Україна опускається в кризу, як у 2008 році, тільки повільні
+Додати тему
Відповісти на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
brainchild написав:1) население скупает доллары, все чего-то ждут. скорее всего падения курса (ужас та какой) в 2008 году все были в гривне
Что скажете про депозиты?
опыт 2008 года и немного математики показали, что тот, кто вложился тогда в депо под 33%, на сегодняшний день точно уж бы не проиграл. к примеру ПИБ после выкупа россиянами столько давал. я уже не говорю о покупке депо с 70% дисконтами какие имели место быть.
даже средние 25% дали бы за 4 года 100% прибыли, что больше проседания курса, которой случился (60%)
brainchild написав:а вам там говорят - доллары не покупаем
бугага...
интеллектуальная реплика однако. я думаю, что общий уровень развития не позволяет вам даже представить такой сценарий. чтобы ощутить такое, рекомендую попробовать поменять долляры в обменке в каком-то молле типа каравана в субботу вечером – вот "бугага" то будет, когда скажут что доллары не покупаем, гривны нет - попробуйте в другом месте
3) вы приходите в (обменку, банк итп) - а вам там говорят - доллары не покупаем, гривны нет ШОК– ваши дальнейшние действия? будете жевать зеленую бумажку вместо стейка? или поедете в ближайшую заграницу кушать там?
проблема в том, что большинство настолько тупое, что не может просчитать банально на 2-3 шага вперед. в Украине доллар это товар, такой же как там носки. чтобы поменять один товар на другой, его нужно сначала продать. для того чтобы продать вам нужен будет покупатель. А если покупателя на товар нет?
brainchild написав:1) население скупает доллары, все чего-то ждут. скорее всего падения курса (ужас та какой) в 2008 году все были в гривне
Что скажете про депозиты?
опыт 2008 года и немного математики показали, что тот, кто вложился тогда в депо под 33%, на сегодняшний день точно уж бы не проиграл. к примеру ПИБ после выкупа россиянами столько давал. я уже не говорю о покупке депо с 70% дисконтами какие имели место быть.
даже средние 25% дали бы за 4 года 100% прибыли, что больше проседания курса, которой случился (60%)
так і є! Поки на цьому форумі великі розумники скиглять роками про апокаліпсис гривні, дехто тихенько заробляє на гривневих депозитах 25 % річних. І за 4 роки отримує не 100 % приріст, а, враховуючи щорічну капіталізацію, 144 % (у 2,44 рази). Мені здається, знецінення гривні на 144 % (до 20 грн./дол.) навіть найбільш суїцидальні песимісти цього форуму не прогнозують. А на скільки за цих 4 роки приросли ваші долари, зашиті в матраси? Правильно - їх стало навіть менше, адже інфляція долар також з"їдає
serg_sk написав:так і є! Поки на цьому форумі великі розумники скиглять роками про апокаліпсис гривні, дехто тихенько заробляє на гривневих депозитах 25 % річних. І за 4 роки отримує не 100 % приріст, а, враховуючи щорічну капіталізацію, 144 % (у 2,44 рази). Мені здається, знецінення гривні на 144 % (до 20 грн./дол.) навіть найбільш суїцидальні песимісти цього форуму не прогнозують. А на скільки за цих 4 роки приросли ваші долари, зашиті в матраси? Правильно - їх стало навіть менше, адже інфляція долар також з"їдає
Згідно з правилами математики, їх долари, враховуючи щорічну капіталізацію, знецінилися у 2.44 рази. Тобто зараз ці люди можуть купити у 2.44 рази меньше товарів, ніж 4-ри роки тому. Так, чи ні? Якщо ні, то звідки узявся прибуток патріотів гривні? І, якщо ці патріоти знімуть усю гривню, та куплять на неї товари, то невже усі з них зможуть купити товарів у 2.44 рази більше, ніж чотири роки тому? Щось мені здається, що все буде не так гарно, як виглядає в розрахунках на папері.