Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 553554555556557 ... 1129>
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 10:52

akurt досить часто консультує нашу українську діаспору з різних питань юридичного/правового/фінасового плану.
Це не тому, що він дуже вумний, а тому, що переважна кількість нашої діаспори - жінки - і вони - звісно - мають менше часу для дослідження таких питань.
Вчора виникло питання від нашої українки, як в наш складний час дістатися з Туреччини в Україну.
Питання ускладнювалося тим, що пані має власний мікроавтобус та хоче вивезти з Туреччини своє власне майно. Я не розпитував подробиць, чому саме вона хоче виїхати, але питання здалося цікавим.
Те, що раніше було дуже легким та приємним - для мене подорож Львів-Чернівці-Бухарест-Стамбул-Анталія просто була величезним задоволенням (2 200 км) - раптом стало дуже важким та проблемним.
Треба віддати належне нашому посольству (посол пан Андрій Сибіга - akurt з ним пару раз пив каву) та консульствам в Стамбулі та в Анталії. Вони весь час піклувалися про наших громадян та ретельно інформували про можливість виїзду. Останній прямий рейс з Анталії був 27 березня, вилетіло - якщо не помиляюся - 60 українців, ціна авіаквитка була 170 доларів, останнім паромом в Чорноморськ виїхало 35 осіб, ціну не знаю.

На сьогодні українець на власній автівці може виїхати з європейських країн:

З Німеччини, Австрії, Чехії можна доїхати до України через транзитний коридор через Австрію та Угорщину. Транзит з Німеччини дозволено трасою А1 Мюнхен-Зальцбург. Він працює з 17.00 до 01.00.
Рух територією Австрії можливий з 17.00 до 01.00.
Перетинати чесько-австрійський кордон потрібно з повним баком бензину та проїхати територію Австрії транзитом, без зупинок, аж до кордону з Угорщиною.
До Угорщини можна в’їхати через пункт пропуск Нікелсдорф-Хед’єшхалом (Nickeldorf- Hegyeshalom). На території Угорщини коридор працює з 21:00 до 5:00. В’їзд до України через пункт пропуску Чоп-Захонь.

З Туреччини - за тим, що я, допомогаючи нашій українці, знайшов на сайтах Дорожньої поліції та Прикордонних служб:
- Проїзд автошляхами Туреччини до Стамбулу та в бік кордону з Болгарією відкритий, але за попредніми даними треба отримати дозвіл на пересування автівкою (мета поїздки). Дозвіл видають, наприклад, в Анталії на центральному автовокзалі.
- Кордон "Туреччина-Болгарія" відкритий виключно для громадян Туреччини, які мають ВНП в Болгарії, та для громадян ТРЕТІХ країн. ВАЖЛИВО: зазначені громадяни можут скористатися правом виїзду з Туреччини та в"їздом до Болгарії ТІЛЬКИ ОДИН раз (!!!) - таке обмеження діє до завершення цієї біди. В Болгарії від вчорашнього дня є суворо ОБОВ"ЯЗКОВИМ застосування всіма людьми захисних масок.
- Кордон "Болгарія - Румунія" відкритий в багатьох місцях, але для нашої людини є цікавим - незалежно - рухаються в бік Молдови і далі на Ізмаїл, чи в бік Закарпаття) тільки прикордонний перехід в Русе (міст "Дружба" через Дунай). Проїзд відкрито, черг немає або не більше 10 хвилин.
Изображение
- Кордон "Румунія-Україна" був відкритий до вчорашнього дня тільки в напрямку Чернівців (Порубне-Сірет). Сьогодні з"явилося повідомлення, що ніби-то відкрили перехід Дякове-Халмеу).
Изображение

Нагадаю:
- проїзд автошляхами Туреччини - безкоштовний за виключенням невеликих ділянок швидкісних трас перед Стамбулом, перетину мостів в Стамбулі або проїзду тунелем "Avrasya" під Босфором (23 ліри або 100 гривень) та швидкісною трасою Стамбул-Едірне (приблизно 220 км, проїзд коштує приблизно 13 лір або 52 гривні).
- проїзд автошляхами Болгарії платний - 8 ойро, пільгова ціна є на проїзд з 12-00 п"ятниці до ранку понеділка).
- проїзд автошляхами Румунії платний - 3 ойро. Проїзд мостом "Дружба" платний - 2 ойро.
За повідомленнями Прикордонної служби України черг на кордонах станом на 31 березня немає.

Ціни на пальне в Анталії станом на 31 березня:
- бензин А95 5,30 ліри (долар 6,57)
- дизельне пальне 5,62 ліри.
- газ для авто 2,92 ліри.

Не захворійте!
Последний раз редактировалось akurt Вт 31 мар, 2020 11:16, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 11:13

А обязательную 2-недельную самоизоляцию эта украинка собирается соблюдать?
Вкладчик1234
Форумчанин року

Заблокирован
С нами с: 18.04.15
Благодарил (а): 9350 раз.

3
2
3
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 11:21

Насколько я читаю украинские новости - обязана и таки да.
В Турции обязательным есть соблюдение 14-ти дневной самоизоляции.
Проверку производит полиция. Реально. Штрафы большие:
- за нарушение режима самоизоляции после возвращения из-за границы - 3 150 лир или примерно 500 долларов.
- за выход на Набережную Анталии (дежурят полицейские на мотоциклах) или проведение пикников на природе - штраф 3 150 лир или примерно 500 долларов.
Я строго соблюдаю карантин и покидаю квартиру 2 раза в день на 10 минут.
Не испытываю никакого дискомфорта, так как смотрю сериалы и занимаюсь работой удаленно.

Что такое для турка 3150 лир?
- это 2 (две) минимальные пенсии (по 1500 лир или примерно 300 долларов).
- это более зарплаты за месяц (минималка 2 460 лир на руки).
- это 1 ТВ Самсунг или LG с диагональю 50 дюймов.
Изображение
- это очень приличный 2-х камерный холодильник.
- это 3 (три) стиральный машины.
- это диван-кровать + обеденный стол + стулья.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 12:16

akurt
Чи може пан Акурт при необхідності переміститись з Анталії у Львів?

akurt писал(а):я живу у власній квартирі в Анталії - ніколи цього не приховував - і суворо дотримуюся карантину - не виходжу з квартири зовсім

Молодець пан Акурт. Геній!

Питання - чи потрібна саме анталійська квартира для самоізоляції?
Чи те само можна зробити у Дніпрі, Вінниці, Львові?
Сидіти у чотирьох стінах і байдикувати.

Квартиранти пана Акурта в Львові і Дніпрі - не збунтувались?
Не вимагають орендної скидки 50% за березень-квітень?
Frant

С нами с: 12.09.11
Благодарил (а): 1867 раз.

Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 12:44

Frant писал(а):akurt
Чи може пан Акурт при необхідності переміститись з Анталії у Львів?

akurt писал(а):я живу у власній квартирі в Анталії - ніколи цього не приховував - і суворо дотримуюся карантину - не виходжу з квартири зовсім

Молодець пан Акурт. Геній!

Питання - чи потрібна саме анталійська квартира для самоізоляції?
Чи те само можна зробити у Дніпрі, Вінниці, Львові?
Сидіти у чотирьох стінах і байдикувати.

Квартиранти пана Акурта в Львові і Дніпрі - не збунтувались?
Не вимагають орендної скидки 50% за березень-квітень?

Таки так, щоб 2 доби пиляти на авто купити нерухомість в Анталії...
Не хочеться жити вна неньці, візьми в Польщі. До/зі Львова за день можна туди і назад махнути і порішати діла.
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 14:56

Дуже слушна порада від пана flyman пановi Frant'y.

Там арифметика така: пан Frant живе у нормальный 1-к вартирі без балкона - орієнтир ціни станом на грудень 2019 року - 19 000 доларів.
Я було йому підшукав - писав в минулому році на цій гілці - у тому ж районі Києва нормальну двушку за 36 000 доларів. Але треба було влаштуватися на роботу та якось заробити різницю в 17 000 доларів - то й раніше була справа для нього не підйомна - як кажуть в Одесі "До 45 років не заробив на кубло - то вже й не заробиш!" - а зараз що вже говорити...
А якщо продати та за ті гроші дійсно можна взяти нормальну кавалєрку у Польщі та їсти землЯки із маслом.
Я би тут порадив - і гадаю пан flyman мене в тому підтримає, взяти десь в непоганому містечку - я би рекомендував Piotrków Trybunalski.
Там логіка була б така:
- люди живуть прості і чемні.
- на схід трохи - чудове озеро.
- на північ - поважний Лодзь.
- PKS Piotrków Trybunalski забезпечує прийом транзитних автобусів на Київ (!!!).

Ну і головне: Lodz SA Breweries.
Старопольське лодзьське ясне пелне - то класна річ!
А ще Tkackie Marсowe... аромат - що мені подобається - сильно солодовий, солодкий, навіть медовий аромат. У роті приємне, солодке, повне, трохи-трохи кисле. Все гаразд, але друзі, смакуючи та критикуючи, говорили, що насправді не "marcowe" пиво.
Ех, слава Богу - я застав у Польщі чудові часи: кожна вкладена в Польщі єдна тищьонца доларів приносила в Україні мінімум тжи тищьонци... Закрив фірму, коли два рази підряд на місяць кожна вкладена єдна тищьонца почала приносити виручку в єдну тищьонцу... Зробив це майже миттєво.
А якшо ще й взяти Sarmackie Mocne...
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 16:04

akurt писал(а):Дуже слушна порада від пана flyman пановi Frant'y.

Там арифметика така: пан Frant живе у нормальный 1-к вартирі без балкона - орієнтир ціни станом на грудень 2019 року - 19 000 доларів.
Я було йому підшукав - писав в минулому році на цій гілці - у тому ж районі Києва нормальну двушку за 36 000 доларів. Але треба було влаштуватися на роботу та якось заробити різницю в 17 000 доларів - то й раніше була справа для нього не підйомна - як кажуть в Одесі "До 45 років не заробив на кубло - то вже й не заробиш!" - а зараз що вже говорити...
А якщо продати та за ті гроші дійсно можна взяти нормальну кавалєрку у Польщі та їсти землЯки із маслом.
Я би тут порадив - і гадаю пан flyman мене в тому підтримає, взяти десь в непоганому містечку - я би рекомендував Piotrków Trybunalski.
Там логіка була б така:
- люди живуть прості і чемні.
- на схід трохи - чудове озеро.
- на північ - поважний Лодзь.
- PKS Piotrków Trybunalski забезпечує прийом транзитних автобусів на Київ (!!!).

Ну і головне: Lodz SA Breweries.
Старопольське лодзьське ясне пелне - то класна річ!
А ще Tkackie Marсowe... аромат - що мені подобається - сильно солодовий, солодкий, навіть медовий аромат. У роті приємне, солодке, повне, трохи-трохи кисле. Все гаразд, але друзі, смакуючи та критикуючи, говорили, що насправді не "marcowe" пиво.
Ех, слава Богу - я застав у Польщі чудові часи: кожна вкладена в Польщі єдна тищьонца доларів приносила в Україні мінімум тжи тищьонци... Закрив фірму, коли два рази підряд на місяць кожна вкладена єдна тищьонца почала приносити виручку в єдну тищьонцу... Зробив це майже миттєво.
А якшо ще й взяти Sarmackie Mocne...

Дякую за турботу, але в мене "кожен пан має свій план".
Так що в мене поки що незакінчено "оточення Києва кавалірками". Не вистачає реперної точки на синій гілці метро.
Щодо Польщі, вже писав, розглядав би Ченстохову (2..3 год електричком до Вудзі, Катовіц, Кракува, Вроцлавя, В-ви).
Мав пропозицію в Лодзь колись, то розглядав пригород навколо із рейковим транспортом (в тому числі згаданий Пьйотркув), але не зійшлися гвязди.

Подивимся, зараз тре перечекати карантин, а там далі будем складати стратегії.
Може знову поїду в Польщу і буду висилати репортажі із убитими кавалірками в старувці.
Последний раз редактировалось flyman Вт 31 мар, 2020 16:10, всего редактировалось 1 раз.
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 16:10

Пане flyman"e!
Запрошую Вас в якості експерта - не жартую - пограти в "ділову гру".
Вихідні дані розраховані на "нашу людину":
- працювати не хоче або має "віддалену роботу", маючи приблизно 1000 доларів на місяць.
- маємо нахом"ячених 75 000 доларів або за 75 000 доларів продали трьошку-панельку в районі метро "Житомирьска". Цифра в 75 000 доларів взята мною із "Довідника зі стелі" в трьох томах.
- зірок з неба на хватаємо та не ліземо в Краків або в Варшаву.
- купуємо в Piotrków Trybunalski щось пристойне.
- не пристойним вважаємо кавалєрку в будинку 1930 року побудови в 42 квадрати (для українця то не квартира, а сміх) вартістю в цінах кінця 2019 в 80 000 злотих (приблизно 20 000 доларів).
- пристойним вважаємо:
а) Apartament Piotrków Trybunalski 66 кв. метрів за 322 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: bardzo dobry - 2020 (!!!) рік.
б) Apartament Piotrków Trybunalski 64 кв. метрів за 300 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: bardzo dobry - 2020 (!!!) рік.
в) Mieszkanie Piotrków Trybunalski 72 кв. метрів за 330 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: do wykończenia - 2019 рік.

Питання в діловій грі:
- це "правильне" вкладення коштів?
- які вбачаються "підводні камені"?
- головне питання витікає з тексту:
  flyman писал(а):Таки так, щоб 2 доби пиляти на авто купити нерухомість в Анталії...
Не хочеться жити вна неньці, візьми в Польщі. До/зі Львова за день можна туди і назад махнути і порішати діла.

В перекладі на зрозумілу мову:
- що там робити - так схоже на клімат Києва та так близько від Києва, що реально можна було сісти в рейсовий автобус з Лодзя до Києва і всього через добу або "...щоб 2 (уточнення - одну) доби пиляти на авто" та опинитися в Києві.
- що там з "картою побиту".
- що там в смислі життя в осередку ідеально "чистої" етнічної польської нації (на 98% - поляки)?
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 17:12

akurt писал(а):Пане flyman"e!
Запрошую Вас в якості експерта - не жартую - пограти в "ділову гру".
Вихідні дані розраховані на "нашу людину":
- працювати не хоче або має "віддалену роботу", маючи приблизно 1000 доларів на місяць.
- маємо нахом"ячених 75 000 доларів або за 75 000 доларів продали трьошку-панельку в районі метро "Житомирьска". Цифра в 75 000 доларів взята мною із "Довідника зі стелі" в трьох томах.
- зірок з неба на хватаємо та не ліземо в Краків або в Варшаву.
- купуємо в Piotrków Trybunalski щось пристойне.
- не пристойним вважаємо кавалєрку в будинку 1930 року побудови в 42 квадрати (для українця то не квартира, а сміх) вартістю в цінах кінця 2019 в 80 000 злотих (приблизно 20 000 доларів).
- пристойним вважаємо:
а) Apartament Piotrków Trybunalski 66 кв. метрів за 322 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: bardzo dobry - 2020 (!!!) рік.
б) Apartament Piotrków Trybunalski 64 кв. метрів за 300 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: bardzo dobry - 2020 (!!!) рік.
в) Mieszkanie Piotrków Trybunalski 72 кв. метрів за 330 000 злотих (менше за 5 000 злотих квадрат) 3 pokoje; stan: do wykończenia - 2019 рік.

Питання в діловій грі:
- це "правильне" вкладення коштів?
- які вбачаються "підводні камені"?
- головне питання витікає з тексту:
  flyman писал(а):Таки так, щоб 2 доби пиляти на авто купити нерухомість в Анталії...

В перекладі на зрозумілу мову:
- що там робити - так схоже на клімат Києва та так близько від Києва, що реально можна було сісти в рейсовий автобус з Лодзя до Києва і всього через добу або "...щоб 2 (уточнення - одну) доби пиляти на авто" та опинитися в Києві.
- що там з "картою побиту".
- що там в смислі життя в осередку ідеально "чистої" етнічної польської нації (на 98% - поляки)?

можливо в Польщі ціни дали 2х+ за останні роки, але я в Щецині мав можливість купити більше як в два рази дешевше 3к квартиру в будинку із цегли з стінами товщиною 0,5м++ (міжвоєнна будова, але не з ракушняка/вапняка який ось-ось розсиплеться, а з німецької цегли, чи як у Львові кажуть, австрійської якости)

По демографічний динамиці, Лодзь і регіон не є привабливим.

Добу потягом до Києва. Чому б не Катовіци-Битом, там ловкости літають.

Щодо покупки, продати 3к в Києві біля метро і купити в польских іпенях, не знаю, це щось не зрозуміле для мене.
Чому не здавати в Києві і на отриману оренду знімати в Польщі, ще й здача буде.
Якщо дуже кортить купувати, то краще було би взяти іпотеку в Польщі, але для цього тре там поробити на умове о праце півроку.
Без карти сталого побита, або карти поляка, х.з., чи є зміст купувати.

Ще один ньюанс, якщо він не буде брати спулдєльчу власносць (тобто земля прикріплена до будинку а частина пайки до квартири), то прийдеться ще півроку чекати дозволу на покупку, що теж є не добре, так як тре ще знайти продавця, який стільки часу готовий чекати.

В Польщі йому прийдеться вивчити мову, щоб більш-менш бєгло мувіць по-польськи, щоб сприймали хоча б за словака не українця. А це ще мінімум рік. А до того часу, він не зможе спілкуватися легко з продавцями нерухомості, і відповідно до нього будуть відноситися насторожено.

Тобто я би радив пожити спочатку рік в оренді, роздивитися по сторонам, і тоді тільки починати думати про те, чи не влазити копитами в польський бетон.

І я би радив все ж приглядатися до людних агломерації. Як на мене таких 3:
В-ва,
Труймясто,
Шльонск.

Перші два переоцінені, а от околиці Катовіц, і містечка можна приглядати.
Єдине що Сосновєц, там "дзівнє людзє", так як колись то були іпеня РІ і туда засилали всякий непотріб, так що менталітет гдіби колись обмоскаленої вати, на рівні Горлівки/Макієвки в наших поняттях, у порівнянні із сілезьким менталітетом опрусаченої колись Сілезії.
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 17:45

Пану flyman - "п'ять балів"!

Крім того, просто чудова відповідь на питання: чому при всіх рівних умовах якщо і варто було купувати квартиру - то на березі Середземного моря!
Я, пропрацювавши досить вдало в Польщі приблизно 6 років (і заробивши свій перший капітал) це зрозумів, і не купив нічого в Битомі під Катовицями, які дуже люблю, ні в Кракуві Подгорже, ні в Бєльсько-Б"яла (чудове місто), ні в Любліні, які знаю як свої 5 пальців, і в які приіздив у справах "вечірньою конячкою" прямо з Парижа (йшов прямий автобус "Париж-Люблін" - треба було бачити водія того автобуса: метелик, біла сорочка, рукавички на руках - просто маркіз), ні у Віслі (гірськолижний центр, саме там, у Віслі, мене вперше поставили на гірські лижі) майже на кордоні із Чехією.
А всі ті варіянти там розглядав ретельно.
До речі, в Sosnowiec и в Dąbrowa Górnicza бував пару разів - хороші місця тільки для карантину. В Dąbrowa Górnicza пам"ятаю купив собі бардзо вигОдно кожану куртку - поносив пару-трійку років і продав одному прорабу - він себе відчував у ній начальником. Хі-хі.
Правда, носа занадто високо задрав і в маршрутці йому порізали її і витягли гаманець.

Класна ділова гра получилася.
Пан flyman - респект і уважуха.
Всім раджу кожен абзац прочитати по 2 рази.
І про мову теж. Я вже 2 роки не був у Польщі - забуваю, а говорив досить легко.
Особливо здивував раз поляка, застосувавши випадково у реченні слово "дИха".
akurt

2
2
7
  #<1 ... 553554555556557 ... 1129>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор