Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Живучи у Києві 12 років, часто чув таку приказку: «Коріннні кияни не працюють – вони здають квартири». Особисто переконався у правдивості цього вислову, кілька разів змінюючи житло, перш ніж ми змогли придбати власне. Жодного разу мені не вдалося переконати київських власників житла зареєструвати мене за місцем проживання.«Прописці» (київські ріелтори і власники житла донині цим словом називають реєстрацію) надавалося якесь сакральне значення, через що іногородній міг зареєструватися у Києві, тільки купивши у цьому місті квартиру. Страх перед «пропискою» зберегли навіть українці, які вибралися за межі колишнього Радянського Союзу
Взагалі, київські власники квартир що здаються в оренду – це винятково жадібні, кумедні, жлобкуваті істоти. Зайвий доказ навів нещодавно Руслан Хаврюта, який шукав собі житло. Класичний діалог з власником:
Доброго дня. Ви здаєте квартиру? – Так – Скільки? – 5 000 – Прекрасно. Я готовий заплатити – 6 000 – М… добре. Коли можна заїхати? – 7 000, я там рожеві гардіни повісив в горошек – Дякую, допобачення – 10 000. Це Поділ…. 12 000… там бабушкін диван, вона його з Болгарії везла… 15 000… – Викличте швидку, людині зле – 17 000… я там пил протер… це Поділ… 20 000… доларів…. євро… в день… за годину… 30 000…. (санітари спокійно вантажили чергового власника совкової однухи у швидку. Подолом ширилася епідемія жадібності). – Русановку будем смотреть ,- почулося здаля
Посмотрел на бомбере цены аренды в на 1к эконом сегмента на Лесном (когда-то с фейслесом спорили был там значительный рост на аренду или нет) - так в целом аренда практически осталась в на уровне 2015.
zahar_ написав:Посмотрел на бомбере цены аренды в на 1к эконом сегмента на Лесном (когда-то с фейслесом спорили был там значительный рост на аренду или нет) - так в целом аренда практически осталась в на уровне 2015.
Поначалу был готов согласиться, но выборка на бомбере с ключевыми словом "лесной", площадью от 30 м2 дает медиану 5500 грн при чуть более 160 объявах; если урезать только актуальными - то 70+ с медианой чуть более 4000 грн. От хозяев дает вмего две объявы, 3000 и 3800, соответственно какие-то выводы по ним делать бессмысленно. Таким образом, медиана в 4000+ - это на уровне 2015? Я запамятовал, но вроде было порядка 3500, не?
zahar_ написав:Посмотрел на бомбере цены аренды в на 1к эконом сегмента на Лесном (когда-то с фейслесом спорили был там значительный рост на аренду или нет) - так в целом аренда практически осталась в на уровне 2015.
Поначалу был готов согласиться, но выборка на бомбере с ключевыми словом "лесной", площадью от 30 м2 дает медиану 5500 грн при чуть более 160 объявах; если урезать только актуальными - то 70+ с медианой чуть более 4000 грн. От хозяев дает вмего две объявы, 3000 и 3800, соответственно какие-то выводы по ним делать бессмысленно. Таким образом, медиана в 4000+ - это на уровне 2015? Я запамятовал, но вроде было порядка 3500, не?
Фейслес в прошлом году вы вроде не ограничивали метражём? Хотя я расматривал 1к эконом класса это гостинки и хрущики до 32 м2. И в прошлом году мы так же расматривали предложения от хозяев. Вы всё любите считать скопом где куча клонов даёт завышенную медиану. Я расматриваю десяток реальных объектов и не вижу особого повышения.