|
Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Нед 11 кві, 2010 21:15
budivelnik написав:Хлопчик йди повчись, хоча я думаю вже пізно
. Про формування ВВП зверніться до jde , сторінок з 10 тому він був такий самий категоричний як і Ви , але потім дещо змінив свою думку. Якщо розуму вистарчить - я думаю вибачитесь , не вистарчить , так на дурнів і не ображаються.
Я не про формування ВВП, про який ви маєте лише поверхову уяву, а про ваш спосіб вираховувати рентабельність. Ви хоч маєте поняття що таке рентабельність? budivelnik написав:У вас хвора уява, ви вважаєте ухиляння від сплати податків, хабарництво, крадіжки, казнокрадство це чесний бізнес і шо за народ такий тупий, який цього не розуміє і за це не хоче платити.
Покажіть мені не думки які виникли у Вашій хворій уяві , а мої слова де я пропоную уникати податків , давати хабарі і так далі по тексту .
Переважна більшість багатих людей в Україні "заробили" його нечесно. Їх спосіб "заробітку" це відповідна стаття у кримінальному кодексі.
Я вас процитував, ви сказали що пересічний, або по-вашому люмпен необґрунтовано причепився до багатих людей, а йому треба просто більше працювати і не створювати постійну напруженість в суспільстві.
Будівельники самі стверджують що в їх ціні 30-50% хабарі і відкати, а ви говорите, що все чесно і обгрунтовуєте різними маніпуляціями.
Я ще скажу, простий будівельник отримує у вас так само як в Чехії, Польщі, Словаччині, я вже не прошу порівнювати з Німеччиною і Австрією? На скільки різниться оплата праці там і тут та ціна нерухомості? То-то. Просто там держава захищає своїх працівників, а у нас навпаки створює умови для комфортного їх обкрадання.
-
hrundik
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 11 кві, 2010 21:46
про ваш спосіб вираховувати рентабельність. Ви хоч маєте поняття що таке рентабельність? 1 Я не тільки маю книжно-правильну уяву , а й постійно це роблю в реальному бізнесі на протязі вже 20 років . 2 Тут не місце для суперечок по правильності примінення економічних термінів ( хоча один з моїх знайомих іструктуючи дружину при захисті кандидатської по економіці ( у обох математична освіта ) казав слідуюче : " Не переживай , економіка не математика тому чітко визначених тлумачень термінів не існує . Спочатку стій на своєму , а якщо побачиш що загнали вже точно під плінтус - згоджуйся з думкою опонента ." 3 На хлопський розум ВВП це все що створено в україні , а те що створено складається з ціни продажу х обєм виготовленного ціна продажу складається з вартості створення + податки Податки нам відомі - ВВП - відоме , вартість створення визначаємо за формулою 3 класу . Порівняти потім дві цифри - що може бути легше .Отримуємо середню цифру по державі в 90 % . Переважна більшість багатих людей в Україні "заробили" його нечесно. Їх спосіб "заробітку" це відповідна стаття у кримінальному кодексі. Я вас процитував, ви сказали що пересічний, або по-вашому люмпен необґрунтовано причепився до багатих людей, а йому треба просто більше працювати і не створювати постійну напруженість в суспільстві.
Перекручуєте слова . Я не прокурор і не суддя .Я не визначаю чесність одних або інших . Єдине що я знаю , що завжди коли потрібно відвернути увагу від чогось дійсно серьозного влада назначає ворога . Для нападу на Ірак - це був пташиний грип , для Вас - це завищені ціни на : цукор, бензин, житло і так далі . А те з чого ця ціна складається Ви не знаєте і знати як бачу не хочете Я ще скажу, простий будівельник отримує у вас так само як в Чехії, Польщі, Словаччині, я вже не прошу порівнювати з Німеччиною і Австрією? На скільки різниться оплата праці там і тут та ціна нерухомості? То-то. Просто там держава захищає своїх працівників, а у нас навпаки створює умови для комфортного їх обкрадання
А коли я кілька місяців тому приводив простий приклад з вартістю грошей Ви де були :
Гляньте
Захід - вартість грошей -___ 5 % річних
Україна - вартість грошей - 20 % річних
Давайте припустимо що вся ціна складається з вартості матеріалів , величини заробітної плати і вартості грошей ( це спрощений варіант )
Отже будуємо 3 роки .Матеріалів на квадрат потрібно нехай на 300 одиниць . Вкладаємо матеріали кожного року однаково . Зарплата на заході - 50 % від вартості матеріалів. Зарплату на україні визначимо математично .
Отже захід
1 рік ( 100 матеріали + 50 з/п ) +5 % = 157,5
2 рік (157,5 + 100 + 50 ) + 5 % = 322,87
3рік (322,87 + 100 + 50 ) + 5% =496,51 - кінцева ціна
Баланс матеріали - 300 - зарплата - 150 - вартість грошей - 496,1-450 = 46,1
Тепер Україна
1 рік (100 матеріали + зарплата ) + 20 % =120 матеріали + 1,2 зарплата
2 рік (120 + 100 +1,2 зп+1з/п) +20 % =264 + 2,64 зарплата
3 рік (264 + 100 + 2,64 з/п + 1 зп) + 20 % = 436,8 +4,368 з/п = 496,1
Звідси 4,368 зп = 496,1- 436,8 =59,3
________зарплата= 59,3 / 4,368 =13,57
Отже тепер створюємо загальну табличку
_______матеріали ______вартість грошей _____зарплата_____всього Захід___300______________46,1_______________150________496,1 Україна_300______________155,4______________40,7________496,1
Яп бачите при одній і тій самій ціні матеріалів і кінцевій ціні на житло величина зарплати може бути нижчою в 150 /40,7 =3,7 рази , тільки за рахунок того що на заході нижча вартість грошей і так по всім продуктам які мають тривалий термін виготовлення .
Кожна з ринкових економік створює своєї економічною політикою перференції для себе .
В Росії - дешеві енергоносії На Заході - дешеві гроші В Україні - низька заробітна плата . Але в цьому ( низька зарплата по всій державі ) винуваті явно не 600 000 будівельників
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 2991 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 кві, 2010 22:19
Будівельники самі стверджують що в їх ціні 30-50% хабарі і відкати, а ви говорите, що все чесно і обгрунтовуєте різними маніпуляціями.
Знову чули де дзвін , а не знаєте де він . Перш ніж щось стверджувати хочаб на мої таблички глянули .
Будівельники стверджують що в їх ціні 50 % і вище - податки і побори
Під поборами маються на увазі рішення місцевих влад про
Безкоштовне виділення житла
Безкоштовна участь у створенні інфраструктури
Безкоштовний ремонт комунікацій-доріг
І всі ці побори проведенні рішеннями місцевих рад на користь місцевих мешканців . Так як дозволи на виділення землі проводяться також місцевими радами , то забудовник або добровільно погоджується їх виконати , або не отримує дозволу .
Найбільше побажань у Києва , тому й офіційні побори тут найвищі , а те що це негативно впливає на вартість житла - чиновників не хвилює , вони виконують волю ( накази виборців ) народу .
До речі це частково пояснює нижчу вартість житла за межами великих міст .
1 Сіль-ради не такі категоричні в забаганках
2 Вартість самого будівництва - нижча відсотків на 10-20 %
3 Можна легально уникнути великої частки податків будуючи для себе
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 кві, 2010 22:29
budivelnik, Вы просто молодец, такая энергия и инициатива! Вы никогда не обанкротитесь, просто сейчас вы в минусе, но ваши предыдущие плюсы это перекрывают, и в будущем все у вас будет хорошо, и вы забудете 2009-2010 годы как когда то забыли начало 90-х.
Плохо одно, - вы смотрите слишком узко и однонаправленно. Давайте, к примеру, еще раз вернемся к вашей подписи и посмотрим на экономику этого направления:
ЗАДАЧКА:
Итак,  ваш стиль, - исходные данные:
Стоимость 1 кв. метра = 1700 у.е. (можно я округлю, ладно ) Дальше вы хотите рост 1-3% в месяц, берем 2% - или 20% в год (можно я опять округлю?) Берем квартиру 50 кв.м. (очень скромно, да?), т.е. сейчас она стоит 85000 у.е., через год будет стоить 102000 у.е., т.е. за год подорожает на 24% или 17 тысяч долларов.
ВОПРОС: Как купить квартиру в Киеве?
ВОЗМОЖНЫЕ РЕШЕНИЯ, из тех которые вы предлагали: 1. ОТКЛАДЫВАТЬ. Для этого нужно "откладывать" полторы тысячи долларов ежемесячно только для покрытия удорожания квартиры в 2% в месяц. Плюс еще что-то откладывать для "тела" квартиры. Вообщем, вполне реальный вариант для большинства киевлян, которые "гребут" по 5-10 тыс.у.е. ежемесячно 2. ВЗЯТЬ КРЕДИТ. Валютный кредит мы не рассматриваем, т.к. сейчас его никто не даст, да и в будущем и не возьмет на 5 и более лет если будет возможность. Значит брать в гривнах, под 24% годовых, тоже нормально, - если взять кредит на 70%, 9 с половиной тысяч гривень только проценты ежемесячно надо будет выполачивать плюс тело опять же.
Ну вот скажите, какие вы видите экономические предпосылки для такого чуда, как люди для себя могут купить жилье на таких кабальных условиях  А значит, существующую ситуацию можно рассматривать исключительно с точки зрение спекулятивного пузыря, который так до сих и не лопнул окончательно. Я вижу только два возможных сценария:
1. РН медленно стагнирует как в 2009 г., цены в гривнах держатся на текущем уровне и немного идут вниз, с девальцией гривны идет просадка цен в долларах. Через год - два такой стагнации, начнут появлятся реальные покупатели.
2. РН получает серию мощных импульсов с разных сторон - в первую очередь четкое законодательство, адаптированное под мировые стандарты, затем аукционы залогового имущества от банков, программы поддержки строительства эконом жилья (включая антимонопольные разбирательства на рынке стройматериалов) и т.д. - при таком сценарии цены очень быстро (за 6-12 месяцев) опустятся до экономически обоснованного уровня.
-
Per-Cent
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 11 кві, 2010 22:53
ВОПРОС: Как купить квартиру в Киеве?
Давайте розширимо запитання .Забиремо жодну привязку до конкретних матеріальних цінностей і запитаємо просто
Як заробити 85 000 х 7,93 = 674 000 грн
Давйте танцювати від цього .Ви мені розкажіть скільки людей в стані це зробити
Я відповім - одиниці . Так що тепер всім виробникам товарів з ціновою гамою від 500 000 грн припинити виробництво цих товарів , чи опустити ціну . Якщо опустити , то опустити на скільки  і чому саме на стільки
Тому спеціально для Вас повторю свою думку .
Якщо Ви ніщо в житті і у Вас не має навіть кімнати в комуналці , то на якій підставі Ви вважаєте що хтось Вам повинен створити умови по яким Ви за кілька років купите квартиру .
Тепер по варіанту накопичення .
Умова ціни ростуть .
1 Накопичте хоча б якусь суму ( чим більше тим краще , бажано не менше 25 % від квартири яку шукаєте )на мій погляд це приблизно 200 000 грн з кожного для купівлі 3-кімнатної
2 Знаходите ще 3 таких самих фанатів , скидаєтесь разом і купуєте 1 кв у спільну власність . Таким чином Ви забезпечите свої 25 % від обесцінення від росту цін на житло
3 Так як Ви вчотирьох живете в одній квартирі , то у Вас вивільняються кошти які Ви раніше оплачували за оренду 4 квартир . Так Ви втатили в якості житла , але якщо Ви поставили перед собою мету в найближчий час стати мілліонером то мета виправдує засоби . 4 х 2500 - 1000 = 9000 економії на оренді і деякі незручності в житлі
4 Так як у Вас тепер є можливість відкладати по 12000 - грн в місяць ( на 4 ) . йдете в КГС і заключаєте з ними угоду на купівлю 3-кімнатної квартири ( це приблизно 750 000 грн ) , яка буде здана в експлуатацію не швидше ніж через 3 роки .За цей час Ви в стані оплатити 12 000 х 12 х 3 = 432000 грн ( тобто приблизно 60 % вартості житла)
5 Після здачі у Вас буде 2 трьох кімнатних квартири на 4 власника і 320 000 боргу ( по 10 000 доларів на особу )
6 ще через два роки виплачуєте другу квартиру і починаєте шукати варіанти розміну однієї трьох-кімнатної на дві - однокімнатні ( реальний варіант з погіршенням умов , тобто отримаєте однокімнатну в хрущовці )
7 Враховуючи що Ви зпрогнозували ріст житла на 20 % в рік то отримавшт 30 кв м однокімнатної квартири , Ви будете володіти капіталом в :
1 рік 1700
2 рік 1700 + 20 % = 2040
3 рік 2040 + 20 % =2450
4 рік 2450 + 20 % =2940
5 рік 2940 +20 % = 3500 х 30 кв м = 105 000 доларів .
Як бачите нормальний авантюрний бізнес план як голому й босому студенту з заробітною платою від 5 000 грн в місяць без власного житла і маючи в кишені на момент приїзду в місто 200 000 грн на протязі 5 років збільшити свої гроші в 2-3 рази.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 кві, 2010 23:10
budivelnik написав:Про формування ВВП зверніться до jde , сторінок з 10 тому він був такий самий категоричний як і Ви , але потім дещо змінив свою думку.
Неправда! Вот вы постоянно врете и часто по выходным. Просто мания какая-то! Я утверждал и сейчас скажу - вы неверно считатет ВВП (не в смысле величины, а подход неверный) и неверно оцениваете объем налогов. В бюджет попадают и инвестиционные деньги, которые также составляют долю ВВП (они возвращаются в экономику, например мост построили или дорогу или стадион к Евро 2012). И деньги от деятельности госпредприятий и учреждений. Также попадают такие суммы как оплата за использование природными ресурсами, штрафы. Их в ВВП нет. Ну и дефицит бюджета... Он у нас свыше 100 млрд грн. И покрывать его будут кредитами. Я уже указывал, что реальный % будет ниже чем приведенный вами. Но налоги в стране есть  с этим никто никогда не спорил [quote="jde" Вт 06 Апр, 2010 16:12]А если брать метод промежуточного потребления, то ВВП считается как ВВП = Выпуск + Налоги на продукты – Субсидии на продукты – Промежуточное потребление [/quote]
И налоги ВСЕГДА УЧИТЫВАЮТСЯ при расчете рентабельности.
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 кві, 2010 23:17
budivelnik написав:ВОПРОС: Как купить квартиру в Киеве?
Давайте розширимо запитання .Забиремо жодну привязку до конкретних матеріальних цінностей і запитаємо просто Як заробити 85 000 х 7,93 = 674 000 грн Тепер по варіанту накопичення . Умова ціни ростуть . Так як Ви вчотирьох живете в одній квартирі
Покупать квартиру чтобы жить вчетвером, - это какой-то мазохизм. Я 5 лет жил в общежитии втроем чтобы о таком даже не думать. Поэтому, как только к 2003 году скопил 6000 у.е., сразу купил первую квартиру в Харькове (тогда были такие цены!), 3 минуты от метро, 2 км. от центра города! С 2006 года цены перестали быть адекватными, поэтому даже не считал варианты накопления или кредита для покупки жилья бОльшей площади. Для меня принцип стоимости это то, от чего ты отказываешься, для того чтобы купить то, что ты хочешь
Способность заработать 674 000 гривень - это один вопрос, но отдать бОльшую половину этих денег людям, которые их не заслужили - это уже другой вопрос. Берите (вас это, судя по всему не касается, похоже вы тоже просто жертва экономики этой страны) за недвижимость денег столько, сколько в эквиваленте вы получаете от труда других людей, а за просто так кормить армию риелторов, спекулей, нечистоплотных чиновников, и прочих я, лично, не согласен, УЖ ЗВЫНЯЙТЕ.
-
Per-Cent
-
-
-
-
-
-
Додано: Нед 11 кві, 2010 23:21
Также попадают такие суммы как оплата за использование природными ресурсами, штрафы. Их в ВВП нет
Ви жартуєте , чи серьозно єресь пишите jde Вт 06 Апр, 2010 16:12]А если брать метод промежуточного потребления, то ВВП считается как ВВП = Выпуск + Налоги на продукты – Субсидии на продукты – Промежуточное потребление
Випуск - проміжне споживання це і є те що реально створили тобто додана вартість створенна в Україні . Так що не сперичаючиь про те 89 % чи наприклад 79 % і не сперичаючись про те як ці відсотки назвати - рентабельність чи націнка чи податкове навантаження , але заявити що все що створене в Україні складається з 487 млрд грн ( новостворенні товари + виплаченні для створення цих товарів доходи ) і 427 млрд грн - податкове і пенсійне навантаження ВВП ще рахується і по методу споживання і по методк лолаткової вартості і ці суми повинні бути однаковими . Так що будь які суми в не залежності яким чином вони виплачені і як потрапили на ринок в тому чи іншому вигляді потрапляють в ВВП. Ну и дефицит бюджета... Он у нас свыше 100 млрд грн. И покрывать его будут кредитами. Я уже указывал, что реальный % будет ниже чем приведенный вами.
Добре Ви можете зменшити кошти в бюджет наприклад на 100 млрд , але тоді у варіанті розрахунку ВВП по споживанню у Вас вийде інша цифра , це як поясните 
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 11 кві, 2010 23:34
Per-Cent написав:ЗАДАЧКА: Итак,  ваш стиль, - исходные данные: Стоимость 1 кв. метра = 1700 у.е. (можно я округлю, ладно ) Дальше вы хотите рост 1-3% в месяц, берем 2% - или 20% в год (можно я опять округлю?) Берем квартиру 50 кв.м. (очень скромно, да?), т.е. сейчас она стоит 85000 у.е., через год будет стоить 102000 у.е., т.е. за год подорожает на 24% или 17 тысяч долларов.
Я бы усложнил задачку...
При росте 2% в месяц за 3 года недвижимость удвоит свою цену и будет стоить 3400$ или 2500 евро! А теперь посмотрите что у нас продается за эту среднюю цену!!!
В самом дорогом городе Германии, Мюнхене, стоимость метра от 2100 (есть и ниже, но редко). Конечно, в самом центре в элитных домах есть и выше 5тыс. Но там центр совсем другой - там неудобно жить и там живет "богема". И при этом у них кредиты дают под 3,6-4,5% годовых.
Так вот когда такие цены будут у нас длительное время за наше убогое в сравнении жилье, с нашими зарплатами - будет просто социальный бунт. И власть должна это понимать  И она это уже понимает и делает заявления о дутых ценах на РН.
Для таких цен надо зарплаты утроить. А как это сделать не знает никто! Ведь запас для роста ВВП исчерпан, у нас цены уже мировые почти на все! Т.е. должен быть реальный рост экономики 10-15 лет!
Надо просто подождать программ по строительству в Киеву квартир за 400-600, а в регионах за 300-500. Тогда и вторичка упадет. Сейчас сезон. Летом недвига снова начнет падать... Но резких обвалов не будет... Пока не сделают что-то конкретное, а не просто поговорят об этом.
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 11 кві, 2010 23:39
Покупать квартиру чтобы жить вчетвером, - это какой-то мазохизм
Якщо у людини великі амбіції і малі можливості - то чимось потрібно жертвувати , далі буде легше . Найважче заробити перший мілліон. Способность заработать 674 000 гривень - это один вопрос, но отдать бОльшую половину этих денег людям, которые их не заслужили - это уже другой вопрос.
Після того як люди навчаться заробляти подібні суми їх бачення того що добре , а що погано може змінитись . Берите (вас это, судя по всему не касается, похоже вы тоже просто жертва экономики этой страны) за недвижимость денег столько, сколько в эквиваленте вы получаете от труда других людей, а за просто так кормить армию риелторов, спекулей, нечистоплотных чиновников, и прочих я, лично, не согласен, УЖ ЗВЫНЯЙТЕ.
Я стараюсь пояснити одне
Міф-1 Рієлтор який шукає клієнта і отримує за це гроші - виконує роботу . Ви вправі не замовляти його послуги , але я вже колись приводив приклади що всі вправі не користуватись послугами перукарів ( які за годину роботи беруть в рази більше будівельника , вони просто працюють менше.За 20 хв роботи вони отримують від 20 грн , тобто за 180 годин вони можуть отримати від 10800 грн , а те що сидять і клієнтів чекають так це по Вашій логіці їх проблеми , бо їх ціна за годину роботи в порівнянні з середньоукраїнським 10-12 грн за годину в 5-10 разів вищі )
Отже рієлтор -3-5 % і при цьому щось робить , якщо вважаєте що він зарабляє забагато - виконайте самостійно його роботу
Міф-2 Спекулянт - купив наприклад в 2000 за 200 , і що далі  Він же не міг в 2002 продати по 365 а купити знову по 200 .Тобто якщо ця людина щось і робила ( скуповувала житло ) то робила вона це за свої гроші , хоббі в неї таке , вкладати зароблені гроші в нерухомість . А в мене хоббі продавати збудоване - тим хто купує , навіть спекулянтам .Так що тут поганого  Немає спекулянта в 2000 , на ринку в 2006 - відсутнє житло яке могло бути збудоване в 2000 за гроші спекулянта .
Міф-3 Чиновники - ці люди звичайно беруть і хабарі і так далі , але не більше ніж при видачі довідок в поліклініці чи в будь-якій державній структурі . Вплив цих людей на ціну не більше 1-2 % ( в масштабах країни це 1-1,5 млрд грн в 2008 ) , але взятки в ДАЇ я думаю на порядок вищі , а про побори я вже писав вище . Побори це прояв містечкового егоїзму.
Отже нарахували дай бог 2-10 % до ціни та ще й при умові що Ви самостійно все робити будете.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1