Нерухомість у Львові

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 7172737475 ... 285>
Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 08:34

Козак-характерник писал(а):Але якщо ціни знизяться можна і прикупити для шпекуляцій. :P

На мою думку такі очікування і не дадуть цінам знизитися. Бо як тільки ціна трішки просідає - її зразу підтримують бажаючі поспекулювати. Ціни впадуть, коли спекулянти прогорять.
mju

С нами с: 21.02.09
Благодарил (а): 210 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 11:07

mju писал(а):На мою думку такі очікування і не дадуть цінам знизитися. Бо як тільки ціна трішки просідає - її зразу підтримують бажаючі поспекулювати. Ціни впадуть, коли спекулянти прогорять.

На зміну одним шпекулянтам прийдуть інші...от і все...нічого вічного не буває... :wink:
Козак-характерник
2

С нами с: 09.10.12
Благодарил (а): 2249 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:07

Козак-характерник писал(а):На зміну одним шпекулянтам прийдуть інші...от і все...нічого вічного не буває... :wink:

Не обов'язково, при сталій ціні (мінімальний ріст нижче банківських відсотків), цей товар Не цікавитиме спекулянтів .
mju

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:12

mju писал(а):
  Козак-характерник писал(а):На зміну одним шпекулянтам прийдуть інші...от і все...нічого вічного не буває... :wink:

Не обов'язково, при сталій ціні (мінімальний ріст нижче банківських відсотків), цей товар Не цікавитиме спекулянтів .

1 Не факт
2 Крім росту ціни є ще й зміна ціни від стану повітря до стану готове житло .
Спекулянти годуються якраз на цій ніші
3 Досвід світової економіки показує
Ріст цін на матеріальні ресурси завжди вищий від банківських відсотків на тривалих періодах , тому не обовязково орієнтуватись на заробіток , деколи не менш важливим є просте збереження ( а з урахуванням здачі в оренду) - то житлу взагалі не має альтернативи.
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 307 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:15

Re: Нерухомість у Львові

budivelnik писал(а):то житлу взагалі не має альтернативи.

Гарно підмічено - навіть я бачив плакат по місту заохочуючий: Зберігайте гроші в квартирах. Думаю не просто так написали...
galician

С нами с: 08.04.11
Благодарил (а): 3 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:26

mju писал(а):Не обов'язково, при сталій ціні (мінімальний ріст нижче банківських відсотків), цей товар Не цікавитиме спекулянтів .

Я мав на увазі дефолт...і погіршення життя...Гроші живі знадобляться терміново й продадуть....Але з часом...коли економіка піде трошки вгору...цей актив подорожчає...але вже в інших шпекулятивних лапах... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Козак-характерник
2

С нами с: 09.10.12
Благодарил (а): 2249 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:27

galician писал(а):
  Nighthawk писал(а):що 1к ВААЩЄ не беруть

А цікаво чому так? Логічно, що люди біднішають то більші площі їм не по кишені або проситься висновок, що зараз купують лише при грошах а не ті що, наскребли ледве на 1 кім. Але також виникає, чому ті при грошах були досі без житла? Дивна ситуація...

Нуу, аргумент тих людей, які розробляють проекти будинків, в т.ч. і для Еко-Дому (тобто людей відносно незаангажованих, вони отримують гроші за проект будинку, а не залучення нових клієнтів у бетон ;) ), наступний:

Однокімнатними вже "наїлися", бо для мінімальної сім"ї з трьох людей 1-к явно замало, а новоспечена пара теж не буде брати 1-к, бо плануватиме поповнення у родині.
Мовляв, ринок 1-к зараз зводиться або "іногородній багатий татко купує донечці чи синочку квартирку, шоп в гуртожиток не посилати під час навчання у вузі", або щоб купити і зразу здати у оренду. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, мопед не мій ;) Однак на запитання, а звідки у народу появилися гроші на 2-к і 3-к (!!!) , вразумітєльної відповіді я не отримав.

Враховуючи, що різниця між 1-к і 2-к не така вже й велика (45-50к проти 60-65к у.о.), ризикну припустити, що небагатий, але передбачливий народ влізає в розстрочки, зичить у родичів гроші, щоби таки нашкребти на 2-к... і потім довго і нудно робити там ремонти (бо всі наявні грошові ресурси вигрібаються до нуля "на хату").
Або ж продають 1-к у хрущовці, докладають свої заощадження і купують 2-к у новобуді...
Один із аргументів на користь такої думки-це те, що в 1-й секції на Червоної Калини вже живе ~12 cімей. Це дані 2-місячної давності, зараз може і більше. Але народ був готовий миритися з непрацюючим ліфтом, відсутністю газу, електрикою з будмайданчику, тільки щоб уже жити в будинку.
Або ж ринок міняється і орієнтується на ту невелику кількість людей, які мають гроші і купують житло, щоб реально там жити, а не спекулювати. Чому вони раніше не купували-цікаве питання :D
Я думаю, треба врахувати і фактор заробітчан (минулого року ще бабла не було, цього року вже є необхідна сума), чи якісь сімейні обставини. ну, наприклад, є багата сім"я з аграмєнним особняком, і зятьок мав іти до жінки в прийми (чи навпаки). Пожили рік в колгоспі "Тихе життя", з тещою і тестем молоде подружжя не вжилося, тож тесть по шуріку купив діткам 2-к в стилі "йдіть з богом і не сваріться" ;)

Екодому все важче і важче продавати, бо як не дивно, але пропозицій новобудов збільшилось і навіть появляються нові гравці на ринку яким треба виходити на ринок шляхом демпінгування цін.
Думаю, що найбільший бонус продажів можна зірвати збудувавши і здавши будинок і при тому ще й зробити розстрочку на рік чи два. Ось така фірма би і мала б зараз шанси але для цього треба тій фірмі мати і в кишені досить аби відпуститит велику суму довгостроково.

Тут я згоден. Але врахуйте, що ЕкоДім останнім часом серйозно збільшив масштаби будівництва-кількість нових об"єктів, що зводяться, постійно зростає. Раніше, ІМХО, темпи будівництва були поскромніше. Так що "Еко-Дім" створює сам собі ще й внутрішню конкуренцію із-за більшої кількості об"єктів. Але, знову ж таки, ніхто собі в збиток працювати не буде! Якщо зараз вони стикнуться з падінням продаж, то автоматично знизять масштаби будівництва і привіт, стабілізєц! Іншої альтернативи просто не бачу.

Крім росту ціни є ще й зміна ціни від стану повітря до стану готове житло.
Спекулянти годуються якраз на цій ніші

Заради інтересу я розрахував, а що би я виграв, якщо б вклав у свою квартиру гроші на рівні повітря, а не "коробки".
По факту я б тільки втратив. Продажі з "повітря" стартували з 7200 /м2, я взяв на етапі "коробки" за 7400/м2 (по "перманентній" акціі ;) ). За ці півроку валютний депозит приніс мені більше грошей.
Так, теоретично, коли я отримаю документи на квартиру, я зможу виставити її на продажу по ціні 8500/м2. Це я дивлюся по аналогічних пропозиціях у "ВашМагазині". І ті пропозиції вже "висять" там по кілька місяців, з моменту здачі І секції у червні 2012 року (http://vashmagazin.ua/cat/catalog/?rub=100&subrub=2&item_price1=&item_price2=&page=4)

Пардон, але доларовий депозит принесе за той час гарантований прибуток, більший ніж дельта ~1300 грн на квадраті. Тобто, якщо брати за основу 72к*7200=518400, і потім вичекати 2 роки, щоб продати квартиру за 72*8500=612000, то зароблені 93600($11700) грн будуть навіть менші за % з доларового депо ($64800*10%=$6480, $71280*10%=$7128, сумарно за 2 роки дохід $13608). А екстремали з грндепо можуть заробити вдвічі більше (якщо рахувати 20% доходу і наївно сподіватися на курс ВОСЄМЬ)
Ось така сумна математика. І тому, ЯК саме заробляють спекулянти на флетовому ринку нерухомості, залишається для мене загадкою... На ростучому ринку це було заіграшки, а безпосередньо зараз бетон для спекуляцій не дуже підходить ;(
Nighthawk

С нами с: 17.07.09
Благодарил (а): 89 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 14:52

Re: Нерухомість у Львові

Nighthawk писал(а):Мовляв, ринок 1-к зараз зводиться або "іногородній багатий татко купує донечці чи синочку квартирку, шоп в гуртожиток не посилати під час навчання у вузі", або щоб купити і зразу здати у оренду. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, мопед не мій Однак на запитання, а звідки у народу появилися гроші на 2-к і 3-к (!!!) , вразумітєльної відповіді я не отримав.

Не думаю, бо чаду жити треба вже і щобб не заважали вчитись всякі перфоратори сусідів.
Я думаю що більше підходить таке:
  Nighthawk писал(а):Враховуючи, що різниця між 1-к і 2-к не така вже й велика (45-50к проти 60-65к у.о.), ризикну припустити, що небагатий, але передбачливий народ влізає в розстрочки, зичить у родичів гроші, щоби таки нашкребти на 2-к

бо загалом ціни на житло просіли та і долер вже не той. Скажемо правду але ота різниця в 20к уо це вже не є така непідйомна сума а колись була і більшим зазором.

Також думаю той фактор ще активно грає роль, що сучасні 1кім квартири близькі до 50 метрів. Реально я не бачу смислу в такій площі в 1 кім квартирі. Тому всі і тягнуться до двушки. Якщо б одинички стали під 40 метрів і відповідно стали б дешевшими то і на них був би попит адекватний.

Nighthawk писал(а):Один із аргументів на користь такої думки-це те, що в 1-й секції на Червоної Калини вже живе ~12 cімей. Це дані 2-місячної давності, зараз може і більше. Але народ був готовий миритися з непрацюючим ліфтом, відсутністю газу, електрикою з будмайданчику, тільки щоб уже жити в будинку.

Ну не факт. могли вони і бути зйомщиками і хотіли якомога скорше скеровувати рентні 250 уо на погашення 30% кредиту :)

Nighthawk писал(а):що ЕкоДім останнім часом серйозно збільшив масштаби будівництва-кількість нових об"єктів, що зводяться, постійно зростає.

І найголовніше питання - чому ринок новобудів у Львові так оживився, коли реально продажі слабі, люди біднішають, іпотека недосяжна і неадекватна а забудовники не кредитують і не дають розстрочки?
galician

С нами с: 08.04.11
Благодарил (а): 3 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 21:08

Козак-характерник писал(а):Я мав на увазі дефолт...і погіршення життя...Гроші живі знадобляться терміново й продадуть....Але з часом...коли економіка піде трошки вгору...цей актив подорожчає...але вже в інших шпекулятивних лапах... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Я не думаю, що дефолт стане серйозним приводом для падіння. Новобуди стануть, сенсу тоді вторинці дорощати?
Тут згадувалося про середню кількість метрів у нас і в тій же Іспанії. Якщо на ринок прийдуть компанії які за приянятну ціну будуть будувати житло більшого метражу - що буде з інвесторами у старий фонд?
mju

Сообщение Добавлено: Вт 08 янв, 2013 21:10

budivelnik писал(а):... Крім росту ціни є ще й зміна ціни від стану повітря до стану готове житло ...

Не дочекаюся коли в Україні таке поняття зникне. І коли буд. компанії здавати будуть не цегляну коробку, а готову для проживання квартиру.
mju

#<1 ... 7172737475 ... 285>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор