Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
M-A-X написав:Какая историческая личность на ваш взгляд могла бы объединить украинцев?
Если такой личности нет, то не нужно навязывать свое видение истории кому-то. Принимается?
Я отвечу - принимается. Но смысл? Это все равно не принимается теми, кто у вас в ингор-списке. Потому что история, как известно - это служанка идеологии, и сторонники идеологической формы государственного строительства не перестанут использовать ее в качестве оружия. На чем иначе они будут строить позиции - неужели на развитии науки и образования, увеличении продолжительности жизни и культивации гуманизма?
ЛАД написав:В 1968 советских солдат встречали плакатами" "Отцы - освободители, сыновья - захватчики". Т.е. чехи рассматривали 1945 как освобождение, а не оккупацию. Нет?
розглядали, сподівалася, що після того, як звільнять, підуть додому. помилилися. в 68 намагалися виправити. це так тяжко для розуміння для поціновувачів "савєцкава"?
M-A-X написав:И в чем она должна состоять? Это идеология на счет истории? Можно пару пунктов. В США есть такая идеология?
Про США нічого не можу сказати, не в темі. А про Україну, не треба винаходити лісапєд вдруге.
1. Україна - спільна хата українців.
2. Де кожний один одному брат і сестра.
3. А в СВОЇЙ хаті своя й правда, і сила, і воля.
П.С. І СВОЯ історія, написана в Україні українцями, а не нав'язана зовні.
Якби ви вчились так, як треба, То й мудрість би була своя. А то залізете на небо: — І ми — не ми, і я — не я! І все те бачив, і все знаю: Нема ні пекла, ані раю, Немає й бога, тільки я! Та куций німець узлуватий, А більш нікого!.. — Добре, брате, Що ж ти такеє? — Нехай скаже Німець. Ми не знаєм. — Отак-то ви навчаєтесь У чужому краю! Німець скаже: — Ви моголи. — — Моголи! моголи! — Золотого Тамерлана Онучата голі. Німець скаже: — Ви слав'яни. — Слав'яни! слав'яни! Славних прадідів великих Правнуки погані! І Коллара читаєте З усієї сили, І Шафарика, і Ганка, І в слав'янофіли Так і претесь... І всі мови Слав'янського люду — Всі знаєте. А своєї Дастьбі... Колись будем І по-своєму глаголать, Як німець покаже Та до того й історію Нашу нам розкаже. Отоді ми заходимось! Добре заходились По німецькому показу І заговорили Так, що й німець не второпа, Учитель великий, А не те, щоб прості люди, А гвалту! а крику! — І гармонія, і сила: Музика та й годі! А історія!.. Поема Вольного народа! Що ті римляни убогі! Чорт зна що — не Брутиі У нас Брути! і Коклеси! Плавні, незабуті! ( У нас воля виростала, Дніпром умивалась, У голови гори слала, Степом укривалась! — Кров'ю вона умивалась, А спала на купах, На козацьких вольних трупах, Окрадених трупах! Подивіться лишень добре, Прочитайте знову Тую славу. Та читайте Од слова до слова, Не минайте ані титли, Ніже тії коми — Все розберіть... Та й спитайте Тоді себе: що ми?.. Чиї сини? Яких батьків? Ким? За що закуті?.. То й побачите, що ось що Ваші славні Брути:
Раби, підніжки, грязь Москви, Варшавське сміття — ваші пани, Ясновельможнії гетьмани. Чого ж ви чванитеся, ви! Сини сердешної Украйни! Що добре ходите в ярмі, Ще лучче, як батьки ходили?! Не чваньтесь, з вас деруть ремінь, А з їх, бувало, й лій топили. Може, чванитесь, що братство Віру заступило? Що Синопом, Трапезонтом Галушки варило? Правда!.. Правда, наїдались, А вам тепер вадить. І па Січі мудрий німець Картопельку садить, А ви її купуєте, Їсте на здоров'я Та славите Запорожжя. А чиєю кров'ю Ота земля напоєна, Що картопля родить? Вам байдуже. Аби добра Була для городу! А чванитесь, що ми Польщу Колись завалили!.. Правда ваша: Польща впала, Та й вас роздавила!
Так от як кров свою лили Батьки за Москву і Варшаву, І вам, синам, передали Свої кайдани, свою славу!
Доборолась Україна До самого краю. Гірше ляха свої діти Її розпинають. Замість пива праведную Кров із ребер точать. Просвітити, кажуть, хочуть Материні очі Современними огнями. Повести за віком, За німцями, недоріку, Сліпую каліку. Добре! Ведіть, показуйте! Нехай стара мати Навчається, як дітей тих Нових доглядати. Показуйте!.. За науку Не турбуйтесь! Буде Материна добра плата: Розпадеться луда На очах ваших неситих; Побачите славу, Живу славу дідів своїх І батьків лукавих. Не дуріте самі себе! Учітесь, читайте, І чужому научайтесь, Й свого не цурайтесь. Бо хто матір забуває, Того бог карає, Того діти цураються, В хату не пускають. Чужі люди проганяють, І немає злому На всій землі безконечній Веселого дому. Я ридаю, як згадаю Діла незабуті Дідів наших. Тяжкі діла! Якби їх забути, Я оддав би веселого Віку половину. Отака-то наша слава, Слава України. Отак і ви прочитайте, Щоб не сонним снились Всі неправди, щоб розкрились Високі могили Перед вашими очима. Щоб ви розпитали Мучеників: кого, коли, За що розпинали? Обніміте ж, брати мої, Найменшого брата, — Нехай мати усміхнеться, Заплакана мати. Благословить дітей своїх Твердими руками І діточок поцілує Вольними устами. І забудеться срамотна Давняя година, І оживе добра слава, Слава України, І світ ясний, невечерній Тихо засіяє. .... Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю!
ЛАД написав:В 1968 советских солдат встречали плакатами" "Отцы - освободители, сыновья - захватчики". Т.е. чехи рассматривали 1945 как освобождение, а не оккупацию. Нет?
розглядали, сподівалася, що після того, як звільнять, підуть додому. помилилися. в 68 намагалися виправити. це так тяжко для розуміння для поціновувачів "савєцкава"?
о, поціновувач калюж виліз з них же мені, в принципі пох хто там куди прибуває, це по1. по2, не тобі ж писав, проходь повз, тому що, по3, ти ж ніби обіцяв мене в ігнор відправити чи на перезмінці не повідомляєте один одному що попередник понаписував? дивись, бо тащ майор покарає, премії позбавить, а то чого доброго взагалі вижете без відступних.
wild.tomcat написав:о, поціновувач калюж виліз з них же ти ж ніби обіцяв мене в ігнор відправити чи на перезмінці не повідомляєте один одному що попередник понаписував?
Вот жалею, что не поставил в игнор. Просто решил не читать и забыл - здесь томкэтов и песикэтов хватает
wild.tomcat написав:о, поціновувач калюж виліз з них же ти ж ніби обіцяв мене в ігнор відправити чи на перезмінці не повідомляєте один одному що попередник понаписував?
Вот жалею, что не поставил в игнор. Просто решил не читать и забыл - здесь томкэтов и песикэтов хватает
ну звісно, забув. я ж кажу, ви там на перезмінці акуратніше, а то насяльніка вижене за профнепридатність. підеш вулиці підмітати замість сидіти в зручному офісі.
zРадио написав:Тролль, сказки про російських писак рассказывай на цензоре - там тебе поверят. Есть контр-аргументы по моему замечанию относительно оккупантов?
дожився, справжній троляка мене тролем називає ти хоч на кількість моїх повідомлень за 10+ років хоч би глянув і на свої, за неповних 2. точно начальник по нсс вижене, в кращому випадку. віник вже купив, а, калюжопоціновувач?
19yuriy91 написав:Депутат Госдумы от КПРФ Тамара Плетнева в ходе заседания нижней палаты парламента заявила, что ей стыдно за свое немецкое происхождение, и что она всегда хотела быть русской.
«Я вам скажу честно, от души. Мне всегда хотелось быть русской. Я спрашивала родителей, был ли у нас кто-то русский? Потому что русские люди объединили весь наш многонациональный народ. Мне было стыдно, что я принадлежу к другой нации. Фамилию мужа, которую я ношу, я ее люблю и горжусь ей», - сказала Т.Плетнева.
Т.Плетнева родилась 22 ноября 1947 г. в селе Новодубровское Новосибирской области в немецкой семье.
путинизм это бессменная власть путена + ипанутость всей страны
А чому це "ипанутость"? Нормальна риса характеру годитись своєю нацією/країною. В українців немає цієї ментальної риси - це скоріше недолік ніж перевага.
Она сожілєєт, що німка. Про українців, ти несеш дурню.
andrijk777 написав:А чому це "ипанутость"? Нормальна риса характеру годитись своєю нацією/країною. В українців немає цієї ментальної риси - це скоріше недолік ніж перевага.
чувство меры? не ? здравый смысл? не ?
Тетушка из Ылиты российского обшества, чистая экономика, жизнь удалась, кого она должна благодарить и кому поклоняться ? Кем бы она была уехавши в Германию ? Держала бы лавочку или ходила бы на работу на завод. Так и у нас, чем выше к нашей элите и большим заработкам, тем больше патриотических речей, посмотрите на Зеленского, Гройсмана, Найема, а вот у Шапо не очень с патриотическими речами, потому что не так зарабатывает, а был бы Шапо на месте Найема с зарплатой в 300 тысяч в месяц, он бы гимн пел как намаз пять раз в день. Так и обратный пример сколько сот тысяч мегапатриотичных людей, намаявшись безденежьем, забыв про патриотизм уехали в Канаду, Италию, Польшу и тд навсегда. Еще Маркс сказал, что экономика правит обществом и государством.
Ти щось пропустив, шапо патріот, тільки не України, а Ізраіля. Не зрозуміло, чому він не там, де "євреям добре", а страдає, "там де їх гнобл_ять"