|
Партия регионов предложила новый вариант закона о языках |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Сер 31 сер, 2011 15:46
Mirax написав: atel написав:Да пусть примут уже этот закон и не будет разговоров про сепаратизм.
Я тільки за. Це ж як відразу життя в російськомовних людей покращиться! Всі вивіски і бігборди російською, відразу з'являться фільми з російським перекладом, 1+1 перекладають російською онлайн. От тільки закон приймуть і все з'явиться як за помахом чарівної палички, красота! Бо зараз ущемляють російську на кожному кроці!
Все верно. И януковича больше не выберут. Ибо мовного козыря не будет. А вот с русскими титрами ... не надо. Все прекрасно понимают мову. И заглушать мову переводя на русский не надо. Пусть все говорят как хотят.
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:21
uran235 написав: JRK написав:булава Согласен почти со всем. Кроме одной области - судопроизводства! Вам не кажется идиотизмом, когда в, например, моём родном Донбассе русскоязычные истец, ответчик и судья будут общаться по-украински? И писать на мове протокол?
Какого ф-га эти люди за 20 лет не выучили гос язык? Ну вы предлагаете стране быть заложницей того что народ не хочет выучить язык. Особенно, юрист, он же в институте учился. Человек с высшим образованием не хочет выучить гос язык? Или лень? Если лень - то ответ только один 
Дело не в лени. Особисто я на дуже пристойному рівні володію українською (ну я так вважаю  ). Але ж ми всі, мабудь, не хочемо будувати нову державу по тому ж самому совєцькому зразку, чи не так? Тому той єдиний принцип державної новобудови, який може бути життєздатним - це ДЕРЖАВА ДЛЯ ЛЮДЕЙ. А не навпаки. І тому я ще раз хочу підкреслити ті дві головні тези (тепер українською): - мовне питання - проблема, висосана з пальця, її єдине призначення - маніпуляція суспільною свідомістю; - між людьми одного соціального прошарку, але з різномовних регіонів, значно більше спільного, ніж проміж одномовними, але соціально антогоністичними. Надеюсь, я доступно изложил свои несложные мысли в "языковом вопросе". Ей-богу, вспомнились классики - "евреи есть, а еврейского вопроса - нет".
-
JRK
-
-
- Подякував: 107 раз.
- Подякували: 66 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:32
[b]Дваждыдвашник[/b] Дякую за виправлення!) А щодо можливості дивитись в кінотеатрах фільми російською, то ви прекрасно розумієте що дозвіл на демонстрацію в кінотеатрах фільмів російською просто призведе до зникнення в кінотеатрах української озвучки. Це вже 100 разів обговорювалось.
-
Vit22
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:37
EdUA написав: Все прекрасно понимают мову.
Это неправда.
-
atel
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 41 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:38
Vit22 написав:Дваждыдвашник Дякую за виправлення!) А щодо можливості дивитись в кінотеатрах фільми російською, то ви прекрасно розумієте що дозвіл на демонстрацію в кінотеатрах фільмів російською просто призведе до зникнення в кінотеатрах української озвучки. Це вже 100 разів обговорювалось.
Значит она не нужна. Если ее можно насадить только силой.
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:40
atel написав: EdUA написав: Все прекрасно понимают мову.
Это неправда.
Это правда. По крайней мере никто и никогда не просил (да и в голову не приходило) мову на русский титровать.
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:43
EdUA написав: atel написав: EdUA написав: Все прекрасно понимают мову.
Это неправда.
Это правда. По крайней мере никто и никогда не просил (да и в голову не приходило) мову на русский титровать.
Кто - кого никогда не просил? Вы лично?
-
atel
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 41 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:44
uran235 написав:Какого ф-га эти люди за 20 лет не выучили гос язык?
Вопрос не верный. У нас государство для людей, а не люди рабы его. Какого фига 20 лет русский язык не является государственным?????
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:46
atel написав: EdUA написав:Это правда. По крайней мере никто и никогда не просил (да и в голову не приходило) мову на русский титровать.
Кто - кого никогда не просил? Вы лично?
И я в том числе. И вы о таком маразме не слышали никогда. А вот для тупых, не способных понимать русский - титруют ......
-
EdUA
-
-
-
-
-
-
Додано: Сер 31 сер, 2011 16:48
І не потрібно мені розказувати про неконкурентність української мови. Держава [b]Україна[/b] зобов"язана підтримувати [b]українську[/b] мову, так само як [b]Російська[/b] Федерація зобов"язана підтримувати [b]російську[/b]. Це продиктовано інстинктом самозбереження.
-
Vit22
-
-
-
-
-
-
|
+ Додати тему
|
Відповісти на тему