|
Експерти пояснили, чому реконструювати старі будинки... |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші. Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
Додано: Чет 20 вер, 2018 14:22
budivelnik написав:1 Реконструювати хрущовки можна і це не так вже й затратно навіть для панельних будинків 2 Після реконструкції дво/трьох-кімнатні( як правило це квартири в 40-50 м2) можуть перетворитись в повноцінні однокімнатні 3 Проблема не в законах/дозволах і так далі... Проблема в грошах. В мене запитання- чому я як платник податків повинен оплачувати реконструкцію хрущовки в якої є свій власник. Після реконструкції споживчі якості його майна покращаться - а раз так то і покращувати він повинен за власний кошт.
Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш Хоча якщо планування не міняється, то навіть просте але капіиальне, для всього будинку, утеплення, заміна всіх вікон, ремонт даху, замвна мереж і комунікацій - і вийде майже цукерочка, не гірша за теперішній економбуд, я такі бачив
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 20 вер, 2018 14:31
Дело как раз именно в бабле. Которого у государства нет, а строительный олигархат - удавится, но ни одного квадрата жилья никому не подарит. На халяву улучшать свои жилищные условия могут только депутаты. А Кличка денег нет даже на один мост отремонтировать. Всё это околывыборная трепотня - если бы у нас был апельсин, то мы бы с вами поделились - голосуйте за нас.
-
Jack Reacher
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 301 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 20 вер, 2018 14:32
rjkz написав:У цивілізованих країнах власник сам вирішує що робити зі старим фондом - знести або експлуатувати. У нас власники кожен своєї квартири. Нехай кожен думає як йому жити далі в старому фонді. Не подобається - продай (якщо зможеш) і купуй новобуд. Подобається - прапор в руки. Приватна власність.
Моя пропозиція - кожен багатоповерховий будинок має створити фонд, в який щомісяця всі власники квартир сплачують (відповідно до площі квартир) внески з розрахунку щоб на момент необхідності реконструкції або перебудови будинку, на це були гроші.
-
0mage0
-
-
- Подякував: 55 раз.
- Подякували: 415 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 20 вер, 2018 15:36
0mage0 написав: rjkz написав:У цивілізованих країнах власник сам вирішує що робити зі старим фондом - знести або експлуатувати. У нас власники кожен своєї квартири. Нехай кожен думає як йому жити далі в старому фонді. Не подобається - продай (якщо зможеш) і купуй новобуд. Подобається - прапор в руки. Приватна власність.
Моя пропозиція - кожен багатоповерховий будинок має створити фонд, в який щомісяця всі власники квартир сплачують (відповідно до площі квартир) внески з розрахунку щоб на момент необхідності реконструкції або перебудови будинку, на це були гроші.
Теоретично в тарифах ЖЕКу чи ОСББ вкладені гроші на капітальний ремонт ( кап ремонт це по суті і є реконструкція) А практично популізм з гаслом найдешевше житло і хліб у світі.... привів до найстарішого житлового фонду і відсутності ковбаси ....
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 20 вер, 2018 15:38
Faceless написав:budivelnik написав:1 Реконструювати хрущовки можна і це не так вже й затратно навіть для панельних будинків 2 Після реконструкції дво/трьох-кімнатні( як правило це квартири в 40-50 м2) можуть перетворитись в повноцінні однокімнатні 3 Проблема не в законах/дозволах і так далі... Проблема в грошах. В мене запитання- чому я як платник податків повинен оплачувати реконструкцію хрущовки в якої є свій власник. Після реконструкції споживчі якості його майна покращаться - а раз так то і покращувати він повинен за власний кошт.
Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш Хоча якщо планування не міняється, то навіть просте але капіиальне, для всього будинку, утеплення, заміна всіх вікон, ремонт даху, замвна мереж і комунікацій - і вийде майже цукерочка, не гірша за теперішній економбуд, я такі бачив
Навіть в панельках не всі стіни були несучими. Перевіряється просто - якщо товщина стінки менша від 7 см - значить ця стіна не несуча....
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 20 вер, 2018 15:49
budivelnik написав: Faceless написав:budivelnik написав:1 Реконструювати хрущовки можна і це не так вже й затратно навіть для панельних будинків 2 Після реконструкції дво/трьох-кімнатні( як правило це квартири в 40-50 м2) можуть перетворитись в повноцінні однокімнатні 3 Проблема не в законах/дозволах і так далі... Проблема в грошах. В мене запитання- чому я як платник податків повинен оплачувати реконструкцію хрущовки в якої є свій власник. Після реконструкції споживчі якості його майна покращаться - а раз так то і покращувати він повинен за власний кошт.
Навіть в панельках не всі стіни були несучими. Перевіряється просто - якщо товщина стінки менша від 7 см - значить ця стіна не несуча....
Я й не писав "всі", а "більшість". Хоч одна в 2к та буде, то ж якщо й вийде перетворити в 1к, то не всяку 2-3к, а з санвузлами й кухнями біда фактично невиліковна, за окремими виключеннями
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Чет 20 вер, 2018 16:01
0mage0 написав:.. Моя пропозиція - кожен багатоповерховий будинок має створити фонд, в який щомісяця всі власники квартир сплачують (відповідно до площі квартир) внески з розрахунку щоб на момент необхідності реконструкції або перебудови будинку, на це були гроші.
Чудесная пропозиция, но когда дело доходит до реализации, неожиданно всплывает всякое гомнецо вроде: 1) никто не хочет этим заниматься, ибо если с головой, то найдешь деньги без такого головняка. а если без головы, то лучше не стартовать; 2) в старом жилфонде куча пенсионеров, которые пошлют тебя лесом, ибо итак денех нет, так еще и инвестируй. Вдруг пока дом утеплят, он умрет? А если деньги сопрут, еще куча инфарктов 3) в Киеве еще можно попробовать по схеме "снес 5 этажей, отгрохал 25", что делать в вымирающих райцентрах?? Пример - Нежин. Вы бы инвестировали в недвижимость Нежина?  ) ну и так и далее. Программа должна быть государственной с низкопроцентным кредитованием, раскидыванием суммы по платежкам на годы и т.д. Хдэ ваш друг Гиперлуп, чего он Шелковые пути вместо изношенных канализаций прокладывает??
-
sequence
-
-
- Подякував: 2068 раз.
- Подякували: 1856 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Чет 20 вер, 2018 16:11
Faceless написав:budivelnik написав: Faceless написав:Цікаво, як в панельному будинку можна з 2к зробити 1к, якщо більшість панелей несучі, а тим паче ні санвузол ні кухні більше не зробиш Хоча якщо планування не міняється, то навіть просте але капіиальне, для всього будинку, утеплення, заміна всіх вікон, ремонт даху, замвна мереж і комунікацій - і вийде майже цукерочка, не гірша за теперішній економбуд, я такі бачив
Я й не писав "всі", а "більшість". Хоч одна в 2к та буде, то ж якщо й вийде перетворити в 1к, то не всяку 2-3к, а з санвузлами й кухнями біда фактично невиліковна, за окремими виключеннями
1 Навіть в несучій панелі можна створити отвір з розміром мінус 2 х 10 см по висоті(один зверху, один знизу) довжиною в 3-6 метрів (чим менше тим дешевше) щоб не порушити несучої здатності 2 Виходячи з п1 - ясно що є море архітектурних прийомів які зможуть зхрестити все що завгодно і вийти на практично будь-які планувальні рішення 3 Якщо ми говоримо про тотальну реконструкцію (реконструюємо підїзд від першого до останнього поверху) , то відразу зникають і проблеми з розмірами санвузлів/кухонь...
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 20 вер, 2018 16:17
sequence написав:Программа должна быть государственной с низкопроцентным кредитованием
Ви самі собі протиречите... 1 Якщо програма державна - то від розпилу не спасе нічого. Тому й пробують приватизувати максимум всього , щоб хоч не доплачувати за діяльність держпідприємств. 2 Гроші (якщо їх обмежена кількість - у нас саме цей варіант) в першу чергу повинні направлятись туди де в них більша прибутковість і тоді з часом внаслідок збільшення капіталів ці капітали зможуть потекти і в такі низькорентабельні проекти як реконструкція 3 З іншого боку Якщо хтось за свій рахунок хоче покращити своє життя- держава йому допомагає ( не забуваючи при цьому за свої ( і своїх громадян) інтереси) - яскравий приклад - сонячна електрогенерація. Станом на сьогодні а - дозволена для всіх б - кредитується по пониженим ставкам в - має термін окупності 5-6 років ( тобто через 5-6 років Ви можете отримувати прибуток фактично нічого не вклавши, бо все вкладене вже повернеться) г - зменшує нашу залежність від імпорту енергоносіїв
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 20 вер, 2018 16:32
budivelnik написав:Навіть в несучій панелі можна створити отвір з розміром мінус 2 х 10 см по висоті(один зверху, один знизу) довжиною в 3-6 метрів (чим менше тим дешевше) щоб не порушити несучої здатності
А потом этак потрусит балов так на 4-5 ,и все эти "улучшайзеры" позволят сразу избавиться от необходимости сносить панельные дома.
-
_Mykola_
-
-
- Подякував: 689 раз.
- Подякували: 726 раз.
-
-
Профіль
-
-
|