Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
01.03.2019 - Прес-служба Державної фіскальної служби України Якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є суб'єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету є орендодавець.
При цьому такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені для квартального звітного (податкового) періоду. А саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу. Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.
Крім того, у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України. За порушення порядку чи строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.
Нагадуємо, що особливості нарахування (виплати) та оподаткування окремих видів доходів визначені ст. 170 р. IV Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI.
С 1 мая вступает в силу новая редакция методологии начисления платы за отопление. Если в ЖК есть некая квартира которая уже куплена у застройщика, но в ней никто не живет зимой ( батареи выключены , счетчики показывают 0,00 ) - поставщик теплоэнергии имеет право начислять плату за отопление .
Это же касается хитросделанных вильнолюдей которые ставят магниты или отсылают копеечные показания счетчиков .
Если в доме создан ОСББ , это вопрос решается на общем собрании.
Ну а далее консервировать хаты будет уже очень дорого, простои даже для подаренду особенно зимой, тоже будут дорогими, по-этому цены будут демпинговать. Еще я надеюсь пойдет активизация продаж квартир за долги.
С 1 мая вступает в силу новая редакция методологии начисления платы за отопление. Если в ЖК есть некая квартира которая уже куплена у застройщика, но в ней никто не живет зимой ( батареи выключены , счетчики показывают 0,00 ) - поставщик теплоэнергии имеет право начислять плату за отопление .
Это же касается хитросделанных вильнолюдей которые ставят магниты или отсылают копеечные показания счетчиков .
Если в доме создан ОСББ , это вопрос решается на общем собрании.
Ну а далее консервировать хаты будет уже очень дорого, простои даже для подаренду особенно зимой, тоже будут дорогими, по-этому цены будут демпинговать. Еще я надеюсь пойдет активизация продаж квартир за долги.
zzzzzz написав:rjkz Простите лично Вас я ни коем образом не хотел как-то поддеть или зацепить.
Да при чем тут лично я или не я? Я-же не радуюсь, что кто-то застревает в банках, хотя и считаю, что во многом такому девалу способствовали деполюди, отнесшие бабки под конские проценты в расчете, что овнобанк лопнет, но лично ОН-то получит свое через ФГВФЛ. А то, что фгвфл эти деньги не из воздуха возьмет, а у НБУ, который напечатает пустую бумагу, обвалив курс - деполюди отдавали себе отчет? Или в "попытках спасти" нбу давал, зачастую невозвратный рефинанс, который тоже шел на обвал курса, делая ВСЕХ беднее, а страну ввергая в ж.пу. В случае с недвигой - люди вкладывают свои деньги, помогая экономике и оказывая какую-никакую, а услугу. Сейчас и к ним приближается ж.па, а которой я уже 2 года пишу.
rjkz Видимо у меня тяжелое наследие нахождения на соседней ветке где меня иногда тролят на тему "буитдешеветь" ну а я отвечаю взаимностью на тему "буиттокадорожать"
Ускладнюється життя наших колег орендодавців-подобовиків: https://ubr.ua/finances/taxes/na-kvarti ... v--3880901 Геморойна у них діяльність, і за "зябра" податківцям їх легше узяти. Схоже, що і для нас податок 18+1,5% знижувати не збираються, хоча деякі депутати пропонували знизити до 5%. Печаль.
ihorkyiv написав:Ускладнюється життя наших колег орендодавців-подобовиків: https://ubr.ua/finances/taxes/na-kvarti ... v--3880901 Геморойна у них діяльність, і за "зябра" податківцям їх легше узяти. Схоже, що і для нас податок 18+1,5% знижувати не збираються, хоча деякі депутати пропонували знизити до 5%. Печаль.
Там что-то смешано все в кучу. Вообще-то, этот сбор берется с арендаторов-некиевлян.
zzzzzz написав:rjkz Видимо у меня тяжелое наследие нахождения на соседней ветке где меня иногда тролят на тему "буитдешеветь" ну а я отвечаю взаимностью на тему "буиттокадорожать"
С кем поведешься... Я с той ветки ушел уже несколько лет как. Моя нервная система дорога мне как память.