|
Здача в оренду проти депозиту в 2011 році |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Вів 02 сер, 2011 19:37
Сейчас аренда может быть и сравнится по доходности с депозитом, но вот в 2012 и особенно в Киеве даст фору, а после Евро2012 гривна обвалится вообще, там не до депозитов будет, при своих бы остаться.
-
Витамин
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 6 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 сер, 2011 09:43
Витамин написав:Сейчас аренда может быть и сравнится по доходности с депозитом, но вот в 2012 и особенно в Киеве даст фору, а после Евро2012 гривна обвалится вообще, там не до депозитов будет, при своих бы остаться.
вы считаете, что ради одного месяца, пока длится евро, выгодно инвестировать в недвижимость 50к$? если да, то я хотел бы увидеть ваши расчеты.
-
potter
-
-
- Подякував: 315 раз.
- Подякували: 156 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 сер, 2011 10:33
Витамин написав:Сейчас аренда может быть и сравнится по доходности с депозитом, но вот в 2012 и особенно в Киеве даст фору, а после Евро2012 гривна обвалится вообще, там не до депозитов будет, при своих бы остаться.
Обвалится гривна - обвалится и недвига. 2008-й год вам как пример 
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 сер, 2011 17:59
budivelnik написав: vidima написав: budivelnik написав:Ось наприклад стандартне повідомлення від обваліста : Ура , скоро в країні буде опа , грошей ні в кого не має , житло не купують , ще трошки і воно буде по 300
А тепер замініть житло - на хліб . Так само будете радіти ?Падають обєми продажу чому ? - тому що у Вас не має грошей і Ви стаєте біднішими . 1 А якщо у Вас і на хліб не стане і почнете помирати з голоду - все одно будете радіти що житло подешевшало ? 2 Вам особисто буде легше , що через дорогу такий самий як Ви , але в двох квартирах помирає з голоду ?
опять вы крайности за общий тренд выдаете... так думает только мизерный процент тех кто по текущим ценам не в сотоянии купить жилье никогда. ну и из зависти те кто не может похвастаться рентабельностью своего бизнеса в сотни процентов а соотвественно и оплатить эту рентабельность строителям. т.е. как никрути а сами строители виноваты, были б поскромнее апетиты было б другое отношение
А поясніть ка мені 1 Чому при дикій рентабельності ( з Ваших слів ) . будівельники замість того щоб опустити ціну - зменшили обєми будівництва всюди крім Києва в рази ? 2 Чому ті будівельники яких звільнили з роботи ( обєми мінус в рази , к-сть робочих місць мінус в рази ) не збились в купку і створивши буд організацію не почали демпінгувати ? Може це брехня про надприбутки ? , в яку Вам просто зручно вірити .
да пожалуйста... 1. потому и уменьшили что бы норму прибыли сохранить 2. а землю им под застройку кто даст? вообще речь была не о тех строителях кто непосредственно строит, а кто строительным бизнесом владеет. и может хватит уже, еще в позапрошлом году вам писали что РН закрытый и никакой конкуренции на нем нет и не предвидится. А при таких условиях цены всегда завышены. Мне удобно верить в то что я вижу своими глазами, а вижу я то что строителям зарплату по 1,5К евро никто не платит и от налогов уходят всеми возможными путями но при этом цена кв. м. выше чем в европе. так если затраты ниже а цена выше то куда разница девается? будете спорить что не в прибыль?
-
vidima
-
-
- Заблокований
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 107 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 03 сер, 2011 18:20
vidima написав: budivelnik написав:А поясніть ка мені 1 Чому при дикій рентабельності ( з Ваших слів ) . будівельники замість того щоб опустити ціну - зменшили обєми будівництва всюди крім Києва в рази ? 2 Чому ті будівельники яких звільнили з роботи ( обєми мінус в рази , к-сть робочих місць мінус в рази ) не збились в купку і створивши буд організацію не почали демпінгувати ? Може це брехня про надприбутки ? , в яку Вам просто зручно вірити .
да пожалуйста... 1. потому и уменьшили что бы норму прибыли сохранить
Правильно Питання в іншому Яка величина цього прибутку ? Якщо інфляція х на 2 - то на мій погляд це нормально і розумно. 2. а землю им под застройку кто даст?
В Києві приблизно 40% від збудованного - було збудовано індивідуальними забудовниками . А тепер постарайтесь вникнути в цифри 1 млн м2 - всього збудували 60% - великі - 0,6 млн м2 приблизно по 5000 м2 будівля = 120 будинків 40% - індивідуальні - 0,4 млн м2 приблизно по 200 м2 = 2000 будинків Поясніть мені що це за монопольний ринок в якому 2120 субєктів господарювання тільки в одному місті рулять . І як ці 2120 субєктів - домовляються між собою на ціни впливати ? вообще речь была не о тех строителях кто непосредственно строит, а кто строительным бизнесом владеет. и может хватит уже, еще в позапрошлом году вам писали что РН закрытый и никакой конкуренции на нем нет и не предвидится. А при таких условиях цены всегда завышены.
Монополізм - абзацом вище я вже розтер . Мне удобно верить в то что я вижу своими глазами, а вижу я то что строителям зарплату по 1,5К евро никто не платит и от налогов уходят всеми возможными путями но при этом цена кв. м. выше чем в европе. так если затраты ниже а цена выше то куда разница девается? будете спорить что не в прибыль?
1 Новобудова , там де платять 1500 євро зарплати - коштує 2000 євро 2 З 1500 євро там в людини залишається чистими на руках ( після фідчислень в пенсійні /страхові і так далі фонди ) не більше 800 євро ( 10 000 грн до ціни м2 в 20 000 грн ) У нас при зарплаті в Києві на будові від 5000 грн ( на руки 4250 ) вартість метра кв - від 8000 грн 3 Крім того що там Ви вважаєте є все дорожче - наведу тільки два приклади Метал - там 500 доларів ( 4000 грн ) тут 8000 грн ( 1000 доларів ) Вартість грошей там 4% тут 24% Так що порівнювати потрібно не тільки те що хочеться , а й те що треба.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 04 сер, 2011 16:05
интересная статья сравнивающая аренду и ипотеку: Давайте подсчитаем, что сегодня выгоднее покупать: жилье в кредит или же арендовать его. Квартиры в новостройках, конечно, хороши, только, у застройщика иногда возникают самые неожиданные проблемы еще на стадии оформления документов. Даже если квартиру сдадут в срок, еще около года дом будет находиться в стадии активного ремонта - круглые сутки будут работать перфораторы, лифт отключен и т.д. Поэтому обратим внимание на жилье на вторичном рынке. Для примера возьмем столичные однокомнатные квартиры. Более-менее приличная однушка поблизости от метро сдается сейчас за 3000 грн. в месяц. Для того чтобы ее купить, понадобится около 60 тысяч долларов, или 480 тыс. грн. Для того чтобы взять кредит на такое жилье, вам придется внести 30% от его стоимости, что составляет 144 тысячи гривен, и взять кредит под 17% годовых на 20 лет на оставшуюся сумму в 336 тысяч гривен. Еще около 5% от стоимости квартиры может уйти на оформление - банки любят вводить комиссии за выдачу кредитов, продавец может предложить разделить оплату налогов пополам, да и за услуги нотариуса придется заплатить. В этом случае при стандартной схеме погашения первый платеж составит 6160 грн., что более чем в два раза больше стоимости аренды. При этом только через 12-13 лет платеж снизится до размера сегодняшней аренды. За весь период пользования кредитом ваша переплата составит почти 574 тысячи гривен. При аннуитетной схеме погашения переплата составит почти 846 тысяч гривен. http://news.finance.ua/ru/~/2/0/all/2011/08/04/247218Что интересно из расчетов, при цене аренды в 3000 грн, ипотека будет обходится в два раза дороже. а за кредит банку, прийдется отдать цену 3х квартир. так что это еще одно подтверждение того, что квартиры должны подешеветь еще раза в два, что бы аренда смогла быть сопоставлена с ипотекой. т.е. однокомнатная должна будет стоить порядка 30к$, а не 50 - 60 как сейчас.
-
potter
-
-
- Подякував: 315 раз.
- Подякували: 156 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 04 сер, 2011 16:31
budivelnik написав: vidima написав: budivelnik написав:А поясніть ка мені 1 Чому при дикій рентабельності ( з Ваших слів ) . будівельники замість того щоб опустити ціну - зменшили обєми будівництва всюди крім Києва в рази ? 2 Чому ті будівельники яких звільнили з роботи ( обєми мінус в рази , к-сть робочих місць мінус в рази ) не збились в купку і створивши буд організацію не почали демпінгувати ? Може це брехня про надприбутки ? , в яку Вам просто зручно вірити .
да пожалуйста... 1. потому и уменьшили что бы норму прибыли сохранить
Правильно Питання в іншому Яка величина цього прибутку ? Якщо інфляція х на 2 - то на мій погляд це нормально і розумно. 2. а землю им под застройку кто даст?
В Києві приблизно 40% від збудованного - було збудовано індивідуальними забудовниками . А тепер постарайтесь вникнути в цифри 1 млн м2 - всього збудували 60% - великі - 0,6 млн м2 приблизно по 5000 м2 будівля = 120 будинків 40% - індивідуальні - 0,4 млн м2 приблизно по 200 м2 = 2000 будинків Поясніть мені що це за монопольний ринок в якому 2120 субєктів господарювання тільки в одному місті рулять . І як ці 2120 субєктів - домовляються між собою на ціни впливати ? вообще речь была не о тех строителях кто непосредственно строит, а кто строительным бизнесом владеет. и может хватит уже, еще в позапрошлом году вам писали что РН закрытый и никакой конкуренции на нем нет и не предвидится. А при таких условиях цены всегда завышены.
Монополізм - абзацом вище я вже розтер . Мне удобно верить в то что я вижу своими глазами, а вижу я то что строителям зарплату по 1,5К евро никто не платит и от налогов уходят всеми возможными путями но при этом цена кв. м. выше чем в европе. так если затраты ниже а цена выше то куда разница девается? будете спорить что не в прибыль?
1 Новобудова , там де платять 1500 євро зарплати - коштує 2000 євро 2 З 1500 євро там в людини залишається чистими на руках ( після фідчислень в пенсійні /страхові і так далі фонди ) не більше 800 євро ( 10 000 грн до ціни м2 в 20 000 грн ) У нас при зарплаті в Києві на будові від 5000 грн ( на руки 4250 ) вартість метра кв - від 8000 грн 3 Крім того що там Ви вважаєте є все дорожче - наведу тільки два приклади Метал - там 500 доларів ( 4000 грн ) тут 8000 грн ( 1000 доларів ) Вартість грошей там 4% тут 24% Так що порівнювати потрібно не тільки те що хочеться , а й те що треба.
1. не знаю че вы там растерли, куча каких то цифр непонятно от куда взявшихся, а реалии таковы - половина новстроев в киеве - киевгорстрой, остальные еще несколько ХХХХстроев вот когда земля будет продаваться через аукционы а не выделяться на заседаниях киевсовета вот тогда и можно будет говорить что монополии нет, а пока - не пишите глупостей. 2. опять какие то цифры и фантазии, в европе строитель получает в среднем 1,5К евро чистыми. налоги в среднем 40-50%. 1к квартира 50-70К евро в зависимости от расположения. у нас 1к квартира слава богу уже стоит столько же но пока без ремонта. не знаю какие налоги платит киевгорстрой но то что 50% - не верю, зарплаты строителям - в среднем 500 евро. экономия налицо и вся ушла в прибыль.
-
vidima
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 04 сер, 2011 18:39
vidima 1 Отже землю роздають - КГС А де найнижчі ціни ? В КГС , а чому у інших ХХХ-будів які купують землю на аукціонах ціни вищі ? 2 Те що Ви не розумієте як може вплинути ціна грошей на кінцеву ціну житла - говорить про те що Ви не виробничник. Простий приклад ( з Вашими данними ) Кінцева ціна там - 50 000 євро , ціна грошей 4% річних , прибуток 10% Таким чином затратна частина на матеріали/зарплату/податки при будівництві на протязі 3 років становить приблизно 50 000 євро - ( 3 роки х 4% )/2 ( при умові рівномірного витрачання грошей) = 50 000 - 6% = 47 000 . На заробітну плату - 40% = 18 800 На матеріали -_______40% = 18 800 Прибуток_____________10% = 4 700 Податки______________10% = 4 700
А тепер те саме але у нас Кінцева ціна - 50 000 євро , ціна грошей 16% річних , прибуток 10% 50 000 євро - ( 3 роки х 16% )/2 ( при умові рівномірного витрачання грошей) = 50 000 - 24% = 38 000 . На заробітну плату - = 38 000 - матеріали/податки/прибуток=9800 На матеріали -_______ = 18 800 Прибуток_____________ = 4 700 Податки______________ = 4 700 38 000 - 18 800 - 4 700 - 4700 = 9 800 . Практично половина від заходу Ще будете мені розповідати щось про надприбутки , чи постараєтесь уважно розглянути те що я написав ?
Передбачаючи випади а-ля будуйте швидше , чи Вам все одно гроші платять наперед - то для своєї професії подивіться чи можете Ви працювати в рази швидше за ті самі гроші , чи якщо Вам наперед платять то чи не змушені Ви будете надавати додаткову знижку так звану плату за ризик і інфляцію.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: П'ят 05 сер, 2011 15:59
budivelnik написав:vidima1 Отже землю роздають - КГС А де найнижчі ціни ? В КГС , а чому у інших ХХХ-будів які купують землю на аукціонах ціни вищі ? 2 Те що Ви не розумієте як може вплинути ціна грошей на кінцеву ціну житла - говорить про те що Ви не виробничник. Простий приклад ( з Вашими данними ) Кінцева ціна там - 50 000 євро , ціна грошей 4% річних , прибуток 10% Таким чином затратна частина на матеріали/зарплату/податки при будівництві на протязі 3 років становить приблизно 50 000 євро - ( 3 роки х 4% )/2 ( при умові рівномірного витрачання грошей) = 50 000 - 6% = 47 000 . На заробітну плату - 40% = 18 800 На матеріали -_______40% = 18 800 Прибуток_____________10% = 4 700 Податки______________10% = 4 700 А тепер те саме але у нас Кінцева ціна - 50 000 євро , ціна грошей 16% річних , прибуток 10% 50 000 євро - ( 3 роки х 16% )/2 ( при умові рівномірного витрачання грошей) = 50 000 - 24% = 38 000 . На заробітну плату - = 38 000 - матеріали/податки/прибуток=9800 На матеріали -_______ = 18 800 Прибуток_____________ = 4 700 Податки______________ = 4 700 38 000 - 18 800 - 4 700 - 4700 = 9 800 . Практично половина від заходу Ще будете мені розповідати щось про надприбутки , чи постараєтесь уважно розглянути те що я написав ? Передбачаючи випади а-ля будуйте швидше , чи Вам все одно гроші платять наперед - то для своєї професії подивіться чи можете Ви працювати в рази швидше за ті самі гроші , чи якщо Вам наперед платять то чи не змушені Ви будете надавати додаткову знижку так звану плату за ризик і інфляцію.
как можно внимательно смотреть на ваши расчеты если исходные данные для расчетов не верны? опять какието циферки, может хватит уже? никто ваши расчеты уже давно не читает какая может быть "варнтость грошей" если киевгорстрой и остальные ХХХХстрои деньги в кредит не берут а строят а деньги частных инвесторов?
-
vidima
-
-
- Заблокований
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 05 сер, 2011 20:46
vidima Як це по нашому Я не читала , але думку про написане маю .... Якщо метри продаються на рівні котловану , то вони коштують набагато дешевше від метрів у вже збудованих будинках , а ті в свою чергу коштують ще дешевше від метрів в зданих будинках , а ті в свою чергу коштують дешевше від метрів в будинках в яких люди живуть більше 3 років.
Так є вартість грошей чи не має для забудовника ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1