У 2024 році середня заробітна плата у Франції становить приблизно €3,466 брутто (до сплати податків) на місяць, що дорівнює близько €2,630 нетто (чистими). У доларовому еквіваленті середня валова зарплата досягла рівня понад $4,000. Загалом по Європі Франція входить до країн із високим рівнем оплати праці (чиста зарплата ~€2650).
Ключові показники зарплат (2024): Мінімальна зарплата (SMIC): З 1 січня 2024 року складає €1,766.92 брутто (€1,398.69 нетто) за 35-годинний робочий тиждень. Галузеві різниці (нетто): IT-фахівці заробляють близько €4,335, фінансисти – €3,280, а юристи – €3,300 на місяць.
з відео видно, що переважна більшість сказала , що 1700євро чистими(після податків), на їжу 300євро (тобто 10 євро на день) чашка кави : мін у макдональдсі 2,5є, в кафе до 8є круасан : мін 1,5євро (в супермаркеті, дома сам підігрієш, або їси заморожений), в кафе-круасан 2,5-3,5євро, тобто 5євро (кофе і круасан)-це типовий завтрак к готелі (бажаєш яєчню? +5євро), тому серед французів не так багато людей з зайвою вагою, бо на 10 євро жир не нагуляєш
для порівняння -300є в Україні 15000грн, поїсти вистачіть точно
Ви реально думаєте що французи снідають тільки круасаном і тільки в кафе? Ціни в супермаркеті Франції - деякі позиції трохи дорожче ніж в Україні - мясо, яйця. Інші дешевші - сири, вино, спагетті. Я вже якість не порівнюю. І тут порівняння 15000 грн і 1700 Євро не на користь України.
Ну і російкомовне відео розраховане на недалеку СНГ-шну аудиторію. Все у французів добре.
Звідки у вас такі дані? Ось "мої":
Для України все співпадає на 100%. Ціни у Франції в 2+ разів вищі. Яйці дорожчі в 2,4 рази, м'ясо в 3 рази, вино - в 2 рази, сир - в 2,3 разів. Зарплати(після сплати податків) вищі в 5 разів.
Якщо грубо - то життя в 2-2,5 разів там краще(якщо враховувати тільки ціни/зарплати).
Примат написав:что за бред, у людей куча знакомых там и куча видео в ютубе, где видно, что там также +\-, и да, есть дешевле, чем у нас
Об'єктивна оцінка(думка 806 людей проживаючих у Франції) інколи не співпадає з суб'єктивною(ютуб/знайомі).
*Ок. Давайте яйця. Україна. Ціна - 77,53грн за 12, тобто 64,6грн за 10. Ця ціна трохи завищена(я купляю дешевше), але якщо не економити - то це реальна ціна. Франція - Ціна 3,75Є за 12 шт. Це реальна ціна чи брєд? Питайте у своїх знайомих/в ютуба.
andrijk777 написав:Об'єктивна оцінка(думка 806 людей проживаючих у Франції) інколи не співпадає з суб'єктивною(ютуб/знайомі)
Завжди можна використати зручний набір данних... Наприклад У нас середня пенсія 5000 грн ( це 120 доларів)+ субсидії на комуналку У Франції комуналка 400 євро і пенсія 600 Євро.... То як ризикнети стверджувати що французи живуть в 6 разів краще бо 600 євро в 6 раза більше від 120 доларів? Чи все таки будете рівняти наших 120 доларів які ЗАЛИШИЛИСЬ в нашого пенсіонера після сплати комуналки з 200євро які залишились у француза? А потім згадайте безкоштовний проїзд у нас і 4 євро поїздка в громадському транспорті француза... і все... фініта - ля комедія
andrijk777 написав:Звідки у вас такі дані? Ось "мої": ... rrency=EUR Для України все співпадає на 100%. Ціни у Франції в 2+ разів вищі. Яйці дорожчі в 2,4 рази, м'ясо в 3 рази, вино - в 2 рази, сир - в 2,3 разів. Зарплати(після сплати податків) вищі в 5 разів.
Зайдіть в "Монпрі" чи "Ашан" і порівняйте власноруч. Франція - світовий лідер виробництва сирів і вина. Майте ще на увазі, що у Франції значно більші вимоги до якості і складників харчової продукції.
budivelnik написав:У Франції комуналка 400 євро і пенсія 600 Євро....
Якось того, Французькі пенсіонери отримують у середньому 1300 євро щомісяця. Комуналка з того ж намбео Basic Utilities for 85 m2 Apartment (Electricity, Heating, Cooling, Water, Garbage) 189.57 € За проїзд - теж ти збрехав - у Франції або 50% або програми безкоштовного проїзду для пенсіонерів. Дивлячись яке місто.
budivelnik написав:У Франції комуналка 400 євро і пенсія 600 Євро....
Якось того, Французькі пенсіонери отримують у середньому 1300 євро щомісяця. Комуналка з того ж намбео Basic Utilities for 85 m2 Apartment (Electricity, Heating, Cooling, Water, Garbage) 189.57 € За проїзд - теж ти збрехав - у Франції або 50% або програми безкоштовного проїзду для пенсіонерів. Дивлячись яке місто.
Я не ставив мету показати що в Україні вищі пенсії від Франції Я показував реалії для тих хто думає що там медом намазано.. Тепер уточнення 1 У Франції 60% населення житло ОРЕНДУЮТЬ - таким чином додай до 189 Євро вартість ОРЕНДИ 2 Що там з безкоштовною медициною? Відсутня А скільки коштує страховка ? Або візит до лікара? Бо візит в перукарню від 150 Євро... лікар думаю більш необхідніший і точно дорожчий...
Далі будемо продовжувати про що ти НЕ НАПИСАВ бо висмикнув тільки зручні параметри?
budivelnik написав:Що там з безкоштовною медициною? Відсутня А скільки коштує страховка ? Або візит до лікара? Бо візит в перукарню від 150 Євро... лікар думаю більш необхідніший і точно дорожчий...
Знову брешеш, в них система умовно-безкоштовна, хто має потребу і немає грошей - того лікують за гроші держави, інші по страховці,система гібридна. Так що немає там таких витрат на лікарів.
Ти краще скажи, чого французи живуть 83–84 років з "дорогою" і недоступною медициною. А українці 71-73 років з "безкоштовною" медициною?
Про парихмахера - ти сам собі придумав цю таксу. За оренду - знову ти збрехав
Більшість французів проживають у власному житлі, проте значна частина населення (близько 18%) користується соціальним житлом (HLM - Habitations à loyer modéré). Власність є популярною, особливо в сільській місцевості, де ціни нижчі, тоді як у великих містах типу Парижа, Ліона чи Бордо популярніша оренда через високу вартість квадратного метра.
andrijk777 написав:Звідки у вас такі дані? Ось "мої": ... rrency=EUR Для України все співпадає на 100%. Ціни у Франції в 2+ разів вищі. Яйці дорожчі в 2,4 рази, м'ясо в 3 рази, вино - в 2 рази, сир - в 2,3 разів. Зарплати(після сплати податків) вищі в 5 разів.
Зайдіть в "Монпрі" чи "Ашан" і порівняйте власноруч. Франція - світовий лідер виробництва сирів і вина. Майте ще на увазі, що у Франції значно більші вимоги до якості і складників харчової продукції.
Мені не потрібно нікуди "ходити". Я живу в Україні і на 100% підтверджую ціни і зарплати з цього сайту. Про Францію я нічого не знаю. Ви французькі ціни з цього сайту підтверджуєте/заперечуєте/чи просто хочете посперечатись?
budivelnik написав:У нас середня пенсія 5000 грн ( це 120 доларів)+ субсидії на комуналку Чи все таки будете рівняти наших 120 доларів які ЗАЛИШИЛИСЬ в нашого пенсіонера після сплати комуналки з 200євро які залишились у француза?
Ви переоцінюєте розмір та к-ть субсидій.
Протягом опалювального сезону 2024-2025 нею скористалися близько 1,6 млн домогосподарств. Загальна сума профінансованих субсидій склала понад 12,5 млрд грн.
Якщо розмастити на всіх пенсіонерів, хоча субсидія може бути не тільки пенсіонерам, то це 1200 грн на сезон. Субсидії це 1% видатків ПФУ. З іншого боку тільки максимум чверть пенсіонерів отримують субсидії, часто якби і доходів нема, але є прописані діти-внуки і нема субсидії. Конкретно - мої батьки обоє за +80, сумарна пенсія 11 тис, субсидія 1660, приватний будинок. Якщо брати холодний цьогорічний січень, то субсидія це тільки чверть витрат на опалення газом і електрику.