Політичні дискусії

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Макроекономіка України, розвиток регіонів і макроекономічні показники: індекс цін, платіжний баланс, експорт, імпорт, рівень промислового виробництва, ВВП, торговельний баланс і рівень безробіття. Політика, що межує з темою бізнесу та фінансів. Політика яка пов`язана з грошима - аспекти політики у грошовому контексті. Політекономія. Корупція. Хабарі.
  #<1 ... 52135214521552165217 ... 7852>
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:02

Re: Політичні дискусії

  budivelnik написав:4 У випадках ,коли Ви звернетесь до Державного чиновника, а він не захоче Вас розуміти - у Вас є ПРАВО найняти за власний кошт перекладача(як це роблять всі носії не української мови в Україні,будь-то китайця,росіяни чи монголи з габонцями)

  budivelnik написав:Дурень як чогось не зрозуміє - то обовязково збреше.

Політичні дискусії

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про забезпечення функціонування української мови як державної

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2704-19
В большом списке
Розділ III
ОБОВ’ЯЗОК ВОЛОДІТИ ДЕРЖАВНОЮ МОВОЮ

Стаття 9
. Особи, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків

отсутствуют депутаты ВР. Т.е. они не обязаны знать украинский язык и не обязаны говорить только на украинском языке (во время работы в ВР - на сессиях, заседаниях комитетов и пр.).

  budivelnik написав:Дурень коли чогось не знає - то обовязково збреше.

Політичні дискусії

Смотрим тот же Закон.

Сперва лично для вас, как предпринимателя и ваших работников (магазины и кафе):
Стаття 30. Державна мова у сфері обслуговування споживачів
...
3. На прохання клієнта його персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.
...
6. Виробники (виконавці, продавці) в Україні всіх форм власності надають споживачам інформацію про вироби (товари), роботи чи послуги державною мовою. Така інформація може дублюватися будь-якою іншою мовою.

Это не обязанность, но наказать продавца, за то, что он на вопросы, заданные ему на русском языке отвечает тоже на русском, никто не имеет права по Закону. А вот если лично вы каким-то образом накажете за это своего работника, как раз это (наказание) и будет нарушением Закона про державну мову.

Аналогично и в других статьях.

Стаття 14. Застосування державної мови в судочинстві
...
2. У судовому процесі може застосовуватися інша мова, ніж державна, у порядку, визначеному процесуальними кодексами України та Законом України "Про судоустрій і статус суддів".


(соотв. статья ЗУ "Про судоустрій і статус суддів" приведена ниже)

Стаття 21. Державна мова у сфері освіти
...
Особам, які належать до національних меншин України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної та початкової освіти, поряд із державною мовою, мовою відповідної національної меншини України...

Особам, які належать до корінних народів України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної і загальної середньої освіти, поряд із державною мовою, мовою відповідного корінного народу України.

Стаття 22. Державна мова у сфері науки
...
Якщо проведення наукового заходу здійснюється іноземною мовою, організатори зобов’язані повідомити про це учасників заходу заздалегідь. У такому разі здійснення перекладу державною мовою не є обов’язковим.

Стаття 23. Державна мова у сфері культури
...
В оголошеннях, афішах, інших інформаційних матеріалах допускається використання інших мов поряд з державною мовою

Стаття 25. Державна мова у сфері друкованих засобів масової інформації
...
Друковані засоби масової інформації можуть видаватися іншими, ніж державна, мовами за умови, що одночасно з відповідним тиражем видання іноземною мовою видається тираж цього видання державною мовою.

Стаття 26. Державна мова у сфері книговидання та книгорозповсюдження
...
Ця вимога не поширюється на видавничу продукцію, видану кримськотатарською мовою, іншими мовами корінних народів чи національних меншин України за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів відповідно до закону щодо порядку реалізації прав корінних народів, національних меншин України.

Стаття 33. Державна мова у сфері охорони здоров’я
...
2. На прохання особи, яка звертається за наданням медичної допомоги чи послуг з медичного обслуговування, її персональне обслуговування може здійснюватися також іншою мовою, прийнятною для сторін.

Стаття 36. Державна мова у сфері транспорту
...
3. Мовою обслуговування пасажирів у транспорті є державна мова. На прохання пасажира його індивідуальне обслуговування може здійснюватися іншою мовою, прийнятною для сторін.


И
Стаття 188-52. Порушення закону щодо функціонування і застосування української мови як державної

Порушення вимог Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" щодо застосування державної мови під час засідань, заходів, зустрічей і робочого спілкування, в актах, діловодстві та документообігу в органах державної влади, органах влади Автономної Республіки Крим і органах місцевого самоврядування, на державних і комунальних підприємствах, в установах та організаціях, інших суб’єктах господарювання державної і комунальної форми власності, у судочинстві та діловодстві у судах України, в органах правопорядку, розвідувальних органах, державних органах спеціального призначення з правоохоронними функціями, на державному кордоні України, у процесі виборів та референдумів, у міжнародних договорах України -

тягнуть за собою...

Вступит в действие только
Остання подія — Редакція, відбудеться 16.07.2022

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/80731-10
Т.е. наказать своего работника за то, что он говорит с покупателем на русском языке по Закону вы не имеете право, имеете право его наказать только по принципу: "Я начальник, ты дурак" (с)

ЗАКОН УКРАЇНИ

Про судоустрій і статус суддів

...
Стаття 12. Мова судочинства і діловодства в судах
...
3. Суди використовують державну мову в процесі судочинства та гарантують право громадян на використання ними в судовому процесі рідної мови або мови, якою вони володіють.

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1402-19
yanyura
 
Повідомлень: 7047
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:13

yanyura
Прикольно - дійсно прямо про депутатів Верховної Ради не знайшов . Зате є пункт :
2) депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування;

Провтикала десь , чи спеціально пропустили ?
Puente
 
Повідомлень: 3696
З нами з: 12.08.09
Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:29

  Puente написав:
  mephala написав:Puente
а на окупованих територіях всі відмовилися від України чи що?
чи ви хочете щоб під окупацією всі ходили з жовто-блакитним?
так в людей є інстинкт самозбереження. якщо не волають расєя та путін пріді вже добре.
коли венгри в нас демонструють що вони венгри їм це не загрожує фізичною розправою.

Ну взагалі-то ці всі розмови почалися з пенсій . І з різних юридичних рішень про право на виплати . І єдине , що я реально хотів сказати - це про механізм - як всі ці судові рішення закрити . Бо визнаючи юридично громадянство України - держава зобов"язана виконувати абсолютно всі свої обов"язки . Якщо велику частину таких вона не може виконати - то не треба виконувати всі . Сказати чесно - я не можу - і оформити це юридично .

Вам как раз говорят о обратном:
"Картинка маслом" с 2011 года.
Это не для полемики,(потому, что много вопросов о которых наши не хотят говорить) а для некоего видения: https://www.ostro.org/donetsk/economics ... es/583163/
Хотя много пенсов, инвалидов,... - умерло с голоду с 2014года. Именно по причине правильного поведения при оккупации.
Но когда одни "разводят"(кроликов) другие - http://7days-ua.com/news/bojovyky-zvody ... ony-video/
Вчера понравился "Соловьёв" - они не знали, как облизать Пу и нового премьера - не могли увязать двух слов о видении перспектив.
Я так понимаю это под реинтергацию, но кого и с кем?
В то же время наша "желтая пресса" просто изобилует https://replyua.net/blog/189573-dolzhno ... eniem.html
Как и некоторые здесь "законотворці" :mrgreen:
Kudrjavuy
Аватар користувача
 
Повідомлень: 10722
З нами з: 20.09.12
Подякував: 746 раз.
Подякували: 887 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:41

Если кто-то думал, что Война это "детские шалости" и с кем то и о чём то можно договориться....
Главарь "ДНР" заявил, что по Минским соглашениям оккупированному Донбассу положено свое "гражданство"

17.01.2020 11:47. https://www.ostro.org/general/society/news/583148/

Главарь "ДНР" Денис Пушилин заявил, что после реализации Минских соглашений оккупированный Донбасс будет иметь собственное "гражданство". Об этом он заявил в интервью сепаратистским СМИ, комментируя факты задержания жителей ОРДО, не имеющих фейкового "паспорта" "ДНР"

"У нас пока нет основополагающего закона о "гражданстве", и его принятие будет возможным лишь после того, как Украина исполнит свои обязательства по выполнению Минских договоренностей. Поэтому украинский паспорт на данный момент является легальным документом, удостоверяющим личность, и имеет такую же законную силу, как паспорт гражданина "ДНР" и Российской Федерации. Вопрос о запрете на его использование на территории "республики" сейчас не стоит", - заявил главарь "ДНР".

Как сообщалось, Минские договоренности, прежде всего, предусматривают восстановление территориальной целостности Украины путем предоставления временно оккупированным территориям Донбасса статуса "районов с особым порядком местного самоуправления". Эти территории не получают права принимать какие-либо "законы" и, тем более, иметь свое "гражданство". Более того, такие понятия "ДНР" или "ЛНР", как и наименование каких либо должностей "глав республик", в Минских документах не фигурируют вовсе.
Kudrjavuy
Аватар користувача
 
Повідомлень: 10722
З нами з: 20.09.12
Подякував: 746 раз.
Подякували: 887 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:44

  Puente написав:yanyura
Прикольно - дійсно прямо про депутатів Верховної Ради не знайшов . Зате є пункт :
2) депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування;

Провтикала десь , чи спеціально пропустили ?

В Проекте Закона от 09.06.2017 все они были:
Стаття 7. Коло осіб, зобов’язаних вільно володіти державною мовою
1.Вільно володіти державною мовою зобов’язані:
1) Президент України, Голова Верховної Ради України, його Перший заступник та заступники, ...
2) народні депутати України, депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутати місцевих рад, сільські, селищні, міські голови;
...

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 401=426208
(взято с http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 3511=61994)

Аналогично были и в "Текст законопроекту до другого читання 18.02.2019"
http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 401=477168
(там же).

Официальная версия представлена в "Зауваження Головного юридичного управління 26.02.2019":
10. Системне застосування статей 9 і 10 законопроекту (щодо рівня володіння державною мовою керівництвом Верховної Ради України та підтвердження такого рівня шляхом надання відповідного сертифіката), фактично, може унеможливити обрання Голови парламенту, його Першого заступника та заступника під час першої сесії новообраної Верховної Ради України, зокрема з огляду на те, що у переліку запропонованих законопроектом осіб, які зобов’язані володіти державною мовою та застосовувати її під час виконання службових обов’язків, відсутні народні депутати України (хоча у редакції статті 9 законопроекту, прийнятій у першому читанні, парламентарії зазначалися).

У зв’язку з цим у пункті 1 частини першої статті 9 законопроекту слова «Голова Верховної Ради України, Перший заступник і заступник Голови Верховної Ради України» слід виключити.

http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webp ... 401=477708
(там же)

Неофициальная версия о том, почему исчезла такая норма
В самый последний момент из текста документа исчезла норма об обязательном владении украинским языком для депутатов Верховной Рады. Якобы потому, что такого требования нет в Конституции. При этом на норму о соблюдении прав русскоязычного населения, которая также прописана в Конституции, внимания депутаты не обратили.

https://strana.ua/articles/analysis/198 ... oment.html
yanyura
 
Повідомлень: 7047
З нами з: 09.01.09
Подякував: 2048 раз.
Подякували: 1536 раз.
 
Профіль
7
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:45

Re: Політичні дискусії

... вам всім тут ще не набридло махати невидимими мечами?
- стільки часу тратите....

- от чесно - вартує тут щось доказувати і купу часу(а де хто, можливо і нервується тут) і нервів тут тратити?
- от тільки ЧЕСНО!
Долярчик
Аватар користувача
 
Заблокований
Повідомлень: 9719
З нами з: 19.10.15
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:46

Re: Політичні дискусії

  mephala написав:венгрія он своїм допомогає на чужій територій а ви збираєтеся відмовитися самі від своїх громадян? потрібно не гамузом від всіх відмовлятися а запроваджувати на рівні законів методи визначення колаборантів та сепаратистів. от їх і позбавляти на законних підставах прав.
Я перекладу Вам Вашу позицію
1 У нас два варіанти
а - розвиваємо українську
б - розвиваємо російську паралельно з українською...
Для Вас як україномовного ліберала - кидаємо кісточку
російську тільки в середній школі....
Все класно , але
якщо дитина вчилась на російській - то екзамени у ВУЗ які мають бути виключно україномовними(це Ваша пропозиція) - ця дитина не здасть , або як варіант батьки цієї дитини запустять логічний ланцюжок
а - їх дитину дискримінують по мовному принципу
б - це підхопить роспропоганда
в - чергове ОРДЛО або Крим
2 Як пояснення пункту 1, нагадаю один з анекдотів
Розмовляють два собачатника про купування(обрізання хвоста) в своїх собак
Перший - я до лікара , хвіст в 8 см , лікар одним махом 6 відрізав, пес скулив але через пару днів рана загоїлась і все нормально
Другий - та ти садюга , пес звик до хвоста у 8 , а ти одним махом це обрізав чим наніс психологічну травму...
Друге діло я - раз в 2 місяця - по 1 см обрізаю..


Так само і Ви
Якщо створити умови по яким населення змушене буде своїх дітей вчитись на українській - то через 30 років питання мови буде вирішено , при цьому користуватись російською їх батьки все одно в побуті будуть поки не помруть
Якщо ж обрізати по сантиметру - то і через 50 років буде та ж ситуація що і зараз
Добре якщо росія розвалиться- а якщо ні? Знову будемо дітей на фронт проважати?
budivelnik
Аватар користувача
 
Повідомлень: 27372
З нами з: 15.01.09
Подякував: 278 раз.
Подякували: 2941 раз.
 
Профіль
1
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 16:52

  Puente написав:А пасаж про обмеження громадянства на якийсь період - це була відповідь на Ваші претензії відносно пенсій громадянам України на непідконтрольних територіях . Але наші політики на таке не підуть - побояться . А так як є - і виникають претензії ...

Ви не відповіли на мої питання... Політичні дискусії Немає бажання відповідати?
Козак-характерник
Аватар користувача
2

 
Повідомлень: 30199
З нами з: 09.10.12
Подякував: 2190 раз.
Подякували: 2291 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 17:15

  Puente написав:yanyura
Прикольно - дійсно прямо про депутатів Верховної Ради не знайшов . Зате є пункт :
2) депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим, депутати місцевих рад, посадові особи органів місцевого самоврядування;

Провтикала десь , чи спеціально пропустили ?

у депутатів є свій закон про ВР
mephala
 
Повідомлень: 9149
З нами з: 07.04.14
Подякував: 333 раз.
Подякували: 1025 раз.
 
Профіль
Повідомлення Додано: П'ят 17 січ, 2020 18:18

Минкультуры представило законопроект о дезинформации, которая предлагает ввести уголовную ответственность на период «российской агрессии» до восстановления территориальной целостности Украины.

Проект предусматривает противодействие фейкам и наказание СМИ за их публикацию.

В частности, документ предлагает ввести штрафы в размере 1000 минимальных зарплат (4,7 млн грн) за распространение дезинформации, начиная с третьего нарушения в течение года. Также нарушитель должен будет добровольно опровергнуть размещенную информацию.

В случае отказа признать фейк намерены штрафовать на 2000 минимальных зарплат (9,4 млн грн) за каждый случай. Также законопроект предлагает за удаление материала с дезинформацией или изменение его адреса штрафы в пять минимальных зарплат (23,6 тыс. грн).

Документ предусматривает и наказание за систематическую массовую дезинформацию о фактах, которые угрожают нацбезопасности и территориальной целостности страны. За это хотят штрафовать на сумму от 5 до 10 тыс. необлагаемых минимумов или наказывать исправительными работами до двух лет.

От пяти до семи лет тюрьмы будет грозить организованной группе за повторную массовую дезинформацию, которая вызвала тяжелые последствия или материальный ущерб в крупном размере.

При этом на срок от двух до пяти лет тюрьмы могут приговорить за распространение дезинформации с использованием ботов или специальных фейковых аккаунтов. Столько же грозит тем, кто финансирует такие действия в СМИ.

Мне более всего интересен последний абзац.
M-A-X
 
Повідомлень: 2106
З нами з: 08.10.15
Подякував: 821 раз.
Подякували: 168 раз.
 
Профіль
  #<1 ... 52135214521552165217 ... 7852>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор
Топ
відповідей
Топ
користувачів
реклама
Реклама