|
|
Это ж каким нужно быть идиотом, чтобы в нашей стране брать кредиты. Говоря кредиты, подразумеваю любые кредити, начиная с мобыльного телефона и заканчивая квартирой. Неужели так сложно посчитать, а потом подумать не задним местом, а головой, и понять, что переплата просто сумасшедшая (иногда в 2 раза от стоимости). Народ, вы, что больные совсем?!
В таком случае этому человеку будет предложено закрыть текущий кредит на дорогой дом (на выгодных для банка условиях), и открыть другой кредит - на дом попроще. Чем больше всяких банковских операций (хороших и разных) - тем больше прибыль для банка.
Webracer Это ж каким нужно быть идиотом, чтобы в нашей стране брать кредиты... Неужели так сложно посчитать, а потом подумать не задним местом, а головой, и понять...
облема у тому, що Ви, зовсім "здоровий" ніколи не рахували і не думали "не заднім місцем". Пропоную разом подумати і порахувати. Звичайно, я не вестиму мову про сьогоднішні "кредити" під 30-40% річних - це не кредити, а суцільна обдиралівка. Але візьмемо нормальну (як для України) ситуацію, яка була, наприклад, у 2006-2008 роках. Тоді кредити видавались під 10-12% річних, це більш-менш нормально, повторюю, як для України. Отже, я взяв у 2006 році кредит 32 000 доларів під 11% на 15 років. Щомісячні виплати - 364 долара(ануїтетна схема виплат). Заплатив за 2-к квартиру усього 44 000 доларів (мій внесок при покупці був 12 000 доларів, все інше - кредит). Ви пропонуєте рахувати переплату. А для чого? Я пропоную рахувати, що маю я, взявши кредит, і що маєте Ви за тих же умов (маючи стартовий капітал в 12 000 доларів), не беручи кредит і знімаючи житло у чужої тьоті. Отже, моя ситуація: я живу у СВОЇЙ квартирі (можу робити ремонти, придумовувати дизайн, купувати меблі, не думати про те, що до тьоті можде повернутися дядя і мені доведеться перебиратися зі всіма манатками на іншу зйомну квартиру тощо). Я плачу за 2-к квартиру 364$ + 500 грн комунальні (при нинішньому курсі долара це в сумі 3500 грн). Я ВЖЕ МАЮ КВАРТИРУ І МАТИМУ ЇЇ ЧЕРЕЗ 15 РОКІВ. Що маєте Ви? По перше, Ви платите за оренду по суті ті самі 3500 гривень (звичайно, якщо Ви знімаєте не конуру а ТАКУ ж як у мене 2-к квартиру). Також Ви маєте 12 000 доларів на депозиті під 10% річних (в кращому випадку). Якщо рахувати складні відсотки (тобто відсотки на відсотки, у випадку щорічного переукладання депозитного договору), Ви збільшите свою суму за 15 років у 4,17 рази, тобто через 15 років матимете 50000 доларів. Навіть при сильних коливаннях долара наші щомісячні виплати не сильно розійдуться, оскільки все що стосується нерухомості - продаж, аренда - у нас зазвичай прив'язується до валюти. Отже, за умови, що за 15 років (починаючи з 2006 р) ціна квартир не зміниться (у доларах), Ви матимете через 15 років можливість купити таку ж, як у мене квартиру за накопичені кошти, ще й матимете АЖ 6000 доларів зверху! Чи це багато? Чи варто заради цих нещасних 6000 15 років микатися по чужих кутках? Думаю, відповідь Ви самі знаєте. Тепер ще одне. Ми припустили, що квартири не змінюються в ціні. Але в житті це не так! Моя квартира зараз коштує (сусід продавав подібну) 80000 доларів. Тобто, якщо ця ціна збережеться до 2021 року (коли мине 15 років від 2006), Ви не зможете за свої 50000 купити таку ж квартиру. Отже, чи правильно я зробив, що взяв кредит? Відповідь, думаю, однозначна. Повторюю, мова не йде про тепер, коли ціни на квартири хоч потихеньку, але падають, а кредити дають під 30% річних. Тут я з Вами погоджуюсь - брати кредит сьогодні, а тим більше споживчий - самогубство. За умови Bestal_N
Ну от, яскравий приклад. А хлопака навіть не у США живе.. Давали б кредит на 2% менший за умови гарної кредитної історії (тобто бакн впевнений, що ви надійний позичальник), то був би сенс мобілку купити у кредит, а тоді гарно розрахуватись (2% від кредиту на квартиру побільше буде). І ще одне навздогін. Усі попередні розрахунки я проводив виходячи з того, що кредит буде сплачуватись усі 15 років. Якщо ж моя фінансова ситуація протягом цього часу покращиться, я матиму змогу виплатити кредит раніше. Тоді розрахунки по зростанню Вашого депозиту сильно зміняться. Наприклад, достатньо мені погасити за перші 6 років (ситуація, яку я маю на даний момент) усього 7000 доларів понад норму, і загальний термін погашення мною кредиту скорочується до 10 років (усього), при тих же щомісячних виплатах. А за 10 років Ваш депозит виросте лише у 2,59 разів, тобто Ви матимете 12000х2,59 = 31000. З урахуванням тих 7000 доларів, які Ви також накопичили за ці 6 років, як і я, у Вас на кінець 10-го року, тобто до 2016 р буде усього 38000 доларів. Ви не змогли б купити мою квартиру через 10 років навіть якщо б вона не подорожчала і продовжувала коштувати 44 000 доларів!!! Точніше, це стосувалось би мене, якби я у 2006 році не взяв кредит!
От і всі розрахунки.
+1. Хоть один разумный и информативный пост без истерики.
вы в своих расчетах запутались 364*12 мес*15 лет = 65520 долл. Это более чем в 2 раза больше чем 32 тыщи =) Так что имеем выигрыш не в 6000 а в 39 с половиной тыщ. Дальше. Доллары, лежащие на депо, остаются в той же стоимости, что и были при росте курса, а вам, если конечно у вас доход не в долларах ( что запрещено в Украине) приходится платить все больше и больше. Вот и подумайте что вы выиграли, а что проиграли Вы,вроде,тоже не хотели брать кредит. По крайней мере,в начале обсуждения. А теперь - передумали уже ? Не постоянная же у вас натура... Ветренная... А я здесь занимаюсь своим любимым делом на форуме - борюсь с мошенниками и лохотронщиками. Сразу предупрежу ваш возможный вопрос про ммм - да, там не пишу ничего по той причине,что это даже не мошенники в основном . Это психиатрия. Клиника. Не мой профиль.
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||