочёл тогда о шести месяцах, я уже и не вспомню (но это почему-то врезалось мне в память). В Вашем же случае речь идёт о декабрьском постановлении.
В своём сообщении я просто обыгрывал логику рассуждений и мотивировок НБУ.
reef

Профіль

#<1 ... 178179180181182 ... 1612>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор