flyman написав:під 2% я можу у Польщу покласти, у злотому, який через рік дасть до долара +10%
80% населення ніколи не були закордоном.
у 50% нема заначки більше як на 3 місяці проживання, а у 80% на півроку.
Є банки, де відсотки смішні. І все одно вкладники в них є. Монопольне зниження ставок госами до 0% не призведе до суттєвого віддоку депо. Якщо кладуть валюту під 1-2% річних, то я не бачу причин, чому гривню не будуть нести під такі відсотки.
goldfinger написав:Всегда есть куда.Даже в минуса.
Да- но после карантина боюсь ситуация изменится на рост и инфляцию
Страхи порождают бедность.
Вы очевидно не понимаете разницу между разовым вливанием денег ВСЕМ гражданам с печатного станка и финансированием государственных расходов с него.
Разовое вливание денег всем налогоплательщикам не приведет ни к чему, кроме подстегивания спроса. Во время карантина падает скорость обращения денег, что может привести к коллапсу в экономических цепочках. Вертолетные деньги (или количественное смягчение) компенсируют этот фактор и не допускают дефляцию, падения налогов. Деньги потом будут связаны, когда ФРС увидит улучшения.
ні, разове вливання не впливає на настрої, тому економіка не отримає стимул, споживач буде тримати далі стратегію економії, поки не побачить, що доходи ростуть на тривалому горизонті.
sergey_sryvkin написав: Было б цікаво почути, на чому грунтується ваша думка?..
Виходить, що, наприклад, ви, роботу втратили, і нової не знайшли, але навколо вас купа роботи для квартирантів, які приїзжають до вашого міста й знімають житло. Причому така купа, що їх "всєгда можно смєніть".
Мое мнение грунтуется на моем опыте -я когда-то сама снимала жильё, просто потому что в моем городе не было толковой работы, а здесь хоть какая-то, но была. И я очень хорошо усвоила, что в Киеве есть где работать, но негде жить.
sergey_sryvkin написав: Що до вартості квартир - може у вас вона нова й з ремонтом, і ви 7 років нічого туди не вкладали, але, зазвичай, оренда приносить 1% вартості на місяць, або 12% річних. З яких треба взяти комуналку, ремонт (амортизація - то меблі поміняти, то вікна, то ще щось, а якщо не міняти, то квартиранти ніс воротять), та можливе знецінення її вартості (кількість житла росте, нове будують, кількість населення, наче, зменшується, люди їдуть, народжується небагато).
Население может и уменьшается во всяких Новгородках, но мы говорим о Киеве и именно этот город растёт. Вы хоть видели какие клоповники есть на сдачу -с 30 летними ремонтами и даже они находят своего арендатора. Просто потому что тяжело жить в коробке под метро зимой, а сидеть в Новгородках даже в своём жилье, но без зарплаты хуже, чем сидеть в Киеве и отдавать ползарплаты за аренду.
TylerTruman_ написав:іі? ваші допущення основані тільки на тій кризі? зараз запуск станка на 2 трлн., як мертвому припарки, попереду ще великий бюджетний дефіцит, падіння економіки, банкрутства, безробіття, які ще депосертифікати? тоді також ручними методами зупиняли економічну діяльність (як зараз)? грошова маса з того часу виросла більш чим 2 рази, "стерилізувалася" вона основним чином надувом пузирів, ... в нинішній ситуаці із монетарною політикою США просто включили Попандопало
Такі самі передбачення я чув після 2008 року. Все один в один.
Друкується в основному безготівковий долар, який нікуди із ФРС не виходить, а лише значиться у казначейській книзі у вигляді рахунків. Все контролюється, не будьте таким нажаханим.
На 2 трлн безготівки, надруковано всього пару десятків готівковиї мільядків, і то я думаю на вимогу країн третього світу, населення яких захотіло помацати бумажки.
виходить, що час йде, але ваша віра в долар міцна, а по факту матрацний долар із кризи доткомів до зараз втратив третину купівельної спроможності, ... і річ не про нажахування, до ризиків потрібний дотошний підхід, а не вдягання розових окулярів
flyman написав:ні, разове вливання не впливає на настрої, тому економіка не отримає стимул, споживач буде тримати далі стратегію економії, поки не побачить, що доходи ростуть на тривалому горизонті.
це заблуждєніє гроші всім, бо уряд не може знати конкретно у кого немає зараз що їсти у кого їх нема, отримають і куплять пожерти у кого їх повно - це ніяк не вплине на їх капітал і їхні трати але економічні ланцюжки що обслуговують попит жебраків які випали залишаться - сплатяться податки, та й голодних бунтів не буде
Министерство развития экономики, торговли и сельского хозяйства ухудшило прогноз урожая зерновых и зернобобовых культур в 2020 году до 60 млн тонн. Как сообщает пресс-служба министерства, прогноз был скорректирован в сторону уменьшения из-за дефицита влаги и экономических факторов, обусловленных пандемией COVID-19, передает БизнесЦензор.
В начале апреля заместитель министра развития экономики, торговли и сельского хозяйства Тарас Высоцкий прогнозировал, что урожай зерна в 2020 году может сократиться до 65 млн тонн.
Как сообщалось, урожай зерновых и зернобобовых культур в Украине в 2019 году, по данным Министерства развития экономики, торговли и сельского хозяйства, составил рекордные 75 млн тонн против 70,1 млн тонн в 2018 году.Источник: https://biz.censor.net.ua/n3191405