Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 511512513514515 ... 1129>
Повідомлення Додано: Пон 16 гру, 2019 20:50

akurt написав:Ви не повірете, пане Квестор_поверніться, але є країни, де громадяни платять податки до копійки.
Хто не платить - тюрма.
Наприклад, на кордоні Таїланда із Камбоджою. Туреччини - із Сірією. Клімат гарний. Не знаю, як там сьогодні на кордоні із Сирією, а в Анталії сьогодні вдень в тіні +22. На морі не був - казали люди, що вода теж +22...
Проїзджав неодноразово повз тюрми в США - виглядають привабливо. Там теж сидять.
В цьому сенсі Україна - просто чудовий БЕЗподатковий рай.

Он пан flyman сьогодні згадав слово "дно" - навіть на півсторінки форуму абетку розмістив, то справжньє "дно" в нього було саме із податками:
- дивіться: він вдало злив у 2008 році наявні бакси по 4,80, очікуючи "дно" на 3,00 (так по телевізії мудрі люде казали).
- оговтався у 2013 - але вже було пізно - за виручені гривні відкупився, втративши в 1,5 рази.
- далі пішов на нове "дно": вклався в чудові банки типу Дельта, ВАБ, ФІ; купився на відсотки 9,5 по ойро, 11-12 по долару та 25-27 по гривні - але "дно" вже чекало: із звиклих відсотків по депозиту в 6 000 гривень на місяць прийшлося платити 1200 гривень податку на прибуток від депозиту... Тай банки ті скоро були визнані нерплатежоспроможними і пішли на "дно"...
- здавалося б все добре - наскирдував в ойро десь 7 000, в доларах десь 16 000, ну і в гривні десь 140 000 було. Разом непогано: мав десь 40 000 улюблених українцями доларів...

Але тут відразу два "дно" настало: ойро тоді було 1,33, а стало 1,10. Дно.
- Ще одне "дно" було вдома - все ж таки в 21-му сторіччі жити в квартирі площею 45 квадратів на Харківський в Києві - то ну зовсім не добре. Спрогнозував шалені поступлення в бюджет від економіки Донецької та Луганської областей (кінець літа 2014) - і знову пішов на "дно": квартиру "попитсот" в Києві купити не встиг...
Тепер вивчає нове "дно" - облігації Туреччини... Дуже вони його турбують... Хвилюється, щоби вони були "хороші")))
Як сказно мудро в розміщеній ним вище абетці:
"Дно" в певних людей буває: два, три, і навіть чотири "дна"...
Та й більше...

Пан акурт захоплюється фантазіями ( і тут Остапа понесло ..)
flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Пон 16 гру, 2019 20:51

Не бійтеся правди - не опуститеся на "дно"...
Пам"ятаю ви з Харківської ходили на Позняки пішки із економії та заради спорту - 10 000 кроків на день - щось таки купили, чи чекаєте "дно"?
  flyman написав:Спочатку у виритій ямі ми забивали в дно кілок (Олесь Донченко, V, 1957, 202).
Востаннє редагувалось akurt в Вів 17 гру, 2019 00:23, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 00:22

Квесторе_поверніться написав:
  akurt написав:Отлично!
Пока у вас перерыв.

Цікаві питання до Квесторе_поверніться

Чи готові ви особисто морально та матеріально платити в Таїланді - із виручки від здачі - податок на нерухомість, яка здається в оренду - в розмірі 12,5% від вартості квартири в 120 000 - 220 000 доларів США?
Підкреслюю: не від виручки, і не від прибутку, а 12,5% від оціночної вартості житла.
Це в рік.

Це занадто...з доходу від аренди...мабуть.
Так і в нас в Україні 18% слід платити...а хто платить?

Всі депутати, міністри і прокурори!
Звісно, і сам Зедент!

Подають приклад черні.
Frant

Подякував: 1769 раз.
Подякували: 2582 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 10:55

Напередодні дня Святого Миколая форумчани Richi та Reserve подарували фрумчанам та читачам цієї гілки справжні подарунки: майже 10 сторінок - чудової пізнавальної економіко-фінансової інформації!

Я гадаю, що всім варто зберегти тексти від обох форумчан - можливо роздрукувати і зберігати.
Дуже багато цікавого, навіь досвідчений у грошах пан здивувався:
  Квесторе_поверніться написав:Це занадто...з доходу від аренди...мабуть.
Так і в нас в Україні 18% слід платити...а хто платить?

Ні, шановний - податок в 12,5% - не від вашого віртуального прибутку, а від оціночної вартості прєлєсті - як я написав - це від 15 000 до 30 000 доларів на рік.
Звісно, цей податок не платится, якшо ви купили прєлєсть для себе - для проживання, і жеветте там, а не для здавання в оренду.

Пан Reserve молодець - роздмухав новий куточок Земної кулі - цікавий, красивий та небезпечний. Скажу на це, що в грудні 2004 року в мене були куплені путівки в Таїланд для відпочинку в готелі Sofitel - це мережа готелів від світового бренду Accorhotels - постійним клієнтом якого я є, і на днях бронював їх готелі для себе, коханого, та для друзів, що у лютому прилітають з Києва для спільного відпочинку на гірськолижному курорті Kayseri-Erciyes, а також в Берліні, де я особисто буду на Різдво з 24 грудня, пізніше в грудні - в Брюсселі, де разом із дівчиною буде зупинятися один із синів по дорозі до Парижу - так ось - поїздка в силу певних причин не відбулася - я втратив гроші - але не втратив життя із-за потужного цунамі 2004 року. Майже всі мешканці цього готелю загинули.

Пан Reserve молодець - ми його трохи стимулювали викласти подробиці і він це зробив! Респект та уважуха!

Не менш цікавим з точки зору ЗБЕРЕЖЕННЯ ваших грошей є повідомлення Richi - рекомендую реально зберегти текст - бо він вже опинився майже 10 сторінок назад - це текст для тих, хто думає/сподівається/надіється, що він буде спати на канапі у Києві, Чернівцях або в Маріуполі, а добрі/лагідні/сумлінні НЕ хваткі пани десь за океанами/морями будуть заробляти на його грошах гроші для того, хто лежить на канапі.

Не все так просто.
Пам’ятаєте знамениту фразу із старого фільму:
"Трубка, лошадь и жену - не дам никому!"
Це було сказано героєм фільму - за сценарієм 100 років тому - приблизно у 1919 році - зрозуміло, що в ті часи ні грошей, ні нерухомості у героя фільму не було.
Зараз - слава Богу - є у всіх наших героїв - і тому можна трохи модифікувати (моя версія):
"Гроші, нерухомість та жону - не дам нікому!"
Я вже наводив приклад приятелів, які купили чудову квартиру неподалік від Аліканте (Іспанія) - квартира під доглядом "Управляющей компании".
Вкладено - 140 000 ойро. Квартира "1+1" - прибуток за 1,5 роки - 1500 ойро. "На покушать".
Цікаво, що за 1,5 роки були там 2 (два) рази.
Тому панове, читайте і думайте.
Мені вчорашній день дуже сподобався.

Про фінанси.
Я вже писав про те, що останніми роками всі країни світу заблокували відкриття рахунків в банках свїх країн для іноземців-туристів.
На сьогодні неможливо відкрити рахунок в турецькому банку.
Так само і в Таїланді: щоби ви отримували гроші від оренди, ви повинні відкрити рахунок саме в тайському банку - наприклад, в НЕ ...омнобанках Kasikornbank або в Krungsri.
Тут цікаві моменти:
- щоби відкрити рахунок, в банк треба представити що? ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА КВАРТИРУ.
Нагадаю: при оплаті за квартиру 30% первинного внеску - а це не менше 35 000 доларів - ви отримаєте ТІЛЬКИ електронну картку - ключ від квартири. Виплатите всю суму - 120 000 - 220 000 доларів - отримаєте Право власності. Все просто.
- скільки шановне панство платить за обслуговування валасного рахунку в Приваті (карта класу "Голд") або в іншому українському банку - 10-20 гривень на місяць або 5-10 доларів на рік.
Відкриття рахунку в тайському банку - 30-35 доларів, ведення рахунку - 30-35 доларів на перші 3 роки, первинний обов"язковий депозит на раунок - 10 000 бат або 333 долари.
Це дрібнички - але просто не забудьте додати ці витрати до загальних витрат.

P.S. Для довідки тільки: в турецьких банках всі банківські послуги безкоштовні.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:16

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

akurt написав:Ні, шановний - податок в 12,5% - не від вашого віртуального прибутку, а від оціночної вартості прєлєсті - як я написав - це від 15 000 до 30 000 доларів на рік.

опять пишу вам - нет, вы не правы. налог в 12,5% называется property rental tax и должен рассчитываться от стоимости аренды. При чем как будет рассчитываться сумма аренды, до сих пор никто не знает. Скорее всего местной сельрадой по неким усредненым данным по району.
  akurt написав:- щоби відкрити рахунок, в банк треба представити що? ПРАВО ВЛАСНОСТІ НА КВАРТИРУ.

опять не верно - достаточно долгосрочной визы или долгосрочного договора аренды. при покупке недвижимости счет в банке открывается по предьявлению договора купли продажи, более того, не открыв счет в банке вы не сможете ничего купить, деньги на покупку должны быть официально заведены в Таиланд, изза границы, через свой банк получена FT форма (foreign transaction) от Центробанка Таиланда. Без этого вы просто не сможете ничего легально купить.
В отделениях банков в местах скопления туристов зачастую открывают счет и по туристической визе, как макисмум могут попросить в иммигрейшн взять residence certificate - бумажка о том где вы проживаете в Таиланде, это может быть и отель
  akurt написав:Відкриття рахунку в тайському банку - 30-35 доларів, ведення рахунку - 30-35 доларів на перші 3 роки, первинний обов"язковий депозит на раунок - 10 000 бат або 333 долари.

открытие счета бесплатно во всех банках, содержание счета на весь срок его существования бесплатно во всех банках, первый депозит на счет да хоть 100 бат, еодиственное за что нужно заплатить - карточка для банкомата, если такая нужна, от 300 бат в год. скажу вам больше - понятие комиссии при перечисление средств внутри Таиланда без визита в банк (онлайн или приложение) бесплатно, независимо от суммы

Akurt - я не понимаю где вы берете весь этот бред про Таиланд и главное зачем его постите? Вы же живете в Турции и знаете, что там и как. Зачем писать про Таиланд, тем более какието несуществующие вещи?
Reserve

Подякував: 3 раз.
Подякували: 17 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:22

Так мы же ищем истину, не так ли?
Я же вам говорил: тут все парни - "тёртые калачи" на финансах...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:25

akurt

не понимаю как связаны поиски истины с подачей недостоверной информациии еще и в утвердительном порядке?
гораздо проще спросить - я напишу как это в Таиланде)
если у меня будут вопросы по Турции, я, с удовольствием, вам их задам.
Reserve

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:32

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

кстати о банках - swift перевод из Таиланда в Украину идет день в день.
Так быстро у меня получается еще только в Hong Kong и то не всегда.
Украина в этом плане чемпион)
Reserve

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:35

Ну отлично...
Изучение тарифов банков - полезная вещь...
Зображення
https://kasikornbank.com/en/rate

А вы нам и раскрывайте глаза...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 17 гру, 2019 11:40

akurt

все верно. только вы смотрите для счетов в иностранной валюте)) там условия другие

для бата - все как я написал

вот тут смотрите
https://kasikornbank.com/en/personal/Ac ... vings.aspx

saving account это основной вид частного счета используемый в Таиланде

тут по простым карточкам для народа
https://kasikornbank.com/en/personal/de ... Debit.aspx
Востаннє редагувалось Reserve в Вів 17 гру, 2019 11:45, всього редагувалось 1 раз.
Reserve

Профіль

#<1 ... 511512513514515 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор