Байки про банки і не тільки....

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 891892893894895 ... 1612>
Повідомлення Додано: Нед 06 гру, 2009 21:24

квестор написав:
reef написав:
yuma написав:квестор
Хіба шо для солідності....та гламурності пейзажу... :wink:

... та гармонії...

...і диверсифікації !....один наш колега..дивесифікує банки ..в тому числі..по країнам походження...

... не знаю об ком речь, но я диверсификацию по страновому риску соблюдаю тоже строго :lol: только исключение старшему брату сделал ... отдался в две руки ))) - ПИБу и ВТБ )))) ... по остальным - не более одного :lol:
IMPRINTER
2
1

Свинорил 100 lvl

Подякував: 228 раз.
Подякували: 6253 раз.

Профіль

9
5
2
Повідомлення Додано: Нед 06 гру, 2009 21:55

IMPRINTER написав:
квестор написав:
reef написав:
yuma написав:квестор
Хіба шо для солідності....та гламурності пейзажу... :wink:

... та гармонії...

...і диверсифікації !....один наш колега..дивесифікує банки ..в тому числі..по країнам походження...

... не знаю об ком речь, но я диверсификацию по страновому риску соблюдаю тоже строго :lol: только исключение старшему брату сделал ... отдался в две руки ))) - ПИБу и ВТБ )))) ... по остальным - не более одного :lol:

..ну, по країнам походження..це якось вже буде не дуже надійно...світ глобалізується, кордони стираються....скоро вже й не розбереш ..наприклад ЄС-це одна країна чи таки ні.....
..можна було б по кліматичним зонам...але теж..це глобальне потепління ...
..тому , вважаю, найбільш надійним і стабільним методом диверсифікації по ....басейнам рік...ну, там...Сена, Дунай, Нева, Москва, Дніпро....тут ужо буде всьо надійно....у випадку паводку на одній річці...усі гроші не намокнуть... :lol:
квестор

Подякував: 0 раз.
Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 06 гру, 2009 22:14

cuteman написав:ИДельта - говорится об опасно высокой цифре 40% депо в пассивах, но тут же о 80-110% доходности банка по кредитам. Поэтому лишние 2-4%, которые банк даёт по депозитам по сравнению с т.наз. надёжными банками, как по мне, не представляют абсолютно никакой угрозы для него. Риск-менеджмент там на высоте. :wink:

cuteman им можно доверить свои деньги?
melolonta

Повідомлення Додано: Нед 06 гру, 2009 22:27

Санбюлетень за листопад..від "хвельшера".

Ситуація на грошово-кредитному ринку в листопаді 2009 року характеризувалася закріпленням стабілізаційних тенденцій. Це проявилося в прискоренні темпів припливу депозитів населення в банківську систему та продовженні позитивної динаміки кредитування банками реального сектору економіки.

Загальний обсяг депозитів у листопаді збільшився на 0,9% – майже до 320,0 млрд. грн. Це відбулося за рахунок збільшення коштів фізичних осіб на 1,5%, у той час як кошти юридичних осіб у листопаді залишилися на рівні минулого місяця. Приріст депозитів населення відбувся за рахунок збільшення вкладень як в іноземній (на 1,9%), так і в національній валюті (на 1,1%).

Збільшення в листопаді обсягів депозитів зумовило зростання грошової маси на 0,4% – до 470,5 млрд. грн. До цього грошова маса зменшувалася чотири місяці поспіль. Водночас поступове повернення коштів населення в банківську систему відобразилося на динаміці обсягу готівки поза банками, обсяг якої в листопаді зменшився на 0,6% – до 147,9 млрд. грн. Питома вага готівки в структурі грошової маси наприкінці листопада становила 31,4% (наприкінці жовтня – 31,8%).

Одночасно в листопаді відбулося збільшення обсягу коррахунків банків (на 8,6% – до 14,4 млрд. грн.), що зумовило збільшення обсягу монетарної бази на 0,5% – до 181,4 млрд. грн.

Загальний обсяг обов’язкових резервів, сформованих банками за листопад 2009 року, становив 12,3 млрд. грн., у т.ч. 5,8 млрд. грн. було перераховано банками на окремий рахунок у Національному банку України відповідно до вимог щодо формування банками обов’язкових резервів

У листопаді Національний банк України здійснив операції з викупу у банків державних облігацій України на загальну суму 3,30 млрд. грн. (за номінальною вартістю). Переважна більшість таких операцій (2,85 млрд. грн.) була проведена відповідно до статті 2 Закону України “Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України”. З початку року Національний банк України викупив державні облігації України на загальну суму 32,32 млрд. грн. (за номінальною вартістю).

Динаміка коштів єдиного казначейського рахунку не мала суттєвого впливу на ліквідність банків у листопаді. Обсяг коштів Уряду в національній валюті на рахунках у Національному банку України знизився на 0,6% до 3,3 млрд. грн.

В умовах зростання ліквідності банківської системи та з метою забезпечення рівноваги на грошово-кредитному ринку Національний банк України продовжив активне проведення операцій з мобілізації коштів, обсяг яких у листопаді становив 7,1 млрд. грн. (з початку року – 85,8 млрд. грн.), у той час як обсяг операцій з рефінансування банків – усього 1,2 млрд. грн. (з початку року – 61,4 млрд. грн.).

Середньозважена процентна ставка за мобілізаційними операціями в листопаді становила 5,6% (з початку року – 6,7%), за операціями з рефінансування – 13,7% (з початку року – 16,9%).

Заходи Національного банку України щодо стабілізації ситуації на грошово-кредитному ринку спрямовувалися переважно на обмеження спекулятивного попиту на іноземну валюту і не мали на меті обмеження банками кредитної підтримки економічного розвитку. У листопаді, незважаючи на зменшення загального обсягу залишків кредитних вкладень на 0,6% – до 717,8 млрд. грн., обсяг залишків за кредитами в національній валюті збільшився на 0,2%. Це відбулося за рахунок зростання обсягу залишків за кредитами наданих юридичним особам у національній валюті – на 0,5%.

Збереження інфляційних і девальваційних очікувань зумовлювало збільшення вартості грошей у національній валюті – як кредитів, так і депозитів. Так середньозважена ставка в національній валюті за депозитами в листопаді збільшилася до 14,1% (у жовтні – 13,5%), за кредитами – до 20,6% (у жовтні – 19,3%). Вартість депозитів в іноземній валюті в листопаді збільшилася до 9,7% у жовтні – 9,4%), водночас за кредитами зменшилася до 9,8%(у жовтні – 10,1%). Вартість грошей на міжбанківському кредитному ринку зросла до 6,4% (у жовтні – 5,3%), за кредитами овернайт – до 3,8% (у жовтні – 3,2%).

До Державного бюджету України протягом листопада 2009 року за результатами розміщення на первинних аукціонах облігацій внутрішніх державних позик надійшло коштів на загальну суму 331,30 млн. грн. (з початку року – 16 470,16 млн. грн.). З урахуванням ОВДП, випущених на цілі рекапіталізації банків, з початку 2009 року Міністерством фінансів України було розміщено облігацій на загальну суму 55 843,97 млн. грн.

Середньозважена дохідність за ОВДП під час аукціонів з первинного розміщення у листопаді 2009 року становила 19,98% річних (за 11 місяців 2009 року – 19,38% річних). Середньозважена дохідність ОВДП за січень – листопад 2009 року з урахуванням ОВДП, випущених на цілі рекапіталізації банків, становила 12,41% річних.

Погашення та сплата доходу за ОВДП здійснювалися своєчасно і в повному обсязі, який з початку 2009 року становив 14 058,51 млн. грн., у тому числі основний борг – 10 678,72 млн. грн., сплата доходу – 3 379,78 млн. грн.

...ну, ніби..непогано....хоча є одна неприємна новина..вперше з липня "крапельниці" хвельшера (реф ) перевищив 1млрд.грн...якщо це " держбанки" то нічого ...а може комусь трішки "поплохєло" .......але в цілому..."лазарет" хворіє нормально... :wink:
квестор

Подякували: 394 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 11:04

валютні депо

Квесторе, я думаю ситуація коли банки залучають валютні депозити (частка яких стає все більше) та не видають валютні кредити повинна бути якось відрегульована на держ. рівні.

Що на Вашу думку станеться для врегулювання цього? В мене щось негарні передчуття :(
easy

Подякували: 0 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 11:58

Jolly Fall написав:
квестор написав:
konstantin kirovograd написав:Аргументируйте,пожалуйста,по Платинум банку.Лично меня акционеры не впечатлили,а те что впечатлили имеют 4%.Заранее благодарю.

1)...досить пристойно продуманий в технічних деталях венчурний проект групи міжнародних "шпекулянтів" за у частю доньки Світового банку...з достатньо обережною лінією поведінки.
2)...високий рівень власної ліквідності.
3)...пристойне резервування ( як для досить консервативного підходу до кредитування)+ майже половина активів сформована за рахунок капіталу...себто , висока здатність абсорбувати потенційні збитки.

Квестор, я извиняюсь, но Платинум в высших эшелонах выглядит просто дико.
Не буду говорить про ликвидность и резервирование, но имидж... Что это за банк вообще?

У дочки ВБ в Платинуме - аж 4%
А кто остальные 96?

ЗЫ А еще мне этот Платинум не понравился тем, что в другой ветке на этом форуме его пиарили очень агрессивно и как-то неприкрыто, напролом...

ЗЗЫ Хорошая фраза у них на сайте "Другие инвестора"... действительно, судя по "громким именам", это не инвесторы, а именно "инвестора"

Если говорить о надежности, то смотрим договор с "Платинум", а там в конце имеем раздел о спорах, так вот, имея опыт, могу сказать, что в договоре они настаивают на разборках в ТРЕТЕЙСКОМ суде!!!
"А судьи кто???" - это не я, это классик. В чью пользу решит третейский судья, получающий зарпалату от банкира???
это вопрос ритарический!!!
Чукча

Подякував: 31 раз.
Подякували: 30 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 12:00

квестор написав:..не факт..не кожного...як усі помітили....1 грудня відбулись досить різкі перестановки...гостра фаза кризи позаду...тому фактор "психологічного стану" пацієнтів стає дуже важливим ..ну, бо за цією кризою...колись буде наступна...і дуже "агресивні" та "нервові" суб"єкти мають більші шанси у неї вляпатись... :wink:

Я бы сказал так: остаря фаза первой, и возможно, не самой глубокой части кризиса позади!
Чукча

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 12:09

Free_man написав:
Чукча написав:Сайт не работает - это говорит, что им пофиг... И отношение к окружающим, т.е. имидж...

Да все там работает и обновляется регулярно. Зачем вы напраслину возводите?

Да, только разница в днях, когда я писал и когда Вы! Звыняйте, как то не вяжется с имеджем...
Чукча

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 12:17

Re: валютні депо

easy написав:Квесторе, я думаю ситуація коли банки залучають валютні депозити (частка яких стає все більше) та не видають валютні кредити повинна бути якось відрегульована на держ. рівні.

Що на Вашу думку станеться для врегулювання цього? В мене щось негарні передчуття :(

Повністю розділяю Вашу стурбованість. Якісь креатів має бути обов'язково.
Vial

Подякував: 150 раз.
Подякували: 111 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 07 гру, 2009 13:33

Чукча написав:
Jolly Fall написав:
квестор написав:
konstantin kirovograd написав:Аргументируйте,пожалуйста,по Платинум банку.Лично меня акционеры не впечатлили,а те что впечатлили имеют 4%.Заранее благодарю.

1)...досить пристойно продуманий в технічних деталях венчурний проект групи міжнародних "шпекулянтів" за у частю доньки Світового банку...з достатньо обережною лінією поведінки.
2)...високий рівень власної ліквідності.
3)...пристойне резервування ( як для досить консервативного підходу до кредитування)+ майже половина активів сформована за рахунок капіталу...себто , висока здатність абсорбувати потенційні збитки.

Квестор, я извиняюсь, но Платинум в высших эшелонах выглядит просто дико.
Не буду говорить про ликвидность и резервирование, но имидж... Что это за банк вообще?

У дочки ВБ в Платинуме - аж 4%
А кто остальные 96?

ЗЫ А еще мне этот Платинум не понравился тем, что в другой ветке на этом форуме его пиарили очень агрессивно и как-то неприкрыто, напролом...

ЗЗЫ Хорошая фраза у них на сайте "Другие инвестора"... действительно, судя по "громким именам", это не инвесторы, а именно "инвестора"

Если говорить о надежности, то смотрим договор с "Платинум", а там в конце имеем раздел о спорах, так вот, имея опыт, могу сказать, что в договоре они настаивают на разборках в ТРЕТЕЙСКОМ суде!!!
"А судьи кто???" - это не я, это классик. В чью пользу решит третейский судья, получающий зарпалату от банкира???
это вопрос ритарический!!!

тоже самое в укрсоце... не хотите - не носите говорят
asu95

Подякували: 5 раз.

Профіль

#<1 ... 891892893894895 ... 1612>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему