Как вам такое?
http://fornetti.com.ua/fornetti/system/fin_rez/
Розрахунок фінансових результатів
Для того, щоб стати партнером-франчайзі компанії ФОРНЕТТІ та організувати власну точку гарячої випічки необхідно:
1. Бути суб'єктом підприємницької діяльності
2. Самостійно знайти торгівельний об'єкт у прохідному місці площею від 8 до 16 м2
Пошуком торгової точки потенційний партнер займається самостійно.
Точка повинна бути розташована в людному місці і на достатній відстані, від вже існуючих точок ФОРНЕТТІ, точку повинен оглянути й схвалити представник нашої компанії
3. За свій рахунок оформити торгову точку відповідно до корпоративного стилю ФОРНЕТТІ
Оформленням торгової точки партнер займається самостійно і за свій рахунок. Обов'язкове дотримання корпоративного стилю і кольору ФОРНЕТТІ
Наша компанія надає базовий комплект для оформлення точки: наклейки, спец одяг, кошики для продукції та ін.
4. Придбати морозильну камеру на 600-900 літрів, здатну забезпечувати температуру -18 градусів Цельсію
5. Електронні ваги
6. При виконанні цих умов, ми укладаємо договір про співробітництво й надаємо Вам спеціалізоване пічне обладнання ПІД ЗАСТАВУ в 1000 євро
Ця сума перераховується на розрахунковий рахунок компанії "Форнетті" (у гривнях за курсом НБУ на день укладання договору)
Ця сума є заставною вартістю і повертається партнеру по закінченню співробітництва в обмін на пічне устаткування.
Протягом співробітництва компанія поставляє партнерам напівфабрикат глибокої заморозки за ціною 15, 00 грн/кг
Рекомендована ціна продажу готової продукції становить 28 грн/кг
Різниця між рекомендованою ціною продажу (28 грн/кг) і закупівельною ціною (15.00 грн/кг) за винятком витрат становить Ваш прибуток
Компанія "ФОРНЕТТІ УКРАЇНА", забезпечує безкоштовну транспортну доставку глибокозаморожених виробів.
Компанія "ФОРНЕТТІ УКРАЇНА" пропонує пічні блоки, що працюють при низьких експлуатаційних витратах. Технологія випічки й обслуговування печей не складна.
Технічні характеристики пічного блоку:
необхідна площа - менш чим 1 м 2;
напруга електромережі - 220 В;
продуктивність - 6 кг/годину ;
потужність -2,7 КВТ;
пічний блок не вимагає підведення води, для створення пари.
Навчання персоналу партнера технології випікання проводиться фахівцями компанії безкоштовно.
Розрахунок фінансових результатів
Розрахунок точки беззбитковості
Точка беззбитковості – обсяг продажу продукції, при якому сукупний дохід покриває сукупні витрати. Для розрахунку точки беззбитковості використовують формулу:
Точка беззбитковості = Постійні витрати (Ціна одиниці продукції – Змінні витрати)
Кожна одиниця продукції, продана вище точки беззбитковості, дає підприємцю чистий прибуток.
Постійні витрати (період 1 місяць), ГРН
7366,00
Оренда торгового об'єкту (по Києву)
4000,00
Єдиний податок
200,00
+ 50% ставки єдиного податку за найманих працівників
2 продавця * 100,00 грн
200,00
Заробітна плата (2 продавця * 1050,00 грн/місяць)
2100,00
Відрахування в соціальні фонди (36,5 від фонду оплати праці)
766,00
Експлуатаційні витрати
100,00
Змінні витрати (в розрахунку на 1 кг продукції) ГРН/КГ
18,08
Електроенергія
0,23
Напівфабрикат глибокої заморозки з урахуванням усушки (15%)
ціна напівфабрикату 15,00 грн/кг
17,25
Упаковка
0,60
Ціна реалізації ГРН/КГ
28,00
Точка беззбитковості дорівнює = 7366,00/(28,00 – 18,08) = 743 кг/місяць
Таким чином, для забезпечення беззбиткової роботи точки гарячої випічки ФОРНЕТТІ мінімальний об'єм продажу становить 743 кг/місяць або 24,7 кг на день.
В цьому прикладі тільки змінні витрати на 1 кг продукції єдині для всіх, постійні витрати залежать тільки від специфіки вашого бізнесу та форми власності.
Ініестиції в устаткування.
При укладанні договору Ви отримуєте пічне обладнання під заставу 1000 евро.
Також Вас очікують витрати на ремонт торгового місця та додаткове торгове обладнання (електронні ваги, морозильна камера) Щоб підрахувати термін повернненя початкових вкладень, розглянемо нижченаведені таблиці.
Cумма початкових вкладень
Пічне обладнання
(під заставу! 1000 євро в грн.. по курсу НБУ)
8000,00
Морозильна камера, грн.
3900,00
Електронні ваги
950,00
Торгівельна вітрина
2000,00
Ремонт та обладнання торгового місця
в корпоративному стилі ФОРНЕТТІ
2500,00
Всього сума початкових вкладень, ГРН
17350, 00
Що сума початкових вкладень (окрім застави за пічне обладнання) може змінюватись, залежно від специфіки вашого бізнесу. Якщо, наприклад, у Вас вже є електронні ваги або Ви придбали морозильну камеру дешевше та інші варіанти.
При обсязі продаж, НА ДЕНЬ 35 КГ 40 КГ 45 КГ 50 КГ
Виручка, ГРН (ціна продажу * денний об'єм продаж * 30 днів) 29400 33600 37800 42000
Сукупні витрати, ГРН (постійні + змінні, див Табл 1) 26350 29062 31774 34486
Прибуток, ГРН (виручка - сукупні витрати) 3050 4538 6026 7514
Окупність початкових інвестицій, МІСЯЦІВ 5,7 3,8 2,8 2,3
Таким чином, якщо Ви продаєте 35 кг щоденно термін окупності початкових вкладень складає близько 6 місяців, якщо 50 кг в день- 2,3 місяці!!!