Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 39123913391439153916 ... 7544>
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:29

mephala написав:.......
ой я не можу. вільно конкурували за носіїв. це яким чином? позбавивши можливості отримати вищу освіту на українській мові?
і якщо ти стверджуєш що не було насильницької русифікації то тоді розшифруй що саме ти розумієш під терміном "насильницька"

"Ой, я не можу".
То, о чём я чуть выше написал - доказать человеку ничего невозможно.
В Харькове дважды (возможно, ошибаюсь, но один раз было точно) пытались заставить перейти в универе на укр. мову. Ни преподавателям, ни студентам это сильно "не понравилось". Преподаватели не могли читать лекции по физике и математике на мове. И это быстро прекращали.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:32

lapay написав:
  freeze написав:Ерунда, какие русскоязычные школы. Это противоречит Закону о языке.

http://tvoemisto.tv/news/u_chotyroh_shk ... 98889.html

Ну и?
Что Вы этим доказали?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:33

ЛАД написав:
  mephala написав:.......
ой я не можу. вільно конкурували за носіїв. це яким чином? позбавивши можливості отримати вищу освіту на українській мові?
і якщо ти стверджуєш що не було насильницької русифікації то тоді розшифруй що саме ти розумієш під терміном "насильницька"

"Ой, я не можу".
То, о чём я чуть выше написал - доказать человеку ничего невозможно.
В Харькове дважды (возможно, ошибаюсь, но один раз было точно) пытались заставить перейти в универе на укр. мову. Ни преподавателям, ни студентам это сильно "не понравилось". Преподаватели не могли читать лекции по физике и математике на мове. И это быстро прекращали.

десь, щось, колись. все як звичайно.
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:35

Re: Політичні дискусії

ЛАД написав:а доказать, что "совок" это ужасно,
А що совок довів що це чудово?
А чого ж тоді розсипався?
Може занадто озброювався?-що підписав договір про обмеження озброєнь..
Може тоді люди багато жили - що черги за всім від туалетного паперу до того ж паперу в сосисках
Може санкції які вводилдись? - що ,США завалювала ніжками Буша щоб з голоду не подохли...
  ЛАД написав: в самостийна Украина идёт от успеха к успеху.
В Україні живеться точно краще ніж в совку за будь-який проміжок часу
  ЛАД написав:А По - "луч света в тёмном царстве".
Так Зеленський тієї ж думки (до речі разом з гривнею і армією...)70% працюючих з Порошенко-зараз працюють з Зеленським
30% фракції СН-раніше підтримували БПП

Так проти чого і за що ви виступаєте?
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:37

mephala написав:а до чого була тоді ваша репліка коли я сказав що корінні народи можуть отримувати середню освіту на своїй рідній мові а ви звинуватили що я нічого не розумію і приплели нацменшинсва?

Потому что вы дурню пишите. Я спросил какие коренные народы могут получать образование на родном языке, можете привести список ?
И второй вопрос - как технически эту можливость осуществить, если на районе три татарина, один в первом, один в пятом, другой в десятом классе. Это специальная мертворожденная припарка для идиотов, которые ничего не понимают.
freeze
4
Форумчанин року

Подякував: 4794 раз.
Подякували: 7757 раз.

Профіль

9
23
5
1
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:41

Re: Політичні дискусії

ЛАД написав:Преподаватели не могли читать лекции по физике и математике на мове. И это быстро прекращали.
Так може це проблема так званої харківської інтелегенції? які за 27 років не навчились читати фізику і математику на українській?
У Львові в 1982 році,львівська професура читала ці предмети на обох мовах, при чому на російській для тих груп в складі яких були іноземці( тобто один потік) на інших трьох лекції читались на українській...
А хтось тут кричав ополячення і так далі...
Саме спротив ополяченню і зробив львівян толерантними до мов
А бидлопогодження з усім перетворило харківян в знавців тільки одної мови ,та й та була мовою майбутніх окупантів.

Як бачимо москалі працювали тоньше
Німці спочатку завойовували-а вже потім боролись з іномовами
Москалики спочатку впроваджують мову-а потім лізуть її захищати..
Тому фашисти були обмежені Судетами-Австрією , а москалі навіть сірією не обмежуються,лізуть і туди з допомогою перебіжчиків з криму православя захищати.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:48

Кстати, в Харькове в годы моего детства было относительно много украинских школ.
Постепенно они исчезали, т.к.родители старались отдавать детей в русские.
Кто постарше, помнит,что творилось, когда разрешили освобождать от изучения укр. языка. Родители начали массово отказываться и среди учителей укр. языка и литературы началась настоящая паника - боялись остаться без работы. Собирали родит. собрания: "Як це, сало украiнське iдять, а мову вивчати не хочуть". И это дело быстро ограничили (каким образом, не скажу, не помню, мне тогда было лет 11-12).
Просто маленькая заметка к вопросу о "принудительной русификации".
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:52

freeze написав:
  mephala написав:а до чого була тоді ваша репліка коли я сказав що корінні народи можуть отримувати середню освіту на своїй рідній мові а ви звинуватили що я нічого не розумію і приплели нацменшинсва?

Потому что вы дурню пишите. Я спросил какие коренные народы могут получать образование на родном языке, можете привести список ?
И второй вопрос - как технически эту можливость осуществить, если на районе три татарина, один в первом, один в пятом, другой в десятом классе. Это специальная мертворожденная припарка для идиотов, которые ничего не понимают.

я просто сказав що для корінних народів в Законі дозволено навчання на рідній мові не тільки в початкових класах.
а ви причепилися як дурний до мила.
mephala

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:56

freeze написав:Эпицентровский Герега, я не сомневался в его продажности, в прошлом активный БПП-шник, теперь тупо поддерживает все голосования Слуги народа, хотя числится внефракционным.

Фриз, а ты не врать умеешь ? Потому что, это даже не троллинг. Это тупость
Герега Олександр Володимирович
28 жовтня 2012 року обраний нардепом від 192-го округу[23]. Був членом фракції Партії регіонів. Вже в грудні почав «кнопкодавити» (вперше зробив це за заарештованого в майбутньому Ігора Маркова.[24] 16 січня 2014 року голосував за «диктаторські» закони, і не голосував за їх скасування.[25]

На виборах до ВРУ 26 жовтня 2014 року був обраним нардепом VIII скл. від 192-го округу, отримавши 73,86 % голосів.[26] Працює у складі Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики.[27]

21 лютого 2014 року вийшов з фракції Партії регіонів у Верховній Раді[28].

У 2015 створив політичну партію «За Конкретні Справи».[29]

1 листопада 2018 року Герега був внесений під номером 56 у санкційний список українців, оприлюднений Російською Федерацією.[30]
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1256 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Вів 10 вер, 2019 20:57

ЛАД написав:Кстати, в Харькове в годы моего детства было относительно много украинских школ.
Постепенно они исчезали, т.к.родители старались отдавать детей в русские.
Кто постарше, помнит,что творилось, когда разрешили освобождать от изучения укр. языка. Родители начали массово отказываться и среди учителей укр. языка и литературы началась настоящая паника - боялись остаться без работы. Собирали родит. собрания: "Як це, сало украiнське iдять, а мову вивчати не хочуть". И это дело быстро ограничили (каким образом, не скажу, не помню, мне тогда было лет 11-12).
Просто маленькая заметка к вопросу о "принудительной русификации".

ще раз любителям рузького міру.
коли батьки бачили що всі ВНЗ на російській мові то хто буде віддавати дитину до української? щоб потім через 10 років навчання ламати її? чи оплачувати репетиторів які перенавчать дитину на російській мові щоб та змогла вступити до вишу?
навіщо було вивчати українську мову якщо надалі ніде вона не використовувалася?
і не прикидайтеся ідіотом що ви не розумієте що українську мову такими заходами (відсутність ВНЗ та наукових досліджень на українській мові) опускали до селянсько-побутового рівня
mephala

Профіль

#<1 ... 39123913391439153916 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератор: Модератор