Когда начнется обвал нереалных цен на жилье в Киеве? (2010)

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 633634635636637 ... 2815>
Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 12:44

budivelnik написав:Пояснюю на пальцях ще раз
Можна порівнювати доступність житла в місячних доходах
Можна порівнювати доступність житла в гривнях
Можна порівнювати ціну житла - в місячних доходах
Можна порівнювати ціну житла в гривнях
Місячні доходи і гривня повязані між собою якимось графіком , так само як і ціна житла це якийсь графік .

І яким же чином ви порівнюєте доступність житла в місячних доходах з ціною житла - в місячних доходах у абсолютних гривнях? Тобто, мають бути якісь розрахунки?
Per-Cent

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 12:58

І яким же чином ви порівнюєте доступність житла в місячних доходах з ціною житла - в місячних доходах у абсолютних гривнях? Тобто, мають бути якісь розрахунки?

1 Ці розрахунки мені не потрібні . Я не фахівець в макроекономіці . Мені достатньо провести розрахунки типу :
Собівартість створення житла ---------------- ххххх грн
Теоретична вартість можливого продажу--наприклад >1 * хххх грн
2 Не залежно від прибутків населення , доступність житла для цього ж населення в порівнянні з 2008 роком погіршилась в 1,625 раза внаслідок зменшення фізичних обємів пропозиції
3Для того щоб мати реальну картину по житлу в своїх розрахунках потрібно врахувати куди збираються потратити гроші продавці сьогоднішнього житла , адже якщо 9 з 10 продавців , головною умовою продажу ставлять покупку на 20 % більшого житла , то :
Для того щоб продалося 10 х 1 = 10 одиниць , в наявності повинно бути 9 х 1,2 = 10,8 одиниць
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 2991 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:09

budivelnik, покупательная способность денег меняется, а то, что Вы пишете про абсолютные величины гривны, можно рассказывать детям в садиках - они поверят из-за незнания и непонимания.
Поэтому Ваши высказывания относительно подорожания стройматериалов без рассмотрения значительно бОльшего подорожания потребительской корзины, инфляции и девальвации считаю профанацией и подменой понятий.
galaober

Подякував: 9 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:09

budivelnik написав:Я людина толерантна і терпляча і вже не одного тут перетерпів , тому почекаю кілька місяців коли Ви спочатку від цієї http://forum.finance.ua/viewtopic.php?p=633885#633885 суперечки відмовитесь , потім розповісте що Ви вже в гривні давно ,потім вигідно продасьте фонду , а в кінці випадково додасьте про надприбутки в магазині одягу .
Я навіть згожусь що це правда .Просто до того з чого все починалось , а саме :
Депо вигідніше від житла ( Ваша заявка ) - це вже не буде мати практично ніякого відношення .

Очевидно ваша ограниченность не дает вам возможность понять, что мои выводы о РН и валютном тоже - не носят пожизненный характер. Все меняется.... Сейчас выгоднее быть в гривне, потом когда нибудь в валюте. Это сложно для строителя, но думаю большинство тут осилят. Вы тут когда-то рисовали картину человека бегающего по обменникам :) В Киеве 100 тыс.$ можно сдать за час.
Я никогда не угадывал на 100% (скажу честно в сентябре 2009-го бОльшую часть успел сдать по 8.8-8.9, но потом покупал по 8.52 и сдавал по 8.5 теряя) - но доход получаю постоянно. И по 8.2 не сдался... Далеко не все пики отрабатывал по-максимуму. Далеко не все.... А о маленьких колебаних вообще молчу - депозиты на день-месяц - все по полной и не отработать, да и не надо оно мне.
Наступит время, когда недвижимость сравняется с депо и возможно даже обгонит его. И что???Куплю тогда в чем проблема? Я не понимаю!!! Я просматриваю ситуацию на РН и о-о-чень доволен. что не купил в 2009-м. Цена чуток упала, а прибыль капает намного быстрее чем от аренды. Такого роста как в 2001-2008 уже не будет никогда. Но это не значит что недвига никогда не подорожает.
Вот последних 2 предложения прочтите 3 раза, чтобы вопросов было поменьше.

Так у меня кроме магазина есть доля в автосервисе, металлообработке. Вот все хотим расширится - но я пока не вижу зачем и тоже жду :) Это бизнесы где просто деньги приносят деньги - ими плотно занимаются другие близкие мне люди. У меня же постоянная работа.

ОК. Я сольюсь на фонде, зафиксирую прибыль - напишу об этом на этой ветке, чтобы люди понимали что такое инвестиции и почему недвига - СЕЙЧАС г***о в этом плане.
jde

Подякував: 12 раз.
Подякували: 53 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:18

Для того щоб продалося 10 х 1 = 10 одиниць , в наявності повинно бути 9 х 1,2 = 10,8 одиниць

А тепер спробуйте перевести ці цифри в якісь наближенні до реальних .
1 Новобудов - близько 0,9 млн кв м ( близько 10 000 квартир )
2 Всього виставлено на продаж ( хтось там приводив малюночок , якому я особисто не вірю , але нехай буде )- -48 000 квартир
3 Як правило йде або продаж н-кімнатної квартири купівля н+1-кімнатної , при стандартній квартирі в 45 кв м і величині кімнати в 12 кв м , збільшення становить 12 / 45 = 25 % .
Отже якщо 90% тих хто продає свої 48 000 , хочуть просто збільшити свою площу на 25 % за рахунок зниження сьогоднішніх цін, то вони в стані практично повністю викупити все новозбудоване + все що звільниться під час продажу
48 000 х 90% х 25 % = 10 800 ( 10 000 новозбудованих + 4 800 звільниться )
І дя цього при середній ціні новобудови в 10 000 грн кв м і загальній сумі в 9 млрд грн , величина доплати кожного з 43 200буде становити 9 000 000 / 43 200 =210 000 грн = 26 000 доларів .
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 2991 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:19

budivelnik написав:

1 Ці розрахунки мені не потрібні . Я не фахівець в макроекономіці . Мені достатньо провести розрахунки типу :
Собівартість створення житла ---------------- ххххх грн
Теоретична вартість можливого продажу--наприклад >1 * хххх грн
2 Не залежно від прибутків населення , доступність житла для цього ж населення в порівнянні з 2008 роком погіршилась в 1,625 раза внаслідок зменшення фізичних обємів пропозиції
3Для того щоб мати реальну картину по житлу в своїх розрахунках потрібно врахувати куди збираються потратити гроші продавці сьогоднішнього житла , адже якщо 9 з 10 продавців , головною умовою продажу ставлять покупку на 20 % більшого житла , то :

Вижу вы уже немного осторожнее обращаетесь с цифрами :lol: ххххх грн :lol:

Та все ж таки не зрозуміло, чому:
1. доступність житла ви прив"язуєте тільки до пропозиціїї, а ціну пропозиції та рівень доходів громадян не берете до уваги взагалі :?:
2. чому ви вважаєте, що кількість пропозиції зменшилась саме в 1.625 :?: , адже кількість пропозиції ніяк не можна напряму пов"язувати з кількістю будівництва, адже, є дуже велика пропозиція на вторинному ринку, а також наразі ще добудовують те, що закладали задовго до кризи, але вже в такій кількості не купляють.
3. чому саме 9 з 10 продавців мають купляти саме житло після того, як вони продали також житло :?:
4. звідки ви взагалі берете такі припущення :?:
Per-Cent

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:21

Ну вот и правительство помогает :)

Ну что,
цитируем ГНАУ
"все плательщики НДС вместе с налоговиками занимаются сверкой - отозваны все декларации"

В общем страна идет прямой дорогой из гондураса в сомали :)

Сейчас займем у МВФ еще 12 лярдов, 50% шанс, что перетопчемся до Чемпионата и дальше что?

с людьми Пахла в налоговой экономический рост только нарисовать можно, а долги надо будет стране отдавать еще со времен Тимошенко

ИМХО смысл покупать - нулевой, вероятность что банки серьезные будут вкладываться в страну, которая создает долги такими темпами - смысла нет, так что ипотеки не ждем :)
ant_sever

Подякував: 31 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:21

galaober написав:budivelnik, покупательная способность денег меняется, а то, что Вы пишете про абсолютные величины гривны, можно рассказывать детям в садиках - они поверят из-за незнания и непонимания.
Поэтому Ваши высказывания относительно подорожания стройматериалов без рассмотрения значительно бОльшего подорожания потребительской корзины, инфляции и девальвации считаю профанацией и подменой понятий.

:( Вы не сможете ему объяснить, что если за годы все подорожало и доходы выросли, а отдельный товар в цене не меняется - то это равносильно его удешевлению (по отношению к деньгам). Просто прийдется объяснять очень долго, а через неделю он начнет повторять это снова и снова и приводить те же таблички и расчеты :(
jde

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:27

budivelnik написав:

А тепер спробуйте перевести ці цифри в якісь наближенні до реальних .
1 Новобудов - близько 0,9 млн кв м ( близько 10 000 квартир )
2 Всього виставлено на продаж ( хтось там приводив малюночок , якому я особисто не вірю , але нехай буде )- -48 000 квартир
3 Як правило йде або продаж н-кімнатної квартири купівля н+1-кімнатної , при стандартній квартирі в 45 кв м і величині кімнати в 12 кв м , збільшення становить 12 / 45 = 25 % .
Отже якщо 90% тих хто продає свої 48 000 , хочуть просто збільшити свою площу на 25 % за рахунок зниження сьогоднішніх цін, то вони в стані практично повністю викупити все новозбудоване + все що звільниться під час продажу
48 000 х 90% х 25 % = 10 800 ( 10 000 новозбудованих + 4 800 звільниться )
І дя цього при середній ціні новобудови в 10 000 грн кв м і загальній сумі в 9 млрд грн , величина доплати кожного з 43 200буде становити 9 000 000 / 43 200 =210 000 грн = 26 000 доларів .

О! Вы цитируете уже сами себя! Ваши расчеты, в арифметическом смысле, безусловно, правильные, я даже не стану их проверять, но основываются они на неверных предпосылках: почему вы решили, что 90% сегодняшних продавцов в Киеве (включая, как я понимаю, и застройщиков), обязательно прикупят себе бОльшую жилплощадь :?: :?: :?:
Per-Cent

Повідомлення Додано: Чет 22 кві, 2010 13:42

budivelnik
Для вас нашел в ветках:
Будівельник завжди правий -> Купівля проти депозиту на 2010 рік
jde Добавлено: Пн 29 Мар, 2010 23:25
Вклад на весну обязательно д.б. в гривне! Пока НБУ размещает ОВГЗ под такие %...

Это чтобы вы не трындели что я то в гривне - то в валюте. Я с середины февраля в гривне. Ушел бы раньше - получил бы 2% на курсе. А так только 1%. И это дополнительно к % от депо.
jde

Профіль

#<1 ... 633634635636637 ... 2815>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор