San Українська гривня забезпечена реальною економікою, чого не скажеш, наприклад, про американську валюту
Не ожидал таких сравнений от столь известной личности Какая реальная экономика в нашей стране, где износ оборудования всех флагманов промышленности больше 70%....Какая там реальная экономика, если мы ни свою машину, компьютер и даже мобилку придумать и произвести не можем...Не говоря уже про отсутствие элементарных современных технологий....
Student1 написав:San Українська гривня забезпечена реальною економікою, чого не скажеш, наприклад, про американську валюту
Не ожидал таких сравнений от столь известной личности Какая реальная экономика в нашей стране, где износ оборудования всех флагманов промышленности больше 70%....Какая там реальная экономика, если мы ни свою машину, компьютер и даже мобилку придумать и произвести не можем...Не говоря уже про отсутствие элементарных современных технологий....
“Южмаш” за год не продал ни одной единицы продукции
Сделал робота немного умнее - теперь различает опционы в деньгах и без денег, и если нужно купить опцион в деньгах конструирует его с помощью фьючерса и опциона без денег.
Пришлось это сделать, поскольку на РТС ликвидности в дальних опционах в деньгах практически нет.
San написав:да нет, почему же? задача ФРС, как и любого др.центробанка, - низкий уровень инфляции при почти полной занятости.
Не помню, когда я последний раз менял свою подпись. Но было это уже достаточно давно. Может тогда что-то казалось в ней полным бредом, может и сейчас. Но я уверен, что с каждым годом она будет все ближе к констатации фактов.
Вот здесь есть неплохой анализ почему ФРС бездумно печатает деньги, куда при этом они идут и какие цели преследуются. Еще раз про делеверидж
Udgin написав:Вот здесь есть неплохой анализ почему ФРС бездумно печатает деньги, куда при этом они идут и какие цели преследуются. Еще раз про делеверидж
Та я даже не про это говорю. Не про анализ, то есть. А про базовые вещи, понятия. Ну нельзя одновременно печатать и вбрасывать деньги и при этом удивляться, что растут цены. А когда они растут, то, конечно, эврика, надо их контролировать!
minemax написав:Ну нельзя одновременно печатать и вбрасывать деньги и при этом удивляться, что растут цены. А когда они растут, то, конечно, эврика, надо их контролировать!
там как раз об этом, - как печатать деньги и при этом избежать роста цен.
нашел картинку, по которой исследовали поведение "умных" денег (участники ЛЧИ со счетом более 400 тыс.грн.). Думаю, сейчас бы картинка могла выглядеть иначе. Эмитентов с какими-то идеями и хоть какой-то ликвидностью осталось не больше пяти.
Українська гривня забезпечена реальною економікою, чого не скажеш, наприклад, про американську валюту - вважає відомий фінансовий аналітик Ерік Найман. В ефірі телеканалу БТБ він зазначив, що тривала стабільність гривні зміцнює довіру громадян до неї, та радить українцям тримати заощадження саме в національній валюті.
Штучний галас довкола гривні, який підіймали російські ЗМІ, за його словами, не мав ніякого ефекту. Експерт вважає, що час, коли українці масово переводили гривні у валюту, відходить у минуле.
«Я не розумію …українців, які заробляють у гривні, потім міняють на долар, потім йдуть у магазин, знову міняють долар на гривню - втрачають один раз, втрачають два рази, ще й не заробляють процентні ставки. Але це, думаю, час вже поправляє, і вже ось 13 рік дуже показовий, що люди нарешті привчаються заробляти в національній валюті», - вважає він.
Коментуючи фінансову та політичну ситуацію в США, Найман зазначив: «…Насправді, США - банкрут. Вони тримаються тільки завдяки вірі решти світу, в тому числі, й українців у долар. А якщо віра зникає? Українська гривня забезпечена реальною економікою, ми заробляємо її. Американський долар забезпечується повітрям». Він додав, що в цій ситуації виграють ті, хто тримав гроші в гривнях, а не в доларах.
На думку економіста, заощадження в гривні та гривневі депозити дають можливість убезпечити себе від фінансових несподіванок. Він радить не просто тримати кошти у національній валюті, а й заробляти на гривневих депозитах. «Використовуйте високі депозитні ставки. При цьому не потрібно розмінюватися на дрібне. ... Я зазвичай роблю 12-ти місячний депозит. Вони найвигідніші, і від осені до осені це максимум, що ви можете отримати з гривневих депозитів - ви заробите максимум. І переживете набагато краще, ніж більшість американців, ці турбулентні часи », - вважає економіст.