Відповіді на питання про недержавні пенсійні фонди (НПФ).

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення питань про пенсії і питань пенсійної реформи 2011, пенсійний вік та інші питання на фінансовому форумі Finance.UA.
  #<1 ... 34567 ... 24>
Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 11:34

За повідомленнями ЗМІ, з 1 червня 2015 року ПФУ припинить призначення спеціальних (читай, завищених) пенсій народним депутатам, міністрам, прокурорам, митникам та іншим державним чиновникам.

Цей крок до справедливості не вітають хіба що самі чиновники. І дарма, як я думаю. Розміри їхньої зарплатні все одно залишаться значним,відповідно, пенсійні відрахування теж будуть чималеньки, тож і державні пенсії будуть виглядати краще за більшість.

Тепер Недержавні пенсійні фонди(НПФ) будуть раді бачити іх у своїх рядах. Великі зарплати дозволять робити значні пенсійні внески, що з часом компенсує всі втрати від скасування спецпенсій.

До того ж, нетрудові доходи (а як же чиновнику без них?) можна буде не засвічувати а автомобілях і нерухомості, а сховати у тіх же НПФ. При чому, не тільки на своє ім'я, а також на імена дітей, подружжя і інших родичів, особливо (Увага!) батьків.

Виявляється, пенсійні накопичення не підлягають конфіскації навіть за рішенням суду і до кінця життя залишаються у власності учасника фонду, а після його смерті переходять до спадкоємців. Ось так: хочете відмити нечесно зароблені гроші, покладіть їх у НПФ на своїх батьків.
pensionerija

Подякував: 0 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 12:16

Re: Негосударственные пенсионные фонды

Знакомые уже давно себе свой пенсионный фонд организовали, - купили гараж в кооперативе, сдали в аренду, вот и ежемесячная добавка к пенсии, и не надо ждать 25 лет, а если нужда будет, то его можно быстро продать. В нынешней ситуации всё ненадёжно.Когда в Украине инфляция снизится до уровня как в Европе, и доходы населения приблизятся к европейским, можно будет делать такие долгосрочные вложения, а сейчас банки подняли %% по депо на 1 месяц, потому что на год люди уже не кладут.
Востаннє редагувалось toma1314 в Пон 01 чер, 2015 12:51, всього редагувалось 1 раз.
toma1314

Подякував: 66 раз.
Подякували: 20 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 12:48

Re: Негосударственные пенсионные фонды

Чем пенсионный фонд лучше депозита в банке? Есть 200к гарантии, есть нормальные проценты, которые получаешь сейчас, а не когда-то?
Только, если человек не может физически копить деньги, а трынькает их по первому случаю - тогда может быть, хотя это уже другая история...
Spitoll

Подякував: 10 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 20:08

toma1314 написав:Знакомые уже давно себе свой пенсионный фонд организовали, - купили гараж в кооперативе, сдали в аренду, вот и ежемесячная добавка к пенсии, и не надо ждать 25 лет, а если нужда будет, то его можно быстро продать. В нынешней ситуации всё ненадёжно.Когда в Украине инфляция снизится до уровня как в Европе, и доходы населения приблизятся к европейским, можно будет делать такие долгосрочные вложения, а сейчас банки подняли %% по депо на 1 месяц, потому что на год люди уже не кладут.

Знайомі купили гараж? Чудово. А що зробили ви? А що зроблять інші майбутні пенсіонери? Гаражів на всіх точно не вистачить. Стабілізації теж не всі дочекаються. Передбачити не складно: замість дій, більшість буде розмовляти розмови.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 20:21

Spitoll написав:Чем пенсионный фонд лучше депозита в банке? Есть 200к гарантии, есть нормальные проценты, которые получаешь сейчас, а не когда-то?
Только, если человек не может физически копить деньги, а трынькает их по первому случаю - тогда может быть, хотя это уже другая история...

НПФ не кращий, він просто інший. Для різних цілей існують різні інструменти. Краще не протиставляти, а використовувати комплексно.
Якщо коротко, два мої НПФ за минулий рік заробили 29% і 32%. Крім того, мені повернули 15% від моїх внесків.
Докладніше про різницю:
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... ost_3.html
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... ost_4.html
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... st_10.html
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... st_11.html
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... st_15.html
- http://pensioneriya.blogspot.com/2014/0 ... st_29.html
Коли це писалось, ще не було податку на депозити.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 01 чер, 2015 21:46

pensionerija написав:
  toma1314 написав:Знакомые уже давно себе свой пенсионный фонд организовали, - купили гараж в кооперативе, сдали в аренду, вот и ежемесячная добавка к пенсии, и не надо ждать 25 лет, а если нужда будет, то его можно быстро продать. В нынешней ситуации всё ненадёжно.Когда в Украине инфляция снизится до уровня как в Европе, и доходы населения приблизятся к европейским, можно будет делать такие долгосрочные вложения, а сейчас банки подняли %% по депо на 1 месяц, потому что на год люди уже не кладут.

Знайомі купили гараж? Чудово. А що зробили ви? А що зроблять інші майбутні пенсіонери? Гаражів на всіх точно не вистачить. Стабілізації теж не всі дочекаються. Передбачити не складно: замість дій, більшість буде розмовляти розмови.

Я уже сделала, но об этом писать сдесь не намерена.В нашей стране можно найти,кроме банков, куда вкладывать семейные сбережения чтоб сохранить от инфляции и ещё получать дивиденды, намного раньше чем через 25 лет,в нашей стране люди до пенсии даже не доживают.
toma1314

Подякував: 66 раз.
Подякували: 20 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 чер, 2015 09:37

toma1314 написав:
Я уже сделала, но об этом писать сдесь не намерена.В нашей стране можно найти,кроме банков, куда вкладывать семейные сбережения чтоб сохранить от инфляции и ещё получать дивиденды, намного раньше чем через 25 лет,в нашей стране люди до пенсии даже не доживают.

Я б не узагальнював і не перекладав свої проблеми на країну. Цікаво, хто у нас не бажає дожити до пенсії і хто не хоче залишити дітям недоодержану частку своєї пенсії. В ПФУ це неможливо, а в НПФ - так.
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 02 чер, 2015 16:44

Сергей вопросы к вам:
1. Есть ли риск, что деятельность НПФ осуществляется на принципе "через 20 лет либо визирь умрет, ли ишак"?
2. Какая радость учредителям НПФ обеспечивать высокую доходность клиенту, а не как в банке?
3. Как соотносится минимальный риск (вследствие ответственности перед будущими пенсионерами) и высокий уровень доходности, обеспечивающий наибольший прирост вклада?

1.
Ризик завжди є. В деяких речах, ми навчились співвідносити з ризиком вигоди або необхідність, і майже його не помічаємо. Зазвичай, ці речі відомі і звичні. В інших, менш звичних і менш відомих речах, ми схильні існуючий ризик перебільшувати. В третьому випадку, недооцінювати існуючи ризики, нас спонукає надлишкова довірливість, що виходить з бажання перекласти вирішення власних питань на сторонніх. Найповніше оцінити існуючи ризики, допомагає володіння інформацією. Саме для цього я і пропоную ставити тут запитання.

Читати далі: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/04/24.html
pensionerija

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2015 14:29

На чому базується ваша недовіра, я не знаю, - фактів ви не навели.

Госстрах СССР - думаю, коментарии излишни
"АСТО-ДНЕПР" г. Запорожье - 1,5 года судебных тяжб чтобы вернуть причитающееся по договору

За минулий рік, два моїх НПФ принесли 29% і 32% прибутку.

где я могу посмотреть отчетность, которая подтвердит такую доходность?

Мета НПФ зберегти пенсійні накопичення і захистити їх від знецінення; для них головне – помірний прибуток з мінімальними ризиками.
безусловно, только доходность которую Вы привели нельза соотнести с умеренным риском.
Банки не менее зарегулированы в своей деятельности требованиями НБУ, тем не менее, мы имеем наглядный пример, что любые сдерживатели не справляются с недобросовестностью руководителей и/или собственников этих контор.
То же можно утверждать о любом субъекте хозяйствования, в т.ч. и НПФ.
Таким образом, гарантий пенсионного обеспечения не видится. Не видится в т.ч. по причине смены частой законодательства часто не в пользу граждан. Исходя из пенсинного законодательства действовавшего в 2006 году - я, казалось, мог рассчитывать на достаточную пенсию. Но после реформы Тигипки - уже нет.

Но пишите Вы достаточно убедительно - я, пожалуй, более глубоко попробую разобраться в этом вопросе. Спасибо.
PV
1

Подякував: 238 раз.
Подякували: 410 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 04 чер, 2015 20:45

На чому базується ваша недовіра, я не знаю, - фактів ви не навели.

Госстрах СССР - думаю, коментарии излишни
"АСТО-ДНЕПР" г. Запорожье - 1,5 года судебных тяжб чтобы вернуть причитающееся по договору

Це твердження аж ніяк не конструктивне. Наше життя не складається виключно з успіхів і перемог. Ми не змогли б рухатись далі, тягнучи за собою тягар поразок, провалів, промахів. Зазвичай, ми робимо висновки, забуваємо все погане і йдемо далі. Правда, іноді буває інакше. Не стану давати визначення, але це не норма.

За минулий рік, два моїх НПФ принесли 29% і 32% прибутку.

где я могу посмотреть отчетность, которая подтвердит такую доходность?

На сайті Нацфінпослуг є інформація про всі НПФ: http://npf.dfp.gov.ua/

Мета НПФ зберегти пенсійні накопичення і захистити їх від знецінення; для них головне – помірний прибуток з мінімальними ризиками.

безусловно, только доходность которую Вы привели нельза соотнести с умеренным риском.
В певній мірі, вона наслідок інфляції і девальвації гривні. В інші роки буває по-іншому.

Банки не менее и зарегулированы в своей деятельности требованиями НБУ, тем не менее, мы имеем наглядный пример, что любые сдерживатели не справляются с недобросовестностью руководителей и/или собственников этих контор.
То же можно утверждать о любом субъекте хозяйствования, в т.ч. и НПФ.

Ви не праві, НПФ відрізняється. Чи можемо ми перевести депозит або кредит в інший банк до закінчення строку їх дії? Чи можемо ми у будь-якій момент змінити політику банку щодо нахих грошей? Звичайно, ні, а ось в НПФ це можливо. А все тому що банківські активи належать тільки йому, а активи НПФ - то спільна власність учасників. Це принципова різниця. Інша річ, що ми ще не звикли до стану власників і мляво користуємось своїми правами.

Таким образом, гарантий пенсионного обеспечения не видится. Не видится в т.ч. по причине смены частой законодательства часто не в пользу граждан. Исходя из пенсинного законодательства действовавшего в 2006 году - я, казалось, мог рассчитывать на достаточную пенсию. Но после реформы Тигипки - уже нет.

І гарантії, і безлад - лише в наших головах. Закон "Про недержавне пенсійне запезпечення" з 2003 року суттєвих змін не зазнавав.

Но пишите Вы достаточно убедительно - я, пожалуй, более глубоко попробую разобраться в этом вопросе. Спасибо.

Ці слова надихають, дякую за них. Значить, і не дарма тут пишу. Читайте більше в Пенсійному капіталі: http://pensioneriya.blogspot.com/
pensionerija

Профіль

#<1 ... 34567 ... 24>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор