Чи можливе українське економічне диво - думки експертів
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
"Україна по праву заслуговує на те, щоб бути багатою країною. Вона має величезний потенціал у сфері сільського господарства і природних ресурсів, притому, що на такі речі сьогодні існує величезний попит.
При чём тут попит к богатству?
Богатство - это долгосрочное накопление положительной разницы между доходом и расходом. В Украине любое накопление считается грехом. В почёте больше транжирство и его следствие - бедность.
Украина очень бедна на полезные ископаемые, а засушливый климат даёт урожаи зерновых в среднем в 3 раза ниже, чем в Ирландии. Где эксперт увидел повод для богатства из-за этих сфер? (Разве что духовное. )
Нічого не буде, населення яке серйозно розглядало кандидатуру двічі несудимого а потім ще й обрало його президентом може тільки учудити, але ніяк не створити чудо. Крім того, я дуже скептично налаштований щодо працьовитості українців без наглядача. А без праці чудес не буває. Цитата з мемуарів Лі Куан Ю про його ментора у Кембріджі, Біллі Тетчера (не родич Маргарет Тетчер): "Якось п"ючи з нами чай у своїй кімнаті, він показав на робітників, що копали рів на вулиці Трампінгтон-стрит, і сказав, що впродовж трьох годин вони двічі зупинялись, щоб попити чаю. Після війни робітники змінилися; тепер вони не хотіли працювати старанно, тому країна не розвиватиметься. Я подумав, що Тетчер - старий реакціонер. Але він викладав економіку, і щойно через роки я зрозумів, що він знав, які фактори сприяють економічному зростанню."
Чё уже забыли: 1. Коммунизм в 1980 г. 2. Каждому по квартире в 2000 г. 3. Ослабление налогового давление, почую кожного, покращання уже завтра в 2010. Добавьте еще кому, что хочется. Это всё из той же серии. Полное впечатление, что большинство лохоктората "думает" мозжечком, не помнит, что было вчера и не может сопоставить элементарнейшие вещи. Грустно. :cry: З.Ы. А первый чел в серии фотографий - лучший. Интересно за него такие же голосовали?
Диссидент написав:З.Ы. А первый чел в серии фотографий - лучший. Интересно за него такие же голосовали?
Нет, конечно, большинство проголосовало за Авакова (который сейчас в бегах и у которого НБУ просто взял и отобрал, затем ликвидировал банк без какого-либо объяснения своих действий) Но, на местных выборах были отработаны методы манипуляций, которые будут использованы и на предстоящих в ВР... так что не удивляйтесь, если после экзит-пола в 10% ПР вдруг получит 35%
Faceless написав:Главная преграда на пути к экономическому чуду в Украине - сами украинцы
абсолютно в точку!
Угу. Давайте только договоримся, что мы будем считать "экономическим чудом".
(Для меня чудо это нефтепровод "Броды-Одесса", это недостроенный огромный корабль на судоверфи, который пойдёт на порезку, это асфальтовое покрытие, которое снимают сразу после того как положили, т.к. комиссия не приняла. И т.д.)