Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
От про оці перейменовування просто дивуюся ... Жуков - як символ перемоги над фашизмом ? Фрунзенський район - в честь героя Радянського Союзу ( ха-ха ... з якого року саме і з Харковом як пов"язано ) . А як відносно пам"ятника Мазепі ? Анафема ж - який пам"ятник можен бути ... А Тихонову пам"ятник стоїть ? А Сірко чим заважав ? А монумент Незалежності що ж так десь подівся ?
budivelnik написав:перший - головний єврей другий - [i]головний совкофіл ...
А можливо і не єврей, а всі вони є ольгінці, що діють як розпалювачі ворожнечі в Україні.
Та мало у нас "своїх" таких ? Просто абсолютно все реально українське відкидається як погане і непотрібне . Хороше - все те , що було в СРСР . І далі залишається ... Серпасті-молоткасті , рівність всіх народів , і взагалі - "совєтскій народ" ... Не про те , хто тут і зараз псує наше життя - а про якісь історичні факти чи і не факти , але з конкретним ідеологічним душком ... А треба з шапо - про Коломойського говорити , з Ладом - про Бойка та Януковича з Добкіним , зРадіо - про наших рульових по Києву ...
От Вас такой глупости не ожидал. Вы бы уточнили, что Вы называете "реально українським", которое "відкидається як погане і непотрібне"? А "рівність всіх народів" Вы считаете недостатком? Развитие и рост экономики вообще и промышленности в частности тоже? А Бойко, вместе с Януковичем и Добкиным мне не интересны. "про якісь історичні факти чи і не факти , але з конкретним ідеологічним душком" я, кстати, здесь, по-моему, ни разу разговор не начинал. Практически всегда в ответ на благоглупости наших "патриотов" и их националистические искажения истории. "про те , хто тут і зараз псує наше життя" я тут вчера или позавчера написал о постанове, кот. устанавливает директорам госпредприятий "нищенскую" зарплату до 50 тыс. долл. в месяц. Что-то никто из "патриотов" никак не среагировал. В том числе и Вы, и Кудрявый. Вообще не обратили внимание. Зато активно продолжили обсуждение Израиля, очень актуальное для нас. Что касается Бойко, боюсь, что при сегодняшнем развитии событий в следующей Раде они могут получить заметно более сильную фракцию и влиять на политику значительно сильнее, чем сегодня. Глупая политика или ошибки к хорошим результатам не приводят. Я не хочу повторения событий 2014 в Харькове или Одессе. Вспомните принятие "мовного" закона в 2014. В тот момент это было равносильно бросанию горящей спички на бочку с порохом. И эта "спичка" сработала. Через день или 2 отыграли назад, Турчинов "отказался" подписать закон, но уже было поздно. И речь не о языке, а об ошибках. Наши "патриоты" дружно лают на "совок". но действуют теми же методами - заставить, принудить, приказать. Я не против права украинца требовать, чтобы, к примеру, в магазине ему отвечали по-украински, если он обращается на украинском. Но и ответы продавцов "Рошена" исключительно на украинском в практически 100-% русскоязычном Харькове немного смешны и раздражают. При этом, заметьте, я ни разу не слышал возмущений покупателей и требований отвечать по-русски.
Прошу ответить на подчёркнутые вопросы. А то Вы появляетесь здесь периодически, бросите реплику, зададите вопрос и исчезаете, не ответив на вопросы к Вам.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 04 бер, 2020 16:33, всього редагувалось 1 раз.
Майдан 2004 р., і Революція Гідності 2014 р. – ці дві події мимоволі змусили і мене, і багатьох людей не лише в Україні замислитися: у чому ж полягає місія Шевченка? Шевченко був повсюдно на цих народних революціях: на парканах, на барикадах, на рукавах і на устах протестантів... Шевченків портрет був на трибуні на Майдані Незалежності як головна ікона Майдану. Великий Кобзар був на вустах 21-річного Сергія Нігояна, першого загиблого під час Революції гідності. Тож мимоволі замислюєшся над тим, чому Шевченко такий актуальний, сьогоднішній, сучасний?
Я думаю, що найголовніше – це та місія, яку сам Шевченко висловив, сподіваючись на прихід "апостола правди і науки". Але насправді, якщо вчитатись у його поезію, він був тим самим апостолом правди і науки – у сенсі вчителя нації. Шевченко відчував та усвідомлював своє духовне покликання як провідника уярмленного народу, і він свою місію виконав сповна, бо й сьогодні Тарас Шевченко надзвичайно пророчий, і сьогодні він рятує Україну від вимирання рідного слова.
Я згадую "Книгу буття українського народу", цей програмний документ Кирило-Мефодіївського товариства, де записано такі пророчі слова: "…Стане Слов’янщина. І збудить її Україна". І коли я проектую ці слова на сьогоднішній день, в контексті тих драматичних подій, які сталися внаслідок агресії Росії проти України, то думаю, що можливо Україна й справді збудить Слов’янщину, і Європа відкриє очі на того агресора, якого з такою відвертістю засудив Шевченко у поемі "Кавказ".
Я думаю про поему "Тризна", про плач пророка Єремії, де він знову ж таки повертається до того, яка повинна бути його місія як національного пророка: це оживити словом народний дух, настрої, почування, сподівання українського народу. Це ж тільки така постать як Шевченко міг сказати:
"Борітеся — поборете! Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава І воля святая!"
Водночас Шевченко був безжальний у самокритиці, осудженні – не стільки особисто себе, скільки свого народу, його поводирів, бо він вимагає й досі запитує кожного з нас: "Чия правда, чия кривда і чиї ми діти?". І він вказує передусім на внутрішнього ворога, тому що свої власні зрадники, свої яничари приносять часто не менше бід, ніж зовнішні. Шевченко ж каже:
"Доборолась Україна до самого краю, гірше ляха свої діти її розпинають".
Оце слово "розпинають" зустрічається в Шевченка не один раз, зокрема в "подражанії" "Осія. Глава XVI" він застерігає Україну:
"…Сама розіпнешся во злобі, сини твої тебе уб’ють, Оперені!".
Давайте вдумаємося у ці слова: "оперені" – це ті, хто наділений владою, має певні маєтки, привілеї. А хіба це пророцтво не проектується на сьогоднішній день? Хіба ми не відчуваємо що це звернення особливо актуальне, тому що часто представники нашої влади вже незалежної України більше дбають про себе ніж про Україну і убивають цю Україну, розпинають її? Тому Шевченко намагається їх отверезити, дати їм розуміння того, що вони в першу чергу повинні думати про Україну, молить Господа, щоб той допоміг донести до народу його слово: "Молюсь, Господи, внуши їм уст мої глаголи".
У той же час Шевченко застерігає цих "синів сердешної України", тих, хто ніяк не може усвідомити свою національну відповідальність, і жахає: "вас знайде правда-мста". Шевченко не випадково через дефіс пише "правда-мста". Тобто помста буде правдивою, тому що вона несе в собі пережите й вистраждане народом, те, що вимагає покари за всі злочини і дії, які наносять своєму народові "сини сердешної України".
Отже для Шевченка найголовнішою була ідея здійснення слова, його проростання, слова правди, істини у свідомості і душах українських людей. Тому такий і актуальний Шевченко, тому він і сучасний, бо його слово, яке мовлене 150 років тому, до сьогоднішнього дня змушує нас думати про свою місію як громадянина України і про те, в якому стані перебуває сьогодні Україна і з чиєї вини.
Микола Жулинський.
Востаннє редагувалось Козак-характерник в Сер 04 бер, 2020 16:23, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Но опять же не ответ о Франции, где была весьма сильная армия, не ослабленная репрессиями, и не была "глиняним колосом без голови". А "розміри, населення, ресурси" ... Всё это важно при продолжительной войне по типу 1-ой мировой. При блицкриге всё это сработать просто не успеет. А Гитлер считал, что взяв Москву, войну закончит.
Так німецький генералітет, після захоплення Франції, був проти війни з СРСР, штабні навчання показали, що Німеччина не виграє цю війну, але Гітлер наполіг. Саме через репресії і невдалу фінську компанію. Зрештою, все закінчилось програшем Гітлера.
Ответа о Франции так и не вижу. А СССР таки мог проиграть. Если бы не союз и поддержка Англии-США кто знает, как бы закончилось. Да и победа под Москвой в 1941 ... Недаром это называли чудом.
ЛАД писал(а): Но в результате памятники воинам ОУН-УПА появляются, памятники Жукову-Ватутину исчезают, а воздвигаемых вместо них памятников Миколам-Иванам "простим солдатам" Красной армии, которые погибли здесь, что-то не вижу. То же самое и с "географічними назвами".
Їм ще при СРСР поставили пам'ятники і назвали вулиці і школи. Кожному герою СРСР, по закону, ставили пам'ятник на малій батьківщині, а видатним українським полководцям другої світової не тільки там. Наприклад: Людина, на честь якої названі ці об’єкти: Жмаченко Пилип Феодосійович
Ву́лиця Жмаче́нка (також Ву́лиця Генера́ла Жмаче́нка) — назва вулиць у деяких населених пунктах України ......
И чем лучше генерал Жмаченко Жукова или Ватутина? Только тем, что он украинец? Воевали-то вместе. И Бандера или Шухевич к Харькову имеют отношение уж точно не большее, чем Жуков. Почему-то проспект Людвига Свободы спокойно существует и никто не возражает. Но Вы писали о рядовых солдатах. Так где же памятники Миколам-Иванам? Только бюсты на малой родине? Т.е Иван, родившийся в Украине и погибший где-нибудь в Померании, заслуживает памятника в Украине, а Иван, родившийся в Челябинске и погибший в Украине при освобождении Киева, такого памятника не заслуживает? Вместо Ивана и Челябинска можете подставить, к примеру, Искандера и Ташкент.
Востаннє редагувалось ЛАД в Сер 04 бер, 2020 16:32, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Ответа о Франции так и не вижу. А СССР таки мог проиграть. Если бы не союз и поддержка Англии-США кто знает, как бы закончилось. Да и победа под Москвой в 1941 ... Недаром это называли чудом.
Яка відповідь - що на Францію напали через репресії французських комуністів? Ні, не через це, а через обмежені теріторіальні розміри Франції. І на Великобританію напали б, якби танки вміли швидко плавати. А от на СРСР напали через репресії проти верхівкі армії, про що сам Гітлер казав, а фінська компанія продемонструвала наслідки цих репресій.
ЛАД написав:Ответа о Франции так и не вижу. А СССР таки мог проиграть. Если бы не союз и поддержка Англии-США кто знает, как бы закончилось. Да и победа под Москвой в 1941 ... Недаром это называли чудом.
Яка відповідь - що на Францію напали через репресії французських комуністів? Ні, не через це, а через обмежені теріторіальні розміри Франції. І на Великобританію напали б, якби танки вміли швидко плавати. А от на СРСР напали через репресії проти верхівкі армії, про що сам Гітлер казав, а фінська компанія продемонструвала наслідки цих репресій.
Как раз в 41-ом помощь Англии и США (вообще вступившей в войну против Германии 10/12) БЫЛА МИЗЕРНОЙ. Немцев остановили с помощью нескольких факторов, НО ВСЕ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ВНУТРЕННИЕ. Насчет репрессий - уверен на 100%, что с Тухачевким/Якиром/Уборевичем во главе фронтов события развивались бы точно так же, как с Ф. Кузнецовым/Павловым/Кирпоносом. Вермахт был наголову сильнее, опережая в 41-ом ВСЕ АРМИИ МИРА.
"Обмежені теріторіальні розміри Франції" не мешали ей достаточно успешно воевать в первую мировую. Ну и, конечно, "репресії французських комуністів" не послужили причиной.
Теж гарно. Вважаєте, що це добре? Так і треба? Все ж таки чекаю на Ваші відповіді на мої питання viewtopic.php?p=4888102#p4888102. Сподіваюсь, що "снизойдёте".