нормальний бізнес план.
В нас так багато хто зміг.
І відомі політики і банкіри і бізнесмени.
|
|
![]() Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість.
Сьогодні зробили із приятелем - він фахівець із будівництва - екскурсію-експромт (я запропонував) на нове будівництво нового комплексу будинків недалеко від мого будинка. Зробив фото. Експеримент вдалий: мій приятель дуже позитивно оцінив якість та хід будівництва. Знайшов тільки 1 (один) недолік - зекономили дещо на чомусь хлопці... Відразу розставлю всі крапки над "і" - комплекс має недоліки в розташуванні - з одного боку - швидкісне шосе "Анталія-Кемер", з іншого - "жива" вулиця, з двох боків - будиники такої ж поверховості... Найкращий вигляд із балконів - на гори - як раз із того боку, де проходить швидкісна шумна траса на Кемер. Комплекс "вліпили" - правильне слово - в дуже вузький але довгий клаптик землі. Два будинки в 5 поверхів - між ними велетенський плавальний басейн... Ось сайт забудовника... Завершених проектів - 22 (!!!). 872 об"єктів (мабуть квартир) - продано (!!!). Ось цей комплекс в фотошопі. ![]() Насправді він затиснутий з двох довгих боків іншими будинками. ![]() Забудовник пише так: "Один блок состоящий из 52 квартир и 2 коммерческих помещений. • До пляжа Коньяалты 1.400 м, близко к базару, супермаркетам, кафе, ресторанам, городскому парку. • На нижних этажах квартиры 2+1 площадью 97 м2 и 105 м2, на средних этажах 2+1 квартиры по 82 м2 и квартиры дуплексы 3+1 площадью 191 м2 на верхних этажах. • Плавательный бассейн и детский бассейн, беседка и зеленая территория. • В каждой комнате инверторный кондиционер марки "MITSUBISHI". • В каждой квартире система отопления (установлены радиаторы и газовый котёл) марки "BAYMAK". • В каждой квартире установлены духовой шкаф, варочная плита и вытяжка марки "SIEMENS". • На всех окнах и балконных дверях установлены наружные жалюзи с электроприводом. • Встроенные кухонные акриловые шкафы современного дизайна с подьемными складными дверцами марки "BLUM", столешницы из гранита или материала "Cımstone". • Видеодомофон. • Теплоизоляционное покрытие внешнего фасада и крыши марки "YTONG". • Лифт современного дизайна. • Центральная спутниковая система (две линии в каждой квартире)." Ми відвідали - із дозволу прораба - будівництво... Оглядали всі квартири другого поверху... не стільки планування - все цє "трьошки" - скільки якість виконання робіт... цегляна кладка... комунікації... Ось це - готові виходи для зовнішніх блоків кондиціонерів - вся ця шахта потім буде закрита декоративною панеллю, але зверніть увагу, як легко буде здійснювати монтаж та обслуговування... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ми оцінили якість монтажних робіт на "відмінно"! Особливий інтерес у мого приятеля викликало виконання стелі - там було уколадено горизонтальні плитки, а вже потім залито бетоном. Він сказава, що був екпертом у наших "науковців" - це вони запропонували як своє "know-how" (він з них сміявся в лице, а вони так хитро сказали: "На момент токого будівельного "відкриття" ми не знали про те, що в Туреччині це давно відомо та використовується!" ![]() Звернули увагу на електроповодку: дуже якісні товсті дроти, які не вимагають ховати їх у пластикові гофри. Розведення комунікацій під кондиціонери в кожну кімнату - залишилося тільки прикріпити внутрішній блок... З ніг збили майбутні туалети: вже встановлена арматура під "приховані" унітази. Знов щелепи відвисли: у нас би на такому етапі будівництвоа все це вже покрали б... Недолік знайшли такий: дешевенький пінопласт на утепленні фіндаменту. Тут явно зекономили... А, може, в них такі норми: морозів же -20 не буває... Початок будівництва: березень. Термін здачі: грудень. Ось так, пан Долярчик... це Вам не 2 роки чекати - і тільки тоді почати ремонт ще на рік... Або на пвітора, як у (видалено автором)... І як Вам комплектація готових квартир? Знов цитую... Плавательный бассейн и детский бассейн, беседка и зеленая территория. • В каждой комнате инверторный кондиционер марки "MITSUBISHI". • В каждой квартире система отопления (установлены радиаторы и газовый котёл) марки "BAYMAK". • В каждой квартире установлены духовой шкаф, варочная плита и вытяжка марки "SIEMENS". • На всех окнах и балконных дверях установлены наружные жалюзи с электроприводом. • Встроенные кухонные акриловые шкафы современного дизайна с подьемными складными дверцами марки "BLUM", столешницы из гранита или материала "Cımstone". • Видеодомофон. • Теплоизоляционное покрытие внешнего фасада и крыши марки "YTONG". • Лифт современного дизайна. • Центральная спутниковая система (две линии в каждой квартире)." ![]() Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган видав указ про проведення операцій з нерухомістю виключно в турецькій лірі.
Президент Реджеп Таїп Ердоган у четвер підписав указ про те, що операції з власністю мають проводитися в турецькій лірі", - йдеться в повідомленні. Згідно з указом президента, усі розрахунки з продажу і оренди нерухомості будуть переведені в національну валюту протягом наступних 30 днів. Таке рішення ухвалили у рамках урядової політики захисту турецької ліри від девальвації. ![]() akurt
Про наполнение. Да, действительно хорошо, если это правда. Лифт пропустим, бассейн тоже (в Украине умеренный климат). А так, по вашим словам, можно въехать и жить. У нас тоже так можно - если нанять бригаду мастеров. Цены будут дороже и дольше. Это потому что организация труда у нас не поставлена на поток. Даже если попытаться у нас, то будет отпор, но вначале. Про монтаж. Мне не понравилось. Во-первых, пустотелый кирпич, аж в глаза бросается его хлипкость. Пеноблоки на порядок лучше для межкомнатный перегородок. А если стенку из пеноблоков армировать (люблю 3+ м высоту) то вообще ляпота. Еще там провод по диагонали идет - большая ошибка. Можно захотеть просверлить дырку для дюбеля для картины и пасть в него. Прийдется на его месте делать коробку. ![]()
Не поясните для чего укладывать на потолке плитку и заливать ее бетоном ? Какую роль она выполняет,неужели несъемной опалубки? Почему -то не видно стандартных во всем мире решений для сейсмических районов по армированию кладки . Штроба в кладке для проводки какая-то странная - как шитье нитками с выходом наружу. Зачем? Заделывать ведь хуже - слой штукатурки нужен большой. Проводка в гофре прежде всего безопасность. В украинских новостроях к унитазам подводится канализация и водопровод. О какой фрнитуре под унитазы идет речь? Дело не в морозе, а сырости. Поэтому в Украине строго запрещен пенопласт для утепления подвальных помещений - только экструдированный пенополистирол PS ![]()
Я это с легким недоумением прочитал: думаю, там неточный комментарий от нашего агенства Укринформ: и так шли все сделки по недвижимости в турецкой лире. - например, я половину суммы - которую указал продавец для исчисления налога - заплатил в турецких лирах на его счет в банке. Есть квитанция. - вторую часть - в тех же турецких лирах - в помещении банка передал ему наличкой. При этом нам сотрудник банка помог пересчитать на машинке деньги (бесплатно), сумма совпала к обоюдному удовольствию. Самое прикольное - покупатель защищен , так как расчет ведется ТОЛЬКО после того, как на руки покупатель получил Право собственности (TAPU), которое не может быть оспорено даже в Верховном суде Турции. Сделку гарантирует не нотариус, не риелтор, не риелторская контора - а Государственный реестр недвижимости. Думаю, речь идет о борьбе с российскими риелторами, которые всегда выставляли цену в евро и сделки проводили в евро. Тут я поддерживаю. Кстати, турецкая лира стойко выдержала удар извне и продолжает стремительно укрепляться: только сегодня за 1 день - на 3 процента. Для меня это плохо... уже привыкаешь, что все или даром, или бесплатно... ![]() ![]() Шкода, що я не їм булочок... Навіщо купувати нерухомість за кордоном? Щоби покращити якість свого життя... Сьогодні вечеря по-турецькі... ![]() ![]() Компоненти якісного життя: - риба Дорада, стандарт 400-600 - вага кожної риби 500 грамів - ціна 25 лір, це (25/6,20)х28,30=114 гривень (в Україні така 320 гривень кг) - оливки білі фаршировані - 16 лір кг - ціна (16/6,20)х28,30=73 гривні за кг - оливки чорні - 20 лір кг - 90 гривень кг. - капуста Брюсельська - 4 ліри кг - 18 гривень кг. Зараз у похід вздовж моря - 5 км в один бік. Бач, я к воно сталося: "Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість". Треба замінити: "Купуємо ДЛЯ СЕБЕ, а не в оренду, закордонну нерухомість". ![]() Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість.. та вже нехай АКТИВНОГО(а то бачу майже всі, а особливо Жека - дуже хі-хікають) - нехай будемо балакати тепер тільки про АКТИВНИЙ бізнес! - то знову ж таки, питання до всіх: які є варіанти при "вхідних" 15К і отримання з них 1тис.дол/міс? (і тут, мають посипатись купа варіантів! - Я ж то "вичавлюю" з тої суми більше 500/міс!).... то, мають бути варіанти і на 1000/міс. ![]() ![]() ![]() ... добре бути здоровим і багатим©)))))... ні, сім'ю, заради грошей кидати не збираюсь!!!!! ... а от свого сина, коли підросте, буду вже знати, чого научати ![]() ![]()
|
|