Експерти пояснили, чому реконструювати старі будинки...

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1234>
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 14:22

Re: Експерти пояснили, чому реконструювати старі будинки...

budivelnik написав:1 Реконструювати хрущовки можна і це не так вже й затратно навіть для панельних будинків
2 Після реконструкції дво/трьох-кімнатні( як правило це квартири в 40-50 м2) можуть перетворитись в повноцінні однокімнатні
3 Проблема не в законах/дозволах і так далі... Проблема в грошах.
В мене запитання- чому я як платник податків повинен оплачувати реконструкцію хрущовки в якої є свій власник.
Після реконструкції споживчі якості його майна покращаться - а раз так то і покращувати він повинен за власний кошт.
Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш
Хоча якщо планування не міняється, то навіть просте але капіиальне, для всього будинку, утеплення, заміна всіх вікон, ремонт даху, замвна мереж і комунікацій - і вийде майже цукерочка, не гірша за теперішній економбуд, я такі бачив
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 14:31

Дело как раз именно в бабле. Которого у государства нет, а строительный олигархат - удавится, но ни одного квадрата жилья никому не подарит. На халяву улучшать свои жилищные условия могут только депутаты. А Кличка денег нет даже на один мост отремонтировать. Всё это околывыборная трепотня - если бы у нас был апельсин, то мы бы с вами поделились - голосуйте за нас.
Jack Reacher

Подякував: 0 раз.
Подякували: 301 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 14:32

rjkz написав:У цивілізованих країнах власник сам вирішує що робити зі старим фондом - знести або експлуатувати. У нас власники кожен своєї квартири. Нехай кожен думає як йому жити далі в старому фонді. Не подобається - продай (якщо зможеш) і купуй новобуд. Подобається - прапор в руки. Приватна власність.

Моя пропозиція - кожен багатоповерховий будинок має створити фонд, в який щомісяця всі власники квартир сплачують (відповідно до площі квартир) внески з розрахунку щоб на момент необхідності реконструкції або перебудови будинку, на це були гроші.
0mage0

Подякував: 55 раз.
Подякували: 415 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 15:36

0mage0 написав:
  rjkz написав:У цивілізованих країнах власник сам вирішує що робити зі старим фондом - знести або експлуатувати. У нас власники кожен своєї квартири. Нехай кожен думає як йому жити далі в старому фонді. Не подобається - продай (якщо зможеш) і купуй новобуд. Подобається - прапор в руки. Приватна власність.
Моя пропозиція - кожен багатоповерховий будинок має створити фонд, в який щомісяця всі власники квартир сплачують (відповідно до площі квартир) внески з розрахунку щоб на момент необхідності реконструкції або перебудови будинку, на це були гроші.
Теоретично в тарифах ЖЕКу чи ОСББ вкладені гроші на капітальний ремонт ( кап ремонт це по суті і є реконструкція)
А практично популізм з гаслом найдешевше житло і хліб у світі.... привів до найстарішого житлового фонду і відсутності ковбаси ....
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 15:38

Faceless написав:
budivelnik написав:1 Реконструювати хрущовки можна і це не так вже й затратно навіть для панельних будинків
2 Після реконструкції дво/трьох-кімнатні( як правило це квартири в 40-50 м2) можуть перетворитись в повноцінні однокімнатні
В мене запитання- чому я як платник податків повинен оплачувати реконструкцію хрущовки в якої є свій власник.
Після реконструкції споживчі якості його майна покращаться - а раз так то і покращувати він повинен за власний кошт.
Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш
Хоча якщо планування не міняється, то навіть просте але капіиальне, для всього будинку, утеплення, заміна всіх вікон, ремонт даху, замвна мереж і комунікацій - і вийде майже цукерочка, не гірша за теперішній економбуд, я такі бачив
Навіть в панельках не всі стіни були несучими.
Перевіряється просто - якщо товщина стінки менша від 7 см - значить ця стіна не несуча....
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 15:49

budivelnik написав:
  Faceless написав:
Перевіряється просто - якщо товщина стінки менша від 7 см - значить ця стіна не несуча....
Я й не писав "всі", а "більшість". Хоч одна в 2к та буде, то ж якщо й вийде перетворити в 1к, то не всяку 2-3к, а з санвузлами й кухнями біда фактично невиліковна, за окремими виключеннями
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 16:01

0mage0 написав:..

Чудесная пропозиция, но когда дело доходит до реализации, неожиданно всплывает всякое гомнецо вроде: 1) никто не хочет этим заниматься, ибо если с головой, то найдешь деньги без такого головняка. а если без головы, то лучше не стартовать; 2) в старом жилфонде куча пенсионеров, которые пошлют тебя лесом, ибо итак денех нет, так еще и инвестируй. Вдруг пока дом утеплят, он умрет? А если деньги сопрут, еще куча инфарктов 3) в Киеве еще можно попробовать по схеме "снес 5 этажей, отгрохал 25", что делать в вымирающих райцентрах?? Пример - Нежин. Вы бы инвестировали в недвижимость Нежина? :)) ну и так и далее. Программа должна быть государственной с низкопроцентным кредитованием, раскидыванием суммы по платежкам на годы и т.д. Хдэ ваш друг Гиперлуп, чего он Шелковые пути вместо изношенных канализаций прокладывает??
sequence

Подякував: 2068 раз.
Подякували: 1856 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 16:11

Faceless написав:
budivelnik написав:
  Faceless написав:Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш
Я й не писав "всі", а "більшість". Хоч одна в 2к та буде, то ж якщо й вийде перетворити в 1к, то не всяку 2-3к, а з санвузлами й кухнями біда фактично невиліковна, за окремими виключеннями
1 Навіть в несучій панелі можна створити отвір з розміром мінус 2 х 10 см по висоті(один зверху, один знизу) довжиною в 3-6 метрів (чим менше тим дешевше) щоб не порушити несучої здатності
2 Виходячи з п1 - ясно що є море архітектурних прийомів які зможуть зхрестити все що завгодно і вийти на практично будь-які планувальні рішення
3 Якщо ми говоримо про тотальну реконструкцію (реконструюємо підїзд від першого до останнього поверху) , то відразу зникають і проблеми з розмірами санвузлів/кухонь...
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 16:17

sequence написав:Программа должна быть государственной с низкопроцентным кредитованием
Ви самі собі протиречите...
1 Якщо програма державна - то від розпилу не спасе нічого. Тому й пробують приватизувати максимум всього , щоб хоч не доплачувати за діяльність держпідприємств.
2 Гроші (якщо їх обмежена кількість - у нас саме цей варіант) в першу чергу повинні направлятись туди де в них більша прибутковість і тоді з часом внаслідок збільшення капіталів ці капітали зможуть потекти і в такі низькорентабельні проекти як реконструкція
3 З іншого боку
Якщо хтось за свій рахунок хоче покращити своє життя- держава йому допомагає ( не забуваючи при цьому за свої ( і своїх громадян) інтереси) - яскравий приклад - сонячна електрогенерація.
Станом на сьогодні
а - дозволена для всіх
б - кредитується по пониженим ставкам
в - має термін окупності 5-6 років ( тобто через 5-6 років Ви можете отримувати прибуток фактично нічого не вклавши, бо все вкладене вже повернеться)
г - зменшує нашу залежність від імпорту енергоносіїв
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Чет 20 вер, 2018 16:32

budivelnik написав:Навіть в несучій панелі можна створити отвір з розміром мінус 2 х 10 см по висоті(один зверху, один знизу) довжиною в 3-6 метрів (чим менше тим дешевше) щоб не порушити несучої здатності

А потом этак потрусит балов так на 4-5 ,и все эти "улучшайзеры" позволят сразу избавиться от необходимости сносить панельные дома.
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

#<1234>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор