Участвуем в развитии проекта m2bomber.com

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 5657585960 ... 192>
Сообщение Добавлено: Пт 08 май, 2015 19:11

Faceless писал(а):Якщо йде мова, щоб з певної бази неякісних даних отримати добре структуровану базу якісних даних - то чим краще проведено збагачення та поліпшення даних, тим дорожче оцінюється результат.
Але при цьому Ви повинні погодитись
Покращити структуру подання данних Ви можете тільки в тому випадку коли ці данні - є , просто вони розкидані.
Тобто для отримання результату - потрібні надлищкові данні.
У випадку , коли данні недостані...
Відсутні номера будинків , або відсутні райони у вулиць з однаковими назвами ( завтра напишу макросик щоб прошерстити вулиці Києва і побачити де там однакові назви вулиць) - то жоден алгоритм буде не в змозі їх покращити.
Тому в цьому випадку ( недостатності данних) потрібно покладатись не на алгоритм а на зворотній звязок з людиною яка подала обяву з проханням уточнити данні.
Тільки тоді Ви отримаєте дійсно продукт який можна буде продавати
У всіх інших випадках , цей продукт буде нести в собі всі хвороби притаманні первинному джерелу а якщо бути точнішим то це буде набір хвороб з кожного первинного джерела з непрогнозованими мутаціями.
Последний раз редактировалось budivelnik Пт 08 май, 2015 19:15, всего редактировалось 1 раз.
budivelnik

С нами с: 15.01.09
Благодарил (а): 307 раз.

1
1
Сообщение Добавлено: Пт 08 май, 2015 19:15

Re: учавствуем в развитии проекта m2bomber.com - объявления

budivelnik писал(а):Тобто для отримання результату - потрібні надлищкові данні.

Насправді даних набагато більше, ніж вам здається - просто треба вміти їх видобути
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Пт 08 май, 2015 19:18

Faceless писал(а):
  budivelnik писал(а):Тобто для отримання результату - потрібні надлищкові данні.
Насправді даних набагато більше, ніж вам здається - просто треба вміти їх видобути
Ви б якось визначились
Мене критикуєте за відсутність алгоритму обробки коли відсутній номер будинку - і одночасно заявляєте про наявність надлишкових данних.
Можливо фраза в повідомленні типу
вулиця Леніна , другий поворот від пивбару - це і надлишкова інформація , яка дозволить при потребі визначити номер будинку , але я точно знаю що вартість визначення буде на порядок більша від прибутку який згенерує подібна обява.

Пс
На протязі кількох днів , я можу визначити всі відомі гугль-мапу адреси Києва з точними привязками у форматі ( можу й усі адреси України ... але тут вже точно не безкоштовно)
вулиця-номер будинку-широта-довгота
Якщо Вам це необхідно - звертайтесь :D
Тільки я не знаю що це Вам дасть, якщо у повідомленнях які Ви стягуєте з різних ресурсів будуть відсутні 50% приведених мною параметрів
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Пт 08 май, 2015 20:51

Faceless писал(а):
  budivelnik писал(а):В межах одного міста - немає вулиць з однаковими назвами ( в крайньому випадку не повинно бути)

Я в Києві знаходив до десяти випадків, але зараз довго шукати.

проспект Гонгадзе (Веник) и улица Гонгадзе (Соломянка)
baraka

С нами с: 09.10.12
Благодарил (а): 926 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 08 май, 2015 20:57

Faceless писал(а):
  budivelnik писал(а):
  Faceless писал(а):Цей пункт - він у вас автоматизований?
Так
Ви б повинні були зрозуміти , що якщо я отримав довготу/широту в автоматичному режимі , то після цього отримати правильну адресу цієї довготи/широти - як два пальці....

Ви ж працювали з індексами. Широту/довготу чого саме ви отримали - поштового відділення?

географические координаты почтовых отделений. Но не вижу смысла их заюзывать если есть более точные данные с точностью "до дома" (с опенстритмап). Ну и плюс опенстрит мап должна покрыть все страны которые есть (и которые будут).

Faceless, возможно вы поняли смысл того что делает будивельнык ? Я до сих пор - нет :(
baraka

Сообщение Добавлено: Сб 09 май, 2015 13:01

baraka писал(а):
  Faceless писал(а):Ви ж працювали з індексами. Широту/довготу чого саме ви отримали - поштового відділення?
географические координаты почтовых отделений. Но не вижу смысла их заюзывать если есть более точные данные с точностью "до дома" (с опенстритмап). Ну и плюс опенстрит мап должна покрыть все страны которые есть (и которые будут).
Кілька разів писав
Коли в людини гормони і амбіції зашкалюють - то це затуманює розум до такої степені що людина перетворюється в засмиканого і рознервованого звірка.
1 Повторюю вже як мінімум третій раз тільки на цій гілочці
В мене є географічні координати 99% обєктів які присутні в базі данних бомбера в розділах продаж нерухомості в Україні станом на 01-05-2015 .
2 Точність цих координат - відповідає точності опису адреси.
Якщо в адресі тільки
область - то це центр області
Місто - центр міста
вулиця -центр вулиці
номер будинку - центр будинку
Навіть якщо ці значення були в текстовій частині повідомлення.
3 Я знаю , як отримати географічні координати всіх споруд які мають поштові адреси і які відомі гугль-мапу.
Складність отримання по Києву - приблизно 2 тижні ( два дні роботи над програмулькою і 14 днів тупе скачування)
Складність отримання по Україні - ще тиждень

Звідси висновок
1 Я роблю те що мені цікаво і при цьому на 90% впевнений що комерційної привабливості для мене в цій роботі немає
2 Мене не цікавить признання програміста який прикриваючись резюме пробує довести що його робота вартує 6-місячній оплаті і при цьому умудряється наплювати в колодязь , з якого сам міг пити.
3 Так як я знаю , що людина найкраще працює там де їй щось потрібно , то моя робота спрямована на те щоб прищаві вискочки навчились стримувати свої гормоно/амбіції заради отримання потрібного їм результату.
  baraka писал(а):Faceless, возможно вы поняли смысл того что делает будивельнык ? Я до сих пор - нет :(
Якщо хтось не розуміє що робить інший.
То це швидше говорить про тупість того хто не розуміє ніж про відсутність розуму в того хто робить
Последний раз редактировалось budivelnik Сб 09 май, 2015 13:12, всего редактировалось 1 раз.
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Сб 09 май, 2015 13:09

baraka писал(а):
  Faceless писал(а):
  budivelnik писал(а):В межах одного міста - немає вулиць з однаковими назвами ( в крайньому випадку не повинно бути)
Я в Києві знаходив до десяти випадків, але зараз довго шукати.
проспект Гонгадзе (Веник) и улица Гонгадзе (Соломянка)
Дав запит вулиці Києва, зайшов у вікіпедію і отримав
Проблема тільки з вулицею Садова і лініями - якщо в адресній стрічці не буде вказаний район то інтендифікувати їх буде досить складно
У всіх інших випадках однакові назви є , але вони відносяться до різних типів (провулок,вулиця,проспект) - що їх чітко інтендифікує.
budivelnik

1
1
Сообщение Добавлено: Сб 09 май, 2015 13:39

budivelnik писал(а):2 Точність цих координат - відповідає точності опису адреси.
Якщо в адресі тільки
область - то це центр області
Місто - центр міста
вулиця -центр вулиці
номер будинку - центр будинку
Навіть якщо ці значення були в текстовій частині повідомлення.

что делать если в адресе один адрес, а в заголовке/тексте другой ?
я правильно понимаю что вы скармливаете все эти данные гуглю ?
как вы обходите гугловый лимит на 3000 запросов в сутки?

budivelnik писал(а):3 Я знаю , як отримати географічні координати всіх споруд які мають поштові адреси і які відомі гугль-мапу.

я тоже знаю и это пыло первой моей мыслью (и я об этом писал тут). К сожалению - юзать гугл в данном случае не самое лучшее решение.

Поэтому остановился на опенстритмап (это более верно с точки зрения зависимостей и архитектуры). Кроме того опенстритмап позволит мне создать точные словарики улиц/городов и т.д (я не пропущу чего-то + искажённая инфа не попадёт в словарики)
Последний раз редактировалось baraka Сб 09 май, 2015 13:58, всего редактировалось 3 раз(а).
baraka

Сообщение Добавлено: Сб 09 май, 2015 13:41

budivelnik писал(а):2 Мене не цікавить признання програміста який прикриваючись резюме пробує довести що його робота вартує 6-місячній оплаті

так чего ж вы опираетесь тогда на результаты моей работы ? взяли бы тогда для чистоты эксперимента все исходники объявлений со всех истончников, и сами бы с нуля обрабатывали, обходили crawling-фильтры, обрабатывали фото с номерами телефонов, "клеили" объекты, обновляли их статус, сделали возможность внятного поиска и т.д.
Слабо? :mrgreen:
Последний раз редактировалось baraka Сб 09 май, 2015 13:48, всего редактировалось 2 раз(а).
baraka

Сообщение Добавлено: Сб 09 май, 2015 13:45

будивельнык, ну ок - ну получили вы точные координаты объектов.

Что дальше ? Чем ваши координаты сделают вашу копию базы (уже устаревшую, кстати) более интересной ?
baraka

#<1 ... 5657585960 ... 192>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор