відтепер нам потрібно - а) закріплення вище тоненької зеленої смужки - а саме над 1,3635 (зона у 1/4), б) злам низхідної поточної тенденції на закритті вище 1,3712 (верхня межа НКЗ 1/2) в) очікування висхідної фази по стрілочці та пошук точок на вхід у довжину (позначено червоним).
до закріплення за пунктом а) дисципліновано спостерігаємо поза ринком.
ЛОБ, з яким плечем торгуєте? Доречі, тоді по Эфіру був вдалий прогноз. Може варто також і до криптоінструментів придивитися? Думаю на форумі це викликало б більше цікавості.
плече - змінна величина, бо залежить від якості патернів, розміру стопа, моєї упевненості, торгової статистики інструменту
є валютні пари, що взагалі торгую без плеча (себто 1 до 1) - фунт, єна, золото більшість ідей реалізується в межах х3, але є й такі, де я торгую агресивно, на повну використовуючи маржинальний важіль (максимум х10)
можливо, колись зміниться й моє ставлення до криптовалют, але до сих пір я продовжую утримуватись від торгівлі ними. і не кортить
до слова, за останні півроку випадково став свідком як один хлопчина (з досвідом торгівлі) злив рахунок на 10к - продаючи біток перед самим зливом
подібні не поодинокі приклади додатково переконують мене у правильності прийнятого рішення.
ЛОБ ИМХО, разворотный паттерн по фунту (с коррекции в рост) есть смысл искать на дневках, минимум Н4. Меньшие интервалы мало-полезны для среднесрочных входов. Я интервалы Н1, М30 и, изредка, М15, использую только для поиска приемлимого стопа, при наличии отработанного паттерна на старших таймах.
Ваша разворотная модель заслуживает наивысшего признания. Я месяцы потратил на её изучение. И она работает просто великолепно. При чем ярче всего на дневках. ВСЕ опубликованные на данной ветке планы отработаны.
П.С. с изучением КЗ пока буксую. Мне сложно переваривать не систематизированную инфу. НО! "Дорогу осилит идущий".(с)
основа системи - Контрольні (корекційні) зони за авторства Сергія Мітюкова (рос) що грунтуються на постійному перерахунку від досягнутих екстремумів достатності первинної та підтримуючої маржі (initial/maintenance margin) на валютній секції біржі СМЕ
саме зони вказують на збереження або скасування поточної тенденції
торгівля будується здебільшого у напрямку діючої тенденції
моє власне доповнення - у поєднанні цієї механістичної системи з потоком економічної статистики та (очікуваних) змін у монетарній політиці провідних центробанків розвинутих країн Б10
ні сам шановний пан Мітюков, ні його послідовники (наприклад, один з кращих Євгеній Каташов) взагалі не приділяють уваги сутності еко стати, важливих новин, не проводять достатнього аналізу паралельних ринків - зокрема фондового (акцій) та грошового (облігацій)
моє власне розуміння (так, суб'єктивне, далеке від досконалості) економічного фундаменту є фільтром для відбору торгівельних ідей або заборони торгувати якусь тенденцію вже по механістичній системі.
ПС. робочі інтервали - стиснуті від 30хв до 1 години, на яких зони добре видно, денні графіки аналізуються чи не раз тиждень, щоб тільки око не замилювалося
тому або чекаємо на вхід під час виходу стати (на волатильності), або входимо дробним лотом аби вивести розумну середньозважену точку входу десь у 50-70 пунктів до стопа
vovan_prm написав:ИМХО, разворотный паттерн по фунту (с коррекции в рост) есть смысл искать на дневках, минимум Н4. Меньшие интервалы мало-полезны для среднесрочных входов.
раніше я також вважав (коли починав у 2003-му), що графіки варто читати на денних або й тижневих інтервалах.
але професійний трейдинг вимагає детальнішого аналізу ринкової динаміки та пошук найперших сигналів - якраз на 30-ти та 15-ти хвилинках
характер окремих свічок (або барів) дійсно не має особливого значення - свічний аналіз програє великим формаціям у 50-100-200 свічечок, тому малюночок можна максимально стискати
а стиснуті 30-ти хвилинки охоплюють такий само період (на екрані) як розгорнуті дні з повноцінними японськими свічками
дрібний інтервал може намалювати повноційнний технічний розворот з підтвердженням, а дні приховають його, надаваючи потрібний синал із запізенням