Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
akurt написав:Того не знають неосвічені люди але знають люде ОСВІЧЕНІ, що на найближчі 2-3 місяця краще "залягти на дно" і тимчасово закрити свої фірми, а співробітників відправити у відпустки. Неосвічені того не розуміють. А освічені мій натяк зрозуміють. Я сподіваюся, що зрозуміють: на 3 місяці - на дно! Затаїтися! Дешевше буде!
И что случится с недвижимостью Украины? В Киеве будут квартиры раздавать даром после выборов, а никто брать не будет? Давайте еще прогнозы, а не намеки,покажите уровень образованности
Я хотів відповісти на інший допис, але дуже вже зацікавило інше питання.
В мене виникло багато питань після першого допису щодо Erciyes (ті самі питання були, щодо колишньої розповіді про відпочинок в Італії). Багато деталей були відсутні. Останній допис розкрив одну з тих деталей, тому я додам ще пару питань, щоб для себе зрозуміти картину повністю.
Загалом мені цікаво, як виглядає типовий день лижника, що живе в готелі IBIS, який розташований в 30км від катання. Сніданок, басейн та інші просекко можна відразу пропусти. Мене цікавлять більш прозаїчні речі - пересування між готелем і зоною катання.
Ski-in/Ski-out, в даному випадку, не Ваш варіант, але це не біда, оскільки таких готелів небагато, це завжди дорожче, але незавжди зручно. 30км, як на мене, не дуже комфортна відстань для щоденного трансферу, але нехай.
Спочатку, я подумав, що 400км закладені на поїздки "з різних причин", власне і будуть витрачені на доїзд. Ще 10 років тому, для нас це виглядяло, як єдиний можливий варіант, допоки ми не взнали, що може бути по-іншому. Після того, як ми перший раз потрапили в Австрію, ми зрозуміли, що ми більше не хочемо іздити 6 днів поспіль від готелю до підйомників автівкою, і перевдягатися перед/після катання на морозі/снігу/болоті під снігом/дощем... не надихає. Тому такі курорти ми навіть не розглядаємо, як некомфортні. На день-два з'їздити, це ОК, але тиждень... ні.
Сьогодні у Вас з'явилась нова деталь - є платний трансфер від готелю. Зручно, але він додає ще ~45 доларів на людину. Тобто вже виходить не $750, а $840 на двох. Все ще хороша бюджетна ціна, просто я звик до дрібниць прораховувати деталі на лижну відпустку (в мене є електронна таблиця з усіма видами витрат, і є історія всіх наших виїздів), тому і виясняю неочевидні для мене речі.
Питання, як виглядає той трансфер? Це автобус/мікроавтобус/автівка? І головне, як ви везете лижі, лижні чоботи, шолом і т. ін.
- Якщо ви орендуєте спорядження, то поширена практика зберігати це в прокаті, це входить в ціну. Це зручно, але у вас спорядження своє. - Отже вам потрібно, його десь зберігати та/або якось возити? Це може бути зберігання в камерах схову (як правило, такі є при прокатах), але це додаткові гроші (1-2 євро на день, але додатково здорожчує відпустку), плюс дуже рідко в такому варіанті є спеціальні сушилки для спорядження. - Розповсюджена практика в Європі - ski rooms в готелях. Але IBIS виглядає типовим готелем цієї мережі, не думаю, що він має ski room. Якщо все ж таки має, то дуже хочеться побачити фото (найбільший ski room, який я бачив, був у 5-поверховому готелі, а тут - 8, тому просто цікаво). - Якщо ski room відсутній, то 17 - метрів, це не такий великий номер в готелі, щоб після катання, розкласти/висушити спорядження. І не факт, що в готелі дозволять ходити в лижних черевиках/носити лижі (власне, для того ski rooms і придумали). - Іншими словами, як виглядає цей процес?
Я зараз також у відпустці в Словаччині. Щоб було простіше, можу для прикладу описати, як це виглядало сьогодні в нас. Зранку ми вдягли те, в чому планували кататися (окрім чоботів), і в тапочках з кімнати пішли в ski room - там з вечора ми залишили лижі і чоботи. Зняли з сушки чоботи і вдягли (вони теплі ), тапочки поставили на поличку. Забрали зі стійки лижі та палиці, і вийшли на вулицю (ski room має два входи - один з готелю, один з вулиці).
50 метрів від дверей готелю - зупинка ski bus (є декілька маршрутів, тому вони ходять раз на 10-15 хвилин), автобусів, які курсіють з міста до зони катання, і збирають туристів з готелів, везуть на гору, і потім розвозять назад. В автобус можна сідати в лижних чоботах і з лижами, тому він і ski bus. Автобуси ходять по розкладу, тому ввечері попереднього дня ми домовились на котру годину їхати на гору, відповідно підлаштували час підйому, отже на зупинці чекали 30 секунд. Для тих хто має ski pass (а de facto їде в лижному одязі), ski bus безкоштовний. 20 хвилин - і ми біля підйомника. Ми вийшли з автобуса, до автобуса підійшли два працівника курорту в світловідбиваючих жилетах (подібні до "жовтих добродіїв" біля львівських шкіл), і перекрили рух, щоб пасажири автобуса безпечно перейшли дорогу (ми вже всьоме в Словаччині, але таке бачимо вперше, приємно, ми поїхали з друзями/колегами декілька сімей в нас 7 дітей від 5 до 10). Взагалі, до підйомників автобус їде 15-25 хвилин. Це залежить від підйомника і маршруту (є експреси, які зупиняються не на всіх зупинках). В 2017 році ми жили в іншому готелі, там було 10 хвилин.
Після катання, все в зворотньому порядку. На кінцевій зупинці сіли в автобус. 15 хвилин (потрапили на експерс), і ми вдома. Заходимо в ski room, ставимо лижі на стійку, знімаємо чоботи, вдягаємо тапочки, ставимо чоботи на сушку (завтра зранку вони знову будуть теплі ), піднімаємося в номер. Все.
Цікаво, як це виглядає в Вашому випадку (ну і додаткові кошти, якщо це їх вимагає).
Друге питання. Медичне страхування. Чи покриває Ваш пакет медичне страхування (за 200 доларів на рік, здається?) екстремальні види спорту? В нас сім'ї в кожного є медична страховка для виїзду за кордон. Її вартість плюс-мінус 3-5 гривень на день перебування (трішки дорожча для США, але там і покриття не 30К євро, а 50К доларів). Для катання на лижах потрібна "спортивна страховка", і її вартість вже під 100 гривень на день. Перед кожною відпусткою ми беремо таку страховку на кількість днів катання. В нашому випадку, це ще декілька десятків доларів до бюджету відпустки. Як у Вас?
shapo написав:В профессии риэлтора нет ничего зазорного за одним исключением - продавая свой турецкий товар вовсе не обязательно обсирать чужой, украинский,да и походя всю украинскую жизнь. Нормальный риэлтор сравнивает турецкую недвижимость с недвижимостью в Дубае или Шанхае и рассказывает когда она до нее дотащится.
Вірно! Проте тролль - вельми впертий, і продовжує поливати брудом свою Батьківщину:
akurt написав:1000 гривень на добу... Це при тому, що в Буковелі чай коштує за ціною баночки червоної ікри...
До речі, турецький чай - рідкісне лайно. Зате - дешевий)))
Зима... холоди... завірюха... сніг... Де врятуватися? Був здивований кількістю наших громадян - мешканців Дніпра та Києва, які сьогодні були на вершині вулкана на прізвище Erсiyes. Секрет криється в фірмі Coral Travel: організовують масовий відпочинок саме тут.
Вартість така: 1200 доларів з пари. Пакетний тур: ціна за двох. Що входить: - авіапереліт туди і назад. - розміщення в класному готелі Holiday Inn Kayseri - Duvenonu (звичайна ціна в ньому 360-280 лір на добу або 52-55 ойро за добу). - сніданок та вечеря. - трансфер з Кайсері до витягів (класно). - SKI-pass (круто: звичайна ціна - 15 доларів за цілий день). - Термін - тиждень.
P.S. За обідом в ресторації на горі панове-українці розкрили невеличкий секрет: своїм співробітникам тая фірма ніби-то продає ті пакетні тури за ціною 950 доларів. Тобто, прибуток фірми з двох клієнтів - не співробітників фірми - складає 1200-950=250 доларів.
akurt написав:Помогли увеличению доходов - за что я им искренне благодарен - заслуженный строитесь Ханты-Мансийска и Якутска shapo, заслуженный дегустатор корма для собак фирмы Enjoy - Frant, форумчанин (имя уделено)).
В Ханты-Мансийском АО работал только месяц в студенческом стройотряде, а вот на Байконуре с похожими зимними условиями 2,5 года. Поскольку ответа на вопрос о многозначительном заявлении akurt
akurt написав:Того не знають неосвічені люди - вони тут інколи топчуться, на цій гілці, ви їх дурниці, відірвані від життя, можете читати по 3, а то й 7 разів на день - але знають люде ОСВІЧЕНІ, що на найближчі 2-3 місяця краще "залягти на дно" і тимчасово закрити свої фірми, а співробітників відправити у відпустки.Неосвічені того не розуміють. А освічені мій натяк зрозуміють. Я сподіваюся, що зрозуміють: на 3 місяці - на дно! Затаїтися! Дешевше буде!
вряд ли дождусь сделаю очередное предположение несмотря на недостаток образования. Господин риэлтор намекает на то, что турецкая недвижимость через 3 месяца подешевеет ,видимо, прочитав http://nsn.fm/hots/donald-tramp-predrek ... urdov.html. А пока риэтолрский бизнес идет тяжело пан akurt решил поработать на продаже туров на турецкие горнолыжные базы.
ЩО МОЖЕ ОТРИМАТИ УКРАЇНЕЦЬ ЗА КОРДОНОМ ЗА 32 НАХОМ"ЯЧЕНИХ ДОЛАРИ
1. Чесно сказати - здивований кількістю людей, що говОрять українською мовою на вершині вулкана Erciyes . Зазвичай на гірськолижних курортах чуєш - крім англійської, німецької, польскої, латиської - мову російську - при тому, що гірськолижники не обов"язково із країни-агресора, а й, наприклад, із Ізраїля. Цього року і цього разу, і саме тут все інакше: чутно часто українську мову. Знайомлюся зі всіма "нашими": Дніпро, Київ, Харків. Зі Львова нікого не зустрічав ще. Фірма Coral Travel, яка організовує тури для "наших" - молодець. Я навіть порахував вчора, що якщо окремо самому купувати номер в готелі, сніданок, вечерю, переліт літаком, трансфер та квитик на витяги - то получається навіть дорожче, ніж 1200 долярів на двох. Реально молодці - того й корчить нашого сумнозвісного київського будівельника. Одному чай не подобається, іншому - туристичні фірми. Ну, то таке...
2. За 32 долари автор має чудовий номер в готелі всесвітньовідомої мережі готелів Accorhotels - готель IBIS. Якщо я мандрую Польщею, то завжди - в Кракові, Катовицях або Варшаві - зупиняюся саме в цих готелях. З 9 на 10 січня я бронював готель IBIS в Парижі поблизу аеропорта Шарль де Голль для одного із своїх синів - він прилітав ввечері 9 січня із Мюнхена, а далі - на Сан Францисько... В Парижі готель коштує 45 ойро - то номер на одного, із сніданком. Приємний бонус - безкоштовний трансфер з аеропорту і назад. Рекомендую. Так ось: за 32 долари - чудовий номер, інтернет, проживання із собакою - безкоштовно, парковка для авто - безкоштовно і просто чудовий сніданок. Що подобається: кава - 6 видів, чай - 2 види, ще самому можна заварити фруктові різні, тільки оливок на сніданок - 6 сортів, серед них один - local - таких не їв ні в Стамбулі, ні в Анталії. Сирів - 6 видів, і втому числі один - знову local - із чорним перцем. Ковбас - салямі - 2 види. Яєшня - просто чудова. "Суп дня" - вчора був із грибів, сьогодні - курячій. Фрукти: і банани, і помаранчі, і грейпфрути, і яблука, і мандарини, і груші... А взагалі вибір такий, що якщо спортсмену-гірськолижнику смачно поснідати, то на горі будеш просто героєм! Не інакше займеш перше місце в слаломі!
akurt не могу не пошутить, штанишки в ботиночки для удобства и теплоты заправляеете? ))) Пиджачок в брючки, Брючки в носочки, На носочки сандалики! Красавчик! )))
akurt написав: - на фото - я только купил ски-пасс и подошёл первый раз к входу на подъёмник, естественно - я опытный - в отличие от вас
P.S. Прикидую и балдею, как человек тащился, написав набор таких классных слов. И я балдею и тащусь, уезжая прямо сейчас в долины Каппадокии: жена уговорила сегодня не кататься... Хочет посетить Долину любви... Ах, женщины...
Л - логика ))) теперь 2 шутка: Вы прям звезда Инстаграма: приехал-сфоткался-уехал )))
akurt написав: - на фото - я только купил ски-пасс и подошёл первый раз к входу на подъёмник, естественно - я опытный - в отличие от вас
P.S. Прикидую и балдею, как человек тащился, написав набор таких классных слов. И я балдею и тащусь, уезжая прямо сейчас в долины Каппадокии: жена уговорила сегодня не кататься... Хочет посетить Долину любви... Ах, женщины...
Л - логика ))) теперь 2 шутка: Вы прям звезда Инстаграма: приехал-сфоткался-уехал )))
Зірки Інстаграму не строчать пости в кількатисяч знаків))) Очевидно, в нього гонорар построчний. Або гострий нарцисизм, або ж не вистачає на дешевий турецький шмурдяк.
akurt написав:А я просто счастливый человек, который умеет считать свои деньги. Бедняга, притоптавший к нам в лаптях из Ханты-Мансийского АО, ничего этого - к счастью - не умеет. Это радость: своими домыслами и выстрелами из лука мимо цели, повышает статус этой ветки, держит её в ТОПе, чем увеличивает мои прибыли за трафик. Как говорит народная мудрость: [i]"Глупый киснет, а умный все промыслит". Деньги регулярно приходят на карту Приватбанка - вчера именно ею расплатился за приятный обед (72 лиры или примерно 360 гривен)
1) Из опыта общения с по-настоящему богатыми людьми такого безудержного хвастовства как у персонажа akurt с его более чем скромными финансовыми достижениями никогда не слышал. Более того, в стране где 1000 лет не было уважения ни к праву собственности, ни к закону который что дышло и в которой очень популярна поговорки типа "От сумы и тюрьмы не зарекайся" такое бахвальство очень редко и сейчас. Единственное где я с ним встречался в те годы когда занимался бизнесом это компании млм, особенно финансовые пирамиды. Там непременным атрибутом было показывать свою "успешность" и "финансовую независимость". Для этого глупых неофитов даже заставляли продавать квартиры чтобы приехать на их камлания, пардон, собрания, на своем авто показать несуществующее благосостояние. 2) Это уже более серьезно. Уже неоднократно akurt заявляет, что за сообщения с этого топика ему капают деньги на карточку. В правилах форума никаких денежных поощрений топикстартеру не предусмотрено ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ФОРУМІВ на FINANCE.UA. Поэтому обращаюсь к модераторам этого форума. Это действительно так и есть некие секретные пункты отсутствующие в правилах для раскрутивших свой топик авторов или akurt по обыкновению врет?
Востаннє редагувалось shapo в Вів 15 січ, 2019 14:01, всього редагувалось 1 раз.