|
Байки про банки і не тільки....2008-2017 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:04
Добрий день!
Якщо ця тема про банки та не тільки, дозвольте задати запитання стосовно оподаткування відсотків за банківськими депозитами та їх декларування або відсутності необхідності в їх декларуваннї. Отже, суть запитання полягає в наступному.
За підсумками 2014 року я потрапив у категорію фізичних осіб, які мають подавати декларації про майновий стан та доходи: більше двох податкових агентів у першій половині 2014 року, та підсумковий дохід більше 120 мінімалок протягом року.
Підскажіть будь ласка, чи потрібно в такому випадку в декларації про майновий стан та доходи вказувати дохід у вигляді відсотків за депозитами у комерційних банках та відповідні податки, сплачені банками як податковими агентами. Вклади були оформлені на мене як на фізичну особу (рахунки 2620, 2625, 2630, 2635). В першій половині 2014 року я був офіційно працевлаштований, а з другої половини 2014 року вже вів підприємницьку діяльність (ФОП, єдиний податок, 3-група). В усіх анкетах в банках при відкриті рахунків та вкладів я вказував що рахунки та вклади відкриваю для власних потреб - мовляв просто як фізособа (а не як фізособа підприємець), що це не пов'язано з підприємницькою діяльністю і т. ін. Проте я все одно вказував, що є підприємцем. З доходів ФОП всі податки сплачено. У зразку заповнення декларації на сайті державної фіскальної служби я не знайшов нічого про відсотки за депозитами. Навіть відповідної графи. Є лише графа "інші доходи"... Дуже турбуюсь за це. Прошу звернути увагу, декларацію я в будь якому випадку подаю, тут запитань відкритих немає. Але чи потрібно в цій декларації вказувати інфу стосовно депозитів - це для мене загадка...
Заздалегідь дякую за відповідь.
-
adamsmittttt
-
-
- Подякував: 789 раз.
- Подякували: 168 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:13
adamsmittttt написав:Добрий день! Якщо ця тема про банки та не тільки, дозвольте задати запитання стосовно оподаткування відсотків за банківськими депозитами та їх декларування або відсутності необхідності в їх декларуваннї. Отже, суть запитання полягає в наступному. За підсумками 2014 року я потрапив у категорію фізичних осіб, які мають подавати декларації про майновий стан та доходи: більше двох податкових агентів у першій половині 2014 року, та підсумковий дохід більше 120 мінімалок протягом року. Підскажіть будь ласка, чи потрібно в такому випадку в декларації про майновий стан та доходи вказувати дохід у вигляді відсотків за депозитами у комерційних банках та відповідні податки, сплачені банками як податковими агентами. Вклади були оформлені на мене як на фізичну особу (рахунки 2620, 2625, 2630, 2635). В першій половині 2014 року я був офіційно працевлаштований, а з другої половини 2014 року вже вів підприємницьку діяльність (ФОП, єдиний податок, 3-група). В усіх анкетах в банках при відкриті рахунків та вкладів я вказував що рахунки та вклади відкриваю для власних потреб - мовляв просто як фізособа (а не як фізособа підприємець), що це не пов'язано з підприємницькою діяльністю і т. ін. Проте я все одно вказував, що є підприємцем. З доходів ФОП всі податки сплачено. У зразку заповнення декларації на сайті державної фіскальної служби я не знайшов нічого про відсотки за депозитами. Навіть відповідної графи. Є лише графа "інші доходи"... Дуже турбуюсь за це. Прошу звернути увагу, декларацію я в будь якому випадку подаю, тут запитань відкритих немає. Але чи потрібно в цій декларації вказувати інфу стосовно депозитів - це для мене загадка... Заздалегідь дякую за відповідь.
Декларування депозитів і % є необовязкове. В податковій немає інфо стосовно Вас щоб перевірити достовірність Вашої декларації відносно пасивних доходів по депо.
-
Квесторе_поверніться
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1918 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:27
Квесторе_поверніться написав:Декларування депозитів і % є необовязкове. В податковій немає інфо стосовно Вас щоб перевірити достовірність Вашої декларації відносно пасивних доходів по депо.
У такому випадку, довідка про Ваші доходи, отримана в податковій, готує Вам SURPRISE 
-
Первый
-
-
- Подякував: 235 раз.
- Подякували: 2383 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:35
Первый написав: Квесторе_поверніться написав:Декларування депозитів і % є необовязкове. В податковій немає інфо стосовно Вас щоб перевірити достовірність Вашої декларації відносно пасивних доходів по депо.
У такому випадку, довідка про Ваші доходи, отримана в податковій, готує Вам SURPRISE 
В чому був SURPRISE для ВАс?
-
Квесторе_поверніться
-
-
- Подякував: 2 раз.
- Подякували: 1918 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:36
Первый написав: Квесторе_поверніться написав:Декларування депозитів і % є необовязкове. В податковій немає інфо стосовно Вас щоб перевірити достовірність Вашої декларації відносно пасивних доходів по депо.
До речі, я отримав таку довідку безпосередньо в податковій, там лише доходи та податки за офіційними місцями працевлаштування за першу половину 2014р. та дохід від підприємницької діяльності за другу половину 2014р. Про відсотки за депозитами та відповідні податки нічого немає. Хоча у банках казали що інформацію про відкриті мною рахунки та вклади обов'язково передають у податкову. Тому і плутанина в мене виникає...
-
adamsmittttt
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:46
adamsmittttt написав: Первый написав: Квесторе_поверніться написав:Декларування депозитів і % є необовязкове. В податковій немає інфо стосовно Вас щоб перевірити достовірність Вашої декларації відносно пасивних доходів по депо.
До речі, я отримав таку довідку безпосередньо в податковій, там лише доходи та податки за офіційними місцями працевлаштування за першу половину 2014р. та дохід від підприємницької діяльності за другу половину 2014р. Про відсотки за депозитами та відповідні податки нічого немає. Хоча у банках казали що інформацію про відкриті мною рахунки та вклади обов'язково передають у податкову. Тому і плутанина в мене виникає...
В податкову по ФОП передається лише інфо про факт відкриття рахунку (його номер, дата відкриття), а не суми і обороти на ньому По-друге, і це ключове - вкажете Ви проценти чи не вкажете - у Вас не буде факту заниження податкових зобов'язань (банк вже перерахував податки з Ваших %), а отже - немає підстав для притягнення Вас до відповідальності
-
Frei
-
-
- Подякував: 506 раз.
- Подякували: 539 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 14:52
ушел из Дельты Відповідальність за подання невірних відомостей у декларації, ні?
-
adamsmittttt
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 15:16
YuriySVik написав:Думаю заеду в ближайший УкрЭксим, мало того что 100% забегаловка так ещё и нахамили с порога. В госы не ходок ещё пять лет, это не для моих слабых нервов. ушел из Дельты написав:В центральном Укрэксиме сервис супер, девахи отличные, электронная очередь, водичка-диванчики, валюта без заказа - все как в лучших домах Парижу 
Понес маня хер, простите, в наше центральное отделение. Мы в Парижах не бывали сравнить нам не счем, в нашем центральном отделении: комната 4Х6м разделенная барной стойкой (~1,70м высотой) примерно пополам, за которой придется стоять все время, и стойкий тошнотворный запах подгоревшего перлового супа с пакетов. И это из-за 8%, братцы ну это надо просто надо себя не уважать, скорее всего у банка другие приоритеты, ему такие как мы НА не НА
-
YuriiKharkiv
-
-
- Подякував: 135 раз.
- Подякували: 107 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 14 кві, 2015 15:39
adamsmittttt написав:ушел из ДельтыВідповідальність за подання невірних відомостей у декларації, ні?
Арифметична помилка, що не призвела...
-
Frei
-
-
- Подякував: 506 раз.
- Подякували: 539 раз.
-
-
Профіль
-
-