|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? (2011) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:19
Kolop написав: Kolop написав:] budivelnik написав:Якщо (звичайно, що дуже не хотилося би) в цьому році з "балансом" будуть не гаразди, і Ваш підпис 750=6100 (останні цифри в підписі) зміниться на 508=6100, то будете Ви згодні?
Для мене особисто якогось критичного значення курс валюти не має . З іншого боку , зміна курсу приведе до зміни всіх цін в державі ( енергонозії всі за валюту, а їх частка в кінцевій ціні електроенергії наприклад 90% , міндобрив 70% , металу 60% , цементу 70%) Тому я практично припиню будівництво і буду очікувати( паралельно працюючи в інших галузях з більш швидким пристосуванням цін до зміни курсів) поки ціни в гривні не виростуть до цікавих для мене рівнів ) Не забувайте , для мене будівництво це засіб заощадження і тільки потім засіб заробітку.
Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:20
budivelnik написав:Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
І для всіх теж - так.  І всі купляють раз в 30 років 
Востаннє редагувалось Kolop в Нед 15 тра, 2011 00:23, всього редагувалось 2 разів.
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:21
budivelnik написав:Покажіть мені гривневу ціну 2008 року яка була вища від гривневої ціни 2011 року в новобудові. Не покажете !
При чем тут гривна? Покупка была за доллары. И кредит был в долларах. И платится он, вы не поверите, в тех же долларах. И отдавать еще 120 тысяч ДОЛЛАРОВ. И вы прекрасно понимаете о чем я. Но почему-то (а кстати, почему? от того что вы напишете тут что-то изменится на растущем рынке?) боитесь называть вещи своими именами. Шкода , що Ви якось не акуратно читаєте. Ваша думка = нулю в порівнянні з 40-50 млрд грн оплачених за нерухомість . І це чітко було вказано в моєму повідомлення.
Але Ваша думка = моїй думці і разом вони = 0 по відношенню до 40-50 млрд грн з точки зору людей які проводили свої операції.
А перечитайте ка, свое следующее сообщение. Помнится наше общение началось с того, что меня кто-то обвинил в незнании математики. Есть ли математическая или лингвистическая разница между "на бесконечность" или "в бесконечность" раз?
-
flacon
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:22
убийца эфира написав:и я 
Проезжая мимо поворота на Круглик я мысленно передаю привет УЭ )
-
flacon
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:27
Уникальная теория очередного деб.ла-будивельника, который только и можешь что оскорблять своих оппонентов. Так что цены падают только тогда, когда растут доходы населения. Нужно выдать строителю нобелевскую премию по экономике.
Стандартна аргументація де_біла растішки. Перше і останнє Потрібно розрізняти поняття Ціна товару і доступність товару. А вже розібравшись з цими двома поняттями рухатись далі. За останні 100 років ціна тільки росла( так званий інфляційний розвиток економіки ) , при чому на всі товари , а от доступність деяких товарів покращувалась , а деяких погіршувалась . А все тому , що одночасно з цінами в абсолютних виразах росли і доходи просто швидкість росту доходів випереджувала ріст цін на одні товари і відставала від росту цін на інші. Так як нерухомість відноситься до товарів тривалого використання , то її дуже часто використовують як засіб накопичення ( поряд з золотом чи камінцями з дірочками для племені мумбу-юмбу ). А заощадження тим більші чим кращі справи в економіці ( додатковий стимул для росту ціни ). Сумбурно , але в загальному ясно , правда для тих хто спочатку називає опонента відмороженим , а потім ображається що йому відповіли адекватно - це повідомлення не настільки просте і зрозуміле.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:29
Daralex написав:Kolop Обратите внимание, СТАНЕТ НЕИНТЕРЕСНА для инвестиций даже по себестоимости!  Будивэльнык, а как же денежный поток от рассрочек? Будете проедать?
А будівельник це форма тіла - колір шкіри чи стать - яку не можна змінити ? Буде не вигідно будувати - знайду інші примінення своїм знанням і фінансам. Коли є з чим працювати - це не так критично , критичніше коли ні грошей ні розуму.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:29
Kolop написав: budivelnik написав:Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
Ми в гривні заробляемо. Дома.
-
Kolop
-
-
- Подякував: 144 раз.
- Подякували: 18 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:34
Kolop написав: budivelnik написав:Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
По перше До кінця не розумію ні сарказму ні запитання . Я перестану будувати , бо моє житло розраховане на найбідніших учасників ринку і по ним курсова різниця вдарить найбільше , тому вони покинуть ринок. Ті хто орієнтується на інші сегменти ринку - залишаться ( якщо будуть вважати це за доцільне) Ще якась частина переорієнтується на промислове будівництво . Тобто все в рамках ринкової економіки. По-друге. Якщо криза буде тривати роками , то купувати будете не раз в 30 років , а раз в 50 років ( це еквівалентно десь 4-5 млн м2 новобудов в рік ).
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:35
Артём123 написав: budivelnik написав: Артём123 написав:Активность этой ветки говорит о том, что она не оставила равнодушными ни успешного юриста, благодаря которому его друзья купили на Осокорках квартиры и заработали тем самым по 15 тыс. долларов, ни успешного строителя, который строит под Львовом эксклюзивное жилье, ни прочих случайных людей, которых раздражают хомяки, зажавшие в потных ладонях 15-30 тыс. долларов. Видимо совсем уж плохи дела, если агрессивное навязывание приобретение недвижимости уже даже не скрывается. Я представляю что будет ещё через 2 года экономического кризиса.Будут матом ругаться и на людей кидаться...
Активність гілки з сторони тих хто мріє про часи коли в них буде по 15000 і за ці 15 000 можна буде квартирку на Хрещатику прикупити якраз і зумовлює наприклад і мою активність , з поясненнями чому цього не буде. ПС Я будую якраз найдешевше житло 60-80м2 квартира з новобудов міста і при цьому 60 м2 коштують 50 000 , 82 м2 - 57 000
А почему на Крещатике? Почему не возле Гайд-Парка в Лондоне? ЗЫ. Я знаю, что велосипед стоит 10 000 долларов, потому что его себестоимость составляет 9 000 долларов 
Промелькнула мысль про курицу и яйцо: Если установить цену велосипедов на уровне 10 000 уе, объем упадет до таких величин, что себестоимость реально может составлять и десятки тысяч уе  Представьте - амортизация завода и зарплата директора теперь распределяются не на тысячи производимых сабжей, а на единицы 
-
пожиратель макаронов
-
-
- Подякував: 17 раз.
- Подякували: 15 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 15 тра, 2011 00:38
Kolop написав: Kolop написав:Тобто при негативній кон"юктурі ринку нерухомості в доларових цінах, причиною якої стане, курсовий шок по парі грівня/долар, для Вас, як для фахової людини в будівельній галузі, галузь на певному проміжку часу стане нецікавою для здійснення заощаджень - це вірне твердження?
Так
Ми в гривні заробляемо. Дома.
Ви собі заробляйте хоч в тугриках. При зміні курсу в 1,5 рази ( з 8 до 12 ) , людям буде не до капіталовкладень , а житло це капіталовкладення яке буде відбиватись на протязі поколінь , тому обєм купівлі зменшиться , тому прибуток впаде . тому Якого милого гризти голі кістки в будівництві , якщо можна шматочки мяса в Ваших галузях повідкушувати ?
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1