_yura_ написав:budivelnik комплекс уже 2 раза серьезно горел и 2...3 раза был близок к подобному. налицо конструктивный недостаток, на комплексе не вент-фасад, а облицовка на кронштейнах. Образовался зазор который дает фантастическое распространение огня. каждый пожар на этом комплексе это стихийное бедствие.
1 А я й не заперечую проти того що якість конструктивні недоробки ( або будівельне виконня) існують 2 Я відстоюю думку що : а - станом на сьогодні , не зважаючи на дві пожежі - жертв не має, значить протипожежна складова будинку виконана добре б - використання пінопласту замість мінвати не є головним фактором виникнення пожеж ( хоча й використання пінопласту збільшує шанси на поширення полумя)3 3 дотримання правил експлуатації споруди є не меншим ( а частіше і більшим(головнішим )фактором) який впливає на виникнення пожеж . ніж протипожежні заходи які застосувались у проектування/будівництві.
Вас же не дивує , що на території бензозаправок не дозволяють палити. Уявіть собі якби там шашлики готували всі кому не лінь - кількість пожеж зменшилась би чи збільшилась
Востаннє редагувалось budivelnik в Суб 01 чер, 2013 15:41, всього редагувалось 1 раз.
Poleg написав:_yura_ Папитсот там не будет, там в свое время подвештуки взяли, а фиксируют убытки ведь только трусы.
не ну хоть пара квартир будет же папицот?! для статистики обвала
Юра, а ведь это ваш реальный шанс обмануть жестокий закон Юры-Будивельника "поступового поліпшення житлових умов +10 кв. м за одне покоління без зміни якості" и вырваться из узких рамок теории родового капитала - переселившись из хруща в Днепропетровске в элитный новострой в Киеве (на ПРАВОМ берегу!).
AlsoDrunk написав:Вот скажите, тут я или кто-то еще обеспокоен тем, что материал утепления потерял свои свойства? По-моему, всех интересует, что он горит сам по себе! Вообще-то, что плавление и горение это разные процессы. К примеру, вода плавится при 0 по цельсию, но попробуйте-ка ее поджечь! Если сделать утепление, к примеру, изо льда в случае локального пожара он немного поплавится, немного испарится, но не начнет гореть сам. Теперь заменяем лед материалом с температурой плавления, к примеру, 100 градусов, но также не горючим, + легким, с низкой теплопроводностью, и экономически выгодный, и - получаем безопасный утеплитель. Разве это не очевидно? Скажите, вы противостоите всем в вопросе пожара просто по привычке, из принципа? Вы можете (исходя из видео пожара), как специалист в сфере строительства, ответить однозначно на вопрос: правильный ли материал использован для утепления в этих домах?
зверніть увагу Розглядаємо вентфасад - мета якого утеплення Критикуємо його за те що він гірше веде себе при події ймовірність якої 0,5% від такого ж вентфасаду який гірше виконує основну функцію тобто утеплення.
Для Вас - головне щоб все було ідеально Я знаю що все ідеально не буває. Тому Найкращим замінником пінопласту або мінвати у фасаді - це піноскло. Цей самий замінник , одночасно буде виконувати й протипожежні функції. Єдина проблема - ціна , яка в 10-15 разів вища від пінопласту/мінвати. Тобто використання цього матеріалу здорожчить вартість квартири на 5000-10000 доларів ( або 50-100 доларів м2)
Повторю вопрос: Вы можете (исходя из видео пожара), как специалист в сфере строительства, ответить однозначно на вопрос: правильный ли материал использован для утепления в этих домах?
budivelnik написав:2 Я відстоюю думку що : а - станом на сьогодні , не зважаючи на дві пожежі - жертв не має, значить протипожежна складова будинку виконана добре б - використання пінопласту замість мінвати не є головним фактором виникнення пожеж ( хоча й використання пінопласту збільшує шанси на поширення полумя)3 3 дотримання правил експлуатації споруди є не меншим ( а частіше і більшим(головнішим )фактором) який впливає на виникнення пожеж . ніж протипожежні заходи які застосувались у проектування/будівництві.
Вас же не дивує , що на території бензозаправок не дозволяють палити. Уявіть собі якби там шашлики готували всі кому не лінь - кількість пожеж зменшилась би чи збільшилась
Со сравнениями, вы как всегда на высоте, будивельник. Ведь именно это и произошло на Гетьмана: из-за грубого нарушения строителями технологии, обычный многоэтажный дом превратился в объект повышенной пожароопасности - что-то типа АЗС. Там теперь надо поставить по периметру, наклеить в лифтах, подъездах и в квартирах такие бигборды и постеры: "У нас, бл*дь, не курят!!!!"
AlsoDrunk написав:Повторю вопрос: Вы можете (исходя из видео пожара), как специалист в сфере строительства, ответить однозначно на вопрос: правильный ли материал использован для утепления в этих домах?
Як фахівець-будівельник то: -Для утеплення - правильний. Як людина яка часто спілкується з пожежниками , то можу сформулювати й висновок пожежника : -Для пожежної безпеки - не правильний
Але головне питання до споживача Чи знайшлось би 500 ( чи скільки там мешканців в цьому будинку)бажаючих купити житло на 10000 доларів дорожче щоб і будівельник і пожежник сказали що для утеплення/пожежної безпеки - матеріал вибрано правильно.
ПС Моя думка 1 Експлуатувати цей будинок можна 2 За бажанням( і фінансуванням)мешканців стояка(підїзда) можна замінити потенційно небезпечний пінопласт на потенційно безпечне піноскло.
airmax78 написав:наклеить в лифтах, подъездах и в квартирах такие бигборды и постеры: "У нас, бл*дь, не курят!!!!"
І не тільки не курять ( куріння заборонене Законом України у всіх громадських місцях ) , а й не смітять , не лізуть з пласкогубцями до щитових , не переварюють самостійно газові труби , не використовують житло як кухні для продажу пончиків і ще багато -багато інших , нормальних для всього світу і не нормальних для нас Законів.
ПС В Швеції заборонено спускати воду в унітазі з 21 до 07 і нічого страшного - ніхто не обурюється.
А в нас Заборони пісяти в ліфтах - так революцію можна отримати.
Оператор БД написав:Недоработки никакой нет и гривна здесь ни при чем. Цена на данный объект выставлена в долларах. Соответственно, даже снижение на 10 у.е. отображается в выборке.
Т.е. не везде еще ценники в грн перевели? Тогда да, у продавца обострение. Он думает, что он как на бирже, цену лота будет двигать по копейке
Оператор БД написав:Недоработки никакой нет и гривна здесь ни при чем. Цена на данный объект выставлена в долларах. Соответственно, даже снижение на 10 у.е. отображается в выборке.
Т.е. не везде еще ценники в грн перевели? Тогда да, у продавца обострение. Он думает, что он как на бирже, цену лота будет двигать по копейке
Ну зато у риелтера тут появились все основания добавить в заголовке объявления: "ЦЕНА СНИЖЕНА!!!"
budivelnik написав:2 Я відстоюю думку що : а - станом на сьогодні , не зважаючи на дві пожежі - жертв не має, значить протипожежна складова будинку виконана добре
AlsoDrunk написав:Вот скажите, тут я или кто-то еще обеспокоен тем, что материал утепления потерял свои свойства? По-моему, всех интересует, что он горит сам по себе! Вообще-то, что плавление и горение это разные процессы. К примеру, вода плавится при 0 по цельсию, но попробуйте-ка ее поджечь! Если сделать утепление, к примеру, изо льда в случае локального пожара он немного поплавится, немного испарится, но не начнет гореть сам. Теперь заменяем лед материалом с температурой плавления, к примеру, 100 градусов, но также не горючим, + легким, с низкой теплопроводностью, и экономически выгодный, и - получаем безопасный утеплитель. Разве это не очевидно? Скажите, вы противостоите всем в вопросе пожара просто по привычке, из принципа? Вы можете (исходя из видео пожара), как специалист в сфере строительства, ответить однозначно на вопрос: правильный ли материал использован для утепления в этих домах?
зверніть увагу Розглядаємо вентфасад - мета якого утеплення Критикуємо його за те що він гірше веде себе при події ймовірність якої 0,5% від такого ж вентфасаду який гірше виконує основну функцію тобто утеплення.
Для Вас - головне щоб все було ідеально Я знаю що все ідеально не буває. Тому Найкращим замінником пінопласту або мінвати у фасаді - це піноскло. Цей самий замінник , одночасно буде виконувати й протипожежні функції. Єдина проблема - ціна , яка в 10-15 разів вища від пінопласту/мінвати. Тобто використання цього матеріалу здорожчить вартість квартири на 5000-10000 доларів ( або 50-100 доларів м2)