Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 554555556557558 ... 1129>
Сообщение Добавлено: Вт 31 мар, 2020 18:24

akurt писал(а):Пану flyman - "п'ять балів"!

Крім того, просто чудова відповідь на питання: чому при всіх рівних умовах якщо і варто було купувати квартиру - то на березі Середземного моря!
Я, пропрацювавши досить вдало в Польщі приблизно 6 років (і заробивши свій перший капітал) це зрозумів, і не купив нічого в Битомі під Катовицями, які дуже люблю, ні в Кракуві Подгорже, ні в Бєльсько-Б"яла (чудове місто), ні в Любліні, які знаю як свої 5 пальців, і в які приіздив у справах "вечірньою конячкою" прямо з Парижа (йшов прямий автобус "Париж-Люблін" - треба було бачити водія того автобуса: метелик, біла сорочка, рукавички на руках - просто маркіз), ні у Віслі (гірськолижний центр, саме там, у Віслі, мене вперше поставили на гірські лижі) майже на кордоні із Чехією.
А всі ті варіянти там розглядав ретельно.
До речі, в Sosnowiec и в Dąbrowa Górnicza бував пару разів - хороші місця тільки для карантину. В Dąbrowa Górnicza пам"ятаю купив собі бардзо вигОдно кожану куртку - поносив пару-трійку років і продав одному прорабу - він себе відчував у ній начальником. Хі-хі.
Правда, носа занадто високо задрав і в маршрутці йому порізали її і витягли гаманець.

Класна ділова гра получилася.
Пан flyman - респект і уважуха.
Всім раджу кожен абзац прочитати по 2 рази.
І про мову теж. Я вже 2 роки не був у Польщі - забуваю, а говорив досить легко.
Особливо здивував раз поляка, застосувавши випадково у реченні слово "дИха".

Висновок по покупку на березі Середземного моря, в такій мірі доречний, як натягнута сова на глобус.

Так само можна сказати просто чудова відповідь на питання: чому при всіх рівних умовах якщо і варто було купувати квартиру - то "в Ромодані чи Березані або Яготині якщо не Конотопі"!
flyman

С нами с: 09.03.14
Благодарил (а): 1650 раз.

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 07:48

Ви маєте право порівнювати Яготин та Конотоп.
Це правда.
Радомишль з Коростенем. Ромодан та Березань.
Изображение
А ми порівнюємо те, що порівнюємо.
Просто у нас гілка така...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 09:01

Итоги марта

Один из форумчан на днях на этой ветке написал интересную фразу такого смысла: "Какая разница, где пережить карантин?".
Попробуем развить.
Изображение

1. Квартплата - 100 лир или 100/6,60=15,15$ (банк всегда покупает валюту при обмене мною в интернет-банкинге на 0,02 лиры дешевле мирового рынка и продает её на 0,02 лиры дороже курса мирового рынка).
2. Электроэнергия 76 лир или 76/6,60=11,5$ (частично в марте горячая вода из бойлера, частично - от солнечного коллектора, в зависимости от погоды).
3. Вода и ее отвод: 30 лир или 30/6,60=4,55$

Итого коммунальные платежи: 15,15+11,5+4,55=31,2$.

Другие расходы:
- интернет - 105 лир или 15,9$.
- мобильная связь (2 смартфона) 45х2=90 лир или 13,65$.

Обстановка вокруг: в 9-00 вывод собаки погулять - встретил ТОЛЬКО трех человек и все - выгул собак. Других людей не видел.

В магазинах (вчера заходил) - 2-3 человека, в продаже всё есть, приятная неожиданность: подешевели куры на 1 лиру (4 гривны за 1 кг). Не покупал - у меня есть.
Из приятных бонусов:
- шампанское - 45 лир или 45/6,60=6,82$. Купил 2 бутылки - одну выпили вечером с женой по случаю удачного финансового дня.
- виски, джин, ром - бутылка 0,7 л цена от 129 до 149 лир или 19,5-22,5$ (не покупал - у меня есть запасы).
- сигареты 15 лир пачка или 2,27$.

Стройки:
- ведутся работы на комплексе Casa Grande (на карте ниже - номер 3 - комплекс из 12-ти 5-ти этажных корпусов - всего на 150 квартир). На сегодня самый шикарный объект. Из половины квартир - вид на горы и апельсиновый сад. Изменение цен на квартиры: начало продаж - осень 2019 - цена 60 000 евро за квартиру в 60 квадратов - на сегодня - кажется - не узнавал последних цифр - 76 000 евро.
- ведутся работы несколько дальше от моря на новом 6-ти этажном одноподъездном доме - уже закончен первый этаж - в очень интересном месте - перед домом слева ухоженный парк с детской площадкой, прямо - пустырь, где я выгуливаю собаку (по перспективному плану - парк и никакой застройки), справа - "общественный" сад с вольным доступом до апельсиновых и гранатовых деревьев. На схеме - объект номер 4).
Изображение
- приятная неожиданность - на первом этаже комплекса Casa Verde (170 м от моего дома - сдан летом 2019, последняя квартира "2+1" была продана за 77 000 евро) - на первом этаже сегодня открывается аптека. В наше трудное время - реально приятный бонус.
- интересно работает Муниципалитет: с утра по всем улицам ездит большой грузовик типа КАМАЗ и экскаватор с ковшом: если где на улице увидят ветки от обрезанных по весне деревьев или кустарников - сразу забирают.

По трассе "Анталия-Кемер" (показана желтым цветом) редкие авто и те только грузовые. Солнечно, голубое небо.
Сообщение Посольства Украины в Турции:
«Станом на 29 березня з Туреччини в Україну повернулося 2 588 наших співвітчизників. За весь час проведення евакуаційних заходів авіакомпанія SkyUp здійснила понад 10 спеціальних комерційних рейсів з Туреччини. Також відбулося 2 рейси поромом Карасу-Чорноморськ, який повернув українців додому».
Из моего круга общения на сегодня:
- возвратились/хотеливозвратиться в Украину - 0 (ноль).
- "застряли" в Украине (студентка на сессии, попала в засаду - отменен Госэкзамен) - 1 (один).
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 09:21

Для форумчан: скорее всего вы в ближайшее время забудете, что такое "турецкие помидоры", "турецкие огурцы", "турецкие апельсины", "турецкие лимоны" и так далее.
Крайне тяжелая обстановка сложилась для наших дальнобойщиков на Болгарско-Турецкой границе.
Вот сообщение Посольства Украины в Болгарии:
"Рішення Уряду Болгарії про створення паркувального майданчику «Узунджово» в Хасковській області загалом на 3 тисячі місць, під охороною поліції та армії, стало вимушеним кроком реагування на одностороннє рішення Туреччини та створення мінімально необхідних умов для перебування водіїв. Посольство України в Республіці Болгарія свідоме, що ці умови є далекими від бажаних чи ідеальних, водночас в критичній ситуації це оптимальне рішення болгарського уряду мало на меті прибрати з узбічь автобанів десятикілометрові колони вантажівок.
На майданчику «Узунджево» облаштовано пункти продажу продуктів харчування та санітарні вузли."
Обратите внимание, как мир поменялся: кварты Гугл на сегодня показывают легкую и простую автодорогу от Узунджово до Эдирне, по которой я проехал 31 августа 2019, вот так:
Изображение
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 12:13

Re: Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

Думаю, що за місяць карантину в Турції, пан акурт буде не на тільки говорити до свого пса, а і його пес буде розмовляти з ним про філософію життя на березі Середземного моря.
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 12:45

flyman писал(а):Думаю, що за місяць карантину в Турції, пан акурт буде не на тільки говорити до свого пса, а і його пес буде розмовляти з ним про філософію життя на березі Середземного моря.

В даний час, краще карантин проводити в Україні, чи в Туреччині?
1472580369

Заблокирован
С нами с: 15.03.20
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 13:39

1472580369 писал(а):
  flyman писал(а):Думаю, що за місяць карантину в Турції, пан акурт буде не на тільки говорити до свого пса, а і його пес буде розмовляти з ним про філософію життя на березі Середземного моря.

В даний час, краще карантин проводити в Україні, чи в Туреччині?

в себе в вдома, тобто:
якщо твій рідний дім в Туреччині, а сам ти турок, то в Туреччині.
flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 14:00

flyman писал(а):І у 2017 я вирішив всі свої справи в Польщі і вернувся вна Україну, так як тут за час відстутності набралося справ для вирішення тут, і зійшлися зірки, щоб це зробити.

І ще одне, я ще не визначився, де буду на пенсії, Україні, в Польщі, Німеччині, Болгарії, Ісландії чи ще де. Можу сказати, що на переглядах оренди кавалірок бачив приходили люди похилого віку. Так що не обов"язково купувати, можна орендувати і жити. Там інший ринок, не такий як в Києві. Більш "стабільненько", в тому плані, що не відчувається кідалова. Люди більш приязні, а ти по звичці чекає, що тебе десь мають намахати. Спочатку не звично, але з часом звикаєш і розслабляєшся.
З іншого боку, якось "нема драйву".

Вна неньці ти постійно в тонусі, до девал, то ревал, то Майдан, то АТО, то соросята, то корона.
Але в 2015 дійсно був такий масовий психоз, що поїхавши до Польщі відчував як на курорті.

Віділив, імхо, важливу відмінність дописувачів, які пишуть з України чи з закордону.

Закордоном, насправді, розлабляєшся і дійсно тебе ніхто не намахує. З часом твої дописи стають все добріше.
В той час, дописувачі з України постійно в "стрессі", в очікуванні, що їх хтось намахає, але є драйв.

Ось це і приводить до конфлікту "поколіннь" :) але кожному своє...
change_pm

Заблокирован
С нами с: 03.02.16
Благодарил (а): 126 раз.

1
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 14:15

change_pm писал(а):
  flyman писал(а):І у 2017 я вирішив всі свої справи в Польщі і вернувся вна Україну, так як тут за час відстутності набралося справ для вирішення тут, і зійшлися зірки, щоб це зробити.

І ще одне, я ще не визначився, де буду на пенсії, Україні, в Польщі, Німеччині, Болгарії, Ісландії чи ще де. Можу сказати, що на переглядах оренди кавалірок бачив приходили люди похилого віку. Так що не обов"язково купувати, можна орендувати і жити. Там інший ринок, не такий як в Києві. Більш "стабільненько", в тому плані, що не відчувається кідалова. Люди більш приязні, а ти по звичці чекає, що тебе десь мають намахати. Спочатку не звично, але з часом звикаєш і розслабляєшся.
З іншого боку, якось "нема драйву".

Вна неньці ти постійно в тонусі, до девал, то ревал, то Майдан, то АТО, то соросята, то корона.
Але в 2015 дійсно був такий масовий психоз, що поїхавши до Польщі відчував як на курорті.

Віділив, імхо, важливу відмінність дописувачів, які пишуть з України чи з закордону.

Закордоном, насправді, розлабляєшся і дійсно тебе ніхто не намахує. З часом твої дописи стають все добріше.
В той час, дописувачі з України постійно в "стрессі", в очікуванні, що їх хтось намахає, але є драйв.

flyman

1
4
Сообщение Добавлено: Ср 01 апр, 2020 15:26

Не втрачайте імідж "нормальної" людини, який ви отримали в останні 2 доби, завдячуючи мені.
А взагалі я реально щаслива людина - багато людей за мене хвилюються.
Приємно!

Реально класні слова:
  change_pm писал(а):Віділив, імхо, важливу відмінність дописувачів, які пишуть з України чи з закордону.

Дивіться: тут в Туреччині українець про українця піклується - і словом, і ділом.
Найбільш важливо, що саме в Анталії працюють та товаришують одне з одним не тільки члени української діаспори, а й співробітники Консульства України.
На днях створено групу взаємодопомоги українських громад всієї Туреччини.

Займаються і освітою дітей, і підтримкою.
Навіть такі дрібнички: закуповують самі корм для собак і подгодовують на вулиці.

А подивіться, як діють пани в Україні: то їм труси akurt'а не подобалися, то вже і пес жити "на синій лінії метро Києва" заважає.
akurt

2
2
7
  #<1 ... 554555556557558 ... 1129>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор