Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 257258259260261 ... 1129>
Повідомлення Додано: П'ят 22 лют, 2019 14:24

НЕРУХОМІСТЬ ТА МЕДИЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ УКРАЇНЦІВ ЗА КОРДОНОМ

Задячуючі активним форумчанам - знаним фахівцям із вкладення коштів у закордонну нерухомість - за останній час було видалено автором матеріали:

"Опыт покупки недвижимости на Сицилии»
"Опыт покупки недвижимости в Новой Зеландии"
"Опыт покупки недвижимости на Северном Кипре"
"1250$ - и квартира в пригороде Сан Франциско"
"Продал за 240 000$ дом в селе - купил кафе в США - получил ВНЖ"
"Как вывести 300 000 $ легально и вложить эти деньги в облигации ОАЭ"
"Куда делись деньги с рынка акций США (анализ падения и роста цен на акции ведущих компаний)"

Я вважаю, що зробив то вірно: нашо людям знати, куди спрямовують деякі українці свої накопичені кошти.
Крім того, було видалено матеріал про зубне протезування - імпланти - за кордоном.
Це теж вірно: якщо ти купив нерухомість за кордоном - то нашо тобі ті земби???? Нашо вставляти зуби за кордоном за 400 доларів, якщо те легко зробити в Україні за 1000 доларів.

Але ще філософ Вольтер сказав, що "Бог створив людину, але не створив до неї запасних частин".
Тому дещо цікаве варто розказати (залишаю за собою право - у відповідності до Правил форуму - видалити цей текст або редагувати його 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10 разів, хоча це декому і дуже-дуже-дуже-дуже не подобається - дивіться попередню сторінку).

1. Я планую скористатися своєю Медичною страховкою для іноземців - поліс страхування нам на двох із жінкою обійшовся у 200 доларів на рік. Тому на днях відвідав свою страхову компанію та отримав роз"яснення, як тим скористатися. Як з"ясувалося, в Туреччині, як і в Україні, є клініки державні і є клініки приватні. У державні - звісно - звертаються громадяни Туреччини. Все як у нас: зайшов на сайт лікарні, вибрав фахівця-лікаря, вибрав час візиту - відвідав лікаря-спеціаліста. Іноземець має "Приватне медичне стархування" (може оформити і державне - але не менше, ніж через рік після того, як мав "приватне"), тому звертається не до державної - зрозуміло - клініки, а до приватної, з якою Страхова компанія уклала Договір. Тут важливо відмітити, що краще укладати Договір медичного страхування із солідню фірмою. Наприклад, моя - AK Sigorta має договори із 3 600 (три тисячі шістьсот) лікувальними установами по всій Туреччині. 24 години на добу підтримка (турецькою та наглійською мовами. Бачите - треба вчити англійську мову!) Страхова компанія покриває візити до лікарів та медпрепарати за рецептом на 60%, а стаціонарне лікування та термінову допомогу - на 100 відсотків. Під час візиту до лікарні треба мати із собою паспорт та знати номер Медичного полісу. Прямо в реєстратурі перевіряють, чи дійсним є Договір, говорять вартість оплати, яку належить сплатити, після оплати поруч у касі - відвідуваня лікарів та лікування за необхідністю. Я ще не звертався, але сказали досвідчені люде наступне: у державних медичних закладах зазвичай черги та не саме якісне обслуговування. У приватних - зрозуміло - черг немає і обслуговування на високому рівні. Дуже якісне та результативне діагностування. Найновша техніка з Європи, Японії та США. Хочу спробувати на наступному тижні: щось "підкрутити", щось "перевірити", щось "підмазати"... Для довідки: будь-яке відвідування лікаря коштує 70 лір або 350 гривень. З того людина заплатить 40% з власної кишені. Подивимося. Останній візит у Львові мені коштував у 340 гривень, а жінка пішла до гінеколога - то разом з УЗД заплатила 1 000 гривень. Слава Богу, на мою картку Приватбанку гроші приходять регулярно, то там немає проблем... Перехрестимося.

2. Будете сміятися, але останні роки Туреччина зайнялася Медичним туризмом, і - зокрема - косметологією. Я трохе тим дивувався, але ось зустрічі останніх днів або тижнів принесли цікаві результати. Перший із них такий: чоловік, 30 років. Вирішив, що він дуже не подобається своїй жінці. Мені його жінка так сказала (вибачайте, цитую): "У мого чоловіка золоті руки, але виросли вони із золотої сраки!". Так от, чоловік вирішив, що то не із-за того, що він викрутку не може тримати у руках, а від того, що він почав - хі-хі - лисіти. Почало десь зникати волосся на передній частині голови. Така була класна шевелюра чорнява, сам такий високий та стрункий, ще й на бороді - ямка, а ось... таке... Як відомо, у чоловіків волосся випадає, а у жінок - ні, завдячуючі чоловічому стетевому гормону на ім"я - от же хіміки-жартівники - "Тестостерон". Тобто розплата за твою чоловічу сутність - то випадіння волосся. Чим більше статево активний чоловік, тим швидше у нього випадають волосся. Ти бач як... Так ось - я трохе з того сміявся - ну, випадають та випадають, але жінка того легіня наполегливо весь час повторювала: "У мого чоловіка золоті руки, але виросли вони із золотої сраки!" Ну ось, що ви думаєте - зустрічаю оце його - чорнявий, зачіска така - супер. І дійсно - є волосся. Чорняве та густе. Ну, думаю, цирк. Я навіть посмикав зе те волосся. Вибачайте, ну дуже мені було незручно питати, як саме то зробили та за які гроші. Мабуть не дуже дорого, бо заробляє він не так вже й багато - десь зараз 4 700 лір на руки, то менше 1000 долярів. Скажу тільки, що він з такою шевелюрою ходить вже років три або чотири... Ну і сміх, і гріх...

3. А це ось зустрічаю сусіда - хлопець років із 30. Жонатий. Трохи припухше обличчя, та якісь синці під очами. Питаю: "Жінка била?". Ні, відповідає, зробив собі операцію...
- Ой, йой, що таке?
- Жінка сказал, що гарний я хлопець, але Господь дав дві речі криві в організмі. Одну річ сказав - я не дам виправляти, а другу - ніс - дався...
- То ти ніс переробляв?
- Так!
- Ти знаєш, я вже й по місту бачу, що саме чоловіки ходять із масками на обличчі - ще й подумав, чи часом не з носами побитими?
- То не побиті, після косметичних операцій по виправленню кривих носів.
- Так, є така особливість саме в чоловіків - від природи криві носи часто зустрічаються... Ну, розкажи.
- Ну ось, зробили операцію, кістку навіть довбали долотом... Щось там майстрювали та зашивали...
- Жах!
- Та нічого страшного, ось вже "відходю"... А сильно видно?
- Ну, я знаю, ти ж не дівчина, я не придивлявся, так, наче трохи з перепою... Наче треба похмелитися та огірок бочковий з"їсти. Розказуй!
- А що розказувати - вартість операції 2 100 лір.
- То - почекай - десь 400 доларів? За красу не гріх і віддати, жінки більше віддають. Одні парфуми коштують як на 80, так 120 доларів...
- Я не всю суму платив - частково погасила Страхова компанія.
- З цього місця - прошу із подробицями...
- Там така річ, якшо це операція косметична - то не покриває той випадок Страховий поліс, бо то вже забаганки... Тоді сам будеш платити...
- Ну да, барство прямо... Хоча - 400 доларів - то й не гроші для нормального чоловіка... Хіба щоби дівчатам сподобатися...
- Ну ось, в мене виявився там у лікарні "земляк" - то ми оформили не як косметичну операцію, а як "за медичними показниками"...
- Тобто як?
- Ну ось так, написали, що то необхідна життєва річ, бо мені буцім-то важко дихати та запахів не чую...
- Тобто не можеш у темній спальні у безмісячну ніч відрізнити на запах жінку від склянки віски?
- Майже так. Так ось: оформили те, буцім-то операція за медичними показниками, ціну було знижено до 1600 лір і з того я заплатив 40 відсотків.
- Супер... Ти диви як... Чи й собі носа випрямити?
- То вже від жінки залежить!

P.S. Для довідки - текст "для довідки" нижче - мною скопійований з одного інтернет-ресурсу та перекладено особисто мною, адресу спеціально не вказую щоби не було реклами, тільки для довідки:
Косметична, пластична і реконструктивна хірургія світового класу. Провідні фахівці-хірурги, які навчаються і практикуються в Європі та в США. На відміну від багатьох європейських країн, включаючи Великобританію, діяльність у сфері косметичної хірургії в Туреччині дуже жорстко регулюється законами республіки Туреччина.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1455 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: П'ят 22 лют, 2019 18:53

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

akurt написав:"Опыт покупки недвижимости на Сицилии»
"Опыт покупки недвижимости в Новой Зеландии"
"Опыт покупки недвижимости на Северном Кипре"
"1250$ - и квартира в пригороде Сан Франциско"

По темі гілки...повернути взад.
Квесторе_поверніться

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1918 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 22 лют, 2019 19:50

А не хочу хлопцям заважати... не буду...

х х х
Прикольна інформація:
З 29 березня всі авікоманії України починають чартерні авіарейси УКРАЇНА_ТУРЕЧЧИНА_УКРАЇНА
Прикол в тому, що авіаквиток на будь-які дати за напрямом Анталія-Київ - 68 (шістдесят вісім) ойро.
А за напрямом Київ - Анталія - 220 (двісті двадцять)...
Чудеса...
Невже всі хочуть попасти на антиміжнародний - як визначила пані stm - курорт???
Зображення
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 23 лют, 2019 11:06

КАК ВЫБРАТЬ "ПРАВИЛЬНОЕ" МЕСТО ДЛЯ ПРОЖИВАНИЯ?

Эпиграф: Фарисе́йство – религиозное лицемерие; личина праведности и набожности, состояние честолюбивого самодовольства (часто неосознаваемое), основанное на невидении своей греховности и развивающееся при соблюдении церковных правил и обрядов без исполнения заповедей любви к Богу и ближним.

Это реально очень удивительно:
- авиабилет на weekend в Вену из Киева стоит сущие копейки:
Зображення
- авиабилет на такой жеweekend в Киев из Днепра стоит в 2,64 (почти в три) раза дороже...
Зображення
Вчера еще три авиакомпании - если их можно назвать "авиакомпании" - кроме МАУ и Air France - подали заявки на увеличение количества авиарейсов в Париж:
Літаюча на цій лінії МАУ запросила збільшення частоти рейсів з 14 до 18 на тиждень, в той час як Yanair і SkyUp подали заявки на виконання двох і трьох щотижневих рейсів відповідно.

Так вот: вибирая место для проживания за рубежом, обратите внимание самое пристальное и на место, и на транспорт и расходы на транспорт.

Чем руководствовался я?
Например, советами своих свахи и свата, живущих на юге Франции: вот взяли и выставили на продажу родительский дом главы семейства на берегу Ла-Манша со словами: просили 90 000 евро, отдали за 80 000 евро, так как попробуй туда доберись...
Зображення
А вот украинец не побоялся - и купил... Отличный одноэтажный дом из натурального природного камня (построен на века) с полуподвальным помещением по принципу: "Вселяйся и живи!". В полуподвальном помещении - и гараж, и мастерские и кладовые для вина...
Кстати, в том французском городке с дивным названием Saint Quentin la Motté La Croix au Bailly (Санканта ля Мот ля круа о баи) встречаются - ну совсем не поверите, вот такие указатели на улице... смотрите верхний указатель...
Зображення

Так вот мои критерии:
- Аэропорт Анталии - один из крупнейших аэропортов Средиземноморья. Три терминала. Связь со всем миром, авиаперелеты по Турции - от 16 (шестнадцати, Карл!!!) долларов в одну сторону. Прямые рейсы на Цюрих, Дюссельдорф (всё зовут в гости), Стокгольм (Стокгольм - где живет и работает одноклассник сына - ваще цирк - 100 (сто) долларов туда и обратно - это вам не Днепр-Киев...); Смешно сказать: у свахи день рождения в марте - что подарить? А вот 127 долларов (перелет в Париж, цена акционная) и слетать на "днюху", поздравить, заодно и продегустировать Арманьяк выдержки 40 (не шучу) лет. А то ей-Богу - мне аж стыдно перед знатными форумчанами, замусорившими эту ветку обвинениями в том, что я - алкоголик. А мне стыдно даже признаться: в квартире какой уж день нет ни арманька, ни водки, ни пива, ни ракы, ни шампанского, ни вина, ни коньяка, ни виски... ну вот стыдно перед крутыми киевскими/некиевскими парнями прямо...)))
- прямо от моего дома (ну почти - пройти пару-тройку кварталов - ходит прямой (!!!) автобус маршрута 800 "Sarisu-Antalya Havalimani" - проезд 1 (один) доллар - подвозит прямо к входу в терминал.
- второй вариант - просто заходишь за угол дома - остановка (смотришь на смартфоне, когда подойдет обычный городской автобус) - садишься - карта предоплаты (не поверите ВООБЩЕ, весь транспорт - только муниципалитета и деньги идут ТОЛЬКО в муниципалитет (!!!) и никакой налички вообще!!!) - 2,60 лиры - 0,5 доллара - еду на скоростном экспрессе маршрута 22 до центра Анталии - Mark Antalya - огромный супермаркет, где всЁ или дешево или очень дешево - и пересаживаешься на скоростной трамвай, идущий прямо в аэропорт - 20 минут в пути. Доплата - еще 1 лира (примерно 5 гривен). Чуть-чуть хлопотно - пересадка - но зато получается даже быстрее, кроме того, прямой автобус 800 ходит раз в 2 часа.
- такси? Не вопрос. Тут прикольно организовано: чуть ли не на каждом столбе - желтого цвета пульт вызова такси - стоит нажать кнопку - и говорить ничего не надо - и такси у ваших ног. Все - желтого цвета и все со счетчиками. Проезд в аэропорт обойдется примерно в 90 лир (примерно 450 гривен.) Дорого, но сердито. Мои приятели ездят в аэропорт только на такси. Ну, должность у них такая в Украине. Работают там в одном кабинете, в котором вещают о морали и праве, а квартиру имеют - тут. Ну, как обычно это бывает...
- Приятная неожиданность была вчера. Сижу, пью кофе. звонок в дверь; открываю, на пороге стоит нормальный парень и держит стопку книг в руках. Ну вот, думаю, сейчас будет предлагать купить Коран. Нет, оказался разносит подарки от мэрии города в каждую (!!!) квартиру - книжку, в которой описаны 365 проектов преобразования Анталии, утвержденные мэрией... Пусть типа народ знает, куда бабло направляется... ГЛУПАЯ МЭРИЯ ЗАРАНЕЕ СООБЩАЕТ ГРАЖДАНАМ, КУДА ОНА ПОТРАТИТ БАБЛО!
- Тешекюредерим - отвечаю. Спасибо большое значит. Сижу, держа чашку кофе, рассматриваю.
О! Так мэрия обо мне позаботилась!
На первом месте - утвержденный проект метрополитена - 25 станций и 23 км линия (первая очередь), Ну-ка, ну-ка...
Зображення
Ах, как хорошо... Понятно, что не завтра ввод в эксплуатацию, но вот как в Киеве - если я помог купить квартиру в 4 минутах до Метро, то это был плюс квартире... Будем знать, а то парни все НУ ОЧЕНЬ волнуются, чтобы я - не дай Бог - не обеднел и моя квартира чтобы - не дай Бог - не подешевела. НЕ ОБЕДНЕЮ.

На втором месте - вот уж приятно - ну совсем рядом с моим микрорайоном - Сафари парк; круто!
Зображення
И что удивительно - ну прямо я как угадал - вот с моего балкона видна горная гряда - так ее справа достаточно объехать - километров 10-15 - и Сафари парк за горной грядой... Ну надо же...

На третьем месте - ваще цирк - Тематический парк по типу UNIVERSAL-studio Los Angeles... Ну, вы были, знаете...
Ну прямо цирк... надо глянуть где это - неужто по маршруту моего автобуса экспресса номер 22 справа?
Зображення
Та нет, не там... надо изучить карту Анталии... Буду изучать...
Востаннє редагувалось akurt в Суб 23 лют, 2019 21:40, всього редагувалось 3 разів.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 23 лют, 2019 17:24

Ні, шановний пан Долярчик, я у тих справах не приймаю участь...
В мене інший напрямок: сьогодні знову зустрічався із паном консулом України в Анталії... Обговорювали дуже важливі заходи у вівторок 26 лютого...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 24 лют, 2019 12:07

"Хто не встиг - той запізнився!"

Туреччина.
З 04.03.2019 року при оформленні всіх угод купівлі-продажу, однією стороною яких (покупцем або продавцем) є іноземна фізична особа, необхідно надання Звіту про оцінку нерухомості.

Як багато хто знає, зараз у основному документі на нерухомість - "Право власності" - ТАPU - вказується мінімальна вартість, визначена продавцем, яка ЗАЗВИЧАЙ нижча за ринкову в 2 (два) рази.
На практиці то виглядає так: продавець говорить ціну за об"єкт припустимо "2+1", в 400 000 лір (1 доллар=5,35 ліри). З тієї суми державі потрібно заплатити податок в сумі 4% заявленої вартості.
У Туреччині в 100% випадкав цей податок платить ПОКУПЕЦЬ. Для зменшення бази оподаткування Продавець та Покупець погоджуються вказати у документах ціну, як правило, в 2 рази нижчою - теоретично можуть вказати і в 4 рази меншою, але на практиці так не роблять, бо Муніципалітет може вибірково проконтролювати "чистоту" угоди та заблокувати її ще до видачі Права власності Державним кадастровим центром.

З цієї дати для здійснення угоди купівлі-продажу з участю іноземного громадянина в Кадастрове управління необхідно буде - крім інших документів - надати результати експертної оцінки вартості житла. Тобто всі податки нараховуватимуться від цієї суми.

Ну ось, хто не встиг, той - запізнився...

Беремо калькулятор.
Я купував квартиру чи в серпні, чи в жовтні 2017 року.
Ціна продавця - 170 000 лір (долар 3,51). Знижку виторгував тільки 2 000 лір.
Продажна ціна - 168 000 лір або 168 000/3,51=47 863 долари.
Нагадаю - що це повністю готова квартира, із частково - побутовою технікою - та частково - із меблями (кухня та "прихожка").
Між мною та Продавцем-забудовником було укладено усну угоду, що в документаї ми вказуємо ціну "зі стелі" - 92 000 лір.
З тієї суми я заплатив податок: 92 000х4%= 3 680 лір або 3 680/3,51=1048,50 долара США.
Таким чином: ціна квартири для мене вийшла в 47863+1049=48 912 доларів США.
Оплата готівкою в турецьких лірах.

Тепер ціна продажу квартир у моєму мікрорайоні складає приблизно 800 ойрох1,1344=907,5 долари.
Середня площа квартир "1+1" - 65 квадратів.
Середня ціна квартири: 58 988 доларів.
Якщо незалежний експерт зробить оцінку не нижче вказаної, то для "новачків" податок під час купівлі-продажу буде складати:
58988х4%= 2 359 доларів США або в 2359/1048,50=2,25 рази більше...

Ну ось, не даремно тут фахівці турбувалися, щоби моя нерухомість не впала в ціні.
Приємно, що хлопці так турбуються, щоби мої статки не зменшилися.
Навіть, якщо я буду продавати колись - то податок тут платить виключно ПОКУПЕЦЬ!
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 24 лют, 2019 13:31

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Ze Zorro

Заблокований
Подякував: 4 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 24 лют, 2019 15:26

ЧИ ВАРТО КУПУВАТИ НЕРУХОМІСТЬ У КРИВОМУ РОЗІ

Історія, яку я - як експромт - написав вище - мала несподіване продовження.
  akurt написав:Например, советами своих свахи и свата, живущих на юге Франции: вот взяли и выставили на продажу родительский дом главы семейства на берегу Ла-Манша со словами: просили 90 000 евро, отдали за 80 000 евро, так как попробуй туда доберись...
Зображення
А вот украинец не побоялся - и купил... Отличный одноэтажный дом из натурального природного камня (построен на века) с полуподвальным помещением по принципу: "Вселяйся и живи!". В полуподвальном помещении - и гараж, и мастерские и кладовые для вина...
Кстати, в том французском городке с дивным названием Saint Quentin la Motté La Croix au Bailly (Санканта ля Мот ля круа о баи) встречаются - ну совсем не поверите, вот такие указатели на улице... смотрите верхний указатель...
Зображення

Фото із вказівником на "Віллу Анталія" я відправив у Францію - сваха та сват були дуже здивовані.
Вони продали будинок у тому містечку із дивною назвою Saint Quentin la Motté La Croix au Bailly (у перекладі з Французької "Кривий Ріг Святого Квентіна біля залізорудного ГОКу" в минулому році - і дйсно просили 90 000 ойро, а віддали нашому громадянину за 80 000 ойро.
Сваха спочатку написала так, що Петро (тут у Франції він зветься "Патрік") сказав, що то родич - тобто я - жартує та прислав "Фотошоп".
Але я сказав, що не жартую і навів ще одно фото...
Зображення
Тобто - дійсно існує "Вілла Анталія" на півночі Франції...
Сваха через годину роздумів відповіла:
- Да, ось показала чоловіку, а він твердить: сэ анкруаябль!!! (фр. sе Incroyables, буквально: Поразительно!).
- Чому так? Люди ж у Вас купили будинок в тому містечку...
- Я б не здивувалась, якщо би назвали "Лондон", "Париж", "Picardie" (історична область та у минулому - регіон на півночі Франції). Але - "Анталія" - ну дуже вже незвичайно...
- Не інакше наші люде придумали...
- Але чому саме "Анталія"?
- А що не так?
- У регіоні, де дощі і сиро? "Анталія"??? По правді сказати, всі скаржаться на рідкісне сонце. Через це Патрік не хоче повертатися туди...
- А ось і дуже те інтересно. Чи ви не змогли би туди подзвонити та дізнатися подробиці. Як у вас там кажуть - "Шерше ля фам" або в перекладі на українську: "Дізнатися, звідки рОги ростуть"?

х х х
Нічого особистого. Просто бізнес.
Відповідь отримав сьогодні в неділю - десь через годину...

- "Вілла Анталія" спеціалізується на "Зеленому туризмі". Мають три кімнати під здачу: 2 "номери" - 2-особових, а один - "сімейний люкс".
- З цього місця - з подробицями.
- Будь-ласка... Вони не сказали, за яку ціну купили, але ось інформація: кожен із звичайних номерів здається по 85 ойро на добу...
- Круто...
- Люкс сімейний здається за 95 ойро на добу... Що інтересно - надають безкоштовно послугу для батьків "Подивимося за вашими дітьми під час мандрівок навкруги", для того навіть обладнана дитяча кімната...
- Круто... Получається при повному завантаженні - думаю, що то зовсім не кожен день. Але все ж таки...
- Єврейська арифметика...
- Получається при повному завантаженні (2х85+95)=265 ойро на добу...
- Ну, то при повному завантаженні... Такого в Україні навіть у Криму у щасливі часи не бувало...
- Так, сезон в Криму - 75 діб. В Анталії - між іншими - 300 (!!!) сонячних днів на рік...
- Ну ось як хочеш, але там 300 днів не сонячних...
- Ну ось тобі і відповідь - чому саме "Вілла Анталія" - плюс 300 - мінус 300=Анталія!.
- Вони дали нам посилання на відео, подивись, що таке нерухомість під "Зелений туризм" на півночі Франції...
- Інтересно... Дивлюсь... Кривий Ріг, кажете?
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 25 лют, 2019 11:27

"Жить - как говорится - хорошо! - А хорошо жить - еще лучше!"
(з кінофільму за посиланням вище).

Козак-характерник написав:Вітаю шановне паньство! :P Здоровеньки були! Що я вам маю сказати товариство...Ці новобудови бюджетні - повний відстій! Довелося мені місяць пожити в новобудові на Пасічній від Ваш дім. Розчарований вкрай... :( Засумував я на тому відшибі так, що рахував дні до повернення в центр і тікав звідти, аж гай гуде. Тут життя вирує, трамвай гуде, люди ходять по вулицям. Одним словом - цивілізація. :P Враження...Відвик від низької стелі, давить на голову в порівнянні з польським будинком. Шумоізоляція ніяка. Але це не головне. Депресняк там повний. Людей мало, інфраструктури майже немає поруч в пішій доступності. Пейзаж немов постіндустріальна зона. Труби заводів видно. Дихати важко чомусь, хоча начебто лісок якийсь поруч. Так нудно, що аж давить на мозок. Обрив якийсь, відшиб.

Завтра, у вівторок, 26 лютого, планується відкриття першої черги гігантського автодорожнього розгалуження на виїзді із Анталії у бік курортного Кемеру. Хто влітку прилетить до Анталії на відпочинок - а в минулому році тільки курортний регіон "Анталія" - то від Кемеру до Белека - прийняв 32 000 000 іноземних гостей - обов"язково проїде саме під тим шляхопроводом, що видно нижче на фото...
Там декілька шляхопроводів, численна кількість (!!!) тунелів для відведення грунтової та дощової води, ландшафтний дизайн, пальми.
На відкриття запросили представників Укравтодору.
Брехати не буду - близько до "наших" не підходив - та й три кремезних чоловіки - один із пістолетом в кобурі - уважно дали зрозуміти, шо краще не "соватися", але здалеку було видно, що пани з України не можуть зрозуміти, що то за Держастандарт Республіки Туреччина на дороги, що навіть через гори і перевали йдуть високошвидкісні двополосні в кожному напрямку траси - висота перевалу 1825 м - що я йшов особисто на авто української реєестрації із швидкістю до 140 (жінка лаялася дуже) км на годину. І те - в горах.
Турки сказали, що не знають Держстандартів України та роблять те по своїх бусурманських стандартах.
Дивимося - відкриття траси - перша черга (маленька, чисто для того, щоби розвантажити площадку для основних робіт) - у вівторок. Термін всіх робіт "з нуля" - 4 (чотири) місяці.
Зображення
Зображення
Зверніть увагу на товщину укладеного асфальту - укладали в 2 шари - з інтервалом 1 доба... Я не міряв, але думаю, що 20 см...
Зображення
Терміни виконаня робіт вражають:
- гуляю із собакою та дивлюся, як екскавтор Volvo починає формувати високі відкоси з"їзду з віадука... Щебень завозили та трамбували котками - шар за шаром - мабуть із тиждень...
- наступний день гуляю із собакою - очам не вірю: вже ті відкоси засипані майже метровим шаром ґрунту на гатунок чернозему, та починають саджати на "нульовому рівні" ґрунту (там до того працював бульдозер Dodge) височенні дорослі пальми...
- наступний день гуляю із собакою - очам не вірю: вже пальми стоять так, наче там росли все життя... і вже весь автомобільний перехід від моря до виїзду на Кемер - там декілька кілометрів - вкрито новеньким асфальтом (основа була підготовлена в попередній тиждень).
- вчора гуляю із собакою - вже встановлюють перила та огродження на першому шліхопроводі та заливають бетоном кріплення зліва та справа віадука...
- сьогодні - зранку легенький-прелегенький дощик - вже те оглядає Укравтодор... То дуже добре: все буде як слід... Вчаться...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Пон 25 лют, 2019 13:05

akurt

тут немає змісту навіть щось порівнювати:

У США критикують українську владу за не подолану корупцію
Посольство Сполучених штатів в Україні нарікає, що через 5 років після Революції Гідності в Україні не подолано корупцію.
"В цей день 5 років тому протестувальникам з Євромайдану вдалося прогнати корумповану владу. Проте, корупція залишається нагальною проблемою, яка заважає українцям досягати економічного та політичного прогресу, якого вони заслуговують"

https://www.pravda.com.ua/news/2019/02/22/7207402/
jump

Подякував: 102 раз.
Подякували: 1319 раз.

Профіль

#<1 ... 257258259260261 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Bolt і 1 гість