Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 546547548549550 ... 2815>
Повідомлення Додано: Нед 11 кві, 2010 23:52

Я бы усложнил задачку...
При росте 2% в месяц за 3 года недвижимость удвоит свою цену и будет стоить 3400$ или 2500 евро! А теперь посмотрите что у нас продается за эту среднюю цену!!!

В мене вийшло за 4 роки
budivelnik Додано: Нд 11 Кві, 2010 22:53
....
1 рік 1700
2 рік 1700 + 20 % = 2040
3 рік 2040 + 20 % =2450
4 рік 2450 + 20 % =2940
5 рік 2940 +20 % = 3500

Не розумію чому не можна зарплати ще рази в три на протязі тих же 4-5 років . Що цьому заважає :?:
На приклад
20 000 000 працівників х 12 місяців х 2000 грн = 480 млрд грн , в той сами час податків - 427 млрд грн.
Що заважає податки знизити , а заробітну плату на величину знижених податків додати :?: При цьому величина бюджету повинна зменшитись , бо всі стануть багатозабезпеченними + збільшення зарплати потягне за собою збільшення ВВП ( більше платять - більше працюємо )
Жарт звичайно , але якщо в державі де 100 млрд бюджетного дефіциту і НБУ кощти залучає під 20 % річних , а ми потемкінське село ( львівський стадіон за 1 млрд державних будуємо) а віддача від нього в 2012 - 2 матчі по 30 000 осіб на нехай 5 днів приїдуть і по 200 доларів ( реально дай бог щоб по 100 ) залишать 30 000 х 5 х 200 = 30 000 000 х 8 = 240 000 000 грн , а затратимо 1 млрд , якщо під 20 % річних , то це стадіончик в день повинен буде по 1 млн грн прибутків приносити на протязі 5-7років в подальшому щоб гроші НБУ вернув тим в кого позичав
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 2991 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 00:04

budivelnik написав: 487 млрд грн ( новостворенні товари + виплаченні для створення цих товарів доходи )

Откуда цифра?

і 427 млрд грн - податкове і пенсійне навантаження

Так же неясно происхождение этой цифры.
Насколько я помню вы взяли реальный ВВП вычли из него бюджет+пенсионный и получили так называемый "материальный" ВВП, который отражает (для меня непонятно что) для вас - стоимость материальных благ без налогов . А я вам указываю что часть бюджета идет на выпуск продукции и это добавит цифру к ВВП. Например построили мост. Создан продукт? Да. На какие деньги? На налоги. Поэтому данная формула ВВП-налоги=материальные блага - неверна! Вы издеваетесь тут эту ересь писать постоянно?

іВВП ще рахується і по методу споживання і по методк лолаткової вартості і ці суми повинні бути однаковими .

Это вам на стройке рассказали??? Это порядок цифр д.б. одинаковым и не более того.

Налоги всегда учитываются в расходной части при составлении бизнес-плана или бюджета.

Так що будь які суми в не залежності яким чином вони виплачені і як потрапили на ринок в тому чи іншому вигляді потрапляють в ВВП.

Нет! Только на созданные ценности/услуги. Если квартиру продают в течении года 30 раз - то деньги обарачиваются, а ценностей создано 0. Если завод выбросил в воздух отравляющие вещества и заплатит штраф 100 млн то эти деньги попадут в бюджет, но не в ВВП. Так или иначе этот завод создаст материальных ценносте на 20 млрд. - вот они и пойдут в ВВП!

Добре Ви можете зменшити кошти в бюджет наприклад на 100 млрд , але тоді у варіанті розрахунку ВВП по споживанню у Вас вийде інша цифра , це як поясните :?:

Ну я уже 5 раз объяснял что вы не так считатете...
Начнем с того, что мы обсуждаем? Что в стране есть налоги и из-за них происходит удорожание конечного продукта? А кто с этим не согласен? Покажите мне его!? Я вот указываю и указывал на ошибочность метода и полученных цифр и хочу уменьшить эти суммы вот и все.

И как мы считаем ВВП. Если по потреблению - то не забудьте что там есть такая составлюящая как валовое накопление капитала. Эта величина м.б. и отрицательной (если обязательства растут а не капиал)! Т.е. капитал может уменьшиться! А у вас получается что мы займем 100 млрд на западе, проедим и получим рост ВВП??? Не получим даже на бумаге!
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 00:28

Яка потішна тема :D
budivelnik явно не з тих 600 000 будівельників
Виходячи з кількості сторінок винайдених "доведень" того що "БУИТОКАДАРАЖАТЬ", та різноманітних пропонованих афер, за допомогою яких можна "заробити" на скромне "елітне" житло площею <=60m^2, цей персонаж можна сміливо відносити до паразитичних істот з числа X0000 рыелтерів.
Але ж навіщо такі потуги ? На форумі практично не залишилось неадекватних людей :idea:
stop

Подякував: 273 раз.
Подякували: 3 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 00:30

budivelnik написав:В мене вийшло за 4 роки

Ну так вы же считать не умеете! :) Я же четко указал - на 2% в месяц!
Вот эти ваши таблички... Кому они нужны???
Счиать надо как 1,02 в степени 36 (3 года по 12 месяцев) получаем 2,04 раза. Что непонятно?

budivelnik написав:Не розумію чому не можна зарплати ще рази в три на протязі тих же 4-5 років . Що цьому заважає :?:

Объективная реальность. Нет причин роста доходов. В 2000-2008 рост доходов был вызван выравниваем внутренних цен с мировыми. Т.е. если смотреть на номинальнй ВВП на душу он вырос очень сильно. а если смотреть по ППС - то всего то в 2 раза. Рост номинального - как следствие роста цен. Я уже приводил пример когда на 1 доллар в троем с друзьями в 93-м году неплохо пообедали в кафе. Или цена неплохой копченой колбасы в 94-м была 1,2$
А реального роста такого не будет. Удвоить реальный ВВП можно лет за 10-15. Но для этого надо что-то иметь и куда-то идти. Нужны реальные реформы а не видимость для получения новых кредитов.

budivelnik написав:Що заважає податки знизити , а заробітну плату на величину знижених податків додати :?: При цьому величина бюджету повинна зменшитись , бо всі стануть багатозабезпеченними + збільшення зарплати потягне за собою збільшення ВВП ( більше платять - більше працюємо )

Смешно...
budivelnik написав:в державі де 100 млрд бюджетного дефіциту і НБУ кощти залучає під 20 % річних , а ми потемкінське село ( львівський стадіон за 1 млрд державних будуємо) а віддача від нього в 2012 - 2 матчі по 30 000 осіб на нехай 5 днів приїдуть і по 200 доларів ( реально дай бог щоб по 100 ) залишать 30 000 х 5 х 200 = 30 000 000 х 8 = 240 000 000 грн , а затратимо 1 млрд , якщо під 20 % річних , то це стадіончик в день повинен буде по 1 млн грн прибутків приносити на протязі 5-7років в подальшому щоб гроші НБУ вернув тим в кого позичав

В госзатратах не все считатеся в себестоимости. Есть престиж страны, представительские расходы. А сколько оставят болельщики мне не интересно, да и не в тему. если приедут - то оставят и на транспорт и на отели. А рекламу страны (или антирекламу - как получится) и эффект от нее не берусь посчитать... Но знаю людей которые приезжают сюда с европы - вот что-то им тут нравится и тянет сюда... А большинство плюются... Так когда это менять?
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 08:27

Ну я уже 5 раз объяснял что вы не так считатете...

Ви блудите в трьох соснах , по тій простій причині що досконально пояснити не можете ( так само як і я до речі ) , а спрощувати не хочете .
Суть в слідуючому
У нас є ті хто споживають , але при цьому не виготовляють ВВП , це :
Пенсіонери
Державний апарат
Представники безкоштовної медицини
Представники безкоштовної освіти
Міліція
Армія
Пожежні
Інваліди
Список можна продовжити .
Товари які ця група населення споживає виділяються їм не у вигляді матеріальних благ а у вигляді грошей.
Тепер задайте собі запитання - звідки беруться ці гроші .
Відповідь проста - з податків , акцизів і так далі .
Тобто хтось виготовляє товари кінцевою ціною в ВВП , але за це виготовлення отримує не всю величину ВВП , а ВВП - побори держави .
Так як населення у нас приблизно 45 млн , пенсіонерів приблизно 13,7 млн + кілька мільонів бюджетників , то й не дивно що ВВП ділитьс практично пополам
Половина - виробнику
Половина - тим хто не занятий в створенні ВВП
З іншого боку це підтверджується цифрами
914 млрд ВВП
Якщо - 427 млрд податків
То -----487 млрд - власне виробництво
Інакше не можна , баланс не зійдеться .
Те що потім з цих податків хтось будує дорогу , то в кінцевій суммі ВВП це враховано , так само як в податках враховано що бюджетник який нічого матеріального не створює сплачує пенсійний і прибутковий з зарплати.

Виходячи з кількості сторінок винайдених "доведень" того що "БУИТОКАДАРАЖАТЬ", та різноманітних пропонованих афер, за допомогою яких можна "заробити" на скромне "елітне" житло площею <=60m^2, цей персонаж можна сміливо відносити до паразитичних істот з числа X0000 рыелтерів.

Шановний , якби Ви уважніше читали , то побачили б що різноманітні афери написані мною під тиском Вам подібних після 10 запитань типу :
Як бідному не мешканцю Києва , який тільки що закінчив інститут і знайшов заробітну плату приблизно 5000 грн в місяць , без знайомих , без стартового капіталу , з бажанням ходити по нічним клубам і відпочивати за кордоном - за обмежений період часу заробити і заощадити більше ніж 500 000 грн .
Відповідь проста - ніяк і ніколи , але якщо цей студент фанат і його мета в житті це житло в Києві , то перевівши своє споживання під плінтус він може це зробити .
У всіх остальних випадках
Якщо не має грошей на покупку хоча б кімнати в клопятнику на околиці - нічого згоджуватись на переїзд до Києва на зарплату в 5000 грн . Економічно це не доцільно . Вигідніше залишатись там де є житло і зарплата близько 3 000 грн
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 08:37

А сколько оставят болельщики мне не интересно, да и не в тему. если приедут - то оставят и на транспорт и на отели.

От в цьому Ви і відрізняєтесь від мене . Бо я в курсі що кошти затрачені на стадіон , який в майбутньому буде збитковим і ще потрібно буде платити за його експлуатацію , а не отримувати прибутки -- попробують взяти з кишені того хто продукує матеріальні цінності ( не з студентів же збирати ) , а виробник в свою чергу спобує ці кошти витягнути з Вашої кишені - піднявши ціну . Все , коло замкнулось .
Так щоб Ви уявили що таке 1 млрд грн - це можливість опустити ціну на все новозбудоване житло в Україні на 160 грн кв м ( на кожній квартирі в 50 кв це 1 000 доларів ). Додайте сюди Олімпійський і отримаєте давно очікуване Вами падіння на 2 %
Порівняйте з одного боку престиж і 2 обєкти , з другого мінус 2 % на житло по всій Україні .
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 08:56

budivelnik написав:
про ваш спосіб вираховувати рентабельність. Ви хоч маєте поняття що таке рентабельність?

1 Я не тільки маю книжно-правильну уяву , а й постійно це роблю в реальному бізнесі на протязі вже 20 років .
2 Тут не місце для суперечок по правильності примінення економічних термінів ( хоча один з моїх знайомих іструктуючи дружину при захисті кандидатської по економіці ( у обох математична освіта ) казав слідуюче :
" Не переживай , економіка не математика тому чітко визначених тлумачень термінів не існує . Спочатку стій на своєму , а якщо побачиш що загнали вже точно під плінтус - згоджуйся з думкою опонента ."

Я бачу що ви слідуєте цій бездарній параді і на цьому форумі. Але економіка має точні визначення і точні термінології, це тільки у нас розплодилися так званих "економістів" як ваш друг які люблять маніпулювати даними, що має дуже погані наслідки для нашої економіки.
3 На хлопський розум ВВП це все що створено в україні , а те що створено складається з ціни продажу х обєм виготовленного
ціна продажу складається з вартості створення + податки
Податки нам відомі - ВВП - відоме , вартість створення визначаємо за формулою 3 класу .
Порівняти потім дві цифри - що може бути легше .Отримуємо середню цифру по державі в 90 % .

Ну як з вами можна розмовляти якщо ви тільки свій хлопській і можете напружувати. У мене нема часу щоб вам пояснювати основи економіки. Я вам давав сайт про ВВП, я розумію що у вас весь час уходить на самозакохане вихваляння, але знайдіть хоч трохи часу для самоосвіти.

Переважна більшість багатих людей в Україні "заробили" його нечесно. Їх спосіб "заробітку" це відповідна стаття у кримінальному кодексі.
Я вас процитував, ви сказали що пересічний, або по-вашому люмпен необґрунтовано причепився до багатих людей, а йому треба просто більше працювати і не створювати постійну напруженість в суспільстві.

Перекручуєте слова .
Я не прокурор і не суддя .Я не визначаю чесність одних або інших . Єдине що я знаю , що завжди коли потрібно відвернути увагу від чогось дійсно серьозного влада назначає ворога .
Для нападу на Ірак - це був пташиний грип , для Вас - це завищені ціни на :
цукор, бензин, житло і так далі .

Так звичайно у нас чесна влада, ніхто не бере хабарі. А взагалі тотальна корумпованість країни це по вашому несерйозно? І ви мені відкрили очі виявляється причина нападу на Ірак - це пташиний грип
. Дякую тепер буду знати.
А те з чого ця ціна складається Ви не знаєте і знати як бачу не хочете
Я ще скажу, простий будівельник отримує у вас так само як в Чехії, Польщі, Словаччині, я вже не прошу порівнювати з Німеччиною і Австрією? На скільки різниться оплата праці там і тут та ціна нерухомості? То-то. Просто там держава захищає своїх працівників, а у нас навпаки створює умови для комфортного їх обкрадання

А коли я кілька місяців тому приводив простий приклад з вартістю грошей Ви де були :
Гляньте
Захід - вартість грошей -___ 5 % річних
Україна - вартість грошей - 20 % річних
Давайте припустимо що вся ціна складається з вартості матеріалів , величини заробітної плати і вартості грошей ( це спрощений варіант )
Отже будуємо 3 роки .Матеріалів на квадрат потрібно нехай на 300 одиниць . Вкладаємо матеріали кожного року однаково . Зарплата на заході - 50 % від вартості матеріалів. Зарплату на україні визначимо математично .
Отже захід
1 рік ( 100 матеріали + 50 з/п ) +5 % = 157,5
2 рік (157,5 + 100 + 50 ) + 5 % = 322,87
3рік (322,87 + 100 + 50 ) + 5% =496,51 - кінцева ціна
Баланс матеріали - 300 - зарплата - 150 - вартість грошей - 496,1-450 = 46,1
Тепер Україна
1 рік (100 матеріали + зарплата ) + 20 % =120 матеріали + 1,2 зарплата
2 рік (120 + 100 +1,2 зп+1з/п) +20 % =264 + 2,64 зарплата
3 рік (264 + 100 + 2,64 з/п + 1 зп) + 20 % = 436,8 +4,368 з/п = 496,1
Звідси 4,368 зп = 496,1- 436,8 =59,3
________зарплата= 59,3 / 4,368 =13,57
Отже тепер створюємо загальну табличку
_______матеріали ______вартість грошей _____зарплата_____всього
Захід___300______________46,1_______________150________496,1
Україна_300______________155,4______________40,7________496,1

Яп бачите при одній і тій самій ціні матеріалів і кінцевій ціні на житло величина зарплати може бути нижчою в 150 /40,7 =3,7 рази , тільки за рахунок того що на заході нижча вартість грошей і так по всім продуктам які мають тривалий термін виготовлення .
Кожна з ринкових економік створює своєї економічною політикою перференції для себе .
В Росії - дешеві енергоносії
На Заході - дешеві гроші
В Україні - низька заробітна плата .
Але в цьому ( низька зарплата по всій державі ) винуваті явно не 600 000 будівельників

Ви забули показник інфляції і весь інфляційний чинник у ваших розрахунків переклали на працівника.
Чому ви не враховуєте що інфляція в Україні (на відміну від вас я Україна пишу з великої літери) складає більше 10%, а на заході всього 2-3%. І матеріалів два роки тому ви зможете купити дешевше ніж зараз.
Ви можете взяти кредит купити товар і нічого не робити і через рік продати вже дорожче, т.я. інфляція збільшить його вартість.
Ви знову маніпулюєте, як завжди.
hrundik

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 08:56

budivelnik написав:Товари які ця група населення споживає виділяються їм не у вигляді матеріальних благ а у вигляді грошей.
Тепер задайте собі запитання - звідки беруться ці гроші .

Это вопрос для строителя! Поверьте я понимаю устройство государства, с каких денег выплачиваются пенсии и т.п.
Ваша беда в том, что пытаетесь рассмотреть все 3 метода расчета ВВП одновременно.
Т.е. где удобно - один метод, а в другом случае другой, перемешивая их.
Я вас спрашиваю уже, наверное 5-й раз.
КТО И КОГДА СПОРИЛ С ВАМИ О ТОМ ЧТО НАЛОГИ НЕ НУЖНЫ???
КТО И КОГДА УТВЕРЖДАЛ, ЧТО НЕТ ЛЮДЕЙ, КОТОРЫЕ ЖИВУТ ЗА СЧЕТ НАЛОГОВ?
ЯВНО НЕ Я!
Так что вы мне талдычите о необходимости их? Я что возражаю???

Тобто хтось виготовляє товари кінцевою ціною в ВВП , але за це виготовлення отримує не всю величину ВВП , а ВВП - побори держави .
Так як населення у нас приблизно 45 млн , пенсіонерів приблизно 13,7 млн + кілька мільонів бюджетників , то й не дивно що ВВП ділитьс практично пополам
Половина - виробнику
Половина - тим хто не занятий в створенні ВВП
З іншого боку це підтверджується цифрами
914 млрд ВВП
Якщо - 427 млрд податків
То -----487 млрд - власне виробництво
Інакше не можна , баланс не зійдеться .

А кто спорит что у нас есть налоги???
Просто налогов у нас не 427 (перестаньте уже повторять эту дурацкую цифру), а намного больше.
ВВП у нас 1020 млрд. грн.
Вы смешиваете 2 метода - метод потребления "по расходам" и "по производству".

!!! Но основная проблема в том, что вы не хотите понять, что часть налогов из бюджета идет на создание ВВП!!! Ведь бюджет - не только расходы на проедание!

Те що потім з цих податків хтось будує дорогу , то в кінцевій суммі ВВП це враховано.

Конечно учтено, но тогда вычтите их из налогов!
Давайте я для вас упрощу:) как для строителя...Но и договор - читать 2 раза...
Вот вы допустим платите налоги. И с этого года вдруг(!) всем надо заплатить на 1000 грн. в год больше. И старому и малому. Но при этом вам домой будут бесплатно возить продукты на эту сумму и вы уменьшите свою расходную часть семейного бюджета (напоминает медицину и образование, верно?). Налоги вроде бы и выросли. Но ваш ВВП остался тот же (произвели вы столько же). И по потреблению тот же - сколько ели столько и едите. Просто часть ваших обязанностей по покупке продуктов питания взяло на себя государство. На самом деле ничего не поменялось! Никакая структура потребления не нарушена! Все как было - так и осталось! Сколько производили - столько и производите. ВВП прежний! Сколько вы потребляли - столько и потребляете! Поэтому строительство мостов, дорог (да все инвестионные траты в т.ч. и образование) - это не налоги на проедание. Неважно кто это построит/сделает и за какие деньги. Важен факт!
Но надо просто понимать, что когда представитель государства будет привозить вам домой продукты - он купит их на свой вкус. И еще деньги за это попросит. Вот это и есть лишнии траты!
Именно они и НЕ войдут в ВВП!!! И именно он живет на налоги! А не всю сумму продуктов надо вычесть. Ясно?
Востаннє редагувалось jde в Пон 12 кві, 2010 09:07, всього редагувалось 1 раз.
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 09:03

budivelnik написав:
Будівельники самі стверджують що в їх ціні 30-50% хабарі і відкати, а ви говорите, що все чесно і обгрунтовуєте різними маніпуляціями.

Знову чули де дзвін , а не знаєте де він . Перш ніж щось стверджувати хочаб на мої таблички глянули .
Будівельники стверджують що в їх ціні 50 % і вище - податки і побори
Під поборами маються на увазі рішення місцевих влад про
Безкоштовне виділення житла
Безкоштовна участь у створенні інфраструктури
Безкоштовний ремонт комунікацій-доріг

І всі ці побори проведенні рішеннями місцевих рад на користь місцевих мешканців . Так як дозволи на виділення землі проводяться також місцевими радами , то забудовник або добровільно погоджується їх виконати , або не отримує дозволу .
Найбільше побажань у Києва , тому й офіційні побори тут найвищі , а те що це негативно впливає на вартість житла - чиновників не хвилює , вони виконують волю ( накази виборців ) народу .
До речі це частково пояснює нижчу вартість житла за межами великих міст .
1 Сіль-ради не такі категоричні в забаганках
2 Вартість самого будівництва - нижча відсотків на 10-20 %
3 Можна легально уникнути великої частки податків будуючи для себе

Ви в якому світі живете? Звідки така наївність?
У ході слідства з’ясувалося, що посадовець вимагав у керівника однієї з комерційних структур Києва 550 тисяч доларів за виділення земельної ділянки загальною площею 12,76 га.
vidgolos.com/17709-chernigivskij-chinovnik-otrimav-9-rokiv-za-xabar.html
На Прикарпатті затримали чиновника на хабарі
mobus.com/ivano-frankivsk/290932.html
Посадовець одного з підрозділів МінЖКГ віддав комерційній структурі 1 гектар землі у Бородянському районі Київської області за 48 тис. грн хабара.
tsn.ua/ukrayina/sbu-spiimala-na-habari-chinovnika-ministerstva-zhkg.html
У Київській області викриті посадові особи райгорадміністрації, що погоріли на "земельному" хабарі на суму 1,37 млн грн., повідомляють в Департаменті по зв'язках з громадськістю і міжнародною діяльністю МВС України.
utro.ua/ua/proisshestviya/pod_kievom_chinovniki_popalis_na_vzyatke_v_1_37_mln_grn_1268656441
Виконуючий обов'язки начальника Управління Державного комітету із земельних ресурсів одного з районів Київської області отримав від столичного підприємства хабар у розмірі 40 тис. доларів за оформлення держактів на земельні ділянки загальною площею 118 га.
p-p.com.ua/articles/9774
Рейтинг: Найбільші хабарі України
kolomyya.org/se/sites/pb/?nid=19635&page=3
hrundik

Повідомлення Додано: Пон 12 кві, 2010 09:06

jde, респект вашому терпінню.
hrundik

#<1 ... 546547548549550 ... 2815>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти